Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Živjo, danes sem bila na sprejemu za prenos zamrznjenčka. In na desni strani izgleda kot, da je že bila ovulacija. Na levi pa je folikel 18 cm. Jutri grem šeenkrat, da vidino če ta raste.

Sedaj me skrbi, da verjetno ne bo prenosa. ?

Zanima p me, kako je glede napotnice, če ne pride do prenosa. Se lahko z isto prijavim z naslednjoenstruacijo? Ali moram dobiti novo?

@optimistka13, če se postopek prekine se z isto napotnico prijaviš.

@(Ne)srečnica, hvala za info. ?

Vsaj ne bo treba čakati še telefonskega klica za napotnico.

Živjo!

Kako lahko dostopam do Fb informacij o IVF postopku, saj večkrat opažam da omenjtate da je kaj pisalo na FB. Hvala za info.

@Pinkpeony na FB je Skupina o neplodnosti, pa se lahko vključiš.

@optimistka pa v naslednjem ciklusu obvezno opozori, da so v prejšnjem zgrešili ovulacijo, zato da te na sprejem naročijo že prej. Pri meni je sicer to pomenilo da sem imela veliko več UZ ampak vsaj nismo zgrešili naslednje…

Odgovor na objavo uporabnika
optimistka13, 08.11.2023 ob 08:23

Živjo, danes sem bila na sprejemu za prenos zamrznjenčka. In na desni strani izgleda kot, da je že bila ovulacija. Na levi pa je folikel 18 cm. Jutri grem šeenkrat, da vidino če ta raste.

Sedaj me skrbi, da verjetno ne bo prenosa. ?

Zanima p me, kako je glede napotnice, če ne pride do prenosa. Se lahko z isto prijavim z naslednjoenstruacijo? Ali moram dobiti novo?

Meni se je to zgodilo septembra, sem takoj oktobra se naročila po mailu in pod opombo dodala, da prosim za UZ na 10. dan cikla. Očitno je takrat ovulacija pohitela, potem sem imela 3x UZ (več kot sicer), ampak vsaj nismo ponovno zgrešili ovulacije.

Jaz ze eedaj imela 10 dan cika UZ. ? mozno da mi je postopke kej zmesu cikel ? imam ze tako krajse cike 24 do 26 dni.

(Ne) srečnica, 08.11.2023 ob 08:33

@optimistka13, če se postopek prekine se z isto napotnico prijaviš.

Hvala za odgovor. Kako pa se imenuje skupina ker jih najdem več.

Hvala.

@Pinkpeony https://www.facebook.com/groups/neplodnost/?ref=share

Optimistka13, pri meni je bilo tako, na eni strani se je nekaj videlo kot da je ovulacija že bila, na drugi strani pa je bil folikel. Me je zdravnica vprašala, če je možno, da je že bila ovulacija in sem rekla, da ne, ker imam redne cikluse. Potem sem čez 2 dni prišla še enkrat na uz in je tisti folikel rastel, na drugi strani pa se je tisto nekaj še vedno videlo in je rekla, da je verjetno ostalo od prejšnjega meseca. Tisti dan sem dobila stop injekcijo, ker je bil folikel že dovolj velik ? in zdaj čakam jutri na prvi potrditveni uz ?? me je pa na začetku nekaj dni kar pošteno špikalo v tem jajčniku, kjer naj bi bilo nekaj še od prejšnjega meseca, ampak samo da bo vse ok, vse potrpimo ? samo pozitivno naprej in srečno ❤️?

Pozdravljene punce ❤️

Mogoče je bila katera v podobni situaciji kot jaz pa mi lahko pomaga odgovoriti na vprašanje.

S partnerjem sva prvič v postopku. Špikati sem se začela v nedeljo, 10.9.2023 (Bemfola 225) in nadaljevala vse do 19.9.2023.

