OBMP – IVF 2023
@Pika, ce gre za svez prenos, vsekakor, ker partner med tvojo punkcijo odda seme. Pri zamrznjenih zarodkih pa odvisno, kdaj vama dajo podpisat papirje za prenos. Ce jih nista podpisala ze prej, potem bo moral biti prisoten na dan prenosa.
Srecno. 🍀
@Pika.973 pri svežem ne, pri zamrznjenčkih pa ja.
Pri nas v Mb je tako, da je partner zraven na dan prenosa (svezega zarodka) in pred prenosom oba poklicejo najprej v ambulanto, kjer povejo, koliko je zarodkov in potem oba podpiseta, koliko se jih bo preneslo. Pri zamrznjenih pa sva papirje ze prej podpisala in partner ni rabil zraven na prenos.
Ce nisi 100% prepricana, raje poklici. 🍀
@Pika.973 sem bila oktobra v Lj in za sveži postopek mora priti pri punkciji zraven in je mislim da takrat podpisal dovoljenje za zamrzovanje in za prenos (če ga ni takrat dobiš pa po prenosu list za podpisat za domov). Na prenosu sigurno ni zraven – moj je bil pa mu niso hoteli dati potrdila za bolniško, ker niso oni naročili, da naj pride.
Za zamrznjenčka pa zjutraj prideta oba, podpišeta in pol on lahko gre, ti pa ali tam počakaš ali pa nazaj prideš čez cca 3 ure.
@Anonimno 5643 lokalna anastezija ti dajo za popiti neka pomirjevala in dobiš injekcijo tam spodaj.
Pri sedacijo dobiš pa v žilo pomirjevala in protibolečinska zdravila, pa tudi tam spodaj injekcijo. Jaz sem bila budna, sem se vsega zavedala, bolelo pa ni; ene pa zadremajo vmes. Potem 2 ure odležiš in to je to. Če te boli dobiš protibolečinsko v žilo.
Jaz se bom tudi s februarsko M prijavila v 2. postopek. Me pa skrbi ena zadeva. Namreč v 1. postopku sem imela kratki protokol z 225 IE Bemfole, pri katerem so pridobili 9 celic, več manjših pa niso spunktirali. Sedaj pa mi je drug ginekolog (ker pri moji dr. so predolge čakalne vrste), zelo mlad, tik po specializaciji, predpisal kratki protokol s 300 IE, da bi pridobili še več celic. Moram reči, da se je res poglobil v moje izvide, ampak me skrbi, da nima dovolj izkušenj, in da bi ob tako velikem odmerku lahko prišlo do hiperstimulacije. Ima katera izkušnje s tako velikim odmerkom?
Upanje111, jaz sem imela enako situacijo- (enak odmerek v 1. postopku in stevilo celic kot ti) in mi je tak odmerek (300) predpisala moja dr.Korosec za 2. kratek postopek v decembru. In ja; imela sem 14 celic in bila na meji hiperstimulacije.. je bilo kar grozno in bolece vse skupaj, tako da se nisem odlocila za svez prenos (me je vse prevec bolelo), ceprav so bili oni pripravljeni za transfer. Ravno danes sem dobila datum za sprejem za 🐧, ki ga imam v petek 3.2. 😁
@Sončica36 sem jo imela sicer samo na UZ,je pa zelo prijazna, pozorna, tudi punce jo pohvalijo.
@Upanje111 jaz sem imela sicer Menopur, ampak enako situacijo. Dejansko smo pridobili enako število celic, so pa hitreje dozorele in so boljše kakovosti. Tako, da mislim, da ne rabiš vnaprej skrbeti, veliko punc ima večje število celic pa ne dobi hiperstimulacije
Vzela sem lokalno pri obeh postopkih, ker imam res visok prag bolecine. Moram pa reci, da je dr.Požlep tako hitro naredila punkcijo, da mi je bilo prvic bolj neprijetno kot pa v drugo, ko sem imela vec celic.. je pa odvisno od posameznice; bos videla koliko jih bos imela in kaj ti bodo predlagali..
Hvala🤗 in srecno tudi vsem ostalim.. 🍀
Hej,
se vam pridružujem še jaz.
Z možem si že dobri dve leti želiva otročka, pa nama zaenkrat še ni uspelo. Sva se dosti pogovarjala o tem, da bi morala poskusiti z umetno, ampak se nekako nisem/nisva sprijaznila s tem.
No, zdaj pa sem pri svoji ginekologinji dobila napotnico za UKC MB.
V prejšnjem letu je mož šel na spermiogram v Dravlje (samoplačniško) – izvid normalen, prav tako sem šla jaz samoplačniško na HyCosy – jajcevodi prehodni. Jemala sem Clomid in Femaro (no, Femaro še jemljem), delala sem ovulacijske teste, ki so napovedali O, če je potem dejansko prišlo do nje pa ne vem, ker nisem imela kontrol z UZ-jem, ipd.
Ima mogoče katera first hand informacijo kako je trenutno s čakalnimi dobami v UKC MB za neplodnostno? Seveda se bom naročila komaj na prvi posvet/pregled. Kako dolgo se kaj čaka in kako se postopa, če imaš nekaj pregledov že za sabo + Femaro/Clomid. Res ne vem, če ima smisel zgubljati čas še naprej s ponovnimi poskusi z omenjenima. 😬
No, vsi srečo vsem, ko ste na tej poti .. upam, da se nam vsem nasmehne sreča. ❤️
@summerchild sama imam podobno zgodbo, ravno tako jemala Femaro in Clomid in oboje brez uspeha, tako sem se prijavila na kliniko v lj, kjer bom za prvi posvet cakala 4 mesece, partner pa na spermiogram 14dni,kako se bo vse skupaj odvijalo bom videla, ko bom tam in ko bodo prebrali vse moje izvide, je pa res, da iz Dravelj nimam nobenih posebnih izvidov razen hormonov.
VSo srečo ti želim in čimanj čakanja 🍀🍀🍀
ursa2021, 31.01.2023 ob 07:09
Hej punce,
mene pa zanima, ker vidim da ste večina jemala Femaro ali Clomid. A to najprej poskusijo pred ukrepanjem naprej?
Hvala za info in res SREČNO vsem!
@Ursa2021 jaz sem imela miome, endometriozo in pregrado (hormoni pa vsi ok, razn Fsh malo visji ampak res malo), moz pa slab spermiogram. Po moji operaciji so naji takoj na naslednjem pregledu prijavili v OBMP brez da bi jst dobila v naprej kaka zdravila, pa tudi povedali so nama da bom imela kratek protokol z nizkimi dozami gonala ker sm res zelo suha in ne res velika verjetnost da pride do hiperstimulacije in zato prvic ne bodo dali velike doze ker sm stara 28 in je glede na vse pricakovano da bo ze to dovol (nevem pa tocno kako dozo bom dobila, samo rekla je da bo mala).