Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Ali tudi v primeru, da se nobena celica ne oplodi izveš šele na dan ET ali te obvestijo kaj prej?

Fruty9 naj bi te obvestil, sem pa prebrala na fbju, da so ene klical tudi malo preden so sle. Kako je blo na punkciji?

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne) srečnica, 10.11.2023 ob 19:51

@Ananaska2 hvala za tvoje besede, trenutno pač čutim, da sem zaključila s postopki, žal mi število zarodkov nič kaj dosti ne pomaga, če se ne vgnezdijo oz takoj po vgnezditvi propadejo in nihče ne razišče zakaj do tega pride oz pravijo, da na to nimamo vpliva 🙁

Priporocam menjavo klinike., predvsem MB. Sama sem iskusila vse tri klinike. V LJ se ne posvetijo pacientu, tam si samo stevilka, medtem ko so v MB super. Tudi sama sem dala skozi vec postopkov in prenosov. V MB sem zagledala plus ?. Kar se tice same menjave glede na to da sta dala vse preiskave skozi greste potem po prvem razgovoru direkt v postopek. V MB poteka vse hitreje, ker ni treba hodit po napotnice kot ima LJ v Leonisce. Boste videla. Res toplo priporocam. Poleg tega vam po puknciji oz. na dan prenosa svezega zarodka ba razgovoru z biologom povedo koliko imate zarodkov, kaksne so kvalitete itd.

@Enka1 hvala, upam, da me ne pokličejo pred torkom ?

Punkcija zelo sproščena, sploh ni bilo tako hudo. Tudi sedaj se počutim v redu, razen napetega trebuha ?

Kako je šel krvni? ?

@fruity9 če se nič ne oplodi vedo že naslednji dan in tudi sporočijo, če pa se oplodi in celice propadejo se to lahko zgodi tudi tik pred prenosom in v tem primeru lahko izveš tudi na dan prenosa…

@Anonimno
7698 jaz sem šla tudi v Lj takoj v postopek, pa vedno sem izvedela že po punkciji koliko je bilo celic in na dan svežega prenosa sem imela tudi razgovor z embriologom. Imela sem baje zarodke odlične kakovosti, pa vseeno ni uspelo. V MB postopki kolikor sem spremljala kolegice ne potekajo bistveno drugače, zato res ne vem ali bi bil rezultat kaj drugačen, največji minus je pa vsekakor ta, da bi na postopek pri njih čakala približno pol leta…

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne) srečnica, 11.11.2023 ob 14:34

@fruity9 če se nič ne oplodi vedo že naslednji dan in tudi sporočijo, če pa se oplodi in celice propadejo se to lahko zgodi tudi tik pred prenosom in v tem primeru lahko izveš tudi na dan prenosa…

@Anonimno
7698 jaz sem šla tudi v Lj takoj v postopek, pa vedno sem izvedela že po punkciji koliko je bilo celic in na dan svežega prenosa sem imela tudi razgovor z embriologom. Imela sem baje zarodke odlične kakovosti, pa vseeno ni uspelo. V MB postopki kolikor sem spremljala kolegice ne potekajo bistveno drugače, zato res ne vem ali bi bil rezultat kaj drugačen, največji minus je pa vsekakor ta, da bi na postopek pri njih čakala približno pol leta…

Jaz nisem toliko cakala. Preko maila sem se prijavila. Potem so me povabili na razgovor in takrat je zdravnik takoj dolocil glede na cse kaksno terapijo bi mela in sem sla hitro v postopek. Tudi sama sem predtem brala o dolgi cakalni vrsti. Jaz jo nisem imela.

In ne ni isto. Kolikokrat so meni vzeli kri da preverijo vrednosti med postopkom ce vse poteka ok. Vse poteka zelo mirno, sprosceno in hitro. Sploh prijava za naslednjega zamrznjecka prakticno lahko takoj ob naslednji menstruaciji. Ker tle ne rabis za vsak prenos zamrznjencka neko napotnico zdravnice na UKC. V LJ je zmeraj trajalo najmanj 2 tedna da sem sploh koga dobila na telefon v leoniscu pa potem prisla tja v ne vem kolikem casu dobila napotnico in sele nato v postopek za prenos. Se kar vlece vse skupaj v Ljubljani.

In ja men so tudi v LJ rekli da so odlicne kakovosti, pa ni bilo vse res. Zakaj jih potem cca poovica ni prezivela odmrzavanja. Zdravnik v MB mi je povedal da ce niso preziveli sigurno niso bili odlicne kakovosti.

Fruty9, je + ?

Oo, kako sem vesela zate, res! Super, čestitkdle ?? Zdaj pa kar sproščeno im umirjeno naprej! Greš nazaj delat?

Hvala ? ja, sem zdej dva dni ze delala, prvi dan je bil verjetno malo sok, ker sem cel dan letala okrog in se ubistvu prvic malo umirila sele zvecer, sem imela kar malo cuden obcutek v spodnjem delu trebuha, ma je bilo potem ok. Bo kar bo, ma upam da bo do konca vse ok. Niti ne neki razmisljam o tem, vsake tolk se spomnem, da zdej sva dva ?. Zdej cakam papirje iz lj, da vidim a mam se kak uz tam pri njih al samo se h moji gin. Neki mi je govorila tam po telefonu ma sem jokala in pojma nimam kaj je rekla.