Od 18.9.2023 dalje so se začele bolečine v spodnjem delu trebuha in na drugem UZ mi je zdravnik povedal, da je jajčnih celic zelo veliko, da vse kaže na hiperstimulacijo in da verjetno ne bo svežega prenosa.

22.9.2023 sem imela punkcijo foliklov, pridelala sem kar 34 jajčnih celic.

Zdaj pa k vprašanju.. Menstruacijo po stop injekciji sem dobila 1.10.2023, sedaj bi jo v novembru že morala dobiti ampak je še ni. Test nosečnosti negativen, zanima me samo če ima kakšna izkušnje s tem, verjetno zaradi vseh teh hormonov zamuja?

V kolikor ste bile v podobni situaciji, kdaj ste dobile drugo mesntruacijo po stop injekciji?

(Ne) srečnica, 08.11.2023 ob 13:48

@Pinkpeony https://www.facebook.com/groups/neplodnost/?ref=share

Hvala!!

No pa v petek spet uz…7 foliklov od 13 in 14 mm in en kup manjsih.tako je dr.pozlep danes rekla.ne drobnih al pa majhnih,samo manjsih(10,11,12).tako da upam v petek dobim stopku in v nedelju punkciju..

@makina3131 meni so se po prvem postopku podaljšali ciklusi za cca 12 dni in to je trajalo skoraj 10 mesecev.

malina313, 08.11.2023 ob 18:26

Pozdravljene punce ❤️

Mogoče je bila katera v podobni situaciji kot jaz pa mi lahko pomaga odgovoriti na vprašanje.

S partnerjem sva prvič v postopku. Špikati sem se začela v nedeljo, 10.9.2023 (Bemfola 225) in nadaljevala vse do 19.9.2023.

Od 18.9.2023 dalje so se začele bolečine v spodnjem delu trebuha in na drugem UZ mi je zdravnik povedal, da je jajčnih celic zelo veliko, da vse kaže na hiperstimulacijo in da verjetno ne bo svežega prenosa.

22.9.2023 sem imela punkcijo foliklov, pridelala sem kar 34 jajčnih celic.

Zdaj pa k vprašanju.. Menstruacijo po stop injekciji sem dobila 1.10.2023, sedaj bi jo v novembru že morala dobiti ampak je še ni. Test nosečnosti negativen, zanima me samo če ima kakšna izkušnje s tem, verjetno zaradi vseh teh hormonov zamuja?

V kolikor ste bile v podobni situaciji, kdaj ste dobile drugo mesntruacijo po stop injekciji?

To je normalno meni se je običajno za 1-2 meseca pomešalo (prehitro/prepozno dobila), potem pa kmalu nazaj na standarden cikel, z izjemo kakšnega v letu. Res pa je, da moj cikel vedno variira +-5 dni.

Hvala za odgovor. So mi rekli da po drugi menstruaciji poklicem za posvet in sem ze nekako potihem upala da bi lahko bil letos prenos ?

Bo treba se malo počakati.. Hvala vam ?

Try again later imam podobno zgodbo. V lj so mi na mojo zeljo naredili hatching, niso nic komplicirali(ni bilo uspesno). Moje izkusnje z lj so, da naredijo vse kar jim predlagam…problem vidim v tem, da se oni ne ukvarjajo zakaj se zarodek ne ugnezdi. Stalno poslusam…zarodki so super, sluznica tudi

Punkcija za mano ?.

8 celic smo pridobili, sedaj pa čakat do torka ?

@nesrecnica nevem kaj naj ti sploh recem, morda res premisli se enkrat in globoko vdihni in naredi kar cutis globoko v sebi. Jaz ti vseeno zelim da se odlocis in da ti nekoc uspe, se te spomnim se iz leta 2021 ko sem veckrat pokukala na tale forum in ti res privoscim. Seveda tudi ostalim ne me narobe razumet samo tebe imam najbolj v spominu 🙂

Drugace pa kok nas je ki caka m da se prijavimo v nov boj ta mesec? ??kako se vlecejo dnevi do menstruacije ?

New Report

Close