Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@mucika990 oprosti ampak v takšni situaciji bi jaz prekleto dobro razmislila, če si sploh želim nadaljevati.. moški ponos je zelo težavna zadeva in tako kot je napisala že @mandarina, če ti že sedaj očita, kaj šele bo.. pa ti ubistvu nisi popolnoma nič kriva.. ampak pomisli, da bi moral nekoč otrok poslušati takšne očitke, da ni njegov.. rajši sem sama in imam sama otroka.. resno se pogovori z njim, želim vama vse dobro

Jaz še čakam, da mi javijo iz MB kako pa kaj. Naročila sem se preko maila, ampak mi niso odpisali. 🙄 Bi bilo bolje, da še pokličem in naju naročim na prvi posvet? 😬

Se pa tudi jaz strinjam z Mandarino … @Mucika990, če ima že pred prenosom partner pomisleke … bi res dobro razmislila in razčistila z njim. Že zdaj verjetno zelo boli, kako bo šele, ko bo tu otrok in ti bo rekel, da ni njegov … 😢 Je pa res zalostno, iz njega verjetno govori bolecina … ampak bi se bilo treba res dol vstest in pogovorit konkretno.

No v četrtek sm se le šla pokazati na oddelek, pri meni je šlo za hiperstimulacijo prve stopnje. Predpisala mi je Aspirin in naročila naj jem veliko beljakovin. Mi pa v četrtek nič ni znala povrdati glede prenosa, če bo ali ne.
Danes bi morala imeti prenos in se je zdravnik odločil, da mi ga ne naredjo, morebitna nosečnost bi samo poslabšala zadeve. So pa v ponedeljek pri punkciji pridobili 13 celic, danes je bilo 7 blastocist.

Itak je bila danes ena sama zmeda na oddelku (tak občutek sem imela), zato mi noben ni znal povedati kdaj lahko grem po zamrznjenčka in ali rabim novo napotnico. Kako je zdej s tem? Ker sem drugače v Postojni me zanima ali moram kontaktirati njih za napotnico?

Pa zasledila sem debato o punkciji. Mene so uspavali (i.v. sedacija), nisem imela možnosti izbire, verjetno tudi zaradi velikega števila foliklov. Sem pa ob sprejemu označila, da želim lokalno ampak niso niti pogledali teh papirjev ko je prišlo do punkcije.
Aja govorim za Lj 😀

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 03.02.2023 ob 05:42

@zxcv jaz imam sicer nizek AMH ker imam samo en jajčnik, vendar imam veliko foliklov (če imaš kakšen izvid oz UZ poglej kaj piše za antralne folikle).

Sicer s takim izvidom čim prej na IVF (v Dravljah je samo samoplačniško), pa pozanimaj se če ti pripada odvzem tkiva jajčnikov (odvzamejo dokler delujejo in potem ko odpovejo ti presadijo to tkivo, v katerem so še folikli) in ti podaljšajo čas proizvajanja jajčec

V ponedeljek imam UZ med ovulacijo in PCT test (post coital test), da vidimo koliko foliklov sploh pridelam.

Za enkrat nisem plačevala nič, razen krvne preiskave ker sem šla v zunanji lab. Sem pa zasledila, da je bilo le včasih vse samoplačniško. Prvič ko sva prišla samoplačniško na spermiogram nama je prav rekel, da naslednič prideva na napotnico, da je škoda plačevat? Takoda nevem.

Je katera dala skozi ta PCT test in kako je?

@lipa16 po hiperstimulaciji greš lahko s 3 M v prenos (ta ki bo zdaj po punkciji+1 počakaš, potem z naslednjo se prijaviš).

Kakor jaz vem za prenos 🐧 rabiš novo napotnico, dobiš jo pri G, ki te vodi. Lahko pa seveda preveriš na eni ali drugi kliniki, sem prepričana, da nisi edina, ki je imela tak primer.

@@zxcv  za ostale preiskave ne vem kako je, postopek IUI ali IVF ali ICSI pa vem, da je samo samoplačniško, ker Dravlje nimajo koncesije za postopke OBMP.

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 04.02.2023 ob 16:03

@lipa16 po hiperstimulaciji greš lahko s 3 M v prenos (ta ki bo zdaj po punkciji+1 počakaš, potem z naslednjo se prijaviš).

Kakor jaz vem za prenos 🐧 rabiš novo napotnico, dobiš jo pri G, ki te vodi. Lahko pa seveda preveriš na eni ali drugi kliniki, sem prepričana, da nisi edina, ki je imela tak primer.

@@zxcv  za ostale preiskave ne vem kako je, postopek IUI ali IVF ali ICSI pa vem, da je samo samoplačniško, ker Dravlje nimajo koncesije za postopke OBMP.

Jaz sem zasledila post o tem, da te potem pošljejo v LJ ali MB v kolikor je potreben IVF ali kaj drugega in da upoštevajo izvide? Ima katera mogoče izkušnje s tem? Ker verjetno me to tudi čaka.

Kako pa je s tem če se hočeš premestit? Nove napotnice ali kako?