A v torek mas prenos?

Ohh, kar gane me, ko to prebiram! Res ti želim vso srečo in tako pozitivo še naprej!?

V torek imam prenos, ja. ☺️ Tebi so tudi dali 3 škatlice Utrogestana? Meni se zdi nekam malo.

Hvala in seveda tud tebi ??

Mozno, da ja. Vem, da sem stela, ko so sle proti koncu in mi jih je prislo tolk, da sem imela se za na dan testa in za jutro po testu, potem sem dobila ze nove v lekarni. Do 12.tedna jih moram jemat, ampak to verjetno potem naprej napise moja gin., zdej sem dobila mislem da 4 skatlice vsake.

Ves, midva z mojim sva imela najinga dohtarja, ki naju je vodil preden sva sla v postopek, za nekega angela varuha. Namrec, ko sva prisla v kliniko za sprejem smo se srecali na hodniku in mislim, da potem se 1x ob obisku klinike. Sva se malo hecala, da nama prinasa sreco, tudi ce nama je on dostavljal tud slabe novice. In na dan krvnega sem prov razmisljala, kolk bi blo lepo, da ga srecava spet, ker bi bil to nek znak, da bo vse ok in poz. In cakam pred sprejemno in pride par dohtarjev mimo in na koncu zagledam njega, sem se samo h ta mojmu obrnila in sva se oba smejala, ker sva ubistvu oba vedla, kaj to pomeni. Sva bla pa pred klicem na kliniko za rezultat oba tko na trnih in mislem, da sem nevede po klicu koncno po zadnjih parih dneh zares zadihala.

Joj oprosti, sem se malo razpisala ?. Ma mi je tko fajn, da lahko usaj se nekomu povem.

@Anonimno 7698 kolegica ne pred kratkim menjavala kliniko iz Lj kjer je mela 3 neuspešne postopke v MB, pa je čakala na 1 posvet mislim da 2 meseca, potem je dobila napotnico za histeroskopijo, njen za spermiogram, decembra ima drugi posvet in bo tako verjetno po novem letu šla v postopek. Sorodnica je tudi čakala mislim že da prvi posvet 3 ali 4 mesece, opravila sta mislim da samo spermiogram, pa drugi posvet in sta šla v postopek nekje po 5-6 mesecih.

Jaz sem v prvem postopku imela 3 zarodke, kakovost 3AA, v drugem pa 5 kakovost 4BA, samo zadnji zamrznjenček ni preživel odmrzovanja. Sem imela 3x pozitiven urinski test pa krvni negativen, enkrat pozitiven krvni pa se je končalo veselje na potrditvenem UZ ko ni bilo več ploda.

(Ne) srecnica saj jim lahko direkt prek maila pises, opises svojo situacijo, starost in da te zanima koliko bi morala cakat na prvi posvet, potem pa se odlocis. Ce tako ali tako nisi nameravala v nov postopek kaksne veze ima ali bo to cez 2 meseca, 4 ali 6? Mogoce sama menjava okolja blagodejno vpliva na to. Meni so po vec prenosih ko se ni prijelo zeleli delati tisti postopek ko malo popraskajo maternico zaradi boljse vgnezditve, ampak to ni bilo potrebno, ker je naslednji prenos bil uspesen. Kar je pa res, je to, da oni nimajo vpliva na to ali se bo zarodek prijel ali se bo nosecnost dokoncala z rojstvom otroka… noben clovek na to ne more vplivat. Dobro vem kako se pocutis, ker sem bila na istem, name je sama menjava okolja lepo vplivala. V MB sem se zmeraj pocutila sprosceno. V samem mestu nikoli ni pretirane guzve, ni kot LJ. Parkirisce dobesedno pred vhodom na ta oddelek, na UZ ne veliko cakas. Edini minus zame je bil dolga pot, scasoma smo se se na to relacijo navadili.

@Enka1 kakšen zanimiv slučaj. Včasih se nam res dogajajo neverjetna naključja ?

Aha, torej ti v primeru pozitivnega testa predpišejo še za naprej. Hvala!

Zivijo, a katera hodi samoplacnisko v Dravlje? Izkusnje? Hvala!

No,pa po enem mesecu in 4 dneh maratonskega spikanja sam koncno prisla do stopke.v torek punkcija!!!na vsakem jajcniku najmanj 7 foliklov od najmanj 20 mm.je rekla da ih je se en kup?

@enka1
saj je tud prav se izpovedat in dat van vse kaj tisci.slabega ali srecnega.vsaj tukaj lahko odpres duso in pises kaj ces.ce ze vse naokrog nekako skusamo drzat zase dokler se ne prepricamo

Čestitke, @enka1 ? kdo ti je pa rekel, da utrogestan jemlješ do 12.tedna? ? meni je na potrditvenem uz rekla, da porabim še kar imam ?mi bo še za par dni zneslo, tam do 9.tedna.

Sestra oz. ta kamor sem klicala po krvnem in mi je povedala rezultat. Je rekla, da do 12. tedna se naprej jemam in da mi dajo recept na kartico.

Pa hvala ??

New Report

Close