Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2023

OBMP – IVF 2023

Novinka_149, joj tega je že kar nekaj časa nazaj. Vem pa da vsaj 3 mesece, ker sem morala po novo napotnico h ginekologinji v Leonišče… Zdaj je morda to hitreje, ko so menda telefonski posveti… Bo katera druga več vedela o tem…

Jaz sem imela prenos 07.09. Torej danes mi je 9 dan po ETZ. Nimam nobem simptomi. Včasi imam samo pikanje na levi jajčnik

A mogoče je katera je bila v take situacija ?

Odgovor na objavo uporabnika
nikita21, 15.09.2023 ob 18:16

Jst sm pa dns dobila posto,da sem ostala brez zamrznencka(se ni razvil do 6.dne)…tok da tale pikica k jo grejem,je se zadnje upanje…sva koncala s postopki…

HEj vsem…zame prvi postopek kot zgleda neuspesen …od vse 15 celic jih je bilo 7 dovolj velikih od teh 2 nezreli, 3 neoplojene in 2 oplojena 1x blastocista 3ab druga ni bila dovolj razvita za zamarznit… me pa nekaj zanima in sicer pap test je bil mesana flora . Koki inflam.. negativen a ker ve ce to vpliva ? Zdaj bova oba zacela jemati prehranska dopolnila in upam da bo v drugo kaj boljse…vso sreco vsem

Soncekk515, 15.09.2023 ob 16:02

Rožica ??, 15.09.2023 ob 12:48

Soncekk515, ni mi uspelo… ?

Ful mi je zal Rozica ❤️ Tisti izcedek, test, pa potem rahla krvavitev, sem bila sigurna da je to to. Samo vcasih se zgodi da gre vstran. Bos videla drugic bo boljse. Samo potrpljenja pa vztrajnosti je treba. Kot so rekli vsaki mesec je dolocen procent verjetnosti, je tako kot igra na sreco. Pa je vcasih treba kocko vreci veckrat. Da prides di zelje nega rezultata. Imas se zamrznjencke? Si imela potem se razgovor z zdravnico?

Test je bil pozitiven, krvavitev krci, jajčnik je boleč še sedaj, danes krvni negativen ko me je klical ginekolog z ambulante nisem niti vedela kaj naj rečem,… Skratka povedal mi je da se lahko vključim z 2 mensteuacijo v naravnem cikluso, ki ga bodo spremljali in da moram sedaj še močno zakrvavet,… Sem rekla saj sem krvavela je reko ni dovolj da more res mocno bit. Danes se naredila test doma je še prisotna rahla črtica ki bledi od zadnjič… ?

Soncek515 pozabila dopisat ja imam 3 zamrzjenčke,..  Upam da se ščistim še pred odhodom v službo, da nebom dobila še tam neprijetnosti

Rožica ??, 15.09.2023 ob 20:41

Soncek515 pozabila dopisat ja imam 3 zamrzjenčke,..  Upam da se ščistim še pred odhodom v službo, da nebom dobila še tam neprijetnosti

Ena mala tolazba je vsaj da se ti ne bo treba pikat, pa na punkcijo hodit. Upam da so samo izbrali napacnega za prenos, pa bo eden izmed treh tisti tapravi, ki bo vztrajal do konca ❤️?

Soncekk515, 15.09.2023 ob 22:38

Ena mala tolazba je vsaj da se ti ne bo treba pikat, pa na punkcijo hodit. Upam da so samo izbrali napacnega za prenos, pa bo eden izmed treh tisti tapravi, ki bo vztrajal do konca ❤️?

Ja to je res, 2 sta se razvijala 6 dni, sta bila bolj počasna. Če prav razumem sedaj sem mela “menstruacijo” 6 dni moram se še sčistit… Potem pa počakam še 1 menstruacijo in se lahko prijavim oktobra?

Rožica ??, 16.09.2023 ob 08:24

Ja to je res, 2 sta se razvijala 6 dni, sta bila bolj počasna. Če prav razumem sedaj sem mela “menstruacijo” 6 dni moram se še sčistit… Potem pa počakam še 1 menstruacijo in se lahko prijavim oktobra?

Jaz bi tudi tako razumela, da javis zacetek naslednje mendtruacije. Bos videla to bo kar hitro mimo. Pa telo bo imelo cas da se scisti.
Jaz bi probala se krvomocnico ko se menstruacija neha pa do ovulacije. Ene pravijo da lazje pride do vgnezditve. Zaradi prekrvavitve.  V resnici pa je najbrz vse odvisno samo od jajceca, pa maternice, pa seveda srece, da zadanes tisto pravo. “Perfect storm. ”

Jaz zaenkrat nimam nobenih izcedkov. Pa sem mislila da je to dober znak. Potem sem pa prebrala da nekatere dobijo menstruacijo sele po tem ko nehajo jemati progesteron. Moja dva sta bila samo dva, Tako da ce ni bilo uspesno se bo treba spet pikat. V tem primeru mislim da se caka 3 menstruacijo. Cas pa ni moj najvecji zaveznik zal.

