Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@sončica36 oh ja to je se huje verjetno ker imas večje upanje ampak nimaš kaj borbaš dalje, jaz verjamem da bo v naslednjih poizkusih! Jaz sicer ze imam puncko iz prvega postopka, prvi prenos takoj uspesen) ampak s pongvincki pa zaenkrat v drugo se ni slo, upajmo da bo kmalu uspešno.

me pa zanima fruty ali pa ostale a vam kaj terapijo vmes spreminjajo al greste vse skos isto kot prejsnic spontani cikel, etc?

@Anonimna 12, jaz sem zaenkrat še v prvem postopku, tako da nimam izkušenj s tem.. moji znanki so kar nekajkrat spremenili zdravila, postopek je imela pa vedno kratek.

@fruty mislila sem pri pingvinckih ce lahko kaj spreminjajo, ker tam verjetno ni kaj dosti za spreminjat. Za svezi prenos ja tako kot si rekla 🙂

ce na telefonskih razgovorih vam kaj ekstra spremenijo ali samo izdajo napotnico, to sem mislila kaksne imate izkusnje.

@Anonimna 12 meni so spremenili edino to, da sem v 2 postopku imela 3 prenose 🐧s Femaro, ker sem imela v 1 postopku grozno dolge cikle, zadnji prenos pa sem imela z Estrofemom, ker se s Femaro ni zadebelila sluznica… izprosila sem Aspirin, ki sem ga jemala v vseh prenosih v 2 postopku, najbolj uspešen pa je bil postopek ko sem jemala tudi Medrol (sicer samo 3 dni).

Moje mnenje, čimbolj živeti normalno, kot si do sedaj, če želiš iti k frizerju pojdi, saj bos prej ali slej šla. Če misliš,da sredstva slabo vplivajo na zarodek, vprašaj frizerja po alternativi (obstajajo tudi naravne barve). Pa srečno vsem 🩷🩵🩷🩵

A v Leonišču sploh delajo te dni v ambulanti za naročanje? Jih nikakor ne morem priklicat, pa tudi na mail ni odgovora.. 🤔

@anonimna12, jaz sem zdaj zanosila s 4.pingotom, je bil pa tudi sveži prenos pred tem uspešen, imam 2letnika 😍 Drobnič mi ni nič spreminjal, vsakič je bilo isto, tudi Aspirina mi ni hotel dati. Razlika je bila samo v tem, da sem včasih dobila stop injekcijo, včasih pa ne, ampak to je itak od trenutne situacije odvisno oziroma vmes jim je enkrat zmanjkalo teh stop injekcij in sem 5 al 6 dni zapored hodila na uzje 😃 v glavnem zdaj pri uspešnem prenosu sem dobila stopko 🥰

Srečno 🍀

Oziroma bom vprašala drugače, če katera mogoče ve glede prenosa zamrznjenčka: aktivirali so mi napotnico in mi potem napisali, naj javim prvi dan menstruacije. Poslala sem jim mail predvčerajšnjim, ampak ni bilo odgovora.

Zdaj pa me zanima ali se v prenosih z zamrznjenčki kar oglasiš na UZ in kdaj oziroma ali veste na katero št. naj jih pokličem (Leonišče). Hvala vam!

@fruty9, odpišejo ti na mail, kdaj da prideš na sprejem in prvi uz… mogoče pa zdaj te dni med prazniki ne delajo 🤨

Hmm, čudno ker ko so mi aktivirali napotnico so mi zraven napisali, naj javim prvi dan M, vendar po 26. 12. 🤔 Sem pa poskusila tudi klicati danes večkrat, vendar se ni nihče oglasil.

Pozdravljene, punce.

Zdravnica mi je v UKC dejala, da sedaj delajo prenose pingvinčkov še samo s femaro. To mi je povsem novo. Imam pa redne ovulacije in sluznica se vedno ustrezno zadebeli, pač dejala je, da so prej delali UZ-je, da so videli, ali je še vodilni folikel prisoten, zdaj pa delajo samo še s Femaro, ker imajo zelo dobre rezultate…Mi lahko katera pove, kako to poteka?

Odgovor na objavo uporabnika
MaybeBaby, 29.12.2023 ob 18:43

Pozdravljene, punce.

Zdravnica mi je v UKC dejala, da sedaj delajo prenose pingvinčkov še samo s femaro. To mi je povsem novo. Imam pa redne ovulacije in sluznica se vedno ustrezno zadebeli, pač dejala je, da so prej delali UZ-je, da so videli, ali je še vodilni folikel prisoten, zdaj pa delajo samo še s Femaro, ker imajo zelo dobre rezultate…Mi lahko katera pove, kako to poteka?

