Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Punce, zdravo.

Mene pa zanima, ali so vam v naravnem prenosu zamrznjenega zarodka po beti HCG še predpisali progesteron? Nazadnje so to še delala, sedaj pa mi je bilo rečeno, da ni več treba in mi ga tudi niso več dali na kartico…
Kako je pri vas? Za umetni cikel vem, da se ga mora jemati, za naravni pa zdaj več ne do 1. UZ? Kako so vam dejali? Moja beta se viša, ni pa zdaj ogromna, tako da bo UZ pokazal. Vsem želim končno, da dobimo te naše bejbije 🙂

Pozdravljene,

še ena nova v tej skupini.

Ravno danes prejela klic, da grem z naslednjim ciklom v kratek postopek. Zakaj sploh ene dolg, druge kratek postopek?

Zanima me, kako ste s prehrano ali morebitnimi dodatki pripomogle k uspešni zanositvi.

@Valentina, sem prebirala, da punce v naravnem prenosu ne dobijo ničesar, ker je prišlo do ovulacije in torej tvoje telo samo producira progesteron. Super za beto!! Držim pesti ❤️ kdaj imaš prvi ultrazvok?

@Planika
, dobrodošla. Je to tvoj prvi postopek? Navadno je prvič pri vseh (razen redkih izjem) kratki protokol, ki traja manj časa in je manj naporen. Če pa bi bil neuspešen, pa potem razmišljajo o drugih opcijah. Jaz sem imela dva kratka in dva dolga.

@Valentina, tudi meni so po pozitivnem krvnem rekli, da lahko preneham z utrogestanom, da lahko kar odrezem, brez postopnega prenehanja. Sem bila kar presenecena, ker so prej vedno prakticirali jemanje do 12. tedna, do takrat pa bi mi ze zdavnaj zmanjkalo. Pa sem prosila svojega G, ki mi je napisal.

Srecno ?

@Fracek: hvala. Ja, naj bi pomagal do implamtacije, potem dalje pa zgleda ni več potreben. Eni ga nadaljujejo, drugi ne. Vem, da je dr. Pušenjak pisal, da ne razume, zakaj ga dodajajo po implantaciji v naravnih ciklih. Malo ga še imam. Bom videla.

@Ananaska: nisem se še naročila ?.

Ja, to je moj prvi postopek. Od prvega posveta do klica za postopek je šlo kar hitro.

Upam, da je problem samo ščitnica, kaj drugega niso našli. Rečeno, da je vse ok. Je pa res, da nisem ravno mlada (po osebni, jasno … ).

Jutri imam prvi uz v prvem postopku, ne vem kaj pricakovat. A to kar pridem v cakalnico in cakam, da sem na vrsti za notr it? V lj, stara porodnisnica sem…

Mene pa zanima nekaj glede femare – koliko casa/mesecev vam je ginekologinja svetovala jemanje? A je dobro po 2 ali 3 mesecih narediti pavzo ali se ucinkovitost izboljsa ce se jemlje vec mesecev zapored? Vam je mogoce kdo omenil kaksen zgornji casovni limit jemanja femare? Ce ste imele kaksno specificno izkusnjo s femaro pa se prav tako ze vnaprej zahvaljujem za odgovore in mnenja?

@Enka1, če si že imela sprejem potem greš v čakalnico za UZ in tam vprašaš katera je zadnja v vrsti, potem pa počakaš, da si na vrsti (ne kličejo poimensko).

Tudi mene zanima glede injekcij, ki jih prejmeš – je potrebno imeti s seboj kakšno hladilno torbo ali so lahko na sobni temperaturi? Sprašujem zato, ker me potem do doma čaka pribl ura vožnje.

Kaj pa glede UZ, punkcij in transferjev – jih izvajajo tudi med vikemdi, prazniki, vedno v stari porodnišnici?

