Nosečke po IVF 2018
Brave hvala ti za odgovor, veliko lažje mi je, če preberem tudi izkušnje drugih…
Ampak danes me je spet zlomilo, sveža kri….zdej te dneve je bil najprej črn izcedek potem rjav, kot mi je tudi ginekolog na urgenci napovedal…danes pa sveža kri in mi je spet vzelo vse upanje in jočem že od 6h…Se zavedam, da je to narobe, da moram ostat pozitivna, ampak je težko…Bom se poskušala zamotit s kako knjigo in če se kri ne ustavi grem zopet na obisk urgence…Panika me grabi ravno zaradi tega, ker mi je gin napovedal samo staro kri, zdej pa sveža…Ma kot razumem je bila pri tebi tudi sveža?
Ja se povsem strinjam s tabo, v tem trenutku je otroček najpomembnejši služb ne bo zmanjkalo, ampak vseeno mi je težko to odmislit oziroma mi je težko, ker so mi dali res tako neverjetno priložnost…jah zanimivo kako pride vse za kar se trudiš leta in leta na enkrat 🙂 Ampak ja vsekakor je tale moj otroček na prvem mestu in zanj sm že veliko pretrpela in še bom, da ga le primem v naročje živega in zdravega!
Tudi jaz držim pesti zate, pa tudi za vse ostale, da nam uspe!!
Miša meni je tudi napovedana stara, sveža, rjava… ne vem kaka kri vse…. jaz sem mal dlje kot ti. Ne precej 17t in 4d. Ampak po IVF je menda “normalno” da ene pa krvavijo…. hematom se lahko čisti. Lahko je sveža ali krjava kri…. stay come….. je fuuul težko ja… ampam saj nam bo ratalo. Ti kar napiši ki ti bo hudo. Pa bova skupaj kakšno rekli. Jaz sem že mnenja da nosečnost ni glih vau …. ampak jbg. Pravijo da nam naložijo toliko kolikor si sposiben nest… torej, to je le potrditev da smo močne in se ne damo!!!!
Ti otročki so naši in konc, ko pridejo ven bo pestro 😍😍😍, ma prej jih ne damo.
Javi kako si rešla
Joj noro res, mene bo pobralo od skrbi, če bo tako do konca, bom čisto siva 😀 Vrh vsega me je klicala še danes dr. Reševa, ker sem pri njen imela nuhalno in dvojni hormonski test…danes so prišli rezulati tega in ja vrednosti hormonov so povečane kar zniža moj rezultat na 1:513, prej sem imela 1:2500, 1mm je merila nuhalna…in itak zdej spet panika.
Kako je blo kej pri vas? Kakšne rezultate ste imele? Razmišljam, da bi šla še na nifty test, če bom potem bolj mirna.
Danes imela pregled. Še vedno se posteljica ni dvignila in imam še nekje 3 tedne da se to spremeni. Če začnem krvaveti takoj v porodnisnico. Odsvetovani spolni odnosi in čimamanj dvigovanja.
Imam pa pregled cez 3 tedne spet…mi je naredila se vaginalni pregled in je MV uredu.
Misa30 sicer se ti je rezultat res povečal možnost vendar je to še ok in mislim, da ni za delat paniko. Če boš bolj mirna pojdi na nifty ampak jaz mislim da je vse ok sploh ob taki NS. Jaz sem imela 1:810 pa mi je G rekla,da je nizko tveganje in da dodatne preiskave niso potrebne. Mi je pa potem na morfologiji bolj natančno pregledala tiste organe, ki so pri DS patološki. In je bilo vse ok.
Kako je sedaj s krvavitvami?
Zara živjo,
kolk imaš pa še do konca? Si na bolniški zaradi nizko ležeče posteljice?
Ja sej verjetno res paničarim po nepotrebnem, ampak me je ta sprememba kr prestrašila, ne vem zakaj so hormoni tako povišani. Sem postavil vprašanje dr. Pušenjaku, čakam odgovor 🙂 Je pa rekla dr. Reševa, da je možno, da so kake nepravilnosti na posteljico in od tod krvavitev in povečani hormoni, pravi da so vsi dodatne preiskave po lastni presoji, da pa je res treba bolj podrobno spremljat rast.
Imam še vedno zelo temno rjav izcedek in bolečine v spodnjem delu trebuha. Me ma moti, ker me boli pri opravljanju male potrebe.
Misa, drzim pesti, da se v teh 3 tednih dvigne posteljica. Drugače je carski a ne? Druge nevarnosti ni. Če prav razumem.
Jaz si tudi želim do 35t pridet 😊. Ma mislim,da nam bo uspelo, pozitiva je zmaga 😎
Zara jaz imam tudi še vedno temno rjav, svetlo rjav tudi malce krvav izcedek, to je super,ker pomeni, da se hematom čisti. Bolečine imam, vendar ne skoz ampak preden se malo več “vlije” ven…. Sveža kri v večjih količinah je problem. Tako so meni rekli. Takrat urgenca nujno!!!
