OBMP – IVF 2023
@sončica36 oh ja to je se huje verjetno ker imas večje upanje ampak nimaš kaj borbaš dalje, jaz verjamem da bo v naslednjih poizkusih! Jaz sicer ze imam puncko iz prvega postopka, prvi prenos takoj uspesen) ampak s pongvincki pa zaenkrat v drugo se ni slo, upajmo da bo kmalu uspešno.
me pa zanima fruty ali pa ostale a vam kaj terapijo vmes spreminjajo al greste vse skos isto kot prejsnic spontani cikel, etc?
@Anonimna 12, jaz sem zaenkrat še v prvem postopku, tako da nimam izkušenj s tem.. moji znanki so kar nekajkrat spremenili zdravila, postopek je imela pa vedno kratek.
@Anonimna 12 meni so spremenili edino to, da sem v 2 postopku imela 3 prenose 🐧s Femaro, ker sem imela v 1 postopku grozno dolge cikle, zadnji prenos pa sem imela z Estrofemom, ker se s Femaro ni zadebelila sluznica… izprosila sem Aspirin, ki sem ga jemala v vseh prenosih v 2 postopku, najbolj uspešen pa je bil postopek ko sem jemala tudi Medrol (sicer samo 3 dni).
@anonimna12, jaz sem zdaj zanosila s 4.pingotom, je bil pa tudi sveži prenos pred tem uspešen, imam 2letnika 😍 Drobnič mi ni nič spreminjal, vsakič je bilo isto, tudi Aspirina mi ni hotel dati. Razlika je bila samo v tem, da sem včasih dobila stop injekcijo, včasih pa ne, ampak to je itak od trenutne situacije odvisno oziroma vmes jim je enkrat zmanjkalo teh stop injekcij in sem 5 al 6 dni zapored hodila na uzje 😃 v glavnem zdaj pri uspešnem prenosu sem dobila stopko 🥰
Srečno 🍀
Oziroma bom vprašala drugače, če katera mogoče ve glede prenosa zamrznjenčka: aktivirali so mi napotnico in mi potem napisali, naj javim prvi dan menstruacije. Poslala sem jim mail predvčerajšnjim, ampak ni bilo odgovora.
Zdaj pa me zanima ali se v prenosih z zamrznjenčki kar oglasiš na UZ in kdaj oziroma ali veste na katero št. naj jih pokličem (Leonišče). Hvala vam!
@fruty9, odpišejo ti na mail, kdaj da prideš na sprejem in prvi uz… mogoče pa zdaj te dni med prazniki ne delajo 🤨
Pozdravljene, punce.
Zdravnica mi je v UKC dejala, da sedaj delajo prenose pingvinčkov še samo s femaro. To mi je povsem novo. Imam pa redne ovulacije in sluznica se vedno ustrezno zadebeli, pač dejala je, da so prej delali UZ-je, da so videli, ali je še vodilni folikel prisoten, zdaj pa delajo samo še s Femaro, ker imajo zelo dobre rezultate…Mi lahko katera pove, kako to poteka?
MaybeBaby, 29.12.2023 ob 18:43
Pozdravljene, punce.
Zdravnica mi je v UKC dejala, da sedaj delajo prenose pingvinčkov še samo s femaro. To mi je povsem novo. Imam pa redne ovulacije in sluznica se vedno ustrezno zadebeli, pač dejala je, da so prej delali UZ-je, da so videli, ali je še vodilni folikel prisoten, zdaj pa delajo samo še s Femaro, ker imajo zelo dobre rezultate…Mi lahko katera pove, kako to poteka?
UKC LJ
fruty9, 29.12.2023 ob 18:08
Hmm, čudno ker ko so mi aktivirali napotnico so mi zraven napisali, naj javim prvi dan M, vendar po 26. 12. 🤔 Sem pa poskusila tudi klicati danes večkrat, vendar se ni nihče oglasil.
Tudi meni niso nič odgovorili, sem pa poslala na [email protected]..upam, da je prav 🙂
@Sončnica36, ja je prav! Upam, da bodo v sredo po praznikih odgovorili, drugače ne vem kaj naj naredim, saj sem že začela z Estrofemom.. sicer mi na napotnici,.ki je že aktivirana piše 2. polovica januarja (okvirni termin), ampak mislim, da to ne bi smelo igrati vloge..
@fruity9 sprejem in prvi UZ dajo okrog 11/12 dne cikla, tako da je dovolj časa, jaz sem vedno v mail napisala, da sem pričela z jemanjem Femare oz nazadnje Estrofema.
@Maybebaby jaz sem imela Femaro, ker sem imela dolge lastne cikle in mi je bilo boljše, ker sem imela potem max 3 ultrazvoka, prej pa 6-8. Femaro jemlješ od 3-7 dne cikla 2x na dan, potem naprej gre pa kot običajno, dobiš datum za sprejem in UZ, ko je folikel nekje 18mm dajo stopko in 7 dni kasneje prenos.
(Ne) srečnica, 29.12.2023 ob 23:04
@fruity9 sprejem in prvi UZ dajo okrog 11/12 dne cikla, tako da je dovolj časa, jaz sem vedno v mail napisala, da sem pričela z jemanjem Femare oz nazadnje Estrofema.
@Maybebaby jaz sem imela Femaro, ker sem imela dolge lastne cikle in mi je bilo boljše, ker sem imela potem max 3 ultrazvoka, prej pa 6-8. Femaro jemlješ od 3-7 dne cikla 2x na dan, potem naprej gre pa kot običajno, dobiš datum za sprejem in UZ, ko je folikel nekje 18mm dajo stopko in 7 dni kasneje prenos.
@(Ne)srečnica: Hvala! Aha, potem je Femara kot Estrofem zgolj za zadebelitev sluznice. Vem, da je drugače bilo noro s temi UZ-i, vsaki dan 😛 Držim pesti za vse v letu 2024.
P.s. Meni so pravkar odgovorili z naročanje reprodukcija, da javim za prenos 1. dan naslednje M. Tako da delajo…
fruty9, 29.12.2023 ob 20:00
@Sončnica36, ja je prav! Upam, da bodo v sredo po praznikih odgovorili, drugače ne vem kaj naj naredim, saj sem že začela z Estrofemom.. sicer mi na napotnici,.ki je že aktivirana piše 2. polovica januarja (okvirni termin), ampak mislim, da to ne bi smelo igrati vloge..
Jaz menim, da te termini v e-zvem ne držijo. Meni je pogosto pisalo, da imam naslednji termin, pa ga v bistvu nisem imela niti planiranega. Po mojem to kar sistem sam naredi, važno je po mojem to, kar ti oni na reprodukciji javijo.
@nesrecnica in @bibi hvala za info! Bom vprasala mal g, jaz imam sicer vse okej ampak cikli tam 34-38 dni malcek daljsi in seveda vec uzjev potem.
@Bibi potem imava podobno zgodbo, moja ima 16 m, torej je se moznost s pingoti sem ze malo upanja izgubila. 😁Imam enako stopko samo in potem 7 dan prenos potem tukaj spremembe itak ne pridejo v postev ker sluznica je pa vedno bp. Ce drobnic ti je tako rekel potem verjamem da je samo sreca potrebna 🙂 Si zanosila zdaj s tem postopkom v dec v drugo? Cestitke naj bo vse ok!
srecno vsem puncam v 2024, to bo nase leto!