Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4065, 25.12.2023 ob 13:11

Pozdravljene.

Danes dobila menstruacijo, s katero se moram prijaviti za sprejem v postopek. Ali mislite, da bodo upoštevali kljub praznikom? Oziroma videli mail v teh treh dneh, ko ne bodo prazniki? Hvalaaa.

Vsem lepe praznike in da bo leto 2🤍24 naše!

Jaz pa dobim M v zacetku januarja in nimam pojma kam/kako se prijavit v nov postopek (za Lj). Od mojega prvega postopka je vec kot dve leti in sedaj so spreminjali postopke vodenja in prijave, ne vem vec kako se narocit. A mi lahko katera iz prve roke pove, da bom use naredila prav?🙏🏻

Zdravo, sama sem se v lj naročila s prvim dnevom M na [email protected], in sicer s svojo vpisno številko, potem sem dobila nekje 20. Dan ciklusa datum in uro sprejema, potem pa je odvisno od tega kakšen protokol imaš.

Nevem pa kako je, če greš vse od začetka. Srečno

Sončica36, hvala! To vpisno st. imas verjetno zato, ker si se narocila za prenos zamrznjencka? Predvidevam, da dobim to vpisno st. ko bom sprejeta v nov postopek… tega prej ni bilo.

Sončica36, 26.12.2023 ob 10:27

Zdravo, sama sem se v lj naročila s prvim dnevom M na [email protected], in sicer s svojo vpisno številko, potem sem dobila nekje 20. Dan ciklusa datum in uro sprejema, potem pa je odvisno od tega kakšen protokol imaš.

Nevem pa kako je, če greš vse od začetka. Srečno

Najprej rabite od osebne G veljavno napotnico za zdravljenje neplodnosti, potem se prijavite v Leonišče za osebni posvet (http://leonisce.si/narocanje.html), po posvetu vam izdajo napotnico ki jo morate aktivirati v roku 14 dni, potem pa 1 dan M pišete na mail ki ga je napisala že predhodnica. V mail napište samo ime priimek in št napotnice, jaz nisem nič drugega potrebovala.

Ne vpisno steviko sem jaz dobila takrat, ko so mi odobrili IVF.

Moj postopek je izgledal tako, da sem na mail poslala št. Napotnice in št. Zdravstvene kartice, prav kmalu sem dobila povratni mail s prvim datumom pri ginekologu, ki so mi ga dodelili, to je trajalo približno 4 mesece. Po prvem pregledu pri ginekologu sem v roku 1mesec prejela odobritev od konzilija in pa kakšen protokol bom imela. V tem istem pismu pa tudi vpisno številko pod katero sem vodena in sem jo navedla v prvem mailu, ko sem se odločila, da grem v postopek.

Vso srečo 🩵🩷

Malo sem še vedno zmedena glede vrstnega reda…

Ginekologinja je izdala dve napotnici – za postopek in kontrolni pregled-par. Odobritev konzilija je bila 22.11., sedaj pa v zvem vidim datum 28.11. za pregled za par. Jaz nisem dobila nič niti po pošti niti po SMSu, da sem kam naročena.

Ko dobiš pošto s konzilija… Ali ni nadaljni korak, da se prijaviš prvi dan menstruacije in greš nato na sprejem?

Zakaj ta vmesen pregled? Ker nama ni nihče reku, da morava še kam it. Samo da bo v pošti od konzilija vse pisalo. Ni mi jasno…

Hvala za pomoč.

Pozdravljene,

Imam eno vprašanje. V januarju bi naj imela prvi ivf postopek.

24.12 sem končala z jemanjem kontracepcijskih tablet, 29.12 pa že imam ultrazvok in dobim enekcije za pospeševanje rasti fuliklov. Me pa skrbi, ker je danes že 26.12 in menstruacije še nisem dobila. Se mi bo sedaj zaradi tega podaljšal postopek? Je imela katera podobno izkušnjo?

Hodim pa v UKC MARIBOR.

Najlepša hvala za odgovor pa čestitke vsem, za katere je bilo 2023 srečno leto.

@anonimno4065

Mogoce jim piši na isti mali kot sm ti ga napisala zgoraj. Pa povprašaš kako pa kaj. Saj so ful prijazni 😁

@Zmedena126 ne sekiraj se zaradi tega. Jaz sem jo dobila na dan ultrazvoka, pa še to bolj šibko. Mislim, da ponavadi je tako, zato tudi naročijo na UZ par dni po prenehanju jemanja KT. Tako da imaš še čas, v nasprotnem primeru bodo pa že na ultrazvoku povedali kako pa kaj. Pa srečno!

