Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Živjo,

Od 5 celic imam samo 1 zarodek (2 sta bili nezreli, 1 degenerirana). Rekli so da je morula plus. Nevem pa kaj to tocno pomeni ?

@Fracek kako pa to, da si že pred UZ začela z aspirinom? Ker meni so napisali kakor od prenosa naprej, pa sem brala, da ene začnejo par dni pred prenosom?

@Tejchy452 verjetno ker je manj celic pa raje vidijo, da gre zarodek čim prej nazaj v maternico.

@optimistka13
važno, da je en pravi ? sicer morula je malo manj razvit zarodek, tako da bo verjetno potreboval malo dlje, da se vgnezdi. Poskusi še čim manj obremenjevati, zdaj itak nimaš nobenega vpliva več 🙂

Kaksne doze zdravila gonal f ste si dajale v kratkem protokolu. Jst sm danes dobila izvid iz pregleda. Naj bi si dajala 150 e., cakam pa se odlocbo konzilija in potem zacnemo ??

Tiste ki ste v lj ste dolgo čakale na nov datum za nov postopek? Zdej se moraš preko neke aplikacije naročiti… Sem označila da mi dajo prvega prostega zdravnika ?

Jaz sem čakala 2,5 meseca na termin za posvet za nov postopek (lj).

@nesrecnica, zdravnica mi je na zadnjem posvetu rekla, naj jemljem kar od M naprej, zato sem zacela takoj naslednji dan, ko sem nehala krvavet.

Danes sem si sama odgovorila na vprasanje, ce v Mb tudi po novem stopka pri zamrznjenem zarodku, in kot zgleda, (se) ni, sem dobila spet ovulacijske teste in nato javim, ko bo pozitiven, da dolocijo dan prenosa. Sicer bom imela zgleda spet krajsi cikel, ker sem danes 7. dan, folikel ze 14 mm, endometrij 7, tako da bo dan za prenos verjetno okrog naslednjega cetrtka.

@optimistka
, samo pozitivno naprej, tudi morulce se danes cartajo pri kom ?

Fracek in (Ne)srečnica, hvala vama za odgovor. Upam na najboljše v sredo ??

@Ribica12 čakala sem 4,5 meseca za osebni posvet, za telefonski pa 10 dni, za oboje sem se naročila preko maila.

@optimistka13 moja morula je danes stara 2,5 let tako, da ne obupat je pa tudi bila edini zarodek 🙂

zdaj v tem ciklu jim je tudi uspelo dobiti samo eno celico in upam, na dobre novice v petek ? Aja a ve kdo mogoce zakaj so mi rekli komaj v petek, torej en teden po punkciji (sem mislila, da bo max 5 dni), ampak sem bila tolk zmedena, da sem pozabila vprasat

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 06.02.2023 ob 15:27

@Ribica12 čakala sem 4,5 meseca za osebni posvet, za telefonski pa 10 dni, za oboje sem se naročila preko maila.

Jaz sem tudi mail poslala in so mi nazaj poslali da uvajajo elektronsko naročanje, tak da sem se preko obrazca naročila, sem označila da mi dajo prvi prosti termin in Tel. posvet.

Hej punce! Malo sem se oddaljila od spleta, ker sem bila kar potrta ? Pridobili smo dobro število celic (14), vendar sva ponovno ostala samo z enim zarodkom, ostali so se nehali razvijati. Ne vem, kaj je narobe in zakaj so slabi zarodki. Res sem upala, da bova imela vsaj kakšnega zamrznjenčka, ker smo poskusili z dolgim protokolom.

Imela sva vstavitev in zdaj čakamo. Ampak nisem preveč optimistična.

Držim pesti vsem, ki čakamo na izid postopka ali na nove priložnosti?

@Ananaska2 a so ti kaj povedali kdaj so se nehali razvijati (kateri dan)? Res je kruto kako nas ti postopki radi preizkušajo…

@Ananaska, joj kaksna skoda, zal mi je. Kakor koli, lahko pa da je ravno ta, ki ga cuvas, pravi, tako da usmeri vse preostale pozitivne misli v to kar je, ostalo pa bo pocakalo. Drzim pesti za pikico ❤

Sicer pa bi mene na tej tocki tudi zanimalo, kateri dan se nehajo razvijat, pa kaksno genetiko naredit? Me spomnis na hitro, ce imata postavljeno kaksno diagnozo? Stevilo celic je bilo res krasno, tako da mora nekaj druga mrdat tu “sistem”. Spermiogram ok?

Drzi se in navijamo za tega borca ?

@fracek @(ne)srecnica dajta ze imeti prenos, js bi rada cakala z vama. ??

@optimistka13, jaz imam 2 leti staro morulo, tako da kar pozitivno naprej ;).

@Mandarina638 verjemi, da si želim tega, samo zaenkrat še nič ne kaže, da bi bila kje blizu prenosa ?‍♀️ po mojem me bo Fracek prehitela

Kaj so ti kej odgovorili glede sprozenja?

@fracek medrol so ti tudi dali? pri nama  je sicer na koncu ratalo naravno po neuspelem ivfu, ampak pomojem samo zato ker sem zbolela in sesula iminski sistem…glede na tujino sem bralq da je 4mg kar premalo, da bi moralo bit vsaj 8mg na dan, vem pa ne…. drzim drzim pesti zate! (in seveda za vse na tem forumu)…sama sem imela trenutno stresno obdobje zaradi drugih zadev in  mi je tudi ocitno sesulo hormone  z vmesnimi krvavitvami ki jih prej ni bilo… razmisljam pa zraven ce bi se 1x sla v tw vode ali rajsi rekla ne diraj lava dok spava.

drugace naj bi pa letos startala povsem na novo postojna, baje se pres poletjem, ampak bili pa videli… me zanima ce bodo res nudili kaj  novega kar je zunaj ze na voljo.

@nesrecnica
kdaj startas ti?

@mikrobio kako sta z janom?

@marsena
roke boljse?

@Mandarina638 sem pol le dobila M, tako da ni bilo treba sprožiti, samo ne vem če je po tako dolgem ciklu smiselno v prenos in se po eni strani bojim, da se ponovi in mi bi prekinili..

New Report

Close