OBMP – IVF 2023
(Ne) srečnica, 08.11.2023 ob 13:48
@Pinkpeony https://www.facebook.com/groups/neplodnost/?ref=share
Sem zaprosila za sprejem v skupino na FB pa še vedno noben ne regaira. A bi lahko prosim admina opozorila na sprejem v skupino? Mislim, da nas več čaka. Hvala!
@fruty9 vso sreco ti zelim in da je eden med njimi tapravi!!!
@Avokado497 enako pri meni, vse ok, nobene preiskave niso naredili, nobenega razloga zakaj ne uspe, nič se ne spremeni…
@Anonimna 12 iskreno ne vidim več smisla, ker nič se ne spremeni. Menjava klinike bi trajala predolgo, tujina pa je finančno nedosegljiva zame…
(Ne) srečnica, 07.11.2023 ob 13:30
Moja pot še danes zaključuje s še enim negativnim testom…
Po 2 letih in pol, 2 postopkih, 7 prenosih bi danes morala v naročje dobiti otročka iz “uspešnega” postopka v februarju, do zadnjega sem upala, da dobim vsaj pozitiven test in novo upanje, a sem ostala praznega naročja in strtega srca ?
Ne vidim več smisla v novem postopku in se bom morala sprijazniti, da mi pač ni usojeno…
Nesrečnica, jaz sem se zelo podobno počutila lani. Po 6ih letih v IVF (dveh zaporednih splavih vsak v svojem letu) in potem še enem letu zavestne pavze nov postopek, po 6ih dneh po transferju že dobila menstruacijo. In takrat se mi je vse skupaj prav zafržmagalo. Zavestno pavzo sem si vzela, šla na terapijo, delala na sebi, zdravo jedla, …. bila sproščena, šla v postopek pogumna. Ah, vse mi je dol padlo, res. Zdaj itak trepetam, če se mi splav ne bi še tretjič ponovil, če sem te nesrečne sorte, ampak po drugi strani pa niti nočem razmišljat o tem. Oprosti, nočem te prizadeti ali karkoli. Hočem ti samo reči, da si dovoli vzeti čas. Pa naj bo mesec, dva, 5, 10. Odžaluj, bodi jezna, žalostna, začuti vse, kar čutiš. Potem pa mislim, da je res pomembno to, da poiščemo kaj nas v srcu in duši pomirja. Če boš mirnejša z mislijo, da daš postopke na stran (brez časovnice), potem je to ok. Če boš mirnejša, da še enkrat poskusiš je to ok. Zate bo ok, kar te bo najbolj pomirilo. Vem, da je težko, ker včasih še znotraj sebe ne najdemo odgovora. Ampak najbolj prav je, da sebi prisluhnemo. Jaz ti želim, da zapolniš svojo praznino, ker vem, da resnično boli. Objem in vedi, da je tukaj prostor zate in te razumemo in ti želimo le naj naj boljše. Druga drugi želimo le najboljše. In težke zgodbe skupaj predelujemo, lepe pa naj nam dajejo upanje. Pa tudi, če nimamo vse enakega ‘konca’. Sreče si pa vse želimo. Objem
Živjo punce. Prosila bi za mnenje. ?
Ta teden sem imela Covid. Kot zakleto. Čez cca 15-20 dni pa naj bi začela prvi postopek. Zdaj pa ne vem, kaj naj, ali naj prestavim vse ali kljub temu začnem z inekcijami. Partner je na srečo zdrav. Sem precej prebrala na spletu o tem, ampak se ne morem odločiti. Če bi še partner zbolel, bi zagotovo počakala in začela po novem letu (po treh mesecih) tako pa se nagibam, da grem v postopek, ker res ne bi spet čakala toliko časa… ??
@Rahela4 jaz z zanositvijo nikakor ne bi več odlašala, zavedam se, da ne glede na to ali ostanem na isti kliniki ali menjam kliniko bom verjetno na vrsti šele čez 4-5 mesecev, če grem na kake preiskave pa še več in mi to enostavno ni sprejemljivo. Zavedam se, da se z leti kakovost celic slabša in ni smiselno da bi tako lahko dosegli boljše rezultate…
Je pa to, kdaj bo s postopki prenehala vsekakor odločitev vsake posameznice in menim, da bi jo ostali morali spoštovati. Tudi zame ta odločitev ni bila lahko, vendar ne morem z glavo skozi zid…
@Mina13 če si imela blago obliko, brez vročine greš lahko brez zadržkov v postopek, v kolikor si imela visoko vročino pa mogoče raje počakaj vsaj 1 cikel.
