OBMP – IVF 2023
@fruty9 moramo drzat skupaj..to je edino mesto kjer cist vsaka razume cez kaksne stvari gremo.lahko poves komu hoces,ampak ce ne gres skozi,ne mores razumet.tudi partnerji razumejo do ene tocke,ampak vsega ne.
@fruty9 8 dan je pa malo prehitro za obupati, ponovi test čez par dni. Drugače želijo da prideš na krvnega (razen če se ulije M in je urinski negativen), da se prepričajo, da ne gre za IMN. Če si v Lj se moraš najprej v Leonišče prijaviti za telefonski posvet, ko tega opraviš dobiš napotnico in se potem z M prijaviš za prenos. Kako gre v MB pa ne vem…
@Tanja77931 za sveže postopke niso sprejemali zdaj v novembru, se pravi da bi v decembru sprejemi morali biti, postopki pa potem verjetno po novem letu. Za ? pa običajno sprejemajo do decembra, v decembru pa ne.
@fruty9 razumem da je tezko izdrzati, vendarle pa je treba in sicer vsem bi svetovala da ne delate testov pred dnevom krvnega testa. Ker rezultat lahko ni tocen, da ne bo potem zalosti in skrbi ponepotrebnem. Na dan krvnega testa bovtudi urinski test pokazal tocen rezultat.
Ce si v MB se za naslednji transfer takoj ob menstruaciji narocis preko maila in takoj lahko gres v akcijo. Razen preverite kdaj ne bodo delali, drugace pa vas bodo itak obvestili.
@fruty9 če je bila morula je pa absolutno prezgodaj, pri blastocisti svetujejo test po 9 dnevu, pri moduli pa po 11, ker se kasneje vgnezdi, ker se mora do konca razviti preden se vgnezdi.
@Mina13 lahko prevzame, rabi pa tisto razpredelnico, ki ste jo dobili pri sprejemu. Dobi jih pri sestrah na oddelku (ko pride po stopnicah od vhoda zavije takoj levo skozi prva vlnihajna rata, gre naravnost skozi druga nihajna vrata in potem druga vrata desno.
@fruty9 a kje pise da so z morulami kaj manjse sanse da se bo prijelo? Vprasam ker me zanima. Drugace pa je to samo 2 dni mlajse od blatociste. Ne vem zakaj se ze odlocjo za prenos morule… in ja pol je pa se toliko bolj prezgodaj..jaz nebi pa vseeno delala testa prej kot na dan testa. Mogoce en dan prej ko greste na krvni pa s prvim jutranjim urinom.
@Anonimno 7698, če je prenos morule na 3. dan seveda ne, jaz pa sem imela prenos zarodka, ki je bil na 5. dan še vedno morula, kar pomeni, da se je nekoliko počasnejše razvijal. Zato so bile pri meni manjše možnosti.
Drugače bom pa upoštevala vaše nasvete in še enkrat naredila test pred krvnim ?
Ribica12, 23.11.2023 ob 13:38
Jutri začnem s špikanjem, kratki protokol, menopur…je katera imela menopur? Js ga imam zdaj prvič… Bomo vidli če bo kaj uspešnejše v peto ? in da 3je dobri možje, ki prihajajo prinesejo čimveč++
2 leti nazaj sem na isti datum zacela s spikanjem Menopurja in sine ima sedaj ze 15 mesecev. Srecno! ?
@Anonimno 7698 kolikor vem se za prenos morule odlocijo, ce ni drugih zarodkov in ker so v maternici bolj optimalne moznosti za nadaljnji razvoj, da pride do blastociste in vgnezditve.
@fruty9 nasplosno je zelo tezko zanosit tudi z blatocisto. Na toliko prenosov jih dolocen % zanosi… tako da ce je usojeno bos zanosila tudi ko mislis da nimas moznosti. Mogoce se bo morula hitreje razvijala v maternici in se zato lazje vgnezdila. Ne obupaj in ne mislit negativno. Sploh dokler nimas nekih izcedkov krvavitev…. ceprav tudi slednji ne pomenijo vedno konca nosecnosti.
@Mina13 meni so rekli, da se za prvi dan šteje, ko se vlije sveža kri oz je krvi več kot za dnevni vložek. Nekatere klinike vem, da imajo, da če dobiš po 19h M se šteje naslednji dan kot 1. Jaz sem sicer vedno javila prvi dan, takoj ko je bila krvavitev brez dvoma vidna na vložku (da niso samo izcedki oz res nežno rožnata barva).
@Anonimno 7698, vse kar si napisala je res. Že prej sem večkrat poskusila s Klomifenom in Femaro pa žal neuspešno. Samo zaradi vse te kemije me ne vleče več naprej, vse ostalo mi res ni bilo problema.
Res nevem, kaj naj naredim. Se zavedam, da zelo majhnemu procentu uspe v prvem postopku, ampak verjetno vse, ki gremo v to, gremo z nekim tihim upanjem, da morda bo pa uspelo..