Nosečke po IVF 2018
Hej hej… saj ni res pa je, bi lahko začela tole pisanje. 😁. Skoz ležim in nimam časa odpisat ☺😊.
Zara, si me navdušila in sva izbrala maxi cosi cabriofix 2017. Je boljša ocena na testih od 2018. Vzela sva jo na mimovrste, kot sem.ti poslala link. Podstavka zaenkrat ne bova. Ni nujno potreben, se mi zdi tu mač 233 € dat za enega.
Gugalnik, ja, bi blo fajn baje… dej še to povej katerega 😉. Več glav več ve.
Cunje bova rabljene vzela, pa neki novega za prvo silo. Posteljico imam tudi rabljeno nagledano. Sedaj sem v dvomih za plenice, biste uporabljale pralne, pampers, bio eko, razgradljive…. jaz sem mal tečna glede tega. Veliko težav sem imela s hormoni in sem veliko brala o motilcih hormonov. Povsod so…. pa te kemikalije v plenicah… ne vem…razmišljam o pralnih.
Miša – super da si boljš. Še ležiš? Krvavitve še imaš?
Ojla,
oo ve že na veliko nakupujete 🙂 Ja sej tudi jst že kar nekaj časa gledam, pa mi pravijo vsi, da je veliko prezgodaj…razmišljam pa o nakupu rabljenega vozička (cam cortina) 3v1, tudi jajček z nastavkom, prodaja pa en kolega za 400€…Glede oblekic sem pa angažirala vse kolegice in sorodnice, da mi prinesejo kar imajo, pa bom potem še kaj dokupila…posteljica se tudi prenaša iz roda v rod, bom samo vzmetnico in rjuhe kupila…aja pa še previjalna miza je v prvem planu…Jst bi kr že vse pripravila 😀
In ja še vedno se trudim ležat, ko sem malo bolje poskušam kaj postorit, pa se mi hitro vse nazaj razboli, kr zoprna bolečina čez cel trebuh…imam pa še vedno rjave obilne izcedke…ja vleče se vse skupaj in sedaj mi je jasno, da ne dajo kr brez veze bolniške.
Lepo preživite nedeljo.
No vceraj ni bilo nic z nakupom lupinice, ker mi je zmanjkalo časa.
Sem pa kupila 1 vrečo oblačil 62 do 68 cifre in tetra plenice.
Smo se za tamalo kupovali oblekico za obhajilo in zase (nič našla). Sem potem že nervozna postala ker 70€ za elegantno nosečniško ne dam…v zari sem gledala jih par pa ni bilo nic res elegantnega.
Opažam pa, da sem vsak teden bolj utrujena. Včasih sem lahko cel dan letala po trgovinah sedaj pa po 4 trgovinah bi šla najraje domov.
Jaz gledam ta gugalnik samo ne bom novega ker mi je predrag.
Upam, da dobim rabljenega.
https://www.babycenter.si/stokke-gugalnik-steps-greige-95089.html
Brave2017 – nagovorila te bi kar v tej temi, kr vidim, da si v njej aktivna… zasledila sem, da imaš NSB. tudi sama jo imam in sem že nekaj dni na meritvah sladkorja ter ketonov v urinu. imam keto-diastix. in glih ti ketoni me najbolj medejo. kajti, v mojem urinu palčka ne ostane čist identične barve. barva se malce spremeni. ampak po lestvici je pa ne bi mogla ravno uvrstiti pod +/- (torej ketoni v sledovih). kako je s tvojimi testi? ostane test čisto identične barve ob negativnih ketonih?
Brave2017 – nagovorila te bi kar v tej temi, kr vidim, da si v njej aktivna… zasledila sem, da imaš NSB. tudi sama jo imam in sem že nekaj dni na meritvah sladkorja ter ketonov v urinu. imam keto-diastix. in glih ti ketoni me najbolj medejo. kajti, v mojem urinu palčka ne ostane čist identične barve. barva se malce spremeni. ampak po lestvici je pa ne bi mogla ravno uvrstiti pod +/- (torej ketoni v sledovih). kako je s tvojimi testi? ostane test čisto identične barve ob negativnih ketonih?