@Rožica v Lj se moraš prijaviti za posvet, da ti izdajo novo napotnico, šele potem se lahko z M prijaviš za nov prenos ?. Tako, da ti svetujem da čim prej izpolniš obrazec za naročanje.

@Rozica?? Zgleda tudi pri meni ne bo nic, kar naenkrat krci, pa zdaj bilo malo rdece na scitniku perila. Torej 2.9. Je bil prenos dveh 3 dnevnih celic, zdaj 14 dan po prenosu pa zacetek menstruacije ?

Kdaj ste pa ponavadi ve dobile menstruacijo?

@Soncekk515 da ni to slučajno vgnezditvena krvavitev ?

Soncekk515, 16.09.2023 ob 17:21

@Rozica?? Zgleda tudi pri meni ne bo nic, kar naenkrat krci, pa zdaj bilo malo rdece na scitniku perila. Torej 2.9. Je bil prenos dveh 3 dnevnih celic, zdaj 14 dan po prenosu pa zacetek menstruacije ?

Kdaj ste pa ponavadi ve dobile menstruacijo?

Jaz sem dobila 9 dan ?pa je kljub vsemu bil pohitivni rltest sele zdaj 14 dni po vstavitvi osaha crtica

Soncekk želim ti najboljše in srčno upam, da ti uspe kljub temu morda še ni izgubljeno, kateri postopek je to tvoj?

(Ne) srečnica, 16.09.2023 ob 19:52

@Soncekk515 da ni to slučajno vgnezditvena krvavitev ?

Dvomim. Tisto bi bilo ze prej. Mislim da med 6-9 dnevi po ovulaciji. Vceraj je bilo prav zivo rdece. Kar mislim da nikakor ne more biti dober znak. Potem zvecer se je umirilo, ni bilo nic, samo kaksna pikica rjavo, danes tudi bolj rjavkasto. Mislim da se ne ulije ker jemljem za vsak slucaj se progesteron. Ker imam jutri test. Pa en malo upanja se vedno imas zadaj nekje.

Rožica ??, 16.09.2023 ob 22:28

Soncekk želim ti najboljše in srčno upam, da ti uspe kljub temu morda še ni izgubljeno, kateri postopek je to tvoj?

Sele prvi. Samo sem imela locitev vmes, pa potem novi partner, potevanja. Pa preden se odlocita da bosta imela otroka, pa nekako leta kar mimo odletijo, potem pa zves da si bolj na koncu z jajceci, pa da je z leti vse manjsa kvaliteta. Upanje imava vseeno, kljub manjsi verjetnosti.
Je pa zanimivo, sem vceraj brala da vstavitev dveh celic dejansko ne poveca moznosti zanositve. Ravno nasprotno, ce je ena celica dobra, ena malo slabsa, je dejansko 25 % manjsa verjetnost zanositve. Ti pa samo pred prenosom recejo: dve celici of dveh sta se oplodili, bomo dali eno ali dve ? Pa seveda ker mislis da bos imel vecjo verjetnost zanositve reces kar dva mi dajte, tako da ce en ni ok, je pa mogoce drugi. Bi bilo lepo da bi te stvari razlozili. Ker jih vecina od nas ne ve. Ne vem pa ce ti dajo tri dni starò celico, kaj se zgodi potem z drugo. Ce pocakajo se dva dni da vidijo ce se bo razvila v blastocisto.

Kako je pa pri tebi zgledal izcedek pred testom. Bolj rahlo? Pa vsaki dan? Pri meni je bilo vceraj zivo rdece, za kar pisejo da nikakor ni dobro, potem zvecer nic, danes zjutraj sla v hribe, prisla domov, pa pogledam, pa je tudi rjavo na scitniku. Pa mislim da je progesteron tisti ki zadrzuje vse skupaj. Tebi so tudi rekli da bo prava menstruacija sele zdaj ko si nehala jemati progesteron? Jaz sem ga danes za vsak slucaj se vzela. Sej ves kljub krvi se vseeno en malo upas da je en plod ostal, tisti 1 % v tebi. Jutri ga pa ne bom vzela.

Soncekk515, 17.09.2023 ob 10:41

Sele prvi. Samo sem imela locitev vmes, pa potem novi partner, potevanja. Pa preden se odlocita da bosta imela otroka, pa nekako leta kar mimo odletijo, potem pa zves da si bolj na koncu z jajceci, pa da je z leti vse manjsa kvaliteta. Upanje imava vseeno, kljub manjsi verjetnosti.
Je pa zanimivo, sem vceraj brala da vstavitev dveh celic dejansko ne poveca moznosti zanositve. Ravno nasprotno, ce je ena celica dobra, ena malo slabsa, je dejansko 25 % manjsa verjetnost zanositve. Ti pa samo pred prenosom recejo: dve celici of dveh sta se oplodili, bomo dali eno ali dve ? Pa seveda ker mislis da bos imel vecjo verjetnost zanositve reces kar dva mi dajte, tako da ce en ni ok, je pa mogoce drugi. Bi bilo lepo da bi te stvari razlozili. Ker jih vecina od nas ne ve. Ne vem pa ce ti dajo tri dni starò celico, kaj se zgodi potem z drugo. Ce pocakajo se dva dni da vidijo ce se bo razvila v blastocisto.

