Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@fruty9 ne obupat..tud jaz sam veckrat,po vsakem porazu.pol sam si dala cas vse prebolet in stokrat v glavi premetala bom ne bom vec.in spet sam sla nazaj.si recem mogoce ta pa bo in grem.in na koncu vceraj dobim postu da od 3 morule,ena se razcila u zdaj ze zamznjenu blastocisto.

Kdaj bos spet delala test?

@fruty9 jaz sem zmeri mela upanje… vendar vsakic vedno manj. Ko je uspelo nisem zares verjela da je uspelo. Cakala na potrditveni UZ, pa potem celo nosecnost same skrbi do poroda. Vmesno sem delala krajse pavze, npr. cez poletje nism hodila na prenose zadnji bi mi bil v juniju. Najhuja je okolica, k vsi imajo svoje otroke in ti se pol dajejo take izjave “dajte kaj, da ne boste pol prestari”, kot da se ne trudis in si zelis. Meni je uspelo v drugem postopku in v 10. prenosu zamrznjecka prvic. Vstavili so mi dva prijel se je eden. Zato sklepam da je nekoliko vec moznosti ce vstavijo dva. Zacela pa sem takrat z vitamini Femibion 1 in od takrat samo njih pijem. Pa po transferju nism nic kaj full pocivala razen pac tisti dan ker sem bila utrujena od potovanja, namrec bolnica nam je kar dalec.  Hocem reci da sem bila pred tem ze tako obupana, ker glede na to da sem imela dosti zamrznjenckov sem imela veliko prenosov in vsakic to upanje… vsakic se oziras na znake, mislim da si jih nekaj kar umislis v glavi od zelje da bi ratalo. Za zadnji prenos oz. uspesni pa sem se kar odklopila in nism toliko razmisljala. Zaposlila sem se z delom in so dnevi kar leteli. So pa potem tezji dnevi do potrditvenega UZ ker kar traja, ker ne ves a je plod da ni prazna vrecka, a je rizicna nosecnost, ker je toliko nekih komplikacij.

Odgovor na objavo uporabnika
Planika584, 23.11.2023 ob 22:40

Odgovor na objavo uporabnika
Ribica12, 23.11.2023 ob 13:38

Jutri začnem s špikanjem, kratki protokol, menopur…je katera imela menopur?  Js ga imam zdaj prvič… Bomo vidli če bo kaj uspešnejše v peto ? in da 3je dobri možje, ki prihajajo prinesejo čimveč++

Tudi jaz začnem jutri s špikanjem. Prvič. ?Imam pa gonal. V čem je sploh razlika med temi injekcijami?

Veliko potrpljenja in sreče. ?

To pa ves da ne vem, bi bilo pa za vprasat. Jaz sem mela dva različna pa so se jajcniki priblizno isto odzivali.

@Mina13 jaz sem vedno stela za prvi dan pac dan ko sem dobila in jo velikokrat dobim prav v vecernih urah. Saj potem itak spremljajo rast in vam glede na to dajejo terapije za naprej. Lahko pa jih vedno poklicete in vprasate ce imajo slucajno kaksna navodila o tem do kdaj naj bi M dobil da bi se stelo prvi dan. V MB mi niso rekli nic glede te ure.

@Anonimno 7698 uf, to pa je dolga pot, si pa res vztrajna in pogumna! ? Hvala, ker me opogumljate, mogoče je pa res vredno poskusiti in borbati naprej!

Saj to je, vedno ti pritiski in obsojanja okolice. Kdor ne gre čez to, ne ve kako je, najlažje je pa obsojati in se mešati v življenja drugih..

Kot pravim, neskončno sem hvaležna za hčerkico, ki jo imam in me drži pokonci!

Tudi jaz jemljem Novalac, matični mleček in skrbim za zdravo življenje, kolikor pač lahko..Mogoče se preveč obremenjujem s tem, kdaj bo uspelo.

@Mimimi541, pomojem bom še enkrat ponovila v torek, v sredo imam krvni.

@Anonimno7698 Hvala. ? Sem poklicala pa je rekla, da kakor sama želim in da je v bistvu povsem vseeno, kdaj začnem s špikanjem, načeloma lahko 1., 2. ali 3. dan. Sem potem omenila, da imam cikluse na cca 27 dni, pa je potem rekla, da naj kar danes pridem in že začnem. ?

