OBMP – IVF 2023
Tejchy734, 31.10.2023 ob 17:16
V petek sem šla na urgenco, ker sem že tak krvavela in vse. In je “k sreči samo” splav… zdaj sem se kar skulirala tako da čakam da bom lahko šla po zadnjega ?? in upala na najboljše ??
res mi je žal Tejchy, ampak verjetno ti je odleglo, da ni IMN? Še dobro za zamrznjenčka in res res držim pesti, da vama bo naslednjič uspelo do konca. Dala sem skozi dva zadržana splava, prav strah me je zdaj, ko čakam na prvi pregled. Najbrž bom šla samoplačniško oz. bom prosila svojo gin., da me pred UZ v Ljubljani vzame ona. Zaenkrat počasi dobivam simptome, počutim se nosečo, ampak po teh slabih izkušnjah nikoli ne veš. Nisem in ne bom pa bete nič preverjala še enkrat. Nimam kaj, kar bo, bo.
Katera še tukaj v postopku? Za koga držimo pesti?
Jaz sem imela prvi prenos v oktobru, vendar žal neuspešen. Čaka me še en zamrznjenček. Jutri pokličem in se pozanimam, kdaj naprej. Glede na to kar ste napisale, verjetno po novem letu. Borbamo naprej in se ne predamo ? najina neplodnost je žal nepojasnjena.
Držim pesti za vse, ki čakate na + ? in čestitke vsem, ki vam je uspelo ❤️
@Pika9 prijaviti se moraš za telefonski posvet v Leonišču, da ti izdajo novo napotnico in potem še načeloma z naslednjo M lahko prijaviš in greš v postopek. Za telefonski posvet se čaka nekje 1 teden do max 4 tedne.
@rahela4 in @fruty9 pa se jaz sam!!!24.dan spikanja,od ponedeljka dodan se gonal,cez teden,v sredo uz.upam da v tem tednu vsi folikli katere je vidla v pon pridno zrastejo ker pocasi ne morem vec videt gonapeptyla!!!?
@enka1 poznam tud tu vrsto muke.cakanje na krvni,delam test,ne delam test,spet moram na wc,kaj je to na vlozku,ma nic samo koscek vaginalete,kaj pomeni ta krcek,nekaj je zaspikalo….uf….?sam ze imela en teden vec samo gonapeptyla ker v 14 dneh nisam dobila m.tako da imaju en teden da zrasteju,ker povedala je da je precej drobnih na obe strani in da me nahaju mucit ?
Punce, sem 10. dan po prenosi svežega zarodka IVF, prvič. Zmeraj bolj živčna in s strahom grem na wc, saj zadnje dva dni čuti krče, testa nisem delala. 1.11.2023 bi morala dobiti M ampak je še ni, načeloma imam M redno na 26-27 dni. Kaj pravite narediti test? Malce me je strah, da progesteron zavira M?
lpŠ*
eva24, 02.11.2023 ob 08:58
Punce, sem 10. dan po prenosi svežega zarodka IVF, prvič. Zmeraj bolj živčna in s strahom grem na wc, saj zadnje dva dni čuti krče, testa nisem delala. 1.11.2023 bi morala dobiti M ampak je še ni, načeloma imam M redno na 26-27 dni. Kaj pravite narediti test? Malce me je strah, da progesteron zavira M?
lpŠ*
Eva, naredi tisto, kar ti bo olajšalo dan. Ali ti je bolje vedeti čim prej pri čem si ali pa raje uživaš v občutku, da mogoče si noseča. Jaz vedno izberem prvo. Raje čim prej vem. In danes ti bi rezultat pokazal že realno. Da pa utrogestan zavira M je pa seveda tudi možno, čeprav meni ni nikoli.
@fruty9 jaz sem med stimulacijo vse normalno delala, telovadila, seksala… malo sem cutila v predelu jajcnikov, ma nic pretiranga. Malo bolj bolet me je zacelo po drugem uzju, ko me je dohtarca preseneceno uprasala, ce me res nic ne boli. Takrat je zgleda zacela psiha malo delat se. Ce bojo dost veliki potem ja, zna pa bit da bojo hotli pocakat se kake manjse, da zrasejo.
Sem pa danes 9. dan po prenosu in ze parkrat sem malo cutila ko neke rahle rahle krce v predelu jajcnikov, maternice. Vceri zvecer in danes sicer malo vec. A to je normalno? Nisem nikoli se bila na prenosu niti naravno noseca in pojma nimam kaj naj bi se dogajalo.
@enka1 vse kaj cutis in mogoce bos se zacutila je normalno.krci su skoz normalni ker se telo se pobira od zdravil,punkcije in vseh posegov v njega.ne vem za druge ampak jaz sam kaksen krat ih imela malcek bolj mocnejse ko sam si dala utrogestan.