OBMP – IVF 2023
@fruty9 vem da si 5.dan.jaz sam imela punkciju v torek,ti pa prenos?.mene me zbudi lulat vsaj 3-krat na noc,pa zbujam se okrog 4,4 in pol zjutraj pa nikakor spet zaspat?..napihnjena itak,punkcija tokrat precej boleca,komaj vceraj zacelo spikat v jajcnikih nekaj malo manj.tako da tudi ce pride kaksen simptom nosecnosti,nimam pojma ce ga bom prepoznala.ih imam ze zdaj vse!!!!?
@Novinka_149 midva sva o tem razmišljala, vendar ko sem raziskovala kaj pa kako sem ugotovila, da je to praktično misija nemogoče, saj v Sloveniji otrok za posvojitev skoraj da ni (pa že postopek, da ugotovijo, če si sploh primeren traja lahko eno leto), posvojitev iz tujine je pa ogromen finančni zalogaj, pa še večinoma moraš to urejati sam oz sam poiskati kontaktne osebe…
@Razocarana405. Jaz sem imela junija prenos zamrznjencka v stimuliranem ciklu(estrofem). To je bil moj 5ti prenos(8 zamrznjenckov). En teden po prenosu test doma pozitiven,rahla crtica,14ti dan hcg 716,prijel se je eden od dveh. Estrofem in utrogestan sem jemala do sedmega tedna,ko sem bila na potrditvenem UZ in je bil zarodek viden. Mi je pa Jancarjeva rekla da moram do 12tega tedna vse jemati,ampak nisem..sem poslusala Pusenjaka,ki je rekel da ni potrebe. Trenutno sem noseca 24 tednov.
Ooooo čestitke @blackpearl …
Ja sej to, če si dva strokovnjaka nista enotna, jaz tudi ne vidim potrebe, da bi tole jemala do 12.tedna, glede na to,da sem v prvo brez težav nosila pikico v spontanem in sem te tablete dobila samo ker mi tokrat niso znali določiti čas ovulacije.
@enkratmogoce2350 žal mi je, to je res kruto… Če vama pri nas ne bodo omogočili postopka upam, da imata možnost za postopek v tujini…
@Je to mogoče? iskreno sožalje ob tvoji izgubi, ta je še bolj kruta, ko izgubiš otroka tik pred zdajci. Kakor jaz vem prenos ? ni mogoč, eno leto pa so verjetno rekli zato, da si bo telo opomoglo, pa vsaj delno psiha…
Pa se eno vprasanje za vse ker v 3 prenosih tega nisem dozivela.v nedeljo je bil prenos blastice in morule.ta dan in vceraj je blo vse ok.malo se spikalo,kaj je normalno,od punkcije.danas pa precej nagaja.spika,ko sam na nogah nekaj vlece in krci,obcasno tud trebuh boli.vem da bom dobila odgovor da je vse mogoce,ampak tako kot pred moju menstruacijo sigurno ni.kaj je lahko to?
@je to mogoce zelo mi je zal moje sožalje, verjetno so vse besede odvec 🙁
ne vem kko je z prenosom pingvinckov vem pa da moras z naslednjim postopkom po porodu pocakati natanko leto od poroda ker naj bi trajalo tok da se hormoni izlocijo in tudi dojit ne smes vec. Sem jaz tudi hotela prej pa je tak protokol… upam da se ti uspe glede na situacijo zmenit za cimprej, vse dobro!
@upanje…Odvisno ce je dolg ili kratek protokol.v dolgem sigurnk traja 24 dni osnovno spikanje(14 dni gonapeptyl,10 dni kombinacija s gonalom ili katerakoli druga kombinacija ki zberejo zdravniki)pol je odvisno koliko hitro folikli reagirajo na zdravila in zrastejo.ene imaju samo osnovno,drugima pa podaljsujejo odvisno od foliklov.
punce, jst imam pa eno vprašanje. letos januarja sem bila prvič na pregledu za neplodnost v leonišču, hormoni super, spermiogram ok. imam neredne menstruacije, ampak na ultrazvoku je ginekologinja rekla, da se ji zdi, da vseeno ovuliram. šla sem na preizkavo hssg za prehodnost jajcevodov, niso bili, zato sem imela laparoskopijo. jajcevodi zgledajo vse ok, ampak niso pa prehodni, “proksimalno”, če razumem pri maternici. v odpustnem pismu piše, da svetujejo čimprejšnjo vključitev v postopek obmp.
nov pregled imam konec januarja. kaj lahko tam pričakujem, kako “hitro” se bodo stvari začele odvijati, oz. koliko časa se potem časa na postopek po “diagnozi”?
hvala vsem <3