Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@bibi79724 hvalaaa!!!!?

@mimimi541 cestitam!! ❤️

Odgovor na objavo uporabnika
Mimimi541, 04.12.2023 ob 13:13

In pa…tud krvni je pokazal da sam noseca.kolika je beta nimam pojma.sestra ni rekla,ja pozabila vprasat.saj bo cez enih dva dni prislo po posti…?

Bravo!

@enka1,@upanje… hvala..?

Zdaj samo da pridemo skupaj do uz…koliko sem vesela,sam tud v skrbeh.oziroma v straho da se bo ponovila zgodba od lanskega leta.

@Mimimi541 iskrene čestitke!! Upam, da je to to in da tokrat res uspelo!! ??

@Arnika23 hvalaaaa…tud jaz upam da tokrat bo…??????

Zdravo, danes sem imela punkcijo, pridelala 11 jajčnih celic . Zdaj pa imam eno vprašanje, 3x na dan naj bi vzela utrogestan in estrofem, v navodilih ki sem jih dobila na kliniki pise tako, v lekarni pa so za estrofem napisali da samo 1x na dan…no zdaj sem pa zmedena ?

@soncica36, tako kot so rekli na kliniki naredi

@Sončnica36, v lekarni napišemo na škatlico tako odmerjanje, kot je bilo napisano na receptu. Ko gre za e-recept, nam sistem direktno sprinta nalepko, kjer je odmerjanje takšno kot na e-receptu. Mi vam odmerjanja ne spreminjamo. Se pa velikokrat zgodi, da je zdravnik površen in na recept narobe napiše. V lekarni tudi ne vemo, za kakšen namen ste vi te tablete dobila. Za nekatera druga stanja morajo ženske jemati 1x na dan, v tem primeru oploditev z biomedicinsko pomočjo pa 3x na dan. Vam pa vsem svetujem, naložite si aplikacijo ZVem in jo začnite uporabljati. Zelo dobra zadeva. Tam se točno vidi kdaj je bil recept predpisan in kaj je pisalo na receptu. Če bo zdravnik  na recept napisal narobe, boste tudi v lekarni dobila napačna navodila. Tokrat se držite tega, kar so vam na kliniki rekli, ker na recept so vam očitno napisali narobe.

@Jagoda460 hvala za razlago. Dobro ker na vseh klinikah dajo jasna navodila v ustni in pisni obliki, tako da jaz dejansko nisem niti nikoli brala kaj napisejo na skatlico v lekarni.

@Mimimi
in ostale pa javite datum UZ da skupaj cakamo ?

@anonimno 1962 je rekla cez dva tedna.se pravi nekje okrog 18.12.

Živjo, jaz sem imela krvnega 29.11. v Lj. Datum za UZ pa imam 18.12. ?

@optimistka13 skoraj tri tedni…?jaz bi pol znala imet proti koncu onega tedna..pol su prazniki,bolj tesko da bodo dali med praznicima.

@Mimimi541 juhuu, čestitke! Kateri postopek je bil to zate?

Mene pa zanima v zvezi z zamrznjenčkom. Kontaktirala sem naročanje, kjer so mi aktivirali napotnico in mi napisali, da naj javim prvi dan M, po 26.12. Ali lahko z estrofemom začnem potem prvi dan M?

Čestitke vsem ob veseli novici. ?

Brala sem, da je prenos med 2. in 5. dnem po punkciji. Od česa je to odvisno? Kaj pomeni, da je prenos peti dan po punkciji (dan punkcije je nula)?

@fruty9 hvalaaaa!!!upam da ta ostane.3.postopek,4 prenos.

Zdravo.

Ali je katera od vas (ali/in vaš partner) v kratkem imela covid in so ji zaradi okužbe prestavili postopek za 3 mesece? Še lani je bilo tako, pa ne vem, če je tudi letos. Covid namreč poslabša kakovost pri moškem in posledično zmanjša odstotek uspešnosti postopka.

Hvala za info.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4065, 05.12.2023 ob 13:08

Zdravo.

Ali je katera od vas (ali/in vaš partner) v kratkem imela covid in so ji zaradi okužbe prestavili postopek za 3 mesece? Še lani je bilo tako, pa ne vem, če je tudi letos. Covid namreč poslabša kakovost pri moškem in posledično zmanjša odstotek uspešnosti postopka.

Hvala za info.

Mene je pred punkcijo vprašala, če sem bila kaj bolna, pa sem rekla, da sem prvi teden novembra imela covid in ni nič komentirala. Niti ni vprašala, kakšno obliko.

Hej.

Zdajle vas ze par mesecev spremljam, pa da se se oglasim ?

V glavnem, sem v prvem postopku, v cetrtek imela 2. prenos. Trenutno sem torej v fazi cakanja. Zamrznjena imam se 2 zarodka, vec od stirih nismo pridobil. Bilo je sicer 6 jajcnih celic. So mi pa na ukc rekle, da je to dober delež vseeno.

Vidim, da nekatere delate teste zelo zgodaj (ze po nekaj dneh). Uporabljate za to kake posebne teste, da zaznajo tako majhno količino hormona, ali kar običajni clear blue, ki zazna nosečnost ze 6 dni pred menstruacijo? Meritve bete pa verjetno dobite z vmesnim odvzemom krvi? Meni so krvnega namreč dali sele 15 dni po prenosu, ce seveda ne bo menstruacije.

@ebelin335 vse imamo krvnega 15 dni po prenosu.naceloma pred 9,10 dnem ni treba delat testa.jaz sam ga tokrat delala 8.dan,ker nisam zdrzala.in test ni bil nekaj posebnega.je bil navaden cb,tisti ki u tus drogeriji dobis 2 v paketo.

New Report

Close