Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Nastane zaradi prevelike odzivnosti na vzpodbujanje rasti foliklov. K sreči me ni doletela, da bi vedela glede bolniške.

Kako ste ostale, ki ste te dni imele prenos? Držim pesti, da nam vsem uspe. ?

Živjo, jaz sem imela prvi i drugi dan po prenosu malo povišano temperaturo (37°C), mrazilo me je in pa še slabo mi je bilo. Imam občutek, da je moje telo zaznalo zarodek kot tujek. Kaj menite? Sem kar malo žalostna… ? kakšne simptome imate ostale? ?

Jaz čutim špikanje desno, včasih levo v trebuhu. Imam občutek napihnjenosti. Prsa proti večeru občutljiva. Prenos sem imela v soboto zjutraj.

Jaz imam v petek prenos, se katera?

drgac pa nvem znaki so si podobni mene spika tudi ko nisem v postopku ves cas teden pred m, to ne mores nikoli vedeti ali je uspelo ali ne. Meni edino drugacno je bilo to da sm mela cca 8 dni po prenosu mocne menstrualne krce in pa vgnezditveno. Aja pa ful mas vec izcedka ko uspe. Vse ostalo so samo hormoni cim manj razmisljat pa bo 🙂

za vrocino pa nvem zdaj marsikaj razsaja lahko je bolezensko…

Vgnezditvena je odvisna, kateri dan po punkciji je bil prenos. Kdaj se je začel izcedek?

Punce, rahlo povisana TT je po mojih izkusnjah po prenosu ena cisto obicajna zadeva. Sama sem imela TT vsakic tam do 37,4, povprecno pa okolin37,2. Tudi sicer v casu ovulacije (ko nisem bila v postopkih) zmeraj rahlo povisano, padla je pred M. Vcasih ostane povisana tudi na zacetku nosecnosti, ni pa nujno.

Cestitke vsem novim noseckam, ostalim pa zelim veliko uspeha ❤??

@planika ja tako ce je prenos 5 dnevnega zarodka je lahko vgnezditvena kadarkoli v casu pricakovane M nekje tako. Se pravi v pocprecju kak teden po prenosu…

@Anonimno 4676 ja UZ delajo vedno na isti lokaciji tako v LJ kot v Mariboru. Tudi tiste ki gredo na prvi pregled v nosecnosti oz. potrditveni UZ imajo UZ v istem prostoru. Lp

Jaz nisem mela nikoli povisane TT po nobenem prenosu, spikanja se tudi kaj posebno ne spominjam. Samo napete prsi ki so ostale take do testa in se po njem. Kar se izcedkov tice samo en dan rahlo rozast izcedek. To v postopkih, katerih mi je uspelo. V postopkih v katerih ni uspelo pa rjavi izcedki pred testom, ki so trajali vse do testa. V trenutni nosecnosti sem mogoce se pred testom postala malo napeta v trebuh in obcutek za vonj je postal bolj izrazit, kar pa privede do gadenja po dolocenih vonjih, slabosti. Nisem sla na krvni test, naredila sem le urinskega na dan krvenga testa zjutraj, ker sem zaradi znakov bila prepricana da je to to… cakala sem tako na potrditveni UZ.

@Ribica12 ce imate vec kot 20 foliklov obicajno ne delajo svezega preþnosa. Odsvetujejo ga. Sem imela vsakic tako. Razen v zadnjem postopku sem vseeno sla na svezi prenos. Ce se vredu pocutis in nimas simptomov  hiperstimulacije po punkciji se lahko dogovoris da bi sla na svezi prenos.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1962, 11.12.2023 ob 19:54

@Ribica12 ce imate vec kot 20 foliklov obicajno ne delajo svezega preþnosa. Odsvetujejo ga. Sem imela vsakic tako. Razen v zadnjem postopku sem vseeno sla na svezi prenos. Ce se vredu pocutis in nimas simptomov  hiperstimulacije po punkciji se lahko dogovoris da bi sla na svezi prenos.

Jutri imam punkcijo, ne bom imela veliko foliklov cca 4, včeraj mi je na UZ rekla da ne bo svežega prenosa, da se kaže na hiperstimulacijo… Bom vidla kaj bo jutri ?

Pozdravljene. Danes sem 11. dan po ET (svež prenos, 1. postopek). Ker se je včeraj pojavil rjav izcedek, sem si šla danes samoplačniško določiti bhcg, ki je žal pod 5, torej neg. Zamrznjenčkov od tega postopka žal nimava. Statistika mi je seveda jasna, a je vseeno hudo. Gremo dalje …

Res mi je zal zate, objem.

Hudo je in vse smo v istem vrtincu. Vse dobro ti zelim, srecno v naslednjem postopku.???

@Lunica539, vem kako ti je, sama sem pred časom doživljala isto, ampak ja, gremo pogumno  naprej, vedno je upanje! ??

@Ribica12 na UZ ne vidijo vseh, oz. stejejo samo velike. Tudi meni so rekli da jih bo 7,8 na koncu sem jih imela pa 24. Nevem kaj pri vas kaze na hiperstimulacijo… vprasajte, ali pa nocejo delat svezih prenosov, ker bi radi imeli vec prostih dni v decembru.

@Lunica539 vem da ni tolazba ampak upam da vsaj malo pomaga v prven postopku malo komu uspe. Sploh da oni dolocijo primerno terapijo morajo videte kako bo oseba reagirala na to. In telo se mora tudi navaditi na vse te hormone. Drzi se. Ne obupaj. Konec koncev bo otrok pa par mesecev mlajsi, se vedno pa je lahko istega letnika 😉

Živjo.

Meni so lani dali 12 dni bolniške.

Imaš PCOS mogoče?

Zatečeš od vode in moraš mirovat, da se jajčniki ne bi zasukali in piti veliko tekočine, da ne dehidriraš. Jaz osebno nisem čutila nobenih bolečin razen napetosti od vse te vode…

Tudi nisem imela sveži prenos. Razložili so mi da, če bi zanosila bi nosečnost pojačala ta proces izločanja vode in bi hitro ratalo nevarno.

Sem pa spet mogla čakat 3 mesece na prenos zamrznjenčka.

Pač tukaj je enota časa 3 mesece skoraj za vse.

Ribica 12 tebi odgovarjam za hiperstimulacijo.

Ne vem zakaj mi je tako kot običen post postalo…

Ali ste kljub temu, da vam je doma test pokazal – in niste dobile menstruacije, sle na krvni test?

Jaz sem trenutno 13. dan po prenosu, krvavitev se ni, test pa vceraj negativen.

Krvni test imam v petek in bom verjetno sla, tudi ce bo test negativen. Ce seveda do takrat menstra ne pride…

Me pa zanima, ali imate tudi ostale po ET daljši menstrualni cikel? Jaz sem namrec danes v 31. dnevu, medtem ko so moji običajni cikli od 25 do 28 dni (nikoli dlje). Hočem reci, da mi torej 3 dni ‘zamuja’, a test negativen. Mogoce se na te dneve pri ivf ne gre vec zanašati? ?

New Report

Close