Kako je pa pri tebi zgledal izcedek pred testom. Bolj rahlo? Pa vsaki dan? Pri meni je bilo vceraj zivo rdece, za kar pisejo da nikakor ni dobro, potem zvecer nic, danes zjutraj sla v hribe, prisla domov, pa pogledam, pa je tudi rjavo na scitniku. Pa mislim da je progesteron tisti ki zadrzuje vse skupaj. Tebi so tudi rekli da bo prava menstruacija sele zdaj ko si nehala jemati progesteron? Jaz sem ga danes za vsak slucaj se vzela. Sej ves kljub krvi se vseeno en malo upas da je en plod ostal, tisti 1 % v tebi. Jutri ga pa ne bom vzela.

Jaz sem začela z svetlo roza krvavitvijo, ki pa je trajala potem 6 dni vendar naslednje 3 dni žive rdeče na papirju na vložku ni bilo veliko samo po pikah, zadnja dva dni pa tolk da je bilo rdece, rjavo, roza, s tem da zadni dan krvavitve je prišla ven velila črna peka ki je bila sestavljena kot makova zrna, prej je prihajalo ven po pikicah ob uriniranju zadni dan pa cela kepa, kaj je bilo to še danes nevem, ali je bilo to to? Progesteron sem jaz jemala do krvnega testa, moj test je bil zelo rahla črtica pred krvavitvijo, 2 dni za tem pa zelo lepo vidna, na dan krvnega sem še doma naredila test in je bila spet zelo rahla crtica,sedaj čakam kdaj bom potem tisto čisto krvavitev imela. Neprijetna stvar ker grem jutri v službo.

Rožica ??, 17.09.2023 ob 11:24

Jaz sem začela z svetlo roza krvavitvijo, ki pa je trajala potem 6 dni vendar naslednje 3 dni žive rdeče na papirju na vložku ni bilo veliko samo po pikah, zadnja dva dni pa tolk da je bilo rdece, rjavo, roza, s tem da zadni dan krvavitve je prišla ven velila črna peka ki je bila sestavljena kot makova zrna, prej je prihajalo ven po pikicah ob uriniranju zadni dan pa cela kepa, kaj je bilo to še danes nevem, ali je bilo to to? Progesteron sem jaz jemala do krvnega testa, moj test je bil zelo rahla črtica pred krvavitvijo, 2 dni za tem pa zelo lepo vidna, na dan krvnega sem še doma naredila test in je bila spet zelo rahla crtica,sedaj čakam kdaj bom potem tisto čisto krvavitev imela. Neprijetna stvar ker grem jutri v službo.

Ja potem je to to. Pri meni je tudi zdaj spet rdece rahlo. Tako da drugi dan. Pa pravijo da se to ne steje za menstruacijo? No Bomo pa probali V drugo, mogoce bo pa takrat vec srece ?

Soncekk515, 17.09.2023 ob 12:18

Ja potem je to to. Pri meni je tudi zdaj spet rdece rahlo. Tako da drugi dan. Pa pravijo da se to ne steje za menstruacijo? No Bomo pa probali V drugo, mogoce bo pa takrat vec srece ?

Ne šteje se za menstruacijo? Meni je rekel da moram samo se mocno zakrvavet sedaj po tej ko sem imela…torej je pol tisto mocna menstruacija in potem tisto ko bom imela v oktobro se lahko prijavima? Kam hodiš ti v Mb?

Rožica ??, 17.09.2023 ob 12:53

Ne šteje se za menstruacijo? Meni je rekel da moram samo se mocno zakrvavet sedaj po tej ko sem imela…torej je pol tisto mocna menstruacija in potem tisto ko bom imela v oktobro se lahko prijavima? Kam hodiš ti v Mb?

Jaz bi mislila da je tako ja. Jutri jim za vsak primer pisi, pa ce rabis se kaksen drug dokument. Je se najlazje.

Ja v Mariboru. Jaz sem si pa izracunala da ce je po 3 menstruaciji, bo to nekje sredi novembra. Tako da bom mogoce prisla na vrsto pred novim letom in dopusti ? Pa upajmo da takrat bolj uspesno.

@Soncekk515 vgnezdi se res prej, vendar vgnezditvena krvavitev nastopi nekje takrat, ko bi sicer dobila M. Test bo najbolj zanesljivo pokazal.

New Report

Close