OBMP – IVF 2023
@Pupa06 vzemita vsak skupen obisk klinike v MB kot nekaj pozitivnega. Npr. gresta na izlet na Štajersko, si kaj ogledata, gresta kaj dobrega pojest, mogoče kak wellness obiščeta, ali kaj drugega, pa vmes gresta še na posvet na kliniko. Probajta izkoristit ta dan maximalno. Naj vama ta vožnja ne predstavlja bremena. Tako sva mi2 vse skupaj vzela. ? Jaz sem od svoje zdravnice za vsak obisk klinike dobila bolniško za cel dan. Partner ima tako službo, da ni rabil jemat bolniške, verjetno bi jo pa tudi on dobil, če bi jo rabil.
Midva sva tudi hodila raziskovat po tistem koncu. Lepo je. Tudi slisat mi je lepo en povsem drugacen naglas. Nasploh pa to da so res dostopni na mail in telefonu da vsako malenkost lahko tudi njih vprasas, mi res veliko pomeni. Pa posvetijo se pacientu bolj kot v LJ. Vsaj v mojem primeru. V LJ sem se pocutila kot stevilka.
@optimistka13 bravo cestitam. Jaz sem osebni gin. pisala kar takoj in se narocila na prvi UZ k njej. Nisem sla na potrditveni UZ v MB ker mi je dalec. Tako sem pri svoji gin. njih pa sem potem z mailom obvestila slikala opis UZ-ja in slikco. ?
@fruty9 ce je se veljavna napotnica v LJ potem jim povej da ti pripravijo vso dokumentacijo da bos sla poskusit na drugo kliniko. Ker je prav da nosis vse izvide s sabo da ne izgubljate casa z dodatnimi pregledi. Ce ti je napotnica potekla potem ti jo izda osebni ginekolog, partnerju pa osebni zdravnik. V vsakem primeru pa vzemi izvide oz. kopije izvidov. Takrat ko sem jaz bila je v eni pisarni zraven UZ kabin (tam malo naprej) delala ena gospa, ki mi je to vse uredila. Morala sem samo malo pocakati. Lahko pa se preko telefona dogovoris in naj ti povedo kdaj lahko prides prevzeti.
@fruty9 tista ki ti jo izda ginekologinja ponavadi je veljavna eno leto od zacetka ko si jo zacela uporabljat oz. sla tja na pregled. Vsako leto moras novo vzet ker stara potece. Mogoce da ti pise na ezdrav koliko je se veljavna. Mogoce tudi ne rabis nic ker je elektronska v vsakem primeru pa vprasaj v MB bodo pogledali v racunalnik in povedali. Izvide pa rabis oz. fajn je da jih pridobis.
Super, hvala! Pa še nekaj me zanima, morda bolj za tiste, ki ste v Leonišču. Na njihov mail sem se prijavila za prenos zamrznjenčka, pa nisem dobila nobene povratne informacije. A ti sploh kaj sporočijo na mail ali je vidno na zVem, kdaj moram priti tja na UZ?
Oziroma, ali po neuspelem IVF, kar avtomatično lahko začneš z estrofemom na prvi dan M in se prideš potem pokazat na UZ ob določenem dnevu
@fruty9 decembra imajo nekaj omejitev glede prenosov, to povsod..tako da je odvisno od dneva menstruacije… v LJ poklicite, ker ne vem koliko so kaj odzivni na mail.
@fruty 9 ali si imela ze telefonski razgovor? Ce se ne potem moras tako pocakati da ti odpisejo na email. Ko pa imas razgovor ti ginekolog napise napotnico. To napotnico aktiviras isti dan in potem se prijavis na email reprodukcije in ti napisejo da se javi 1 dan naslednje m. Z isto m pri neuspelem prenosu mislm da ne mores v nov krog.
je pa ena od punc napisala da sprejmejo do 30.11 se pravi se danes, drugace januarja.