OBMP – IVF 2023
Punce pozdravljene!
Evo koncno sem se postavila na noge po močnih krčih. V sredo sem prišla iz bolnišnice, potem jemala še ibuprofen proti bolečinam ter crinone 80mg, ki sem ga morala jemati 10 dni. Evo bolečine so končno končno izginile. Zanima me ali ima katera izkušnje z jemanjem zdravila Crinone? Jemati sem ga morala 10 dni po punkciji, sedaj teče 12 dan in nimam še nobenih znakov, da se mi približuje menstruacija, ki bi morala priti sedaj. Poleg tega med lulanjem gre to zdravilo iz mene v obliki majhnih kroglic, nevem če je to normalno ali ne. Ima mogoče katera podobne izkušnje? Drugače se pa sedaj počutim odlično in sem pripravljena na nova navodila zdravnikov
fruty9, 15.10.2023 ob 18:19
@Smreka752 23. 10. imam sprejem (22. dan ciklusa).
Meni je samo rekla, da bo kratek protokol in po vsej verjetnosti Bemfola.
Tudi tebi želim vse dobro! ?
fruty9 imava na isti dan sprejem, le da jaz za prenos zamrznjenčkov. 🙂
Ob sprejemu še ne dobiš injekcij, takrat ti samo razložijo postopek in pokažejo, kako se špikat. Po injekcije prideš potem 1. ali 2. dan naslednje M.
@fruty9 zal ih ne dobis.tud jaz em prvic vprasala ce ih lahko dobim ko sam bila na sprejemu.ampak je rekla da zaradi protokola in pravil ih ne smeju dajat prej.nikoli nisam nosila hladilne zraven,ceprav sam mela sredi poletja v peklenih vrocinah in seveda najhujsih zastojih.nic ni bilo.samo sam ih dala takoj v hladilnik ko sam prisla domov.
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kako dolgo se približno čaka na začetek IVF v MB. Namreč prejšnji teden sva imela razgovor in je zdravnica rekla, da me bodo poklicali po telefonu in najprel bom začela z KT, nato pa mi vse naprej razložijo. V zVem pa vidim, da je odprta napotnica in piše: OBMP v stimuliranem ciklusu – prva polovica decembra 2023.
Hvala!
Oj Rahela…pomoje smo se skupaj borile v juniju..jaz sem tudi mela transfer ze skoraj dva tedna nazaj, ta teden imam krvni test..to je moj drugi ET zamrznjencka.
si imela vmes se kaksen prenos? Jaz sem cez poletje itak zamudila, sept ni blo menstre, tkoda sm prsla na oktober..takoj je pol leta okoli.
pocutje je kaj pa vem..mesa se mi ze na trenutke. En teden sem bila doma, zdaj pa delam.
nisem mela nobenih specificnih simptomov, razen klasike, blagi krci so pa jih spet ni. Pa rahlo obcutljive prsi imam, ampak nic takega.
zdi se mi podobno vse kot prvic tako da sploh ne vem..sem se ze bol pripravila, da ne bo nic? ne vem
Punci, tudi jaz z vama odštevam, sem 8.dan po prenosu ? špikanje v jajčnikih, krči v hrbtu, boleče joške ❤️ moj 4.zamrznjenček, test je bil danes ➕️ ? uradni krvni imam pa v ponedeljek, upam da tako ostane ?
Ker sem v novi službi, sem si po prenosu vzela 2 dni dopusta in potem normalno naprej delala, tako da mi čas kar hitro mineva ?
Evo seveda nisem zdržala in sem se odločila da namesto da delam teste doma, grem tokrat na krvnega v petek mi je pokazalo 49, danes sem šla ponovno in je rezultat 132. Nevem če je to vredu oziroma že cel čas mam na obris kri, včeraj sem mela malo več krvi kot samo na obris in zelo močne krče. Tako, da se bojim da nebo nič s tega ??
Je imela katera krvavitev in je bilo vse ok naprej?
Pinkpeony, 16.10.2023 ob 10:06
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kako dolgo se približno čaka na začetek IVF v MB. Namreč prejšnji teden sva imela razgovor in je zdravnica rekla, da me bodo poklicali po telefonu in najprel bom začela z KT, nato pa mi vse naprej razložijo. V zVem pa vidim, da je odprta napotnica in piše: OBMP v stimuliranem ciklusu – prva polovica decembra 2023.
Hvala!
Prvi razgovor konec maja, danes pisna navodila za jemanje KT in ultrazvoka v nadaljevanju …
Pinkpeony, 16.10.2023 ob 16:15
Hvala za odg. Kdaj si imela pa zadnji razgovor? Pisna navodila si dobila domov po pošti ali so te klicali pa sli šla tja do njih? Kako dolgo pa maš za jemat KT?
Zadnji razgovor sva imela 9. 8., v petek me je gospa poklicala, vse razložila, danes sem dobila po e-pošti. Jutri grem v lekarno po tablete, ki jih bom začela jemati drugi dan M (26. ali 27. 10.), jemala jih bom do 19. 11., 23. 11. ultrazvok.
Piše še, da se naj jemlje še tablete s folno. Katere jemljete?
Nikita, to so najlepši trenutki. ❤ naj gre vse kot mora it.
Jaz sem danes 4. dan po transferju. Transfer sem imela že tolikokrat, 3x prišla do nosečnosti (2x splav), 5x ni prišlo do vgnezditve. Vsakič so bili pa simptomi povsem isti, še krvavela sem pri prav vsaki nosečnosti. Tako, da mi vsi simptomi prav nič ne pomenijo, ker se mi zdi, da itak to pride od progesterona. Vsakič je bilo enako, kot da bom menstro dobila. Slabo mi pa nikoli ni bilo.
Tudi, če ni prvič je teh 14 dni prava muka. Sploh, ker me je skos strah, da tudi, če bo + to še nič ne pomeni.
Jaz sem za ta teden prosila bolniško, skušam si dneve zapolniti z lepimi stvarmi in počitkom. Drug teden bom pa najbrž šla delat.
Test bom delala doma, če do takrat zdržim. Ne vem še kdaj. Mogoče 12. dan, po navadi se mi, če ni vzgnezditve, prej vlije. Nikoli nisem čakala do krvnega. Občudujem vas, ki zmorete.