Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

No pa. da odgovorim še na nekaj vprašanj. Meni so eno leto nazaj odsvetovali (prepovedali, bi lahko rekla)  spolne odnose med postopkom.

In za začetek drugega postopka mora biti najprej sprejem (ki je navadno 22. dan cikla) ja, tako, da računaj na postopek v februarju.

@lipa16 ne, za prenos 🐧 partner ne rabi veljavnega izvida za SPB (mislim celo, da tudi ti ne, ampak preveri raje). Na telefonski razgovor sem jaz čakala najmanj 1 teden in največ 1 mesec, ko se boš prijavila označi, da te lahko pokliče katerikoli G, pa boš najhitreje na vrsti. Na razgovoru lahko omeniš da potrebuješ naročilnico za SPB in se dogovoriš ali ti jo bodo poslali po pošti ali jo boš dvignila pri njih.

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne) srečnica, 02.01.2024 ob 14:14

@lipa16 ne, za prenos 🐧 partner ne rabi veljavnega izvida za SPB (mislim celo, da tudi ti ne, ampak preveri raje). Na telefonski razgovor sem jaz čakala najmanj 1 teden in največ 1 mesec, ko se boš prijavila označi, da te lahko pokliče katerikoli G, pa boš najhitreje na vrsti. Na razgovoru lahko omeniš da potrebuješ naročilnico za SPB in se dogovoriš ali ti jo bodo poslali po pošti ali jo boš dvignila pri njih.

Kaj v LJ, ko že aktivirajo napotnico in rečejo na reprodukciji, da javiš prvi dan M to pomeni, da lahko greš že s tem ciklom v prenos ali je zgolj prijava?

Hvala😊

@lipa16 ne za prenos pingvinom ne bosta rabila dati kri za SPB, ker pingvini izvirajo iz casa ko sta imela se veljavno potrdilo

@MaybeBaby če gre za 🐧 javite prvi dan M in imate nekje 12 dan sprejem in prvi UZ in v istem ciklu prenos, če gre za sveži kratki postopek potem pa imate 22 dan sprejem in z naslednjo M začnete postopek

(Ne) srečnica, 02.01.2024 ob 20:23

@MaybeBaby če gre za 🐧 javite prvi dan M in imate nekje 12 dan sprejem in prvi UZ in v istem ciklu prenos, če gre za sveži kratki postopek potem pa imate 22 dan sprejem in z naslednjo M začnete postopek

Hvala @nesrečnica! 🐧 je. 🤞

Saj greš na odvzem krvi za SPB na Polikliniko kadarkoli v dnevu? Ali moraš prej kaj klicati v laboratorij?

No, toliko o teh ginekologih v UKC Lj. Ker sem tako vedela, da bo spet šlo nekaj narobe, sem preverila, kakšno napotnico mi je dr. POŽLEP napisala za prenos 🐧po najinem telefonskem posvetu. Njene besede, poudarjam njene besede in njen predlog, ne moj, so bile, kot sem že pisala, da bom imela femaro in stop injekcijo, a glej ga zlomka, na napotnico pa napiše spontani cikel. A res lahko enkrat naredijo kaj, kot dogovorjeno? Morda imate ve dobre izkušnje, ampak jaz že od zacetka v ukc lj nimam dobrih izkusenj. Niso vestni, ne morem jih pohvaliti pa niti malo. Pa saj zgleda jim niti za uspešnost več ne gre. To res ne veš, kdo je tu nor 🥴😅🤭🫣

Požlepova je razred zase 😐😐😐 men je v čisto prvem postopku pred leti na uz, ko sem se par dni že špikala, gledala in rekla tuki neki vidim pa ne vem kaj je to 🙄🙄 in gleda v tisto sestro tam in jo vpraša, kaj je to…una boga gleda pa pravi ne vem ja, valda…mene cela panika zagrabila…in je potem zaključila, da mogoče je polip ampak ona ni zihr 🙈🙈🙈 in zdaj na zadnjem potrditvenem uz je bila tudi ona in sem ji rekla jaz sem z vami začela tukaj postopke in upam, da jih tud zaključim z vami 😂😂 me je gledala ko tele 🤣🤣🤣 sem zdaj 2.noseča v 16. tednu, sem res v teh letih tud svašta doživela na kliniki v Lj ampak ko enkrat dobiš otroka, pozabiš na vse to ❤️ tako da punce srečno in pogumno 🍀🥰

