OBMP – IVF 2023
@Pozna. Malo Hcg ima baje vsak v krvi, pod 5, zato tudi dajo mejo 5 ali manj je negativno.
@Ananaska: Moja beta je bila nizka, 66. Tako da grem v ponedeljek te spet, ker M še ni, sicer še vedno uporabljam progesteron. Nimam kaj dosti upanja, ampak zdaj moram še malo vztrajati. Nisi delala testa doma? Držim pesti. ?
@Pozna: Uradnega imam pa jutri. Ne vem, kaj je s temi testi sploh niso temnejši ? prejšnjič pa sem imela beto 3000 in se je podvajala super, pa je bil vseeno zadržani splav. Ja, zdaj sem jih že nekaj potrošila. Ne bi rada spet imela komplikacij splava, raje vidim, da ni nič kot neka nizka cifra, ampak upam, da bo vsaj padla in se ne bo vleklo vse do višjega tedna in me bo na koncu tako nič. Nič ne moreva, lahko probavaba ?
Zelo sem hvaležna za ta forum, da si tako nesebično pomagamo med seboj in se opogumljamo ?
Ker grem v IVF postopek prvič, me zanima kako je z bolniško odsotnostjo med samim postopkom? Kdaj ti pripada? Ste jo vzele za vsak UZ oziroma vedno ko ste šle v Lj? Mišljeno za tiste, ki ste oddaljene iz Ljubljane.
Zanima me še glede anestezije med punkcijo. Za katero od možnosti ste se odločile (Leonišče)?
Hvala za vsak odgovor in vse dobro vsem, ki ste v postopkih ?
Fruty9 jaz grem vsakic v lj.iz sezane.glede na to da se lahko zmenim za urnik pa ostanem dlje to kaj zamudim zjutraj,za uz ne uzamem bolnisko.drugace dobis obvestilo zdravniku da si v postopku i za vsaki pregled te pripada bolniska.jaz sam po navadi uzela dva dni za punkciju in dva tri po transferju.drugace bi znorela doma cakat.v drugem postopku ko sam prvic sla v leonisce sam uzela lokalnu,tud zdaj v tretjem bom uzela isto.raze ce ne bo neka velika stevilka foliklov.kaj se do zdej ni zgodilo in sam prezivela s lokalnu.v bistvo je odvisno koliko visok prag bolecine ima posameznica.
@fruty9 še moja izkušnja glede punkcije. Se strinjam z Mimimi541, da je odvisno od vsake posameznice kako visok prag bolečine imaš. No, jaz imam sicer full nizek prag bolečine, pa sem se prvič in drugič odločila za lokalno anastezijo in mi ni žal. Prvič so mi spunktirali 10 celic, drugič 9. Je pa res, da so bolečine odvisne tudi od tega, kdo ti dela punkcijo. Mene je prvič kar precej bolelo, ampak se je dalo zdržat, traja samo okrog 5 min in je vsega konec. Drugič pa skoraj sploh ni bilo boleče, nisem mogla verjet. Se pa splača pri lokalni poslušat osebje med punkcijo, ki ti daje navodila glede pritiska na trebuh, to full pomaga.
Pozdravljene!
Sama prvič pišem, tukaj, vesela sem, da sem našla ta forum, da se lahko izpovem nekomu, ki je podobno že doživel in da mi lahko mogoče da kakšen mali nasvet kako lažje prek tega.
3.10. sem imela punkcijo, partner je oddal semena za zamrznitev. Ultrazvok mi je pokazal 33 foliklov in takoj so določili, da gre za hiperstimulacijo. Dali so mi zdravilo crinone, ki ga moram jemati 10dni potem naj bi prišlo do menstruacije. Oploditev so mi prestavili za kar mesec dni zaradi kar močne hiperstimulacije.
No sama pa imam grozne grozne grozne bolečine, sem v bolnišnici, 2-3x dnevno mi steče infuzija in počasi se mi začenja mešat od bolečin. Danes je 6 dan po punkciji, napihnjena sem kot balon. Bolečine se širijo od popka navzdol po obeh straneh. Je imela katera podobno izkušnjo, da mi opiše kaj sledi, da se psihično pripravim na naslednje boleče dneve pred mano. Vsak nasvet kako zmanjšati bolečine ali samo topla beseda bi mi prišla prav.
LP
@pikapolonica122, ojoj – žal mi je, da se ti je tako zakompliciralo. Jaz sem kar veliko prebrala o hiperstimulaciji na spletu, ker so mi pri zadnji punkciji tudi povedali, da sem na meji za hiperstimulacijo – predvsem ženske, ki grejo na IVF v ZDA imajo veliko izkušenj s tem, ker tam uporabljajo bistveno višje doze zdravil. Pri meni sicer do hiperstimulacije ni prišlo (imela sem tudi manj celic – 20). Sem pa preventivno delala naslednje stvari: omejila sem vnos vode in pila hidracijske napitke ter kokosovo vodo (to pomaga k temu, da se manj tekočine zadržuje v trebušni votlini). Jedla sem visoko-beljakovinsko dieto (tj. čim manj OH in čim več beljakovin). To navadno punce iz ZDA priporočajo, da zmanjšaš verjetnost za OHSS. Sicer pa pravijo, da navadno simptomi minejo v kakšnem tednu do 10 dni. Verjetno boš kmalu dobila menstruacijo, če nimaš hormonske podpore in bo takrat gotovo bolje. Si že blizu izboljšanju. Vse dobro.
@Valentina196 torej se nekaj dogaja. Držim pesti, da bo lepo naraščalo. Nikoli ne veš, morda pa dobiš lepo presenečenje.
