Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Mogoče katera ve, kdo v soboto dela prenose v MB?

@Anonimno4065

Jaz sem prav tako imela Covid v začetku novembra. Kljub Covidu sem se odločila, da grem kar takoj v postopek in ne čakam. Iskreno, ne vem pa, kako bi se odločila, če bi še partner zbolel, na srečo ni…

Sem pa kasneje malo brala o tem, ponavadi priporočajo, da ženska počaka vsaj en mesec, moški pa tri mesece v primeru Covida (visoka vročina) in se gre nato v postopek. Na internetu je res ogromno nekih različnih informacij, nič pa zares dokazano na večjem vzorcu ljudi. Jaz bi na tvojem mestu poklicala in povprašala, morda znajo kaj svetovati. Srečno in držim pesti ?

@Planika584

Drži, dan punkcije je nula in se ne šteje kot prvi dan… Če imaš npr. punkcijo v ponedeljek, je peti dan potem sobota. Pa srečno! ?

Zivjo, mene pa zanima kako dolgo ste cakale na drugi postopek ivf z ?? Prvi postopek sem imela 9.10. in je bil neuspesen. Ko so mi javili da je krvni test negativen so rekli, da me bodo prijavili v novi postopek. Kako dolgo ste cakale? Sem pa v MB.

Hvala za odg. ☺️

Živijo.

Se je treba kar pazit virusov zdej pozimi, sploh če te čaka postopek. Mene je prvi covid kar zdelal (leto in pol po okužbi mi je ob naporu še vedno srce ful nabijalo). Sedaj je že 9 mesecev od konca težav, vseeno pa nočem fasat še enkrat. Mož ni bil še nikoli okužen.

Sama bom prosila, če sem lahko med postopkom kar na bolniški ravno zaradi virusov…

Ali je tu še katera, ki začne predvidoma začetek februarja? 🙂

Lep dan vsem ?

@Daisy524 takoj lahko gres v naslednji prenos zamrznjencka, takoj ko dobis menstruacijo se lahko prijavis. Ni treba nic cakati. Razen sedaj decembra ne vem do kdaj sprejemajo, ker bolj omejeno delajo.

Živijo punce ?

Mene pa zanima koliko časa ste kaj čakale na odgovor iz konzilija za iui. S partnerjem sva končno dobila zeleno luč za iui in me sedaj zanima koliko časa se čaka na odgovor iz konzilija, ker imam različne informacije.

najlepša hvala za odgovore in lep dan vsem ❤️

@sonce987 to cakanje je pomojm odvisno od tega koliko imajo pacientk prijavljenih za dolocen mesec…. hocem reci da vam podatek koliko so druge cakale ne bo veliko pomagal. Jaz se zal niti ne spomnim vec, ker je ze toliko let od tega. Ampak takrat se mi je zdelo da gre vse izredno hitro. Ampak je treba zajet podatek, da so v tistem casu delovale 3 klinike, danes pa sta 2 in vecina pacientov tretje klinike je v LJ.

Jaz lahko povem za ivf. 6. novembra so dali paprije naprej, 22. novembra je bilo očitno zasedanje konzilija. 1. decembra dobila pošto. Pišem za Ljubljano.

@Mimimi541 Čestitke in držimo pesti za lepo nosečnost. Tvoja in ostale pozitivne zgodbe dajejo upanje tudi nam ostalim, ki še čakamo na uspeh. ?❤️

@fruty9
Boš imela prenos v naravnem ali stimuliranen ciklusu? Jaz se tudi moram javit po 26. in imam v naravnem ciklusu, tako sva se dogovorili z ginekologinjo. Prejšnji krog sem tudi mela v naravnem in nisem jemala nič do stop injekcije, potem pa 3x/dan Utrogestan. Če nisi prepričana raje vprašaj, da boš mirna.

Hvala @minini977 upam da bo slo…eden korak manj..krvni smo resili…naslednji korak speljat do potrditvenega ki ga imam 21.12.