Bibi79724, 03.01.2024 ob 17:06

Požlepova je razred zase 😐😐😐 men je v čisto prvem postopku pred leti na uz, ko sem se par dni že špikala, gledala in rekla tuki neki vidim pa ne vem kaj je to 🙄🙄 in gleda v tisto sestro tam in jo vpraša, kaj je to…una boga gleda pa pravi ne vem ja, valda…mene cela panika zagrabila…in je potem zaključila, da mogoče je polip ampak ona ni zihr 🙈🙈🙈 in zdaj na zadnjem potrditvenem uz je bila tudi ona in sem ji rekla jaz sem z vami začela tukaj postopke in upam, da jih tud zaključim z vami 😂😂 me je gledala ko tele 🤣🤣🤣 sem zdaj 2.noseča v 16. tednu, sem res v teh letih tud svašta doživela na kliniki v Lj ampak ko enkrat dobiš otroka, pozabiš na vse to ❤️ tako da punce srečno in pogumno 🍀🥰

Ja, res je, vse se pozabi, če ga le dočakaš. Čestitam ti za nosečnost in seveda ti želim, da gre vse gladko dalje, v kar sploh ni dvoma 👏🥳

Živjo punce, mene pa zanima koliko časa približno lahko čakam na konzilij? Po večini sem brala cca 1 mesec, sama imam zdaj pregled 12.1 in me zanima, ali ima katera kakšne informacije kdaj ga bodo imeli, je še katera oddajala v teh mesecih in mi zna približno povedati? Vem, da je vse okvirno, ampak bi si rada malo splanirala, kolikor nemogoče to je 😀

Anonimno 7331, 03.01.2024 ob 15:53

Saj greš na odvzem krvi za SPB na Polikliniko kadarkoli v dnevu? Ali moraš prej kaj klicati v laboratorij?

Najprej – imet mors napotnico ki jo tebi izda G ki te vodi v postopku, tvojmu pa jo izda osebna zdravnica. Potem je tako, da gres kadarkoli zjutraj v Leonisce aktivirat napotnico in potem gres s temi dokumenti v polikliniko. Odvzem krvi menda delajo do 15h. Vsaj tako je blo v mojem primeru v zacetku decembra.

Je katera v zadnjem casu pri ginekologih sprasevala za ucinek aspirina? Dr. Pozlep pravi, da ni dokazano da pomaga in ga ne svetuje… Imate druge drugacne izkusnje?

Jemljete kaksne druge dodatke ali samo folno po prenosu?

Hvala za odgovore. Nisem vedela, da ne rabim testa za SPB, če grem na prenos zamrznjenčka. Bom pa preverila na telefonskem razgovoru. Bolj me je sicer zanimalo za partnerja, saj težko dobi izhod v službi.

Za čakanje na telefonski razgovor me je zanimalo zato, ker po navadi sem čakala okoli enega meseca (najmanj 3 tedne, največ 5 tednov) pa sem mislila, da so se čakalne dobe kaj skrajšale haha.

@MaybeBaby jaz imam vsakič napotnico za prenos v spontanem ciklu in vsakič sem imela Femaro, tako, da verjetno je prav tako. 🙂 samo potem pri naročanju na mail pripiši, da jemlješ Femaro, da bo imela pripravljene prave papirje za sprejem. Jaz ji enkrat nisem napisala in je potem nekaj popravljala.

@Anonimno7331 za odvzem krvi za SPB greš lahko kadarkoli med tednom do 15h na Polikliniko, ne rabiš naročanja. Moraš pa imeti s sabo napotnico, ki jo dobiš v Leonišču. Še prej pa moraš imeti pravo napotnico za neplodnost.

@Upanje
.. jaz itak stalno jemljem magnezij, omega3 in vitaminD in folno (Femibion). Po prenosu nisem nič kaj drugega dodajala. Sem pa, ko sem bila v postopku in en mesec prej jemala Q10, baje naj bi to tudi pomagalo za kvaliteto celic.

lipa16, 04.01.2024 ob 07:49

Hvala za odgovore. Nisem vedela, da ne rabim testa za SPB, če grem na prenos zamrznjenčka. Bom pa preverila na telefonskem razgovoru. Bolj me je sicer zanimalo za partnerja, saj težko dobi izhod v službi.

Za čakanje na telefonski razgovor me je zanimalo zato, ker po navadi sem čakala okoli enega meseca (najmanj 3 tedne, največ 5 tednov) pa sem mislila, da so se čakalne dobe kaj skrajšale haha.

