Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Konec meseca prvič grem na IVF. Slišala sem veliko dobrega o akupunkturi in bi želela probat. A lahko mi svetujete nekoga ki ste ga že probali za neplodnost in ste bili zadovoljni. Hvala že vnaprej in vsem veliko sreče v postopkih!

Kateri dan po transferju se realno lahko dela test?

@Pozna jaz ga vedno naredim 7 dni po prenosu – to je ekvivalent 12 dni po ovulaciji, tj. kakšen dan ali dva pred pričakovano menstruacijo. Če so testi zelo občutljivi (jaz imam take, ki zaznajo HCG 10) je potem to že realno. Če imate manj občutljive teste, pa je smiselno testirati kasneje.

@Valentina
, držim pesti, da je zvijanje dober znak ?

Isto mene zvija, sem bila zjutraj prepričana, da bo prišla menstruacija, vendar ni.

@Štiriperesna držim pesti tudi zate! Sem spregledala, da tako kot jaz in Valentina čakaš 🙂 Jaz sem sicer v službi po ET – mi je lažje tako, čas mine hitreje 🙂

Jaz bom po mojem naredila test v petek, krvni je ponedeljek. Če ga danes naredim, bom zelo izgubila motivacijo za nadaljevanje s progesteron, zato ga še nisem naredila. Pri meni bi bil znak nabrekle prsi, ampak jih nimam. Zvijalo pa me je enako, ko je bil minus in ko je bil plus (sicer zadržani splav kasneje). Meni telo sicer pravi, da nič ne bo 🙁

Hvalaaaa ? Držim pesti za vse nas, ki čakamo!

Razmišljam, da bi šla v petek samoplačniško na krvni test, če se do petka ne vlije menstruacija (takrat bo 11. dan od prenosa).

Bi moralo kazati že realno stanje, v kolikor bi bil +, kajne?

@Smreka752 ali si že mogoče dobila sklep konzilija? Jaz še nič.

Odgovor na objavo uporabnika
Štiriperesna, 03.10.2023 ob 12:43

Hvalaaaa ? Držim pesti za vse nas, ki čakamo!

Razmišljam, da bi šla v petek samoplačniško na krvni test, če se do petka ne vlije menstruacija (takrat bo 11. dan od prenosa).

Bi moralo kazati že realno stanje, v kolikor bi bil +, kajne?

@Štiriperesna: če narediš urinski test v petek, bo že sigurno. V tujini pa je HCG na 9. dan od prenosa standard, tako da ja, definitivno pravi rezultat.

Hvala vam za nasvete ?

Poročam, kako bo. Upamo na najboljše!

Tudi jaz razmišljam, da bi šla v petek na krvni test, ker bo takrat zame točno 9 dni po prenosu. Kot je napisala Valentina – v tujini navadno takrat testirajo uspešnost prenosa.

Sicer pa imam krvnega v torek, 10. Tako, da je še daleč! 😀

Tudi mene zvija in se zanič počutim…mislim, da bom do petka že bolana. Testa nočem nardit, da še ne bi bila razočarana.

@fruty9

Danes 3.10.23 sem dobila pošto. Vroča se osebno, zato bodi pozorna na obvestilo o prejemu pošiljke, če te ni doma.

Konzilij je bil 27.9.23. Na zadnjem posvetu sem bila 6.9., napotnice (kot sem omenila že v prejšnjem komentarju) tudi takrat, izvid z zadnjega posveta je bil šele 24.9.

V zVem se vidi vse, razen konzilija. No, edino pod Povzetek podatkov o pacientu sem pod Akutne bolezni in stanja opazila Z31.6 Splošno svetovanje in nasvet glede oploditve z dne 26.9.23. Mogoče je to “prijava” na konzilij…!?

Držim pesti, da dobiš jutri. In tudi vse ostale, ki čakate ??

Smreka752, 03.10.2023 ob 22:49

@fruty9

Danes 3.10.23 sem dobila pošto. Vroča se osebno, zato bodi pozorna na obvestilo o prejemu pošiljke, če te ni doma.

Konzilij je bil 27.9.23. Na zadnjem posvetu sem bila 6.9., napotnice (kot sem omenila že v prejšnjem komentarju) tudi takrat, izvid z zadnjega posveta je bil šele 24.9.

V zVem se vidi vse, razen konzilija. No, edino pod Povzetek podatkov o pacientu sem pod Akutne bolezni in stanja opazila Z31.6 Splošno svetovanje in nasvet glede oploditve z dne 26.9.23. Mogoče je to “prijava” na konzilij…!?

Držim pesti, da dobiš jutri. In tudi vse ostale, ki čakate ??

To velja za LJ!

Ja, res je.. ? Sem dobila listek, ki ga je partner opazil šele zvečer, tako da grem danes na pošto prevzeti. ?

Srečno vsem, ki se podajate v to, zame je to prvič!

Pozna, 03.10.2023 ob 21:57

Tudi mene zvija in se zanič počutim…mislim, da bom do petka že bolana. Testa nočem nardit, da še ne bi bila razočarana.

@Ananaska2: ko si ti sama naredila test doma, si jim to kar poslala in te niso nič “gnjavili”, naj greš na uraden krvni test? Ker meni res ni iti še potem v ponedeljek.

Jaz 1x dve leti nazaj nisem šla na krvni test, samo sem javila, ker je bilo jasno, da nisem noseča.

Pozna, 04.10.2023 ob 08:28

Jaz 1x dve leti nazaj nisem šla na krvni test, samo sem javila, ker je bilo jasno, da nisem noseča.

@Pozna: Hvala, ker meni so nazadnje malo težili, četudi sem rekla, da sigurno nisem.

@fruty9 ti imas tudi v zVem zavedeno kaj glede konzilija pod Povzetek podatkov o pacientu? Jaz tudi cakam odlocbo, ampak tam nimam nic zavedeno, sem pa dobila 26.9. izdani 2 napotnici v zVem .. upam, da me niso spregledali

@Valentina964 sem šla še vseeno na krvni test, ker sem vedela, da je to edini način, da dobim katerega od zdravnikov na telefon 😀 ker sem želela malo feedbacka in mnenja. Sem pa seveda vedela, da bo krvni test negativen. Progesteron sem tudi nehala aplicirati takrat, ko se je začela menstruacija. 

Kako si ti? Kako kaže? Si že testirala?

New Report

Close