Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Odgovor na objavo uporabnika
Bibi79724, 12.11.2023 ob 12:11

Čestitke, @enka1 ? kdo ti je pa rekel, da utrogestan jemlješ do 12.tedna? ? meni je na potrditvenem uz rekla, da porabim še kar imam ?mi bo še za par dni zneslo, tam do 9.tedna.

Osebna ginekologinja ti lahko predpise da imas za naprej. Tudi meni je vsakic.

@Anonimno 7698 jaz v nov postopek ne nameravam zaradi starosti. Ja, se zavedam, da za nekatere to ni težava, da se nekaterim zdi, da imam še čas in, da sem prehitro obupala, vendar sem tu pomembna samo jaz, kako jaz čutim…

Menjava klinike ni samo časovno zamudna, s sabo potegne tudi stroške, ki jih zdaj nisem imela (nakup vinjete).

(Ne) srecnica tudi nam je pot v MB pomenil casovno in stroskovno zamudo, je pa bilo vsaj treba manjkrat priti kot v LJ. Samo dobronamerno povem svojo izkusnjo, ker prizelim se komu srecen izid. Kako se pa boste odlocila je pa vasa stvar. Upam pa da boste se enkrat razmislila. Lp

Pozdravljene,

Po dolgem casu se spet javljam. Zanima me namrec naslednje. Zadnji prenos sem imela oktobra 2022. Zdaj pa me zanima, ali moram imeti novo napotnico? Kaksne preiskave? Oddati kri za SPB? Sem pa v Mb

Hvaala

Mucika993, 12.11.2023 ob 22:08

Pozdravljene,

Po dolgem casu se spet javljam. Zanima me namrec naslednje. Zadnji prenos sem imela oktobra 2022. Zdaj pa me zanima, ali moram imeti novo napotnico? Kaksne preiskave? Oddati kri za SPB? Sem pa v Mb

Hvaala

@Mucika993 glede na to da je napotnica verjetno že potekla boste rabila novo napotnico zase in partnerja. Naročite se preko elektronske pošte. Če imate še zamrznječke se potem naročite ob prvem dnevu menstruacije. Lahko jih kontaktirate tudi prej. Če imate zamrnjenčke ne boste dala kri za SPB, ker zamrznjenčki izvirajo iz časa ko vam je izvid še veljal. Če pa greste v nov postopek pa ni treba čskati menstruacije prijavite se lahko takoj, ob prvem razgovoru vas bodo poslali še v laboratorij.

Ali lahko moz na oddelku prevzame zdravila (injekcije) zame, ki jih potrebujem za postopek?

Ja lahko, vendar mora imeti s sabo tisti list, kjer si beležiš injekcije in UZje ter osebni dokument ?

Ne(srečnica) smem vprašati po starosti? Vsaka sama čuti, oz.se odloči v sodelovanju s partnerjem. Sedaj tako razmišljate, morda pa sprejmete kdaj drugačno odločitev.

Dober dan.

Jaz bom začela novi postopek in rabim izvid za spolno prenosljive okušbe. Če kdo ve kje se morem naročiti ?

@Sonček715 Oba s partnerjem potrebujeta napotnico; ti jo dobiš skupaj z ostalimi papirji, mislim da ob potrditvi konzilija. Partner pa jo dvigne v Leonišču (potrebuje napotnico osebnega zdravnika za postopek obmp).

Z napotnico se samo zglasita na polikliniki (1. nadstropje), kjer vzamejo kri in izvid avtomatsko pošljejo naprej.

To velja za Lj.

@Pozna dvomim, da se bom premislila, sva se z možem tudi že od začetka pogovarjala, da greva v en oz največ dva postopka. Zdaj, če bi imela samo en ali dva prenosa bi verjetno še šla, ker sem jih imela 7 pa enostavno ne vidim smisla… Če bi imela € bi šla verjetno v tujino, vendar jih žal nimam.

Ponce ali morda kateta ve se tudi ob nedeljah delajo prenosi z drugo m. Lako grem po nov zarodek. Ovolucija druge m. Bo ravno med 23.in 25.12.

Ali moraš ponovno delat urinske teste ovolucije?