@MaybeBaby jaz imam vsakič napotnico za prenos v spontanem ciklu in vsakič sem imela Femaro, tako, da verjetno je prav tako. 🙂 samo potem pri naročanju na mail pripiši, da jemlješ Femaro, da bo imela pripravljene prave papirje za sprejem. Jaz ji enkrat nisem napisala in je potem nekaj popravljala.

@Anonimno7331 za odvzem krvi za SPB greš lahko kadarkoli med tednom do 15h na Polikliniko, ne rabiš naročanja. Moraš pa imeti s sabo napotnico, ki jo dobiš v Leonišču. Še prej pa moraš imeti pravo napotnico za neplodnost.

@Upanje
.. jaz itak stalno jemljem magnezij, omega3 in vitaminD in folno (Femibion). Po prenosu nisem nič kaj drugega dodajala. Sem pa, ko sem bila v postopku in en mesec prej jemala Q10, baje naj bi to tudi pomagalo za kvaliteto celic.

@Lipa16
: Hvala za odgovor. Težava je, da jaz nimam doma Femare, ker še je nikoli nisem jemala in niti ne vem, kdaj bi morala začeti s Femaro, tako da mi jo mora nekdo predpisati in dati navodila. So mi rekli na reprodukciji, da dr. Požlep jutri, ko ima ambulante, pokličem, pa jo bom vprašala. Ker na naročanju so mi rekli spontani cikel in posledično jo ne bom dobila.

Glede dodatkov pa sem jaz moje mnenje spremenila. Od tega, da sem porabljala velike vsote denarja do tega, da bom sedaj, poleg folne, jemala še zgolj vitamin D (za katerega dejansko obstajajo raziskave, da je učinkovit pri menstrualnem ciklu). Vse ostalo je zgolj industrija in milijarde denarja, tale zdravnik to zelo dobro razlaga v svojih videih, če katero zanima, ker dejansko preverja klinične, randomizirane študije.

Problem je, da vsi ti dodatki niso preverjeni in potrjeni s strani Uprave za hrano in zdravila ter da dejansko resnično ne vemo, kaj je v njih in da res ne škodi. Jaz sem se zamislila, kaj že 3 leta dajem v sebe.

MaybeBaby, 04.01.2024 ob 09:37

@Lipa16
: Hvala za odgovor. Težava je, da jaz nimam doma Femare, ker še je nikoli nisem jemala in niti ne vem, kdaj bi morala začeti s Femaro, tako da mi jo mora nekdo predpisati in dati navodila. So mi rekli na reprodukciji, da dr. Požlep jutri, ko ima ambulante, pokličem, pa jo bom vprašala. Ker na naročanju so mi rekli spontani cikel in posledično jo ne bom dobila.

Glede dodatkov pa sem jaz moje mnenje spremenila. Od tega, da sem porabljala velike vsote denarja do tega, da bom sedaj, poleg folne, jemala še zgolj vitamin D (za katerega dejansko obstajajo raziskave, da je učinkovit pri menstrualnem ciklu). Vse ostalo je zgolj industrija in milijarde denarja, tale zdravnik to zelo dobro razlaga v svojih videih, če katero zanima, ker dejansko preverja klinične, randomizirane študije.

Problem je, da vsi ti dodatki niso preverjeni in potrjeni s strani Uprave za hrano in zdravila ter da dejansko resnično ne vemo, kaj je v njih in da res ne škodi. Jaz sem se zamislila, kaj že 3 leta dajem v sebe.

noče linkov prikazati: na youtube se imenuje Infertility TV with dr. Randy Morris. Predvsem ta o DHEA for fertility in IVF in o Q10 je za pogledati.

Hvala za odgovore. Jaz sem obe napotnici (tudi za partnerja) dobila že v tisti pošti iz konzilija. Je kar poenostavljeno.

Koliko časa ste bile kaj na bolniški po prenosu?

Lep dan 😁

Pozdravljene punce soborke.

S postopkom Ivf sem maja 2022 rodila fantka. Zdaj bi z možem šla se v 1.postopek. zanima me kako dolgo se sedaj kaj caka za postopek v Lj- od tega, da dobijo nalotnico in te naročijo na 1.pregled/posvet.

Hvala vam in srecno nam vsem 🙂🙂

Kakšni dodatki? Ne nasedajte tem potrošniškim foram, jaz sem namreč jim in mi ni prav nič pomagalo, vendar to je moje mnenje.

Kakovostna hrana (vsega po malem), počitek, sprostitev, dovolj tekočine, sonce. Drugega ne rabimo.

Jaz sem imela n-ti pregled ob koncu septembra, konzilij je bil 17.10, in sem sedaj v postopku z januarjem. Govorim za Lj.

New Report

Close