Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Pozdravljene,

kje v MB poteka odvzem krvi za SPB? Je v isti stavbi kot ambulante za neplodnost? Ali je to tisti glavni laboratorij?

Hvala za informacijo, da ne bom lutala tam okoli. ?

Glavni laboratorij

Odgovor na objavo uporabnika
Planika584, 25.10.2023 ob 22:25

Pozdravljene,

kje v MB poteka odvzem krvi za SPB? Je v isti stavbi kot ambulante za neplodnost? Ali je to tisti glavni laboratorij?

Hvala za informacijo, da ne bom lutala tam okoli. ?

@planika
, ne v laboratoriju (nad urgenco), ampak v stolpnici – cisto desni vhod po stopnicah v klet (najbolje, da vprasas na info pri vhodu, vaju bodo usmerili)

@(Ne) srečnica Super, hvala za odgovor!

Iz vseh komentarjev sem razbrala, da tudi jaz očitno pridem na vrsto šele naslednje leto, saj M dobim ravno čez vikend, v ponedeljek pa smo že 30.10. ? … ima katera podobno situacijo?

@Mina13 probaj, mogoce ti rata se letos. Jaz sem prebrala, da ce dobis M do 30.10. se se lahko narocis. Ce jo dobis za vikend jim poslji mail, kot pise v papirjih, ki si jih dobila po posti in bos dobila datum za sprejem ali pa odgovor, da ne narocajo vec. Izgubit nimas kaj ?

@Mina13 če ti kaj pomaga, jaz sem imela 23. 10. sprejem, sedaj pa čakam M za vikend, da grem po injkecije. Niso mi pa nič rekli, da ne bodo sprejemali več. Poskusi, nimaš kaj izgubiti!

katja.h, 26.10.2023 ob 07:52

@planika
, ne v laboratoriju (nad urgenco), ampak v stolpnici – cisto desni vhod po stopnicah v klet (najbolje, da vprasas na info pri vhodu, vaju bodo usmerili)

Hm. To je po novem ali?

@fruty9 srecno!!!!drzim pesti da ti cimprej rata!!?

@Mimimi541 o hvalaa! ??

@fruty9 @Enka1 Hvala obema za info, bom poskusila. Mogoče bo sreča na moji strani pa dobim datum še letos.

@fruty9
Vso srečo!!?

Pozna, 26.10.2023 ob 15:23

Hm. To je po novem ali?

18.9. sva sla dati tja – na transfuzijo (kot sem napisala, ne tisti vhod kot je laboratorij, ampak v stolpnici-klet). To govorim za oddajo krvi za SPB. Za betaHCG pa je normalno v laboratoriju.

katja.h, 26.10.2023 ob 22:53

18.9. sva sla dati tja – na transfuzijo (kot sem napisala, ne tisti vhod kot je laboratorij, ampak v stolpnici-klet). To govorim za oddajo krvi za SPB. Za betaHCG pa je normalno v laboratoriju.

Drži, v stolpnici, v kleti, je z SPB.

Punce,

koliko časa približno si odsoten v službi, če imaš kratki protokol – jaz bom manjkala že za čas stimulacije in potem koliko dni nanese do konca? Delodajalca zanima, koliko časa bom manjkala, jaz pa ne znam povedati koliko časa bom odsotna?

@anonimno4676 odvisno kako se ti zavlece od zacetka stimulacije do punkcije. Pri meni je bil prvi dan M 7.10, sepravi 8.10. zacetek stimulacije, vmes dva uz-ja, 19.10 punkcija. Cez 5 dni transfer in cez 15 dni krvni. Sepravi meni bi naneslo 1 mesec od zacetka spikanja do krvnega testa. Lahko bos mela samo 1 uz in cez dva dni ze punkcijo, lahko se ti bodo pa uzji vlekli vec casa.

Jaz sem prosila za podaljsano bolnisko po transferju tako da sem do 8.11. se doma. Ubistvu mi je na momente malo zal, bi se na sihtu zamotila, ampak ne bom tvegala, da zarad narave dela ne rata.