Čestitke dolenjca…
Ja,ketončki so res prava stvar 😁. Pri meni sedaj ostane identična z lestvico na embalaži. Jaz sem ugotovila, da morem nujno ponoči spiti 1 enoto mlečnih izdelkov, čez dan pa piti vodo in vodo in vodo. Minimalno 2l vode na dan, da so ketoni ok. Sem imela tudi ++ že…. če se res držiš ur in količin + nočni obrok + 2l vode bodo zagotovo ok…. pa ne se preveč obremenjevati s tem…. stres povzroča večji sladkor
hihi, hvala! sicer se nimam “pravice” oglašat v tej temi saj sem zanosila MED postopki in ne V samem postopku 😉
napisala si, če se držiš ur – imaš to v mislih, da ješ na 2 -3 ure?
si meriš ketone sicer na 12 ur ali pač po navodilu – z jutranjim urinom in pred večerjo? pri meni je večerja kar variabilna, plus to, da moram zjutraj vzet še euthyrox in potem še pol ure čakat predno lahko jem…
očitno torej jaz ketone imam, pri meni so na lestvici med “v sledovih” ter “negativni”. danes zjutraj sem jih sicer imela 100% negativne, a sem ob 23.uri zvečer pojedla košček kislega rženega polnozrnatega kruha, gor malo masla in pa kozarec mleka. ketoni 0. super. cukr na tešče pa 5.6. ne tko zlo super. čeprau imam na sumu, da mi tuki kruh nagaja, pa čeprav je polnozrnat in ržen. zjutraj običajno sem do sedaj vedno jedla kruh+maslo+sadje (jabolko ali pomaranča)+mleko/jogurt in so vrednosti vedno nekolko višje… moram poskusit zamenjat sadje z zelenjavo…
si mogoče v tem času ugotovila kateri kruh iz trgovine bi bil ok?
Ja ja…. ure 😁
7.30 zajtrk
10.30malica
13.30 kosilo
16.30 maluca
19.30 večerja
22.30 malica
01.00 malica 😊
Tak mam jaz.
Kar se kruha tiče, prepečenec polnozrnat, ampak treba gledat kje ga kupiš. Hofer sem do sedaj najdla z najmanj sladkorja.
Pri zajtrku sem jaz brez sadja. Drgač mi gre cuker v nebo.
Jutranji je tudi pr meni največji problem, zato sem dobila še dolgega zraven ( dolgi inzulin)
jaz imam pa takole (trenutno še hodim v službo in mi to kar precej zje*e sistem)
zajtrk ob 7.20
malica ob 10.20
okoli 13.ure kozarec mleka (nimam pojma, če je to dovolj – najverjetneje ne. nimam pa pojma kaj naj naredim, da premostim do kosila)
kosilo ob 15.30
malica ob 18.15
večerja bo ob 20.30
povečerek pa ob 23.uri
ponoči nič – se bojim spit kak kozarec mleka, ker moram vzet zjutraj euthyrox na tešče…
s tem, da hodim sedaj v službo prej, da lahko grem zjutraj še (na skrivaj!) na en hitri krog. potem pa uletim hitro delat. je pa moja narava dela takšna da včasih enostavno ni časa za malico ob točni uri. res ne vem… najlažje bi bilo iti na bolniško, vendar zaenkrat vztrajam…
cuker tudi meni nabije sadje. tako da sem tudi sama ga zamenjala za zelenjavo. edino pop malico – imam jagode. za njih sem ugotovila, da mi ga ne nabijejo tolko kot recimo jabolka, pomaranče…
jaz sem v tem začetnica, ti že veteranka – imaš zjutraj tudi kako kombinacijo kruha+sira+kako rezino puste salame? men bi to tkoooo pasalo :-/ pa si zaenkrat ne upam niti eksperimentirat, kr imam pojma (še) kaj bi to nardilo mojemu cukru…
Bolniško!!! 😉 če se le da, se spravi na bolniško.
