OBMP – IVF 2023
Mimimi541, 30.11.2023 ob 17:50
A je katera zasledila ce su zaceli cele postopke izvajat v postojni?cist informativno.upam da bom postojno rabila cez kaksen mesec,nic prej.
Samo tako,ki meni su rekli da jeseni zacneju,pol ko sam septembra vprasala nisu se zaceli in nisu omeli pojma kdaj bodo.
Mogoce se kateri pomaga informacija.
Naj bi začeli enkrat januarja. Bo pa v medijih, ko bo odprtje, tako da ne bomo spregledale.
Jutro punce!
@nezy778 verjetno bo ja..in mogoce bo rabilo pred avgustom.vem da ni za obupat dokler ne ulije,ili krvni pokaze da lahko,ampak pojamrat pa moram ker ta moja nosecnost vse vec kaze na biokemicnu.v sredo sam imela nekaj bolecin(nic nenavadnega),ampak tud obcasne krce ki sam se v sluzbi morala ustavit.pa se obcasno ko se obrisem rjavo in tud roza.do zdaj pri meni to ni prinasalo nic dobrega.
Edino v kaj polagam cisto vse upe ki su mi se ostali je da su se prijeli oba in da se zdal izloca eden ki je odmrl.?????
@anonimno123 meni su rekla da ja.da je dam van iz hladilnika 30 min prej ko se picim.
@Mimimi541 ti izcedki niso vedno znak da je nekaj narobe. Je toliko enih situacij v nosecnosti, pokanje zilic v maternici zaradi vgnezdenja zarodka sirjenja maternice. Ce ste po punkciji mogoce se kaksna rana od punkcije. Jemljete progesteron ali ste z njim prenehala? Veliko je punc ki imajo raznorazne podobne izcedke in krvavitve, nekaterim je to samo v zacetku nosecnosti drugim se to vlece skoraj cez celotno nosecnost pa donosijo zdravega otroka. Samo po forumih lahko zasledite razne podobne zgodbe. Kdaj imas pa planiran UZ?
Pozdravljene punce, da se še jaz malo javim. Prenos sem imela sredi oktobra, po dveh spontanih splavih me je bilo res strah izida 4. postopka (zadnji zamrznjenček). No, pa sem imela 7. dan že pozitiven test. Najprej sem skoraj doktorirala iz testov in bila iz sebe, ko sem naredila clear blue 10. dan in je pokazal 1-2, v moji glavi sem pa imela idejo, da bi ‘moralo’ bit že 2-3. Potem sem pa vse skupaj prepustila, nisem več testirala, šla sem na krvni test in je pokazal lep rezultat (1600 na 16. dan). Nisem šla gledat podvajanja bete, kot sem pri prejšnjih dveh nosečnostih. Vsakič se je beta lepo podvajala in vsakič je potem sledil splav. Šla sem na samoplačniški potrditveni UZ, ki sem ga imela 6t3d (bolj se mi je šlo, da preverijo, če je nosečnost potrjena in da je v maternici). Bilo je vse ok, naslednji dan pa sem zakrvavela, rahlo tekom celega dneva, a svetla, sveža kri. Potem še en dan. Nisem šla na urgenco, ker sem vedela, da ne bo nič ‘pomagalo’. Sem šla pa nato še na en pregled čez 1 teden k svoji ginekologinji in je bilo vse ok, otroček zrastel, vse kot mora biti na dan natančno. V Lj na potrditveni UZ nisem šla, ker sem imela prav tisti teden par pri prej pri svoji gin. in sem jim samo sporočila, da me ne bo. Ta teden sem imela pri 9t3d v bistvu tisti ‘1. pregled’ pri svoji gin. in sem dobila materinsko knjižico. Še vedno sem v strahu, ker sem enega otročka izgubila v 12. tednu, tako da verjetno potiho upam, da prebrodim ta mejnik. V drugi polovici decembra me čaka nuhalna. Želela sem it v službo, pa mi je ginekologinja od 1. pregleda pri njej napisala bolniško do nuhalne. Je rekla, naj raje več počivam. Verjetno delo ne bi prav dosti vplivalo na nosečnost, ampak je rekla, da je tudi za mojo psiho bolje, da sem po dveh splavih raje doma. Lepo mi je, se mi zdi, da me jemlje resno in mi res želi le najboljše, vsaki privoščim tako obravnavo. Moja 8 letna pot neplodnosti ima vzpone in padce, imam 1 otroka iz 2. postopka, 1 ss v 3. in 1 ss v 4. postopku. Ker so nama napovedali le nekaj % možnosti zanositve sva za kliniko uspešen primer, resnično pa upam, da ta otročiček raste in vztraja z menoj do poletja, da ga spoznamo. Srčno upam in privoščim, da vsaka izmed vas pride do polnega naročja. Neplodnost je res težka preizkušnja, ki nas za vedno zaznamuje. Pošiljam vam dobre misli, vas še naprej berem in se še kaj oglasim.
@Mimimi541 za krce sem malo raziskovala in sem nasla da so normalni v prvi nosecnosti zaradi sirjenja maternice. Ce so hudi lahko vzames nekaj proti bolecinam. Samo zdravila, ki jih jemljes naj bodo dovoljena za nosecnice. Ce ti ustreza pocitek pocivaj. Jaz sem v prvi nosecnosti imela tudi nekaj tezav, ko sem ze pomislila da je vsega konec, pa je nato minilo.