Tudi jaz sem dobila menstruacijo po 20 zvečer… Sem šla včeraj po injekcije in sem povedala pa je rekla da bo štela kot da sem včeraj dobila,… Tako da odvisno.. meni ni štela..

@fruty 9 potem imas tudi ze eno pikico iz prvega prenosa? Je res to ti vlije ful enega upanja za naprej. Potem porabljas pingvincke se od prvic? Tudi jaz skos jemljem te dodatke nisem niti koncala med vmesnim obdobjem ampak ja to tak ne pomaga, vse je odvisno od srece in vesolja!

Se pa strinjam za komentarje okolice meni je to tako neprimerno ker nihce ne ve ozadja…

@Ribica12 Hvala! Saj zdaj pa res ne vem kaj bi. ? Se mi zdi, da sem še bolj zmedena. Je že partner prevzel injekcije, ampak bom še malo razmislila, saj mogoče se pa lahko še premislim. ?

@Mina jaz bi se na tvojem mestu začela pikati, v najslabšem primeru ti bodo po prvem UZ terapijo podaljšali (kar pa se lahko zgodi tudi, če začneš en dan kasneje), so pa določili datum za UZ glede na datum M, ki ga je povedal, tako da se ravnaj po temu

@Anonimna 12, ne ne. Pikica je pa rezultat Klomifena ? Pravi mali čudež in je res, da ti lahki paziš na hrano, jemlješ dodatke, itd. ampak na koncu je res vse oziroma večina odvisna od sreče in kako se vse poklopi.

A na dan punkcije se vzame samo zdravilo za pomiritev (ki ga je dala sestra), ostale, ki jih pa prevzames v lekarni, se pa jemljejo po punkciji?

Malo sem zmedena s temi zdravili…

@fruty9 pa ce ze imate enega otroka je se lazje… ne obupat. Telo je ze bilo navajeno na nosecnost, pravijo da je zato se lazje.

Pozdravljeni,

držim pesti za vse, ki ste ali se boste v postopku

Sama sem imela prenos ? v naravnem ciklusu, prenesli so mi 5 dni star zarodek. Takoj naslednji teden sem imela čez dan rjave izcedke, nato pa se je umirilo, razen krčev in napihnjenosti.

Bi lahko to bila vgnezditvena ali je prezgodaj? Če katera mogoče ve …

Hvala vam ?

@Anonimno 7698, hvala za vzpodbudo! Ne bom!?

@Upanje.. verjetno misliš na Utrogestan. Tega jemlješ po punkciji.

@Ka3ka cisto mozno je da je to bila vgnezditvena. Kaj vec vam bo rezultat testa povedal, zato ker tudi zdravniki, kot sem zasledila nekje odgovor Pusenjaka nimajo razlage kaj lahko pomenijo ti izcedki v nosecnosti. Glede napihnjenosti pa, to sem imela tudi jaz, moj prvi znak nosecnosti. Kasneje so se, ampak ne spomnim se tocno vglavnem okrog dneva testa (prej ali kasneje) , pojavili se drugi npr. slabost na določeno hrano in utrujenost…

@Upanje
tudi jaz ne vem kaksna zdravila razen progesterona, ki vpliva na sluznico.

Pozdravljene soborke,

Jaz in moja “nesreča”,…mene je začel včeraj boleti desni jajčnik, tisti edini zaradi katerega še imam svoje ovulacije, danes pa je 8.dan ciklusa in 7.dan jemanja Estrofema 3×1 za prenos zamrznjenega zarodka. A naj ne bi pri tem jemanju sploh ne bilo ovulacije? Mene pa tako boli, v valovanju, kot bi se mi na temu jajčniku naredil en velik folikel. Cista… Kaj naj naredim? Pišem mail v MB? Pa ravno vikend je ? ali so normalne take bolečine v predelu jajčnikov ob jemanju teh tabletk?

Pozdravljene.
@ka3ka ja možno da si imela vgnezditev, držim pesti da ti uspe! Koliko dni si že po transferu?
tudi jaz sem po prenosu zamrznjencka in trenutno imam samo bolečine v križu in spodnjem delu trebuha. Kdaj boš delala test? 😉

Punce a ste si vse po punkciji dale crinone gel, kljub temu da ke bla prisotna se mal krvavitev?

New Report

Close