Zjutraj komot zamenjaš, kot si napisala, edino sir in salama ne gresta glih skup… dej zelenjavo namesto sira oz salame…. kozarec mleka ne vem če je dovolj. Ponoči lahko tudi skuto poješ… lahko da te jebejo ketoni zaradi popoldan – kozarec mleka… bi rekla da to ni dovolj.
Kile ti grejo dol? Jaz bom počasi v 20t in imam skor manj kil kot sem jih imela pred ivf….
ja, jaz tut mislim, da mi ta luknja ob 10.30 pa do 15.30 pokvari kvari rezultat ketonov… bom za jutri probala res kako skuto ali podobno. pa bomo potem videli. hm…
mal mi je bedno it že zdej na bolniško, ker sem še tako zgodaj v nosečnosti, da bi stvari lahko šle tudi še narobe (sicer boh ne dej…). bi rada najprej vsaj materinsko knjižico dobila…
kile mi zaenkrat stojijo.
btw – kako pa si ti sicer z gibanjem? meni je zlo nenavadno, da mi cuker najbolj zbije hoja. danes sem 35min gonila (sobni) bicikel na veliko, zašvicala ful. cuker pa potem 6.4. in kr je bil večerni tako “visok”, že vem, da bo tudi jutranji čez mejo… in ko je čez mejo, se malo zasekiram… da lahko pol še od tega mal naraste… ah… po hoji pa je 5.5, lahko tudi malo nižji celo…
Veš, jaz sem bila enaka lumpa…. kaj bodo rekli, lahko gre kaj narobe, med postopki letala v službo…. zdej pa sem.od 1 dne postopka doma in sem postavla na prvo mesto ploda in pol mene, familijo in nekje čist na zadnjem mestu je služba…. veš oni te pogrešajo dokler nekaj ne znajo, potem pa hitro pozabijo da te ni…. dovolj pametovanja 😊😉
Skratka, danes sem naredila test 😁. Meni zjutraj kava res paše in če je kava 4 prepečenci in sadje je že preveč. Danes sem pa pojedla 100g skute in 150 g jabolka..sladkor 4.1 😊😁. Da mal sadje povečam…. se mi zdi da mi tudi mal manjka… eksperimentiraj….
Srečno,javi se kaj…. kolko si zdej?
Pozdravljene punce! Še vedno nisem nosečka, bi se pa javla tule malo Brave 2017, skratka ker je bil moj prolaktin po zadnjem prverjanju 60 me je sedaj gin poslala na ritem prolaktina in mr glave, pa če mi lahko mal opišeš kako poteka itak moram pa zdaj gledat kam se naročit da še pred poletjem dobim termin.
Drugače pa imam jaz en seznam hrane z nizkim OH oz z manj sladkorja (tudi sadja in ja jagodičevje ga ima očitno manj), pa če vam to kaj pomaga, je pa baje to dobro tudi za zanositev, in zato tudi jaz držim oz. se probam držat take diete.
ŽIVILA, KI SO PRIPOROČENA
Zelenjava
Sadje – priporočeno z nizkim GI
Meso- zlasti pašnih živali
Kostno juho
Morski sadeži in ribe
Zdrave maščobe
Fermentirana živila
JESTE KOLIKO ŽELITE
ZELENJAVA
Rukola
Šparglji
Avokado
Pesa
Brokoli
Brstični ohrovt
Zelje
Čebula
Peteršilj
Buče -vse vrste
Radič
Redkev
Rapini
Ledenka solata
Repa
Morska zelenjava-razen hlorela in spirulina
Špinača
Squash
Sladki krompir
Blitva
Repa
Vodna kreša
Redkvica
Bučke zelene
Pastinak
Korenje
Kasava-gomolj
Cvetača
Zelena
Kitajsko zelje
Cikorija
Listnati ohrovt ter vse ostale vrste
Kumara
Endivija
Komarček
Zelena čebula
Artičoke
Gomolj zelene
Koleraba
Por
Zelena solata
Šampinjoni
SADJE
Medtem ko je sadje lahko okusno in precej hranljivo, zato včasih ga pojemo preveč. To lahko
povzroči težave s krvnim sladkorjem in prebavne težave. Torej poskusite, da se ne prenajedate.