(Ne) srečnica, 09.11.2023 ob 15:51
@Rahela4 jaz z zanositvijo nikakor ne bi več odlašala, zavedam se, da ne glede na to ali ostanem na isti kliniki ali menjam kliniko bom verjetno na vrsti šele čez 4-5 mesecev, če grem na kake preiskave pa še več in mi to enostavno ni sprejemljivo. Zavedam se, da se z leti kakovost celic slabša in ni smiselno da bi tako lahko dosegli boljše rezultate…
Je pa to, kdaj bo s postopki prenehala vsekakor odločitev vsake posameznice in menim, da bi jo ostali morali spoštovati. Tudi zame ta odločitev ni bila lahko, vendar ne morem z glavo skozi zid…
@Mina13 če si imela blago obliko, brez vročine greš lahko brez zadržkov v postopek, v kolikor si imela visoko vročino pa mogoče raje počakaj vsaj 1 cikel.
hvala, da si napisala. Se povsem strinjam in ti privoščim notranji mir in res en koš sreče v življenju naprej. ❤️
Mina13, 09.11.2023 ob 15:39
Živjo punce. Prosila bi za mnenje. ?
Ta teden sem imela Covid. Kot zakleto. Čez cca 15-20 dni pa naj bi začela prvi postopek. Zdaj pa ne vem, kaj naj, ali naj prestavim vse ali kljub temu začnem z inekcijami. Partner je na srečo zdrav. Sem precej prebrala na spletu o tem, ampak se ne morem odločiti. Če bi še partner zbolel, bi zagotovo počakala in začela po novem letu (po treh mesecih) tako pa se nagibam, da grem v postopek, ker res ne bi spet čakala toliko časa… ??
Mina, jaz sem imela covid (vročino) popoldne po prenosu. Zjutraj bila še čist ok, popoldne pa vročina, sem že bila v stiski ali vzet kaj za zbijanje ali pustit. Potem je bil test čez 7 dni +.
Pozdravljene, mene je spet presenetil izvid bete. 12 dan po prenosu enega 5.dnevnega zarodka je vrednost 1327.60 E/L. Krvnega sem delala 7.dan po ET = 68E/L in 10 dan = 343E/L. Vse delano v enakem laboratoriju. Kaj lahko pričakujem? zakaj tako zelo narašča? Hvala že v naprej. V ponedeljek imam merjenje bete v Lj na OBMP, vendar me skrbi. Hvala
gimnazijka94, 10.11.2023 ob 06:11
Pozdravljene, mene je spet presenetil izvid bete. 12 dan po prenosu enega 5.dnevnega zarodka je vrednost 1327.60 E/L. Krvnega sem delala 7.dan po ET = 68E/L in 10 dan = 343E/L. Vse delano v enakem laboratoriju. Kaj lahko pričakujem? zakaj tako zelo narašča? Hvala že v naprej. V ponedeljek imam merjenje bete v Lj na OBMP, vendar me skrbi. Hvala
Zakaj te pa skrbi?
Gimnazijka, jaz sem imela 17 dan skoraj 5.000 vrednosti so super! Zakaj ne pocakas lepo ba uradni krvni na kliniki in se ne sekiras :)?
Mogoce imas dvojcka, poznam primer ki je imela previsoko beto za dneve in je potem imela dvojcke. Se lahko zgodi zgodi tudi z enim zarodkom, v 1 % možnosti se lahko cepijo…:)
srecno!
@gimnazijka94 pri ivm je beta zelo nizka in narašča počasi, tako da je strah glede imn odveč. Srečno ?
@Nesrečnica žal mi je ? vzami si nekaj časa, potem pa morda vseeno razmisli glede menjave klinike. Vem sicer, da bo trajalo nekaj mesecev, ampak morda pa bo menjava okolja naredila svoje. Verjetno ti bo tudi nekaj časa pavze koristilo z mentalnega vidika. Glede na to, da imaš kar nekaj zamrznjenčkov po postopkih je strah o drastičnem padcu kvalitete, ki bi pripeljala do nič zarodkov, po moje odveč.
Seveda, če pa se odločiš, da je to to, pa tudi prav. Vsak ve, kje je njegova meja. Priporocam ti morda terapijo, kjer postopke predelaš in prideš do jasnega odgovora glede tega, koliko še zmoreš ali pa pač ne. Meni je terapija res neizmerno pomagala. Vanjo sem se vključila po 1. neuspelem postopku in vmes dočakala še dva neuspela postopka – v 3. celo ni prišlo do prenosa, ker so vsi zarodki propadli. S pomočjo terapije sem se res zelo pomirila s situacijo in lažje prenašala neuspehe.
Priporočam tudi instagram profil prazno naročje – polno srce.
Srečno ❤️