Umiri misli in um…. delaj tisto kar te pomirja. Jaz sem bla tudi bolj panična, zdej pa si rečem eni imajo ene težave,drugi druge,lahko sem srečna da sem doma ne v bolnici, da UZ vedno pokaže vse ok, da se ne odpiram….. še bi lahko naštevali…
Piši ko ti bo hudo….
Super za pregled
Naslednjič pa že morfologija a ne?
Kako pa to, da ves da bos morala ostati?
Pri meni je vse isto…bolečina v hrbtenici, obcasno tiscanje navzdol, zgaga….
Če tako ostane bo super. Imam pa filing da nima več veliko prostora ker se gibi že čutijo tako kot proti koncu nosecnosti..lahko skoraj rokico prepoznas ko jo iztegne 🙂
Sva pa v nakupu gugalnika in lupinice plus podstavek.
Gugalnik mi je vsec od stokke samo ga se nisem videla v živo.
Zaradi tega ker sta 2, sladkorja, hipofize,prolaktiva, umetna …. ja. Sem pač posebna 😉. Sem navajena, mi že skoz govorijo 😉😊😋.
Saj po eni strani boljš da bom tam, če se kaj zalomi mi lahko pomagajo,če sem doma, 1.5 ure stran od Lj, pol je jeba… bom že potrpela, najraje glih ne ampak za pikice vse 😁.
Ja. 7.6 imam morfo pri svoji in pol 12.6 v amb za riz.
Ja. Lupinica, midva tudi rabiva. Kak predlog? Cenovno do 200€ za eno. Vi2? Kupujeta rabljeno ali novo? Gugalnik pa ne vem če bova…. ne vem, rabimo res to?
Kam po oblačila?
Držim pesti za še počaka nekaj tednov tvoj princ/princeska, da bo tko kot more biti. Kam boš šla rodit?
Saj bo vse ok.
Ja lupinco bova kar maxi cosi cabriofix pa easyfix podstavek.
To nanese nekje 300€ novo in še ne vem mogoče kakšno res lepo ohranjeno tudi rabljeno vzamem. Sicer priporočajo tudi recaro vendar jst sm mela pri starješi maxi cosi in sem bla ful zadovoljna. Res enostavna pritrditev v avto.
Gugalnik/ležalnik bom jst sigurno kupila, ker mi je prvič zeloooooo prav prišel. Sem jo odložila v njega ko sem šla na wc potem kasneje pri 3 mesecih ji dala igralni lok gor in se je malo zamotila. Edino pri tem pa hočem da je res kvaliteten ker prvič sem kupila enega sicer novega za 60€ in se je po 2 mesecih kar udrlo pri ritki. Res groza.
Nekaj malega oblačil sem dobila… nekaj bom dokupila vendar res ne bom pretiravala ker enostavno ne rabi. Raje potem dokupim. Gremo pa ravno v soboto v nabavo….
Ostalih stvari kot so grelnik stekleničk, varuška, sterilizator kupim kasneje po potrebi.. mogoce dude ostalo pa ne. Sem imela “šolo” pri večji ko sem imela VSE in potem ogromno stvari nisem rabila.
Ko bom rabila mi gre lahko moj iskat.
Res si lahko navlečeš stvari in zapraviš za brezveze. Sicer pri cunjah ne vem koliko mi bo to uspelo :/
Je pa prednost da ne vem kaj bo in imajo v unisex manj izbire. Bom pa potem ko se rodi nadoknadila.
Misa30 kako si?
Živijo damice 🙂
ma pri meni vse po starem 🙂 Sm bila v ponedeljek pri ginekologinji, pa je rekla, da je je oluščila maternica in o tega tudi krvavitve, ampak da sedaj je ok in v par dnevih se bi moralo umirit. Imam pa močne krče. Na bolniški sem do konca meseca, ko imam ponovno kontrolo.
Sem se pa naročila na nifty in ga imam v ponedeljek pri Reševi.
Se pa počutim vseeno precej bolje in je kr težko ležat, bi rada že marsikaj postorila, pa si vseeno ne upam, sploh pa mi moj nič ne pusti 🙂
Sem pa vesela zaradi službe, ker mi bodo podaljšali in me pričakujejo tudi po porodniški 🙂
Gledam pa tudi jaz že kar nekaj časa opremo in oblekice, vendar mama pravi, da je to absolutno prezgodaj (14.teden).
Aja pa v ponedeljek sem izvedela tudi krvno skupino (sploh se mi ni sanjalo do zdej 😀 ) in sem A-, torej ta – mi bo še dodatno popestril nosečnost 🙂 Ima katera od vas izkušnje s tem?
V soboto greva gledat za ta model/barvo.
Ne vem kateri letnik je to :/
http://www.maxi-cosi.com/car-seats/cabriofix.aspx?c=Sparkling Grey