Tukaj so najboljši:
Robida
Borovnica
Kokos
Brusnica
Malina
Oljka
Avokado
Tukaj je še nekaj drugih sadežev:
Jabolka
Marelice
Banane
Melona
Češnje
Datlji
Fige
Grenivka
Grozdje
Guava
Kiwi
Limona
Limeta
Liči
Mango
Nektarine
Pomaranče
Papaja
Pasijonka
Breskve
Hruške
Kaki
Ananas
Slive
Granatno jabolko
Rabarbara
Jagode
Tangerine
Lubenica
SLADKORJI
Kokosov sladkor (nekateri ljudje imajo več težav s tem)
Javorjev sirup
Melasa
Datljev sladkor
Hej hej vk17 in vse ostale…
Vk17 ja… upam, da nisem prepozna. Moja endokrinologinja je Jenstrle sever mojca na polikliniki v Lj…. ona je res zakon. Ma je zahtevna,kar se tiče mr glave ampak se res potrudi max. Mr glave ne dovoli delat drugje kot v ukc lj, ker se ne vidi dobro. Čakalne vrste so za vola ubit. Jaz sem se naročila in sem čakala pol leta. Vmes sem jih poklicala in prosila, da imam ivf in da imam zelo nizek AMH hormin če obstaja kakšna možnost da me vzamejo prej in sem bila na vrsti v soboto…. 3 mesece prej. Poskusi na tak način. Mr glave ni boleče,mene je blo strah,ker sem klastrofobik, ampak sem 2x preživela 😁😊…. za prolaktin, nimaš Bromergona??
Kako ste druge nosečke?
Evo jaz ravno cakam na pregled… da vidimo če se je kaj dvignilo.
Sem pa v nakupu gugalnika. Blazno mi je vsec 4moms MamaRoo ampak je kr zasoljena cena. Kolegica mi ga bi dala za 150€ :/
Sploh ne vem kaj naj naredim. Je res kot nov star 8 mesecev bel in črna podlaga, nov je pa 300€.
Brave si ti ze kaj gledala v tej smeri?
Hvala Brave2017!
Veš da sem že šla na MR in to v medialab, nevem ali bo ok ali ne, sem klicala na UKC so mi rekli 74 dni, pri medialabu sem pa čakala 2 dni, tako da sem kar šla in preživela, sem kar oči zaprla preden sem šla not pa je šlo, pa naslednji dan še na ritem, tako da vidimo na čem smo, zaenkrat nimam bromergona, je pa rekla gin, da bi mi ga dala glede na izvide, oz. a bi blo smiselno it s tem k endokrinologu, saj človk sploh ne ve kam bi se obrnil.
Kako kaj pri tebi, pridno napredujete?
Zara pa veš da ne vem, če bi sploh gugalnik…. se mi ne zdi potrebno 😊. Ravno v tem trenutku, ko sem to napisala, sem se vprašala, sam kam jih boš pa spodaj v hiši dala? 😉😁😊 zdej komaj čakam 12.6 da grem na pregled in upam, da me ne bo zadržala not, kot mi je obljubljeno. 6.7 imam morfologijo, tudi to komaj čakam….
Vk17 ja, jaz sem bila 1 tudi v medialab, vodovodna ampak se ni ok vidlo, zato sem mogla v ukc. So mi v medialab delali tudi s kontrastom, tebi tudi? Endokrinologinja je Jenstrle res zakon. Probaj če lshko do nje prideš…
Drgač bo, še kar nekako gre cajt…. sicer sem skor skoz vodoravno, ampak za višje cilje ni problem😍😍. Naši dve princeski sta v 20t in 5d…