OBMP – IVF 2023
Mimimi541, 21.10.2023 ob 10:51
Zivjo punce!!tiste ki ste al pa imate dolg protokol,se je kateri zgodilo da v prvih 14.dneh,ko se zbadas samo s gonapeptylom in bi morala prit tud m,da ta ni prisla?jaz bi morala dobit 3 dni nazaj,nic nenavadnega da ko je rabis se naheca na full s tabo.ampak zanima me kaj se zgodi po na tem 1.uz?
NI se mi zgodilo, da menstruacija ne bi prišla (je pa nimam točno na dan natančno nikoli). Se mi je pa zgodilo, da sem imela UZ, ko sem še imela M. So vajeni vsega, nič hudega ni bilo.
Bibi79724, 21.10.2023 ob 09:58
Bravooooo, čestitam ? to je to, super ❤️ držim pesti, da se lepo razvija naprej ?jaz komi čakam ponedeljek in uradni krvni ? jaz se tudi še s strahom obrišem na wcju pa sem že 13.dan, m.sem pa tudi vedno okrog 9.dne dobila kadar je bilo neuspešno ?
HVala Bibi. Danes me tako zvija, kot najhujša menstruacija. Upam, da bo vse ok. Sem anksiozna in ne vem kaj naj naredim s službo. Imam aktivno službo, veliko se vozim, nosim težke torbe gor in dol. Ne vem, nočem paničarit ampak po 2 SS me je strah.
kaj ve mislite punce? Prosit za bolniško še naprej al it v službo?
Anonimno 1563, 21.10.2023 ob 14:13
Punce živjo,
Kako gre postopek naprej, ko imas nič pridobljenih celic. A se to potem šteje kot postopek? Koliko časa ste nato čakale za drugi krog? Mogoče ima katera to izkušnjo…Danes ni bil moj dan, upam, da bo naslednjič bolje. Čuvajte se in srečno.
Lep
Žal mi je. Naj me kaatera popravi, če se motim, a mislim, da se za postopek šteje punkcija? Tudi, če ne pride do transferja, nisem pa ziher.
@m1ja no, jaz sem že tak primer. Imam + na testu, a me zvija in črviči kot, da se mi bo vsak trenutek vlilo.
Mene tud zvija in skos neki špika, pomoje bom že v pondelk na krvnem paniko delala ?
Jaz imam sedeče delo, ampak če vidim, da me zaradi sedenja bolj zbada bom šla na bolniško pa sem šele 2 meseca v tej službi ampak ni nič bolj pomembno od otročka, ko nam končno uspe zanosit ? v 1.nosečnosti sem bila od 4.meseca do porodniške na bolniški, ni mi žal niti malo….tako da jaz bi ti rekla da ne reskiraj ?
@Anonimno 1563 žal mi je za tak izid… To se šteje za postopek, čeprav prenosa ni bilo. Če ste v Lj se zdaj prijavite na osebni posvet v Leonišče, tam dobite novo napotnico in greste potem v nov postopek, bodo pa verjetno menjali zdravila ali pa vam dali dolg postopek…
@Mimimi541 kakor vem ni nič hudega, če pride M kasneje oz je to nekako normalno, se pa z drugimi injekcijami (za stimulacijo) mislim da počaka do M.
@Avokado497 ta test delajo v Dravljah, je pa baje nezanesljiv in ga ne priporočajo ?♀️
Pozdravljene,
Sem po neuspesnem postopku, sicer moram iti se na krvnega, ampak glede na to, koliko lije iz mene, ni nic… Zanima me, koliko ste morale pocakati pred naslednjim postopkom? Kolikor sem brala, 3 menstruacije, ampak nikjer ne najdem, ali je ta, ki jo imam zdaj, vsteta zraven in se torej ne naslednjo, ampak eno kasneje ze spet lahko zacnem spikat?) Zaradi starosti namrec nimam vec dosti casa…
Anonimno 4983, 21.10.2023 ob 20:52
Pozdravljene,
Sem po neuspesnem postopku, sicer moram iti se na krvnega, ampak glede na to, koliko lije iz mene, ni nic… Zanima me, koliko ste morale pocakati pred naslednjim postopkom? Kolikor sem brala, 3 menstruacije, ampak nikjer ne najdem, ali je ta, ki jo imam zdaj, vsteta zraven in se torej ne naslednjo, ampak eno kasneje ze spet lahko zacnem spikat?) Zaradi starosti namrec nimam vec dosti casa…
Anonimno, ja. Če moraš znova v postopek se šteje ta + še dve M. To je v Lj, tako da gre kar hitro, sploh, če cikel ni dolg. Držim pesti za naslednji poskus! Naj bo vstop v novo leto res posut s srečo. ❤
Ojla, meni se je to zgodilo aprila, v 1.IVF. Pridobljene 3 celice, ampak je vse propadlo do 5. dne. Na nov osebni posvet sem cakala do junija (ker sem menjala zdravnico, sicer bi do posveta cakala do avgusta). V cca. 3 tednih po punkciji sem ze dobila posto s konzilija, kjer so mi dodelili dolg protokol in visjo dozo zdravil, na posvetu je zdravnica to samo se formalno potrdila. Trenutno sem sredi postopka, strah, da se ponovi neuspeh iz 1.postopka je ogromen? Mislim, da ce ne pride do transferja, v vsakem primeru konzilij se enkrat obravnava. Vso srečo ti zelim in kar korajzno naprej?
@Tejchy734 jaz sem se po prvem neuspelem postopku vključila v psihoterapijo (sicer zasebno) in jo obiskujem že dobro leto. Moram povedati, da sem toliko od tega pridobila, da mi niti za sekundo ni žal tega denarja. Od takrat sem šla še skozi dva neuspešna postopka in se toliko lažje soočam z vsem – ni primerjave, res. Še vedno je seveda včasih težko, ampak če primerjam sebe sedaj in eno leto nazaj je viden ogromen napredek. Dejansko sem se nekako naučila znova živeti in čutiti radost, med vsemi preizkušnjami, skozi katere gremo. Zelo priporočam!