OBMP – IVF 2023
@ursa2021 Femara naj bi spodbujala ovulacijo, čeprav jaz sem jo imela normalno ( sem delala doma teste, pa tudi velikokrat sem čutila da se nekaj dogaja sredi ciklusa). Tako da res ne vem zakaj so mi jo predpisali. Zato sem tudi “zatežila”, da če že – jo bom jemala samo tri mesece.
V prvem ivf postopku sem bila lani septembra, sveži prenos, ki je bil na veliko presenečenje in neizmerno srečo uspešen. Ostal nama je še en zamrznjenček.
@ursa2021 Jančar je super in tudi spermiogram bo ok. Verjetno te bo poslala še na 3D ultrazvok in na hormone, pol pa po mojem na IVF. Ji pa komot rečeš, da ne vidiš smisla v IUI.
Jaz sem v 2 postopku, čakam na prijavo za 2 prenos (zamrznjenčka)
Upam, da je res to to. Test bom najbrž delala za vikend, takrat bi že moglo pokazati realno stanje.
Super. Vso srečo. Držim ✊
@margolanca tudi jaz čutim da se nekaj dogaja na ovulacijo in testi kažejo.. če mi slučajno to ponudijo se bom skušala malo opirat :). Oo uau bilo uspešno? Super. SREČNO naprej!
@(Ne)srečnica meni je ona res super, oddaja neko pozitivno energijo. A si ti tudi pri njej? Ta mesec imam pri njej tako, da res upam na uspešno za naprej. SREČNO ti želim v 2 postopku!
Punce, je še katero po punkciji bolel želodec? Na trenutke imam res grozne bolečine v zgornjem delu trebuha. Spodaj je vse ok, me ne boli nič več. Sedaj pa nevem a naj počakam da mine ali pokličem na oddelek/svojega osebnega zdravnika/grem na urgenco? Drugih težav kot so krvavitve, napet trebuh, zastajanje vode, slabost.. nimam.
Razmišljam, da je možno tudi to, da se je moje telo sprostilo od vsega stresa in to se je pač pokazalo na želodcu…
Mi smo nekje 2021 obupali z Reši, s Češko ipd in naredili pavzo. 2022 smo spontano zanosili in danes sem najsrečnejši očka na svetu. Nič ni lepšega kot majhen otroček v tvojem objemu. Naj še povem Amh smo imeli 0,06 do 0,08! Ne vemo kako nam je uspelo. Nismo se, kot se rado reče, sprostili. Nič nismo spremenili. Tako, da res nikoli človek ne sme obupati. Narava je nepredvidljiva, čudeži pa se dogajajo….Srečno vsem!
Mene pa so v ponedeljek zavrnili na sprejemu, ker sem imela izvid Pap testa starega 1leto in 8 mesecev. Na navodilih pa je pisalo, da ne sme biti starejši od 3h let.. po nekaj minutam prerekanja, so mi dali nov datum za sprejem. Še dobro, da sem prejšnji teden šla narediti nov test..
Zdaj pa.. ker je 7.2. dan sprejema in predviden dan 1.dne M.. Mi bodo dali lahko že takrat dali zdravila? Al bom morala v dveh dneh narediti 500km? 😵💫
@Optimistka, cestitke za rezultat punkcije 💪💪 Za stevilo zarodkov izves na predviden dan prenosa, ce pa bi slucajno kazalo slabo pri delitvi celic, pa te poklicejo prej. Drzim pesti, da te pricaka cim vec lepih na dan prenosa ❤❤
@Ananaska, nic nisi javila, kako gre pri tebi? Ali sem kaj spregledala?🧐 ti, ti 🤞🍀
@Upam, hvala za deljenje vajine zgodbe in motivacijo za nas, ki se upamo na cudez na tak ali drugacen nacin 😊
@optimistka13 naj se lepo poparčkajo 😇 izveš na dan prenosa, če pa vsi propadejo te obvestijo.
@ivf-jevka na novo to je pa tudi meni zelo čudno, jaz sem imela lani bris 2,5 leti star pa nisem imela nobenih težav 🤷♀️ če boš slučajno imela tisti dan 1/2 dan M ti bodo dali injekcije, sicer pa najbrž ne.