@zxcv ne vem če te oni pošljejo, vsekakor če želiš na umetno oploditev, ki jo krije zavarovalnica bosta šla v Lj ali v MB. Načeloma upoštevajo izvide. Bosta pa rabila vsak svojo napotnico za zdravljenje neplodnosti in računaj, da v Lj bosta za prvi posvet čakala 2-4 mesece, v MB pa mislim da 3-4 mesece. Če že imata napotnici, ki sta aktivirani zdaj v Dravljah, mislim, da jih lahko prosita da ju sprostijo nazaj v sistem in jih preneseta na drugo kliniki, pa seveda tudi vse izvide (kar so do zdaj naredili preiskav).

@fracek jaz sem sla 3x brez vsega skozi to,  ce ni presezka foliklov ninpanike; desna stran moja ja v zarastlinah zato je tam malo bolj bolelo, drugace pa ce se znas malo umirit gre…v prvo je janbolj bolelo ko sem bla trda od strahu:p kdaj startas zdaj?

Zivjo,

Na prenos svezega zarodka se gre brez partnerja? Malo me je zmedlo, ker sem na strani od Lj brala, da prideta oba. Na papir pa so mi napisali v ollepaju “sama”.

@optimistka odvisno kje in ce se prej podpise, moj je bil z mano, ker sva na dan prenosa podpisovala..

@Evy106 moj je nekaj podpisoval pred punkcijo. Samo nevem kaj. Sem bila cist prevec ziucna. Sploh ker nisem dobila na sms covid testa 🙈

@optimistka brez partnerja greš ja. Moj je šel z mano, ker mi niso nič rekli in ne napisali, pa mu potem niso hoteli dati potrdila za bolniško, ker mu niso oni naročili, da pride 🤷‍♀️  dobiš pa potem za domov nekaj za podpisati

Pa je moja dolgo pričakovana menstra tudi prišla, s 4-dnevno zamudo 🙈 sem se že naročila na sprejem za 🐧 wohohoooo

@Evy, wiiiiii, kako si? Lepo, da si se oglasila. Jutri imam prvi UZ, vceraj sem pricela z jemanjem aspirina.

Ali katera iz prve roke ve, ali v Mb tudi zdaj prakticirajo stop injekcijo pri prenosu 🐧 v naravnem ciklu?

Aja, to sem se mislila delit v vednost in debato. Brala sem Pusenjakov komentar glede histeroskopije in biopsije endometrija, ker sem v enem od preteklih postov sprasevala, ce je scratcing maternice enako kot biopsija, oz. vsaj ucinek ce je enak … v komentarju je biopsijo endometrija poimenoval kot t.i. schatching, ki pa ima (tako je zapisal) smisel samo pred ovulacijo (oz. pred prenosom zarodka) in da je ucinek potem samo tisti cikel, saj se sluznica pri M popolnoma odlusci in nato obnovi, tako da nikakor ne more drzati 2 ali 3 cikle. To torej pomeni, da so meni delali histeroskopijo in biopsijo pred ovulacijo, spolni odnosi so nato tako prepovedani, dokler imas izcedek, nato pa je tako ze prisla M. Rezultatov biopsije se nisem prejela, za vecje moznosti vgnezditve pa bom morala ocitno se enkrat “zateziti” s scratcingom neposredno pred prenosom.

Zivjo punce!!!za prenos zamrznjencka rabim se kaj razem napotnice?izvide spb nove,pap?

@Mimimi541 meni so nazadnje v Lj napisali tako:

S seboj imejte zdr. kartico in osebne dokumente. Preverite še veljavnost brisa-PAP(veljavnost 3 leta), in imejte s seboj izjavo o številu zamrznjenih zarodkov.

V PRIMERU DA JE IZVID PAP PRETEKEL PRINESITE NOVEGA!

Vso srečo vsem, ki greste v kratkem v postopek ali na prenos 😇

@Mimimi541 pap mora biti veljaven (3 leta), za SPB mi pa niso nic rekli, da bi morala it spet (pa je 1 leto ze mimo). To je za Lj.

Punkcija za mano, pridelala samo 5 celic ampak ena ni ok tako da 4. Ampak za prvič mislim da je ok. Me pa zanima na podlagi česa določijo kdaj imaš prenos zarodka. Ker meni so dali že zdaj v sredo ostalima puncama pa v petek 🤔

Sem pa vesela da se ne obremenjujem preveč kako in kaj, ker to zelo rada počnem ampak sem rekla da grem tukaj od enega pregleda do drugega. Ponavadi bi prečesala cel internet ampak sem nekako držim, da se čim manj obremenjujem. 😊😊

Jutro @Teychy, v Mb zmeraj naredijo prenos 3. dan, ko pridobijo najvec 5 celic. Vse, kar je nad 5, pa narocijo na prenos 5. dan. Po logiki bi rekla, da zato, ker je pri manjsem stevilu tudi manj moznosti, da prezivijo do 5. dne, seveda pa ni nujno, da ne bodo. Zelim ti vso sreco in da v sredo izves dobre novice, da se lepo poparckajo in se bodo zarodki lepo razvijali 🍀🤞

New Report

Close