OBMP – IVF 2023
??♀️, 08.12.2023 ob 09:50
Pozdravljene,
prosim za pomoc… nisem blizu Lj in bi se rada karseda dobro organizirala, da ne hodim tja zastonj.
S partnerjem morava ponovno narediti SPB – oba imava veljavni napotnici, on od osebnega zdravnika, jaz od moje G.
Receno mi je bilo, da se na dan odvzema prihavim v svetovanju v Leoniscu, mene pa zanima, ali se mora tudi partner prej prijaviti tam, da tudi njemu kaj aktivirajo? In greva potem direktno na zavod za transfuzijo – kolikor se spomnim delajo do 15h in se ni treba narocat.
To se drzi?
Drugo… je bila katera vljucena v psiholosko podporo in svetovanje v procesu obmp v Lj porodnisnici?
Jaz obiskujem psihologa v porodnišnici.
Super, ta podatek do 15h je zame vec kot dovolj, vse mi bo uspelo. ?
@alena4, kako si kaj zadovolnja? Je na “nivoju”? Koliko casa pa traja posamezen obisk in najpomembnejse – cutis, da ti pomaga?
@fruty9 ta podatek nima slabega pomena. Dejansko je isto po prenosu. Da bi se zarodek ugnezdil je pomembna debelina sluznice.
@planika nvem kko je zdaj 2021 so ti n listu pri punkciji napisali kvaliteto zarodkov. Ob prenosu pa nihce ne komentira edino ce imas pingvincke in si prvi svezi prenos povedo.
Prenosi ne stejejo zato ker zamrznjencki pripadajo dolocenemu postopku. To ko opravis punkcijo, moski odda seme oni pa skrbijo da ocistijo seme ga pripravijo da se oplodi v jajcecu. Ta cel proces je en postopek. Zdej lahko je zarodek 1 ali 10 vseeno je. In nadaljni prenosi zamrznjenckov spadajo pod prvi postopek. Ko porabis vse gres lahko v nov postopek. Ce bi se stel vsak prenos, bi zenske hitro porabile to stevilo postopkov. Prva jaz bi imela ze ornk za placat saj sem mela ze 10 prenosov.
??♀️, 08.12.2023 ob 16:59
Super, ta podatek do 15h je zame vec kot dovolj, vse mi bo uspelo. ?
@alena4, kako si kaj zadovolnja? Je na “nivoju”? Koliko casa pa traja posamezen obisk in najpomembnejse – cutis, da ti pomaga?
Ja, srečanja so v redu! Nisem razumela kaj pomeni na “nivoju”. Eno srečanje traja 1 uro. Pa še obstaja tečaj “Tehnike sproščanja”.
@Anonimno 1962 Hvala! Si me pomirila in sedaj se mi zdi čisto logično, pred tem sem pa že računala, da bi lahko z zamrznjenčki pokurila vseh 6 prenosov. ?
alena4, 10.12.2023 ob 14:36
Ja, srečanja so v redu! Nisem razumela kaj pomeni na “nivoju”. Eno srečanje traja 1 uro. Pa še obstaja tečaj “Tehnike sproščanja”.
Sem se malo na hitro izrazila, s tem na “nivoju”. Sem zelela reci , da ce je OK in dober psiholog/terapevt(ka), ker ponavadi ko gredo stvari na napotnico, lahko dobis karkoli. In ne vem kaj pricakovat… najboljse je cim manj pricakovanj, vem.☺️