OBMP – IVF 2023
@anonimno7698, ja sej pitje me je ubilo, ker sem zaradi slabosti mal pila, zdej slabosti mal minevajo in tudi več pijem in upam, da gre na bolje ?
Ooo @nikita21, super ❤️ kako si ti? Ti si mi dala pogum, da grem že takoj v novi službi na prenos ? si že povedala v službi? Jaz imam šele čez 3 tedne nuhalno in bom po nuhalni povedala, glih za božička jim bom povedala ??
@Bibi jst sem si zdej zacela delat limonade, ker samo tako kaj popijem. Isto tudi jaz zaradi slabosti nism veliko pila.
@alena4 jst sem sla na potrditveni UZ k svoji osebni ginekologinji in pri njej je moz lahko zraven. Sam ni bil ker sem hotla videt sama ce je vse ok. On bo zraven sele na morfologiji.
@nikita hvala za nasvet, razmisljam o tem… me je pa tudi strah, kaj ce se kdaj ne bo slisalo dobro da ne bo zganjala kaksne panike…
Zanima me katero stran uporabljate za nosecniski kolendar? Jst uporabljam IVF and FET due date calculator. Bi delila link pa ne gre. Moje prejsnje sporocilo ni se objavilo kjer sem dala link.
Pri moji prvi nosečnosti (spontano, ne preko ivf) je šel mož z mano. Kot prvo, to je vaginalni UZ in že zato ni prijetno, potem pa še ko je začela gledat in je nastala neprijetna tišina…. Nikoli ne bom pozabila šoka v njegovih očeh…
Na vseh naslednjih sem bila sama, na žalost dlje od potrditvenega nisem nikoli prišla…
@Anonimno 7698 hvala za odgovor!
Zdaj sem poklicala oddelek v LJ in so rekli da je odvisno od zdravnika – nekateri dovolijo moža, nekatere ne. V vsakem primeru lahko snemam na telefon kar bo vidno na zaslonu.
@enkratmogoce2305 hvala! ja, to je tveganje – če bo ni v redu boljš da bom sama, če je v redu bi želela da bi on tudi videl… mogoče posnetek na telefonu je res optimalna rešitev.
Zdravo,
Jaz sem imela potrditveni uz prejsnji teden in so mi pustili partnerja pri pregledu. Ker sva ze ves proces ivf-a izjemno povezana mi je bila njegova prisostnost neprecenljiva da sva skupaj videla ali je ok ali ne.
ne razumem pa dejstva da omenjate da je pregled vaginalni? ? vsi vemo kako otroci po naravni poti nastanejo in mislim da je vaginalni uz nekaj popolnoma normalnega oz nic novega kar nebi partner videl, ali se motim?
je potem tudi pri porodu nezazeljen ce gre za vaginalni porod? 🙂
lp
@enkratmogoce2305 ja men je tud to malo nerodno ker gre za vaginalni pregled. Zato je moj zraven pri morfologiji. Inbpa ja zato ker ginekologinja pregleda vso okolico preden pove kako in kaj… in ze prvic ko sem bila nisem nic zastopla ali je kej v maternici ali ni… pa sem jo potem vprasala. Ker nocem strasit ampak samo pozitiven test ne da se pomiritve. Preverimo kje je nosecnost, pa ali je plod notri ali je samo GV. In tudi zato sem pac zelela biti sama. Ce je komu lazje da skupaj z mozem izvesta novico potem pa kar skupaj… pomojm bodo povspd dovili ce lepo vprasate.
@Anonimno 2791 kaj naj ti recem meni ni iz dveh razlogov. Ker je vaginalno in ker hocem prva in sama da izvem. Meni so ze sami po sebi vaginalni pregledi nerodni. Porod je pa drugace ker sam hoces da rodis nimas casa se ukvarjat s tem kako kje kaj izgleda. ?
Anonimno 7698, 28.11.2023 ob 13:47
@nikita hvala za nasvet, razmisljam o tem… me je pa tudi strah, kaj ce se kdaj ne bo slisalo dobro da ne bo zganjala kaksne panike…
Zanima me katero stran uporabljate za nosecniski kolendar? Jst uporabljam IVF and FET due date calculator. Bi delila link pa ne gre. Moje prejsnje sporocilo ni se objavilo kjer sem dala link.
Probala sem flo.health ampak je plačljiva po poskusnem roku, pa what to expect – ta ima veliko reklame noter. Bi tudi poslušala kaj druge uporabljajo.
@fruty9 hvalaaaaa?
Upajmo da tokrat bo
@nikita21, potem se pa le čuvaj ? jaz sem imela malo previsok pritisk na prvem pregledu in mi je zato rekla da grem na bolniško, sem bila 2 dni na bolniški, si doma merila, ampak imam vedno prenizkega, tako da zdaj spet hodim v službo ?
@nikita ti imas rok v juniju ali v maju?