Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

@fruty9

Mislim, da piše VSAJ en teden pred sprejemom. Pomoje zato, da je izvid za SPB sigurno do sprejema izdan.

Midva sva šla danes, ker sva imela ravno čas, pa se šele naslednji teden prijavim (čakam M).

Danes zjutraj sem delala urinski test

CB, občutljivost testa je 25mIU/ml. 

Ker je danes 11. dan od prenosa 3-dnevnega zarodka, bi danes test že pokazal morebitno nosečnost, ali?

Bil je negativen.

Odgovor na objavo uporabnika
Štiriperesna, 06.10.2023 ob 09:21

Danes zjutraj sem delala urinski test

CB, občutljivost testa je 25mIU/ml. 

Ker je danes 11. dan od prenosa 3-dnevnega zarodka, bi danes test že pokazal morebitno nosečnost, ali?

Bil je negativen.

Ni nujno, 3 dnevni zarodki se ugnezdijo malo kasneje. Poskusi čez cca 2, 3 dni.

@Stiriperesna. Tudi jaz sem delala test, 10 in 25 občutljivost, in je danes 10 dan po prenosu 5.dnevnega zarodka. Črtica je bila, ampak zelo boga in komaj res po 4 minutah, ko bi naj test pogledal, tako da se sla kar kri dati, da je te kalvarije konec. Pa tudi čutim, da bo prišla M in jo ustavlja P. Nadležno…

@Valentina196 močno držim pesti, da bo krvni pokazal nosečnost. Pri tebi je bila vsaj črtica, čeprav boga.

@Stiriperesna: hvala. Res, da je drugače nikoli nisem imela, ampak je vseeno malo upanja. Bi pa rekla, da ja, bi zdaj že moralo biti močneje, ampak test bo povedal, zakaj se je pojavila.

@fruty9 lahko je prej (vendar ne sme biti starejši kot 3 mesece), kasneje pa ne, ker ne bo izvida pravočasno.

@Štiriperesna 11 dan bi ti najbolj zanesljivo pokazal krvni test, za vse ostalo je lahko še prezgodaj… lahko da bi bil bolj občutljivi test pozitiven…

@Valentina196 jaz ne bi tako hitro vrgla puške v koruzo, lahko je bila poznejša vgnezditev pa je zato nižji HCG, ali pa je bil urin preveč razredčen. Počakaj na rezultat krvnega.

@(ne)srecnica: vsekakor čakam na izvid, sem šla v adria lab, uradnega imam v ponedeljek. Hvala ti za spodbudne besede, bom kmalu vedela…

Tudi jaz sem delala test 11.dan zjutraj in je negativen. Sicer najbrž terapija zaustavlja M. Kaj se po transferju potem en ciklus pusti in štarta naslednjega spet s prenosom ali katera ve mogoče?

Me je radovednost premagala in sem šla tudi jaz na krvnega.

Vrednost je 2,85<5E/L, kar je torej negativno. To je torej to, ali je prezgodaj za krvni test? Danes je torej 11. dan po prenosu 3-dnevnega zarodka. Na uraden bhcg sem naročena v torek.

@Štiriperesna: Žal ni prezgodaj. 🙁 Držim pesti, da uspe naslednjič, jaz še čakam.

optimistka13, 04.10.2023 ob 19:17

@Novinka_149: koliko časa pa je minilo od prenosa do podatka o zamrznjenčkih v ZVem?

Ne, ne ni blo za prenos to. To je blo ko so mi ven pobirali folikle in da so mi potem javili kok jih je uspelo za zamrznit, ker nisem mela svežega prenosa. Minilo je 1 teden, ampak to je blo takoj po vikendu, že prej so mi pa rekli da bodo za vikend vedeli pa verjetno za vikend ne urejajo te dokumentacije, tko da je lahko pri kateri manj kot 1 teden.

Ni mi jasno, zakaj potem sploh kaže 2,85 ?

Valentina760, 06.10.2023 ob 13:49

@Štiriperesna: Žal ni prezgodaj. 🙁 Držim pesti, da uspe naslednjič, jaz še čakam.

Stiskam pesti!

A se je keri že zgodilo, da ima na odpustnici napisano večje število zarodkov kot je potem zmrznjenih?

Nama je pisalo, da imava 2 zarodka. Na pošti, ki sem jo danes dobila pa piše da so zamrznili “nadštevilne 1 zarodek”, čeprav se je takoj vedlo, da svežega prenosa ne bo. Zraven pa še papir na katarem piše, da imava 2 zarodka. Res mi ni jasno…

Je to možno? So enga “pozabli” zmrznit, ker ni blo svežega prenosa?

@Novinka_149 bolj verjetno je to, da je eden propadel preden so ga zamrznili ali pa, da so se zmotili in sta dejansko 2 zamrznjena. Da bi ga pozabili zamrzniti pa ne verjamem.

@Novinka_149 verjetno je tako kot je napisala (Ne)srecnica. Jaz imam na odpustnici napisano 7 zarodkov. So pa 3 od teh že pred prenosom propadli, 1 so mi vstavili, za 3 sem pa danes dobila, da so jih zamrznili.

Optimistka13 in (Ne)srečnica hvala za info ? Groza me je, da je samo en.

@Štiriperesna žal mi je ? na žalost bi tudi jaz rekla, da je rezultat realen. 11 dni po prenosu 3 dnevnega zarodka je ekvivalent 14 dni po ovulaciji – tj. dan zamude menstruacije, ko bi hcg že moral biti višji. 

@Valentina760 kako si? Si dobila rezultat?

Jaz razmišljam, da bi v ponedeljek šla testirat (tj. 1 dan pred krvnim) da se vsaj pripravim za naprej.

@Novinka_149 možno je, da se ne tisti drugi zarodek nehal razvijati ali pa kvaliteta ni bila dovolj dobra. Zamrznejo namreč samo najboljše zarodke. Jaz sem imela 4 zarodke v igri na dan vstavitve, pa so zamrznili enega. 

New Report

Close