OBMP – IVF 2023
Punce pozdravljene, sem nova na tem forumu. Forum redno prebiram odkar sem tudi sama začela hoditi v ambulanto za neplodnost. Čestitke vsem ob pozitivnih testih. V zadnjem času vas je bilo res veliko in lepo je brati vse te pozitivne novice. Moja diagnoza je nepojasnjena neplodnost. Edini parameter, ki je pri vseh preiskavah odstopal, je bil nekoliko znižan AMH, in sicer 0,89. V januarju me čaka 1.IVF postopek v MB. @Pozna tudi jaz nisem dobila KT, smo se tako dogovorili, glede na moje redne cikluse. Verjamem, da KT nimajo vpliva na uspešnost postopkov.
Pozdravljene, tudi jaz sem nova tu, vendar forum prebiram že ves čas, odkar sem v IVF-postopkih. Veliko sem se od vas naučila in hvala, ker ste pripravljene deliti svoje izkušnje. Seveda čestitke vsem, ki je uspela ta trnova pot. Za mano sta 2 postopka v LJ. Prvič sem imela hiperstimulacijo in zato ni bilo svežega prenosa in potem z zamrznjenčkom ni uspelo, v 2. je bil sveži prenos in je uspelo, a na potrditvenem UZ ni bilo videti ploda. V 10. tednu na začetku novembra) je potem sledila prekinitev nosečnosti s tabletami. V obeh postopkih je ratal na žalost samo en zarodek. Tako na kratko moja zgodba. Sedaj moram počakati 3 mesece da lahko grem v naslednji postopek. Vsem želim, da nam uspe! Je pa res, da kar prestajamo, razumemo samo me, ki smo v tem. Srečno vsem! ❤️❤️❤️
@Lili123771 ce ste v MB imajo doloceno z datumi. Daje tabelo na kateri vse pise. Ce se menstruacijo dobi po tem datumu je treba sporocit ali poklicat da vam povedo kako in kaj.
@Pozna tudi jaz imam kratke protokole in redne menstruacije na 28 -30 dni in ko sem bila tam so vsem dajali tiste tabele z navodili na katerih je omenjeno tudi pitje teh Lindynette tablet.
Anonimna 12, 27.11.2023 ob 16:17
@upanje mislim da je nekdo omenjal bokal in pa jancar, ena od njih.
imas prenos ali se uzje? Katera ta teden zacne z uzji?
Jaz mam v petek prvi iz, sem pa v lj
@Ribica jaz sem ze imela enega ta teden in imam tudi petek spet. Mogoce se pa seečava ?
Danes sem imela razgovor z ginekologinjo za prenos zamrznjenčka. Ostal mi je še eden in hvalabogu se je razvil do blastociste, sicer ga ne bi zamrzili, tako da nekaj upanja je še ?
Sedaj sem dobila estrofem. Kaj potem sledi? Me bodo vodili z UZji? Je še katera dobila estrofem? Jemlje se ga baje 3×1 tableto. Koliko dni pa?
Pozdravljene punce, res je lepo brati pozitivne zgodbe, vsem nam vlivajo polno upanja in moči. Jaz sem tu nova na forumu, midva se tudi pripravljava za Mb, zato me zanima koliko časa traja da prideš na vrsto in kako vse poteka, lahko že nekatere izvide prej opraviva ali vse oni tam. Sva pa oba že čez 40…
Vsem želim čimprej + in mirno nosečnost
Hvalaaaa vam…
@fruty9 prvi dan cikla so meni rekli.
@Anonimna 7698 v začetku septembra sem imela prvi pregled, v januarju bom imela pa 1.IVF postopek. Živim v LJ, pa sem se vseeno odločila za kliniko v MB. Imam občutek, da v MB k vsakemu paru bolj individualno pristopijo. Opažam tudi, da imajo postopke bolj poenostavljene, ko imaš posvet z zdravnikom, dobiš vse napotnice in navodila naenkrat. Ni se potrebno nič s sestrami dogovarjati kasneje in hoditi po kakšne napotnice posebej, kot je to praksa v LJ. Za ultrazvoka jim na dan menstruacije napišeš mail, pa ti potem odgovorijo kateri dan in uro prideš na ultrazvok. V primeru, da bi dobil menstruacijo v petek popoldne in ti ne odgovorijo na mail, pa ti dajo jasna navodila, kdaj delajo ultrazvoke ob sobotah in nedeljah in kar greš na ultrazvok. Zdravnik je tam in te sprejme. Oba posveta do zdaj sem imela pri isti zdravnici, ultrazvoke dela pa tisti zdravnik, ki je ta dan razporejen na to mesto.
@Jagoda460 jaz imam 200 km do MB, pa hodim tja. LJ je blizje sam pa tudi moras veckrat priti vse se vlece tam. Pa vsakic po novo napotnico za vsak prenos v leonisce, pa cakaj da se sploh oglasijo na telefon. Pa najdi parkirisce tam. Sem bila en postopek v LJ in dobro vem kako traja. Tudi na vsak UZ cakas najmanj 1 uro, pa zmer so UZ lih ob takih urah ko je najvecja prometna guzva v LJ. Jst se raj dlje vozim in res je vse je v MB boljse, 100x boljse poskrbljeno. Vse prej opravis. Res se potrudijoda ne hodia za vsako malenkost tja. In kar se tice individualno je res poskrbljeno.
@Pupa06 koliko časa boš čakala na prvi pregled ti težko rečem. Čimprej si zrihtaj napotnico in se prijavi. Mogoče gledajo tudi kaj na starost, ker kolikor prebiram forum, smo različno dolgo čakale. Prvi posvet imata s partnerjem oba skupaj z zdravnikom. Za ta posvet potrebujeta vsak svojo napotnico od osebnega zdravnika. Na prvem posvetu partner dobi napotnico za oddajo semena in termin za oddajo semens, ti pa dobiš dve napotnico za oddajo krvi za kontrolo hormonov in napotnico za ultrazvok. Dobiš tudi navodila, kdaj moraš oddati kri, če se ne motim je ena napotnica 2.-5.dan MC in druga 22.-24.dan MC. Za ultrazvok jim pa moraš javiti na mail 1.dan menstruacije in te potem oni naročijo na ultrazvok nek določen dan cikla. Že na prvem posvetu dobiš datum za 2.posvet. Ta 2. posvet je 2-3 mesece kasneje. Vmes oba opravita vse te preiskave. Na 2.posvetu se pa potem na podlagi vajinih izvidov dogovorite, kakšen postopek je za vaju primeren in kdaj bi ga lahko pričela. Midva sva na 2.posvetu tudi dobila napotnico za SPO in sva šla kar takoj na njihovo transfuzijo dat še kri za tole. V januarju jim javim 1.dan menstruacije, in 2. oz. 3.dan MC bom imela še en ultrazvok in takrat dobim tudi injekcije. 1. in 2.posvet je bil skupaj s partnerjem, vse ostalo sem hodila sama. Partner bo moral biti prisoten spet na dan punkcije, da bo oddal seme in verjetno na dan prenosa.
@fruty9 meni su estrofem dali po punkciji v prvem svezem prenosu v ljubljani.za ? sam pa zrla femaro se mi zdi 5 dni.od 2-7 dne menstre.
Meni pa estrofem v prenosu zamrznjencka v LJ samo, cetudi je z mano vse ok imam redne cikluse, ovulacije itd. Samo razlika je da imam nekoliko kasnejso ovulacijo kot so oni pricakoval in je tako rekla mi v LJ ze na UZ da to ne bo nic da bi morala s tabletkami. V MB nisem imela nikoli nic razen progesterona po punkciji.