Odgovor na objavo uporabnika
fruty9, 15.10.2023 ob 08:01

Tudi mene zanima glede injekcij, ki jih prejmeš – je potrebno imeti s seboj kakšno hladilno torbo ali so lahko na sobni temperaturi? Sprašujem zato, ker me potem do doma čaka pribl ura vožnje.

Kaj pa glede UZ, punkcij in transferjev – jih izvajajo tudi med vikemdi, prazniki, vedno v stari porodnišnici?

Kar se tice injekcij, meni je na sprejemu rekla samo da tist ki jih pride prevzet naj ma s sabo vrecko in tko je blo. Prejsnji teden sem sla tja z vrecko in papirji, ki jih rabis, da napise gor datum uz-ja. Do doma imam 2 uri voznje, lahko se vec, imela sem jih v avtu, doma v hladilnik in to je blo to.

Vse se pa normalno dogaja v stari porodnisnici tudi za vikend in praznike, lih danes sem imela prvi uz ?. Je pa bla res kar guzva tam… imela sem uro 7.30, to sicer pomoje mamo use neko tako uro, bla sem tam ob 7h, do pol 8h se jih je pa kar zlo nabralo.

@Enka1, hvala!

Kakšno terapijo pa imate, glede na to da ste prvič? Jaz sem dobila kratek protokol (150 enot GNT) – ampak ne vem katero zdravilo bodo dali. Ste imela na 9. dan UZ? Kdaj imate potem spet?

Pozdravljeni

Rada bi poslušala vaše izkušnje z IVF, sem imela 4 neuspela prenosa, pet zmrznjeckov. A je imela katera podobne izkušnje?Kako nadaljevati?

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
fruty9, 15.10.2023 ob 11:54

@Enka1, hvala!

Kakšno terapijo pa imate, glede na to da ste prvič? Jaz sem dobila kratek protokol (150 enot GNT) – ampak ne vem katero zdravilo bodo dali. Ste imela na 9. dan UZ? Kdaj imate potem spet?

Bemfola 150, zravn pa se ta orgalutan al kaj je. Trenutno mam podaljsano se dans in jutri, v torek spet uz. Upam da bo potem pocasi cajt za punkcijo. Men se zdi da so folikli kr lepe velikosti.

@Enka1 pomojem bom imela tudi jz takšno vrsto zdravil.

Držim pesti, da bo šlo vse lepo skozi, jaz se najbolj bojim hipestimulacije.

Javite kaj, kako je šlo ?

Odvisno kaj boš dobila, Bemfola mora biti v hladilniku, Orgalutran pa na sobni temperaturi. Če greš direktno po prevzemu injekcij domov mislim da ni problema. Jaz imam cca 40min vožnje do doma in nisem imela hladilne torbe.

Ne vem, meni niti ni noben omenjal, da bi mogla prinest hladilno torbo s sabo pa smo se pogovarjal o razdalji do klinike.

@fruty9
verjamem, da te skrbi. Meni so sli vsi mozni scenariji skoz glavo. Od tega da pride do hiperstimulacije do tega da ne bo foliklov, vmes me je bilo strah, da ne apliciram pravilno inekcij in ni efekta, ker sm povsod brala kako so zenske ble ful boge med terapijo, meni pa nic ni falilo ? tisoc in ena skrb. Hvala in enako zelim tebi ?

Jaz grem tudi prvič na IVF pa mi je G že pred konzilijem predpisala terapijo Cetrotide+Menopur 3 ampule.

Ne vem pa ali to pomeni kratki ali dolgi protokol…

@fruity9 kdaj pa imaš sprejem? Jaz sem dobila šele 6.11. Je pa res da dobim par dni za tem že M…

@Enka1, ja ko si v tem, ti gre res vse mogoče po glavi, ampak upajmo na najboljše!

Hvalaa! Javi kaj! ?

@Smreka752 23. 10. imam sprejem (22. dan ciklusa).

Meni je samo rekla, da bo kratek protokol in po vsej verjetnosti Bemfola.

Tudi tebi želim vse dobro! ?

New Report

Close