@Minini977, jaz sem dobila Estrofem za zadebelitev sluznice, ker nimam svojih M, ampak si jih sprožam z Dabrostonom. Zako da bo v bistvu naraven ciklus. Napisali so mi, naj javim prvi dan M. Kdaj pa potem pride prvi UZ?

@fruty9 ce vam dodajo estrofem je to stimuliran ciklus. Tako bodo gledali debelino sluznice in ovulacije sploh ni v stimuliranem ciklusu. Sem imela enkrat v LJ tak postopek.

@Anonimno 1962, na napotnici mi sicer piše naraven ciklus, sklepam da bi bil stimuliran, če bi se poslužili injekcij za indukcijo ovulacije, tokrat pa bo zgolj estrofem, ki bo poskrbel, da se odebeli sluznica, tako kot ste napisala.

@fruty9 injekcije za ovulacijo niso potrebne ker ovulacije ne bo zaradi eatrofema. Zakaj menim da je ro stimuliran ciklus je pa zato, ker ko sem sla v naraven ciklus nisem imela nic prav nobenih tabletk razen utrogestana pred prenosom. In je enkrat na UZ rekla ena zdravnica to ne gre nikamor naravno (jaz imam kasnwjso ovulacijo in ni bila po njeni tabeli) in je rekla bomo morali stimulirat in damo tabletke. Od tistega dne sem jemala v tem postopku estrofem, ceprav glede na moje redne menstruacije in ovulacije ni bilo potrebno. Ko sem se prepisala v MB sem vprasala ce bodo apet tablerke so rekli da ne, da zakaj bi dali pa ce nimam jaz nobenih tezav in jih tudi nisem imela.

Za prenos odmrznjenih zarodkov se odločajo pari, pri katerih prenos svežih zarodkov ni bil uspešen oziroma tisti, ki si želijo še enega otroka. Odmrznjene zarodke prenašamo v naravnem ciklusu ali ciklusu, uravnanem s hormonskimi zdravili. Maternična sluznica je na ugnezditev zarodkov pripravljena le 1–2 dni v posameznem menstruacijskem ciklusu. Pri ženskah z rednimi menstruacijami odmrznjene zarodke prenesemo v naravnem ciklusu, dan prenosa pa določimo na podlagi ultrazvočnih pregledov in  ovulacijskih testov (106 KB). Ženske z nerednimi menstruacijami oziroma tiste, ki so brez njih, prejemajo estrogenske tablete od začetka ciklusa. Po ultrazvočni potrditvi ustreznega razvoja maternične sluznice uvedemo še progesteronske preparate. Dan prenosa zarodka je odvisen od pričetka jemanja progesteronske terapije.

Pozdravljene,

prosim za pomoc… nisem blizu Lj in bi se rada karseda dobro organizirala, da ne hodim tja zastonj.

S partnerjem morava ponovno narediti SPB – oba imava veljavni napotnici, on od osebnega zdravnika, jaz od moje G.

Receno mi je bilo, da se na dan odvzema prihavim v svetovanju v Leoniscu, mene pa zanima, ali se mora tudi partner prej prijaviti tam, da tudi njemu kaj aktivirajo? In greva potem direktno na zavod za transfuzijo – kolikor se spomnim delajo do 15h in se ni treba narocat.

To se drzi?

Drugo… je bila katera vljucena v psiholosko podporo in svetovanje v procesu obmp v Lj porodnisnici?

Oba morata najprej v Leonišču v sprejemno pisarni prevzeti naročilnici za SPB, nato gresta na Polikliniki brez naročanja.

@Aninimno 1962, hvala za podrobno obrazložitev. Ja, pri meni ne bo ovulacije, ker je potrebno zgolj pripraviti sluznico.

Torej se to izvaja na polikliniki po novem in ne v stavbi ki je v isti ulici kot stara porodnisnica in nova porodnisnica (mislim, da je to zavod za transfuzijo, tukaj sva naredila teste v prvem postopku)?

Mogoce veste, kako delajo na polikliniki? Ker imam obveznosti od 10h do 12h, pred tem pa ne morem uredit.?

New Report

Close