Ne(srečnica) moj plan je bil vztrajati dokler imam moči oz. ok 10% možnosti, bo že uspelo v 10ih poskusih. Poznam pare po 5 letih uspešnega zdravljenja, par postopkov nič zarodkov, potem pa kar nekaj. Če so rezultati tebe ok in mož nima posebej težav, se zna zgodit, pač poklopit se morajo vsi dejavniki.

(Ne) srečnica, 13.11.2023 ob 16:24

@Pozna dvomim, da se bom premislila, sva se z možem tudi že od začetka pogovarjala, da greva v en oz največ dva postopka. Zdaj, če bi imela samo en ali dva prenosa bi verjetno še šla, ker sem jih imela 7 pa enostavno ne vidim smisla… Če bi imela € bi šla verjetno v tujino, vendar jih žal nimam.

Tudi sama sem imela 5 prenosom v LJ in 4 prenose v MB preden sem zanosila. V zadnjem prenosu sem prej pila Femibion 1 in takrat so mi vstavili dva in sem zanosila z enim zarodkom. Pač noben ne tujina ne tukaj ne more garantirat da se bo prijelo. Do nas je da naredimo čimveč, zdrav žicljenjski slog, čim manj stresa…. in da se trudimo, da upamo. Pravite če bi imela denar da bi šla v tujino. Ne razumem pa zakaj ne bi probali še v MB. Se da do njih priti tudi po regionalni cesti.

Brez zamere, ampak zdi se mi da je posameznikova stvar, kako se odloči in ta forum naj bi bil namenjen podpori, ne pa siljenju v postopke.

Vsaka zase ve, kakšne notranje boje bije in se ji ni potrebno zagovarjati pred nikomer. Nobena od nas nima pravice soditi druge. V kolikor ne zmorete biti v podporo, predlagam, da se vzdržite komentarja.

@Anonimno 7698 kakor sem že napisala je ena ovira ta, da bi menjava klinike pomenila, da bi šla v nov postopek nekje čez pol leta in vsekakor bi morala kupiti vinjeto, saj že do Lj potrebujem po regionalni cesti eno uro.

Jaz podpiram vse, ki ste v boju za otročka, da vztrajati in poskušate kolikor dolgo želite, jaz sem se pač odločila (oz čutim), da to nima več smisla, da je bilo zame dovolj razočaranj…

@(ne)srecnica jaz te potpiram karkoli si odlocila.vsaka ima pravo na to kaj je najboljse za nju.jaz sam danes imala punkciju v 3.postopko.ce tud ta ne bo sel prav,mogoce tud jaz ne bom sla naprej.nikoli ne mores vedet kam vse pelje.je se drugih stvari v zivljenju v katerimi se lahko uziva in se zapolni delcek praznine.

@enkratmogoce2305 nobenega ne silim, samo delim svojo situacijo, ker ce bi jaz obupala po 7 prenosu danes nebi imela otroka. Pac povem, da to ni znak da nic ne bo, ker je samo cca 30 % moznosti da se bo zarodek vgnezdil. Zelim ji vliti se nekaj upanja, zelim ji reci da razmisli. Nikakor pa je ne silim. Sem bila tudi sama obupana pa sem vseeno se poskusala. Hvala za razumevanje.

@(Ne) srečnica se opravicujem ce je bilo razumelo kot da vas silim. Samo zelela sem vam povedati svojo izkusnjo, saj sem tudi sama oddaljena od MB, zivim prav na drugem koncu Slovenije. Vsakic sem bila zelo izcrpana. Ni enostavno se voziti cez tako pot. In ja najhuje je ko je test negativen in je treba spet vse iz zacetka. Srecno vam karkoli se boste odlocila. Lp

@Rožica jaz mislim da pri punkciji, prenosu ne gledajo na dan ampak na tvoj cikel. Ce pride nedelja je vedno v nedeljo, jaz sem imela punkcijo tudi na nedeljo.

Ne vem pa kako je v decembru, ce delajo prav na praznike pa tudi mene zanima ce pades v ta okvir. Tudi jaz sedaj čakam m da se prijavim.

Zdravo, cakam na potrditveni uz in me zanima ce je prisotnost partnerja mogoca?

hvala

New Report

Close