Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Odgovor na objavo uporabnika
ursa2021, 31.01.2023 ob 09:30

@Rozica3344 hvala za info. Pri vama so vaju dali takoj naprej predvsem zaradi slabega spermiograma? Pri nama gre za napojasnjeno neplodnost, saj kaže da je vse ok. In me res zanima ali se bo sedaj ob prvem posvetu kaj naprej ukrepalo ali se bo najprej s kakimi zdravili poskusilo. 

SREČNO!

Ja naju so dali predvsem zaradi spermiograma, je pa res da tudi ostalo ni nedolzno, sploh endometrioza se kar hitr lahko vrne tako da bi se stvar zavlekla za max 3 mesece (tako mi je bilo receno) ker ko se endo vrne nazaj je potrebna nova operacija in potem vemo kje smo. Tako da ja drzim pesti da ti ne dajo nobenih zdravil… ker ce ni pojasnjeno da je vsr ok te pomoje tudi ne bodo kar filali z hormoni (vsak ni logicno). Drzim pesti za vaju

Zavlekla sem tam mislila v primeru da bi bil spermiogram ok, ker pa ni bil je slo pa itak takoj naprej.

@Upanje111 sedacije se ni treba bati, še najbolj boli ko ti dajo kanalček v žilo, jaz sem se cel čas zavedala, bila pride na, ene pa tudi zadremajo vmes.

@ursa2021 dosti je odvisno od tega ali se ve razlog za neplodnost ali ne in pa kakšni so rezultati preiskav. Zdaj, glede na to da sta dosti že poskusila bodo mogoče predlagali še IUI, potem pa vsekakor IVF.

@Rozica3344 hvala za vsak info. držim tudi jaz pesti za vaju! SREČNO!

@(Ne)srečnica dve leti nazaj nama je uspelo po naravni poti, vendar prišlo do zadržanega splava. Od takrat pa žal ne uspe.. Mož že 2x imel spremiogram oba ok, jaz hormoni ok, histeroskopija in laparoskopija pokazali vse ok (le mala pregrada bila odstranjena).. Tako, da ne vem ali bo potrebna še kaka preiskava ali je bolj kot ne to dovolj, da bi se le ukrepalo naprej? Strah me je, da bi me zavrnili in rekli kar po redni še vztrajati.. leta pa gredo.. 

ursa2021, 31.01.2023 ob 11:42

@Rozica3344 hvala za vsak info. držim tudi jaz pesti za vaju! SREČNO!

@(Ne)srečnica dve leti nazaj nama je uspelo po naravni poti, vendar prišlo do zadržanega splava. Od takrat pa žal ne uspe.. Mož že 2x imel spremiogram oba ok, jaz hormoni ok, histeroskopija in laparoskopija pokazali vse ok (le mala pregrada bila odstranjena).. Tako, da ne vem ali bo potrebna še kaka preiskava ali je bolj kot ne to dovolj, da bi se le ukrepalo naprej? Strah me je, da bi me zavrnili in rekli kar po redni še vztrajati.. leta pa gredo.. 

Koliko si sploh stara? Jst mislim da glede na vse kar imata mogoce res 1x do 2x probajo IUI in ce nebi slo bodo sli na IVF. Tudi oni ne cakajo zadnjega vlaka (vsaj po mojih izkusnjah).

Hvala 🤍 upam da vse letos zagledamo +

@Rozica3344 stara sem 34 let. Glede na leta mislim, da je že čas da kaj ukrepajo, no vsaj upam. 

Punce držim pesti, da bo letošnje leto naše!

@ursa2021 a ovulacije in cikle imaš pa redne? Če ja potem skoraj nimajo kaj čakati, mogoče celo omeni, da se ti IUI ne zdi smiselno (je zelo nizek % uspešnosti). Zdaj spermiogram bo skoraj zagotovo moral opraviti še na kliniki ki jo bosta izbrala, pa bo mogoče kaj slabši rezultat in bo šlo lahko malo hitreje.

@Ursa2021 glede na moje informacije navadno najprej poskusijo z IUI, če ni nobene indikacije za IVF (torej ne najdejo nekaj, kar bi bilo očitno narobe s tabo ali partnerjem). Če pa je že mini indikacija (recimo slabši spermiogram, ali pa v mojem primeru odstranjen en jajcevod) pa takoj samo na IVF.

Sicer pa imaš tudi ti pravico odkloniti IUI in prositi, da te dajo takoj na IVF. Mislim, da bi ugodili.

@(Ne)srečnica cikle imam redne, no nekje +/- 2 dni razlike, ovulacije pa sem si tudi nekaj časa spremljala s testi, ki so bili vsak mesec pozitivni, res pa še nikoli nisem preverjala z UZ, ki pravijo da je najbolj ziher. Spermiogram pa je opravil v mesecu novembru pri njih oz. v Lenoišču kjer imam tudi jaz naslednji mesec termin. Bo za spermiogram preveč časa nazaj, torej bo star 3 mesece izvid? Hvala za mnenje, sem tudi sama prebirala da IUI je res zelo malo uspešen. Kako gre tebi? Držim pesti za vaju!