@Lipa16 nujno vsaj pokliči na kliniko in povej situacijo, pa naj ti oni dajo navodila za naprej
Sem se že sprijaznila, danes se šla po nov izvid. Reset v glavi, kot da bo prvič 7.2. in bo vse ok 😊
Edino kar bi bilo super, da bi tisti dan imela M. Da ne bo zanalašč zamujala, al pa še huje, da se vlije prej. Pol pa se vse prenese v marec.
Zdaj sem izpolnjevala obrazek za analgetik za punkcijo.. upam, da bo lokalni analgetik dovolj.
@ursa2021 sem spregledala tvojo objavo 🙈 ja, jaz sem tudi pri njej in je res taka pozitivna, pa tudi realna. Meni je povedala iskreno kaj je smiselno in kaj ne. Pač itak vem, da čudežev se ne da narediti in da po vstavitvi ne moremo ne me, ne oni nič več vplivati na to ali se bo prijelo ali ne…
Ivf-jevka na novo, 01.02.2023 ob 14:32
Mene pa so v ponedeljek zavrnili na sprejemu, ker sem imela izvid Pap testa starega 1leto in 8 mesecev. Na navodilih pa je pisalo, da ne sme biti starejši od 3h let.. po nekaj minutam prerekanja, so mi dali nov datum za sprejem. Še dobro, da sem prejšnji teden šla narediti nov test..
Zdaj pa.. ker je 7.2. dan sprejema in predviden dan 1.dne M.. Mi bodo dali lahko že takrat dali zdravila? Al bom morala v dveh dneh narediti 500km? 😵💫
Ne sekiraj se za kilometre, mi smo med številnimi obiski Češke, ene 2x šli en dan gor, pa drugi dan dol, ker postopek ni bil mogoč in je zato odpadel. Na koncu nam je pa kot prej rečeno spontano uspelo naključno. Nikoli ne obupajte! Ne boste dobili logičnih razlag ali koristnih nasvetov, kljub temu vztrajajte, predstavljajte si pred spanjem, dojenčka kako ga ljubkujete v naročju in resnično uživajte v tem (manifestacije). Lp
Upam, 02.02.2023 ob 08:41
Ne sekiraj se za kilometre, mi smo med številnimi obiski Češke, ene 2x šli en dan gor, pa drugi dan dol, ker postopek ni bil mogoč in je zato odpadel. Na koncu nam je pa kot prej rečeno spontano uspelo naključno. Nikoli ne obupajte! Ne boste dobili logičnih razlag ali koristnih nasvetov, kljub temu vztrajajte, predstavljajte si pred spanjem, dojenčka kako ga ljubkujete v naročju in resnično uživajte v tem (manifestacije). Lp
Hvala za spodbudne besede @Upam
Nama je “malo” lažje, saj že imava sinčka starega 4 leta, spočet naravno kljub 2 letnemu matranju in vsem možnim vitaminom. Zdaj pa pri skoraj 38 letih me že malo jezi vsa ta birokracija. Pot gor in dol ni tak problem- problem je, da prideš tam in te skoraj “nadere”, imaš vse papirje in te iz nelogičnega razloga odslovijo.. se počutiš kot največji debil. Pa še ti reče- se vidimo marca. E ne draga moja, dokler ne dobim prostega termina do moje M, se ne premaknem. In tega res ne rabiš v takih trenutkih. Jih potrebuješ za kakšen odgovor na tvoje vprašanje- za njih telefon in vračilo klica ne obstajata.
Že dve leti se z možem vrtiva po vseh preiskavah, operacije, čakalne dobe, vsi te sprašujejo kaj čakava..zdaj javno in glasno povem, da greva na IVF oz imava ICSI varianto in če bo bo, pa naj nehajo postavljati taka neudobna vprašanja, ker vsak ima svojo bitko.
Tako. Še moj izbruh. Malo prej sem spet morala odgovarjati, da greva na umetno oploditev. Mi je že smešno, ko vidim kako jim je žal za taka vprašanja. 🙂