UKC LJ

fruty9, 29.12.2023 ob 18:08

Hmm, čudno ker ko so mi aktivirali napotnico so mi zraven napisali, naj javim prvi dan M, vendar po 26. 12. 🤔 Sem pa poskusila tudi klicati danes večkrat, vendar se ni nihče oglasil.

Tudi meni niso nič odgovorili, sem pa poslala na [email protected]..upam, da je prav 🙂

@Sončnica36, ja je prav! Upam, da bodo v sredo po praznikih odgovorili, drugače ne vem kaj naj naredim, saj sem že začela z Estrofemom.. sicer mi na napotnici,.ki je že aktivirana piše 2. polovica januarja (okvirni termin), ampak mislim, da to ne bi smelo igrati vloge..

@fruity9 sprejem in prvi UZ dajo okrog 11/12 dne cikla, tako da je dovolj časa, jaz sem vedno v mail napisala, da sem pričela z jemanjem Femare oz nazadnje Estrofema.

@Maybebaby jaz sem imela Femaro, ker sem imela dolge lastne cikle in mi je bilo boljše, ker sem imela potem max 3 ultrazvoka, prej pa 6-8. Femaro jemlješ od 3-7 dne cikla 2x na dan, potem naprej gre pa kot običajno, dobiš datum za sprejem in UZ, ko je folikel nekje 18mm dajo stopko in 7 dni kasneje prenos.

@Ne (srečnica), si me kar malo pomirila, hvala! K sreči sem napisala, da sem začela z Esteofemom. Upam, da bodo v sredo bolj odzivni! 🙂

(Ne) srečnica, 29.12.2023 ob 23:04

@fruity9 sprejem in prvi UZ dajo okrog 11/12 dne cikla, tako da je dovolj časa, jaz sem vedno v mail napisala, da sem pričela z jemanjem Femare oz nazadnje Estrofema.

@Maybebaby jaz sem imela Femaro, ker sem imela dolge lastne cikle in mi je bilo boljše, ker sem imela potem max 3 ultrazvoka, prej pa 6-8. Femaro jemlješ od 3-7 dne cikla 2x na dan, potem naprej gre pa kot običajno, dobiš datum za sprejem in UZ, ko je folikel nekje 18mm dajo stopko in 7 dni kasneje prenos.

@(Ne)srečnica: Hvala! Aha, potem je Femara kot Estrofem zgolj za zadebelitev sluznice. Vem, da je drugače bilo noro s temi UZ-i, vsaki dan 😛 Držim pesti za vse v letu 2024.

P.s. Meni so pravkar odgovorili z naročanje reprodukcija, da javim za prenos 1. dan naslednje M. Tako da delajo…

fruty9, 29.12.2023 ob 20:00

@Sončnica36, ja je prav! Upam, da bodo v sredo po praznikih odgovorili, drugače ne vem kaj naj naredim, saj sem že začela z Estrofemom.. sicer mi na napotnici,.ki je že aktivirana piše 2. polovica januarja (okvirni termin), ampak mislim, da to ne bi smelo igrati vloge..

Jaz menim, da te termini v e-zvem ne držijo. Meni je pogosto pisalo, da imam naslednji termin, pa ga v bistvu nisem imela niti planiranega. Po mojem to kar sistem sam naredi, važno je po mojem to, kar ti oni na reprodukciji javijo.

Uff, meni so tudi odpisali, kar odleglo mi je 😇

Srečno vsem v 2024 in naj bo to leto, naše leto s čim več pluski 🎀🤗

@nesrecnica in @bibi hvala za info! Bom vprasala mal g, jaz imam sicer vse okej ampak cikli tam 34-38 dni malcek daljsi in seveda vec uzjev potem.

@Bibi
potem imava podobno zgodbo, moja ima 16 m, torej je se moznost s pingoti sem ze malo upanja izgubila. 😁Imam enako stopko samo in potem 7 dan prenos potem tukaj spremembe itak ne pridejo v postev ker sluznica je pa vedno bp. Ce drobnic ti je tako rekel potem verjamem da je samo sreca potrebna 🙂  Si zanosila zdaj s tem postopkom v dec v drugo?  Cestitke naj bo vse ok!

srecno vsem puncam v 2024, to bo nase leto!

New Report

Close