Ti zelim sreco ??

@Enka1 saj to, ker ne vem, kako bo vse skupaj potekalo in res ne vem, kaj naj rečem v službi, sem kar malo zmedena..

Kako pa se sedaj počutiš? Tudi jaz bi zaradi narave dela zaprosila za podaljšano bolniško.. Raje sem v miru doma kot pa v službi pod stresom.

Hvala in seveda gudi tebi srečno iz ❤️

Anonimno4676  jaz sem omenila sefici da bom vsake tok odstona s kakimi bolovanji ze v marcu, ko sva sele zacela s pregledi, ker sem itak vedla, da bom imela se histeroskopijo in potem te kontrole in to pa se s fantom sem sla ko je imel on kontrolo pri dr. po ponovnem spermiogramu.

Zdej sem ji pa v septembru spet rekla, da bom v oktobru spet neki odsotna po dan/dva in potem se malo dlje. Sicer nisem planirala, da bom mogla bit po punkciji doma, ampak je ze prou. Sem ubistvu lih prou nazaj prsla h sebi.

Ubistvu zdej 3 dan po prenosu in 8 po punkciji sem cist ok. Sem imela kar puhno foliklov, na koncu so dobil 12 celic, dan pred punkcijo sem ze malo tezje delala. Sem vsakic cutila ko sem sla iz avta, po stopnicah pa tko. Sama punkcija pa ni bla tko grozna, edino enkrat me je fajn zbodu, ko je sel v desni jajcnik. Mogoce je pomagalo ker nisem vedla kaj me caka in sem sla cist sproscena notr.

Trenutno sva se u procesu selitve, tkoda se tam malo zamotim. Je pa mogu skrit use teste nosecnosti in se ovulacijske, da slucajno ne bom kaj probavala pred krvnim ?

Smem prasat kako, da si se odlocila ostati doma ze od zacetka stimulacije?

Aha, tudi jaz sem ji omenila, da me dlje časa ne bo in me je vprašala koliko, ampak jaz ji ne znam povedat, kako se bo vse skupaj odvijalo.

Super, da se počutiš tako dobro! Je to tvoj prvi postopek?

Moja služba je v zdravstvu, imam precej dvigovanja in delam v kolektivu, kjer te nihče ne “prišpara” če se ne sam. Sicer sem delavna, nikoli na bolovanju do sedaj in prav zaradi tega sem se tokrat odločila, da poskrbim najprej zase. Tudi na kliniki so mi svetovali stalež že v času stimulacije. Omenila sem osebni zdravnici in ni bilo problema.

Odlično, da se lahko tako zamotiš. Že vidim sebe, kako se bom mogla prav držati nazaj, da me ne bo prijelo, da naredim test ?

Ja, te razumem. V kraju kjer delam sva jaz in sodelavka in sem ze mislila, da bom zacela s spikanjem in uzji ze v casu njenega dopusta, pri meni je bil bolj problem, ker je sprasevala sefica kdaj priblizno bom zmanjkala in nisem znala nic povedat ? sama delam kot soc. oskrbovalka na domu in sem lih zaradi neg podaljsala do krvnega. Ce rata (in itak bo ratalo!) potem bom nege ze nekako preuredila in angazirala svojce, ki so takrat doma za malo pomoci, da ne bo vsa teza na meni.

Je pa prvi postopek ja, use novo tudi za mene. Pomojem 1 mesec odsotnosti mas zagarantiran

@Enka1, hvala ti veš, tudi jaz sem prvič v tem in mi vsaka informacija veliko pomeni!

Kako gre pa potem, če si več kot mesec doma? Te da osebni zdravnik na komisijo?

Z veseljem pomagam in predam naprej kako info. Vem kako je blo meni tezko, ker je blo vse v prvo in sem tolk malo vedla kaj se bo dogajalo. Za komisijo pa se mi zdi, da je po novem po 20 dneh bolovanja, ne vem pa a to se stejejo delovni al koledarski dnevi.

New Report

Close