Jaz sem naredila urinski test, ta je pozitiven. Ampak čakam na uradni test jutri. Bojim se upati preveč, ker sem imela že veliko pozitivnih testov pa še nikoli srečnega konca. Držim pesti, da bo morda tokrat drugače.
Pozdravljene,
Pikapolonica, pred sedaj ze skoraj 3 leti je tudi pri meni prislo do hiperstimulacije, kljub baje najmanjsi dozi hormonov. Mene je bolelo do punkcije, sem kar tezko sedela… po punkciji, ki sem jo opravila v splosni anasteziji, je pa bilo dokaj hitro boljse, mislim, da je ta napihnjenost se trajala tam cca 2 dni, menstruacijo pa sem takrat dobila precej prej kot ponavadi. Morda, ce so se zmeraj taksne bolecine ne bi bilo slabo, ce greste vseeno nazaj na kak pregled.
Tako da sem sla potem na postopek z “zmrznjenckom” sele cez cca 4 mesece, bi bil postopek 1 mesec prej, vendar so mi pri pregledu ugotovili, da je prislo do ciste in da tisti mesec ne bo nic, naslednji mesec pa sem preventivno dobila “stopko” in sla v prenos. In iz tega imam sedaj doma leto in pol starega navihancka :). Tudi nosecniski test sem delala tocno 1 teden po prenosu (cb ki pokaze tedne) in je bil ze pozitiven s podatkom 1-2 tedna :D. Sem pa ze pred testom nekako vedela, da je to to in da je drugace, 2 dni po vstavitvi me je zvijalo kot da se priravlja na menstruacijo (tako da ti znaki niso nic slabega) po tem pa se mi je zdelo, da imam tak tezek obcutek v maternici… pac tezko opisati.
Ves postopek da sem sploh prisla do tega je trajal pa pred tem vec kot 2 leti, nepojasnjen vzrok, corona… pac po eni strani cas pri tem ni nas zaveznik, po drugi pa ga ogromno potrebujes da do sem prides…
No in sedaj grem po novega “zmrznjencka” in upam na to, da bo slo tako kot prvic, ostalo jih je res se ogromno, ampak tudi najmlajsa vec nisem, da bi lahko tolikokrat poskusila. Vse ki jih imate malo in ste razocarane, da jih je manj pa ne rabite biti, 1 je lahko dovolj. Pri meni je prvic bil. Predvsem pa vsem svetujem, da poslusate zdravnike, ne poskusajte prehitevat in pa morda pri pregledu opozorite na kaksne posebnosti, ki so se vam v preteklosti zgodile. S tem lahko hitro malenkost spremenijo postopek in imate vec moznosti za uspeh, vsaj tako je bilo sedaj pri meni.
Za Mb lahko recem, da so res vsi super in se da vse dogovoriti, so tudi zeloooo odzivni, takoj dobis odgovor (tudi potem vse babice v porodni (sem jih kar nekaj preizkusila :D) in sestre na oddelku so bile krasne). Tako da jih lahko vsem samo priporocam tudi za to izkusnjo :).
Pa srecno vsem.
Hvala vsem. Res me je grozno strah ?
@Valentina, kako je šlo danes? Kaj so ti povedali?
@mimimi jaz sem imela že dva dolga protokola in pac dlje traja, sicer pa je podobno. Mogoče sem edino malo bolj utrujena proti koncu dolgega protokola, ampak nič hujšega.
Pozdravljene
Končno se javljam z boljšimi novicami. Bolečina se je malo umirila, tudi tista grozna napihnjenost in trd trebuh je malce izginila. Postopoma so začeli zmanjševati infuzijo, ju3 probam popolnoma brez. Če bodo bolečine vzdržne grem domov.
Hvala vam za napisano, za vaše zgodbe, res ste mi trenutno v pomoč. Tudi sama vse dobro o osebju v MB zaenkrat. Javim ko bo kaj novega, upam, da že od doma
fruty9, 08.10.2023 ob 13:47
Zelo sem hvaležna za ta forum, da si tako nesebično pomagamo med seboj in se opogumljamo ?
Ker grem v IVF postopek prvič, me zanima kako je z bolniško odsotnostjo med samim postopkom? Kdaj ti pripada? Ste jo vzele za vsak UZ oziroma vedno ko ste šle v Lj? Mišljeno za tiste, ki ste oddaljene iz Ljubljane.
Zanima me še glede anestezije med punkcijo. Za katero od možnosti ste se odločile (Leonišče)?
Hvala za vsak odgovor in vse dobro vsem, ki ste v postopkih ?
Zdravo jaz sem oddaljena dve uri in sem za vsak koristila bolniško… Mi je bilo manj stresno, sploh k imam fizično delo, .. koristila sem bolniško od punkcije do krvnega oz ko sem dobila M sem prekinila bolniško.
Hvala punce! ?
Sama sem sicer do Lj oddaljena cca 1 uro, vendar od punkcije do poz. testa ali menstruacije ne mislim priti delat, zaradi narave dela. Se mi zdi boljše zame, da sem doma in počivam.
Za UZ nameravam koristiti bolniško po 4 ure, verjetno ti cel dan niti ne pripada? Kdaj najbolj zgodaj pa začnejo z UZji?
@fruty9 tudi za UZ lahko dobiš bolniško cel dan.. jaz sem vedno samo napisala mail osebni zdravnici, da imam ultrazvočno kontrolo v postopku ivf in prosila za bolniško pa nikoli ni bilo problema.. sicer pa sem to koristila samo pri postopkih z zamrznjenčki. Kadar sem začela s svežim postopkom in dajanjem injekcij sem ostala doma od začetka terapije