OBMP – IVF 2023
@hruskapotepuska januarja bodo glede na ta izvid potrdili, da vaju napotijo na OBMP, verjetno se boste dogovorili o tem kakšen bo postopek in katera zdravila boste imeli, potem bodo dali dokumentacijo na konzilij. Ta zaseda načeloma 2x mesečno. Ko bosta dobila odobritev konzilija se potem s prvo M prijavite v postopek, z drugo pa pričnete s pikanjem.
Mimimi541, 21.11.2023 ob 18:59
@upanje…Odvisno ce je dolg ili kratek protokol.v dolgem sigurnk traja 24 dni osnovno spikanje(14 dni gonapeptyl,10 dni kombinacija s gonalom ili katerakoli druga kombinacija ki zberejo zdravniki)pol je odvisno koliko hitro folikli reagirajo na zdravila in zrastejo.ene imaju samo osnovno,drugima pa podaljsujejo odvisno od foliklov.
Zanima me za kratek protokol…
@upanje…v kratkem je 1.dan spikanja na 2.dn menstruacije,ce se prav spomnim do 5.dneva samo s enim zdravilom,od 5.dneva do 8.dodas se enega.9.dan je uz.ce su folikli veliki,dobis stopko za isti vecer in cez 2 dni punkcija.ce ne podaljsujeju zdravila na dva dni in vsak drugi dan uz.
Punce, danes sem na 8. dan po ET naredila test in seveda se je pokazal debel minus, kot sem tudi pričakovala.
Zdaj pa me zanima ali sploh moram na krvni test, kako je s tem? Menstruacije sicer še ni, ampak imam tako ali tako neredne..
H sreči me je življenje pred 3 leti obdarilo z navihano in zdravo deklico, tako da sem lahko srečna in hvaležna in se v teh postopkih ne vidim več. Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, a se trenutno ne čutim, da bi nadaljevala. Ostal mi je še en zamrznjenček, katerega bom tudi šla iskat. Sem hkrati žalostna, vendar po drugi strani neskončno hvaležna, da mi je bilo dano biti mama. Vsem ostalim pa želim srečno in pogumno naprej! ??
@fruty9 jooj..mi je full zal da ni ratalo…?
@fruty9 Se mi zdi da po negativni beti takoj s naslednjo m lahko gres po ?.ampak nisam sigurna.ce pogledas poste vnazaj bos nekje najdla.
Sreca v nesreci je da te rvoja deklica ne bo pustila dolgo zalovat!?
@fruty9 jst mislm da je 8 dan cist prekmalu, pocakaj na krvnega, srecno!
deugace se pa prijavis s to menstro zdaj ko jo dobis in si na vrsti za prenos naslednji cikel ne ta zdaj..
@Anonimna 12, hvala za vzpodbudne besede, ampak je pokazalo čisti, debel minus ?
Vseeno bom počakala še na sredo ?
@fruty9 meni je 8.dan po ET kazal debel minus, 11. dan bolj za hec naredim test še enkrat, digitalnega, pokazal plus. Ne tako hitro obupati ?
@ fruty9 sam kr ok danes.vceraj je bil bolj tezek dan.krci,vsako tolko bolecine v trebuhu,stezalo,vleklo.danes sam sla v sluzbo prej ko znorim doma.
Poslusaj ostale..je se en teden do krvnega,a ne?cez dva tri dni probaj spet test naredit.tako kot praviju vse ostale!!DOKLER SE NE VLIJE ?,VSE JE MOZNO!!!
@Anonimno 9637, kaj res? Ni, malce upanja si mi pa vseeno vlila, hvala! ? Vsekakor, bom počakala do krvnega ☺️