Zmedena126 nič ni to narobe. Jaz bom v januarju šla tudi v 1.ivf postopek v MB. Jaz kontracepcijskih tablet nisem jemala, imam pa navodilo, da jim javim 1.dan menstruacije v januarju in da pridem 2.dan menstruacije na ultrazvok in ta dan dobim tudi injekcije za stimulacijo foliklov. Tako, da nič ni narobe, če boš z menstruacijo na ultrazvoku. Jaz kontracepcijskih tablet nisem jemala zaradi svoje pridružene bolezni, tako smo se dogovorili. Verjetno ti pa kontracepcijske tablete zdaj malo zamikajo menstruacijo, ampak ni to nič narobe.

Pozdravljeni, ker je bil, danes test negativen, me zanima kako je zdaj s tem, da grem lahko po zamrznjenčka? Hvala za odgovore

Pozdravljene punce, zanima me ali ta teden Leonišče dela normalno in Poliklinika, šla bi po nalog za SPB in dat kri?

Jaz sem danes klicala na Ginekološko kliniko v Ljubljani in so se takoj oglasili.

Je katera šla na predavanje za pare, ki gredo prvič v postopek? Kaj povejo? Se je treba prijaviti ali kar greš?

8+2 teden nosecnosti.vceraj pocutje bolj slabo.napenjenje in pritisk ki sam obcutila skoz visoko v trebuh,prsa full obcutljiva.danes pa ih komaj obcutim,spika kar precej,tud ko se usedem nekaj zbode.zelodec v grlu pa se zdaj se malo mucnine..bruham itak ne ker nisam glih od tega,bolj tesko se spravim objemat skoljko.ne vem ce je to normalno,nikoli nisam prisla tako dalec.a je normalno al je kaj narobe

Soncica36, zal mi je pri meni isto je prisla m v pon. Tak da niti na krvnega ne bom slA. Ce imas se pingote pises v leonisce za telefonski razgovor in ko dobis/ aktiviras napotnico se prijavis z naslednjo M. Tako da bos verjetno kje februarja spet na vrsti, naj bo naslednji ta pravi!

Oo hvala, mi je žal tudi za tebe, jaz sem imela sicer še upanje, saj menstruacije še ni bilo 😔…potem pa šok.. sicer moj prvi IVF, ampak mi je prav hudo za vse tiste,ki tole občutite večkrat 🥺

Me pa še zanima ali je telefonski posvet v jutranjih urah in kako izgleda in kako dolg je?

Mimimi541 🙂 izgledajo kot nosecniski znaki.

Žal mi je, da ni uspelo.

Sestre ti dajo datum in neko okvirno uro, kdaj naj bi te dr. poklicala. Mene je nato klicala okrog 11:30. Pogovor pa je bil krajši. Meni je ostal še en zamrznjenček in sva se v telefonskem pogovoru dogovorili o nadaljni terapiji za prenos.

Sončica36, 26.12.2023 ob 19:16

Ne vpisno steviko sem jaz dobila takrat, ko so mi odobrili IVF.

Moj postopek je izgledal tako, da sem na mail poslala št. Napotnice in št. Zdravstvene kartice, prav kmalu sem dobila povratni mail s prvim datumom pri ginekologu, ki so mi ga dodelili, to je trajalo približno 4 mesece. Po prvem pregledu pri ginekologu sem v roku 1mesec prejela odobritev od konzilija in pa kakšen protokol bom imela. V tem istem pismu pa tudi vpisno številko pod katero sem vodena in sem jo navedla v prvem mailu, ko sem se odločila, da grem v postopek.

Vso srečo 🩵🩷

Hvala! Torej je se vedno vse kot vcasih… sedaj cakam na M, da se prijavim, ker novembra niso imeli sprejemov in sem avtomatsko padla ven.

p.s.: tisto anonimno pod tvojim postom nism jaz pisala😉

Srecno tudi tebi!🍀

Se nekaj me zanima, ena neumesna.

Kako je z barvanjem las med postopkom/nosecnostjo? Malo sem skepticna, razmisljam kako umestiti frizerja v cas postopka. Po drugi strani pa imam prijateljico, ki ima pdp cez tri dni, danes pa je narocena na barvanje in strizenje.

New Report

Close