@Ananaska2 hvala tudi za tvoje mnenje. Bom res skušala doseči da bi me usmerili kar na IVF. Srečno tudi vama v letošnjem letu!

ursa2021, 31.01.2023 ob 14:46

@(Ne)srečnica cikle imam redne, no nekje +/- 2 dni razlike, ovulacije pa sem si tudi nekaj časa spremljala s testi, ki so bili vsak mesec pozitivni, res pa še nikoli nisem preverjala z UZ, ki pravijo da je najbolj ziher. Spermiogram pa je opravil v mesecu novembru pri njih oz. v Lenoišču kjer imam tudi jaz naslednji mesec termin. Bo za spermiogram preveč časa nazaj, torej bo star 3 mesece izvid? Hvala za mnenje, sem tudi sama prebirala da IUI je res zelo malo uspešen. Kako gre tebi? Držim pesti za vaju!

@Ananaska2 hvala tudi za tvoje mnenje. Bom res skušala doseči da bi me usmerili kar na IVF. Srečno tudi vama v letošnjem letu!

ce je pregled naredil v leoniscu bo ok. Problem bi bil ce bi ga recimo delal v Dravljah. Racunaj se na to, da ti bo skor zihr dala se kri za hormone pregledat (na polikliniki) pa mogoce ce imas pap bris starejsi k 3 leta se prijavi k svoji ginekologinji in to opravi prej. Potem pa k bos imej magat izvid od njega s seboj da potem zdruzijo tvoj in njegov karton. Pri komi si pa narocena?

Mene so ob nepojasneni nepolodnosti najprej dali na Femaro. So želeli za pol leta pa sem zavrnila in se izpogajala za 3 mesece. O IUI nikoli ni bilo govora. Ob neuspehu Femare je takoj sledila prijava v IVF postopek. V času posvetov in jemanja sem bila stara 33/34. Lokacija Dravlje, nato prestavitev v Postojno, kjer me je vodila dr. Bokal. Med rezultati je izstopal samo malce nizek amh, vse ostalo je bilo ok.

Danes šesti dan od prenosa 5 dni starega zarodka, do včeraj me je bolelo v jajčnikih kot da se bo vsak čas ulila M, danes kot da ni nič in tudi napihnjena nisem več, edino kar se mi je cel dopoldan malo vrtelo, zdaj pa nevem upam da je to dober znak, ker v prejšnjih postopkih, me je bolelo do M

Anonimno 5643 jaz sem imela punkcijo s sedacijo in je bilo super, nic nisem cutila, sem kar trdo zaspala, ne spomnim se nicesar do tam ko te pripeljejo v sobo kjer potem pocivas 2 uri. Priporocam. (Je pa sicer res da sem kasneje doma bruhala, mogoce so me malo preveč zadeli 😅)

@Rozica3344 za hormone pričakujem, da bom morala iti, ker sem jih šla narediti samoplačniško. PAP imam pa star mislim, da 2 leti. A moraš imeti tudi ta izvid s sabo? Naročena sem pri dr. Jančar., poznaš? Ona mi je tudi opravila laparoskopijo novembra. Pri kom si ti? Kako gre vama? SREČNO!

@margolanca no tega me je strah, da bodo tudi meni to najprej dali. Ker se dobro še ne spoznam, kaj naj bi dosegli s Femaro? Zakaj najprej večinoma to predpišejo? Sta sedaj v IVF postopku? SREČNO! 

@ursa2021 Jaz sem po dveh zadržanih splavih, potem ko več kot eno leto nisem zanosila – brez pojasnjenih težav – dobila odobritev konzilija direktno za IVF.

Res naju je pa v tem letu poslala na precej preiskav (hormoni, genetika, spermiogram, …) Pa stara sem bila že 42.

@Ribica, vrtoglavica je bila pri meni znak nosecnosti. Meni se je sicer samo enkrat zvrtelo pri vstajanju s postelje, ampak ker sicer nimam nikoli tezav (kljub dokaj nizkemu pritisku ze lep del zivljenja), sem kar posumila, da se nekaj kuha 🤞🤞 Drzim pesti, da cez par dni zagledas +. Kdaj bos delala test? 🙃

Jaz sem danes dobila M in imam v ponedeljek UZ za prenos zamrznjencka. V bistvu komaj cakam, da se zacne spet dogajat.

Srecno vsem.

ursa2021, 31.01.2023 ob 16:01

@Rozica3344 za hormone pričakujem, da bom morala iti, ker sem jih šla narediti samoplačniško. PAP imam pa star mislim, da 2 leti. A moraš imeti tudi ta izvid s sabo? Naročena sem pri dr. Jančar., poznaš? Ona mi je tudi opravila laparoskopijo novembra. Pri kom si ti? Kako gre vama? SREČNO!

@margolanca no tega me je strah, da bodo tudi meni to najprej dali. Ker se dobro še ne spoznam, kaj naj bi dosegli s Femaro? Zakaj najprej večinoma to predpišejo? Sta sedaj v IVF postopku? SREČNO! 

ja Dr Jancar zelo pohvalijo (slisala od vecih). Midva sva pri dr. Ban in dr. Pozlep (sta skupaj v timu) in obe res top. Midva sva v januarju oddala papirje na konzilij zdej pa cakava odgovor in potem zacnemo 💪

@Rozica3344 meni je res super. Oo super potem kmalu v boj 💪. Želim vama res SREČNO 🍀. Koliko časa cca se pa čaka na odobritev? 

jooooj zdaj pa se to 🙁 zjutraj sem se zbudila z zamasenim nosem, hud glavobol, sinusi adijo, grlo boli 🙁 jutri imam zadnji UZ pred punkcijo, ki naj bi bila v cetrtek. A ve zdaj mogoce kera kako je zdaj s tem? Se vse mora odpovedat in it od zacetka al pa vseeno naredijo punkcijo? Pod narkozo me najbrz ne bodo dali al se motim?

New Report

Close