Nosečke po IVF 2018
Hihihihi…. vem ja, ma se vseeno probam zadržat. Sadje mi naredi največji problem. Ga ne smeš pasirat, ker sladkor hitro zraste in potem hitro pade, kar pa ni o.k….. ma ker vem zakaj ga ne jem, je lažje 😁. Sem tolko zajebana, da mam kr slabo vest, če se mi nekaj zalušta in pol mi vest prepreči da bi jedla. 😁
Brave2017 pridna si s tem ko se tako držiš.
Jaz bi jedla in paše mi samo me itak po večini hrane zgaga in potem raje se izognem tem stvarem.
No danes grem v 25 teden in sem se zredila 5kg. S tem da sem imela ITM pred nosečnostjo 19. Mislim, da je to čisto ok. Mi je včeraj kolegica rekla da se je ona samo 2kg…. (2 tedna za mano rok).
Ja ok samo je imela prej kar nekaj čez 100kg. Ne vem če sve midve ravno na istem sem ji rekla. Da sem imela prej jaz 54kg ti pa malo več… pa pravi ona meni…ja saj ampak ti si se zredila še enkrat več kot jaz.
Ajoj… mislim, da me ni ravno razumela 🙂
Zara – ja. Mi vest ne da… se mi je zluštalo kake stvari, ko sem bila pred dejstvom, da jo zgrickam, pa kot da si je nikol nisem želela. 😁….
Jaz hujšam, čeprav mi ni slabo in ne bruham. Sem shujšala zaradi diete 7 kg. Super motivacija. Včasih sem bila suha, odkar pa sem imela težave s hipofizo, prolaktinom in hormoni, pa so moje kile šle gor. Kljub 3x na teden aktivna joga, dnevno 45 min aktivnih pohodov… kile so ostale… tako da ja, končno srečka nosečka 😋😊… to da si se zredila res ni big deal…. pr tvoji kilaži , lahko itak greš do 14 kg v plus.
Kako pa iskanje vozička?
Ja. Jaz sem točno 10 tednov za teboj. Danes 15t in 1 d 😁….
Upanje, te čakamo in držimo pesti zate !!!
Ja ta hipofiza res dela take teževe da res ni.
Zaradi službe sem spoznala ljudi, ki jim je hipofiza obrnila življenje na glavo… poraščenost,kilogrami v nebo, roke kot “lopate”… prav bogi so. Se spomnim ene punce, ki so ji pri 27 letih odkrili tumor na hipofizi in je imela edini “simptom” težave pri zanositvi. Tebe itak vodijo endokrinologi a ne?
Ravno danes sva se pogovarjala, da če do konca maja nič ne najdeva naročiva novega. Ali mi je prestar, barva ni ok ali pa cena takšna skoraj kot od novega. 🙁
Ja… hipofiza…. jbg… nič ne moreš, dela pa sranje res. Je pač kraljica žlez…. jaz imam tudi tumor na hipofizi, ja ja… redno endokrinolog…. zdej še bolj pogosto v nosečnosti.
Midva sva pa danes dobila skoraj nov bugaboo za 800 €. S spalnimi vrečami in vsem kar sodi zraven. Srečna do nebes in nazaj 😁. Poglej na njuskalo.hr. Sva se odpeljala v Zagreb po njega…
Brave2017 – ti kar tule pišem ker vidim da si aktivna. kako kaj tvoji pupi?
evo včeraj sem šla dat kri za prolaktin, ker je bil lih 3 dan na ne bo spet kaj narobe z dnevi pa da vidim kako pa kaj, pa je bil 60 :O toliko še nikoli, max je bil 35, je sicer res, da sem spala samo 3h, ter mela ful naporen teden v službi, stres, a misliš da bi to lahko vplivalo.
Sem pa zdaj dva tedna fraj, da malo naberem moči in si spočijem. Pa se bom v pondelk kar naročila v lonišču, da me pošljejo na ritem prolaktina, ali mi ti kaj svetuješ, misliš, da bi blo to za endokrinologa?
Brave jutri je res že 27. teden in priznam da mi gre nenormalno hitro.
Me pa precej hrbet boli sploh v spodnjem delu če veliko delam ali hodim. V petek imam pregled in upam da se je posteljica že dvignila. Nekako da če se ne do 32. tedna se kasneje zelo redko. Potem pa ostane samo carski rez.
Tebi so se krvavitve čisto ustavile?
Zara držim pesti…. ja, saj čas še kar nekako gre…
Moje krvavitve so tak tak… sveže krvi ni, je pa rjav izcedek in me tudi dosti boli, ko boli so izcedki večji. 8.5 imam kontrolo…
Ma jaz sem se odločila, da bo vse o.k. da bejbik več ne dam, da so sedaj najine 😁. Sem se sprijaznila s tem, da ene pač imamo pestro nosečnost. Bo pa zato dvojna sreča pol tolk bolj velika.
Pozdravljene nosečke,
jaz sem v 13 tednu in do sobote je bilo vse ok, prejšnji torek opravljena nuhalna, rezultati dobri, otročke zelo živahen 🙂 v soboto zjutraj pa se mi je ulila sveža kri in itak panika, tresla sem se…moj me je takoj peljal na urgenco kjer me je doktor res konkretno pregledal in ugotovil, da je z najinim otročkom vse v redu, da pa imam na zunanji steni posteljice hematom oziroma bolj neko zaplato krvi. Predpisal mi je mirovanje do konca maja, ko imam kontrolo pri svoji ginekologinji. Mi je pa tudi svetoval buscopan, če bi imela krče in magnezij, ki pa itak redno pijem.
Kakšne izkušnja imate ve s temi rečmi? Je res nujno mirovanje? Po pravici vam povem, da sem zelo težko pri miru, sploh, če se počutim ok…sej par dni bom že zdržala in se zamotila z knjigami, ampak tolk časa se mi zdi pa že znanstvena fantastika…sploh pa sem lih pred kratkim nastopila na novo delovno mesto in se še uvajam in je kr stresno, tako da po eni strani bi rada šla delat, zaradi samega podjetja, po drugi se pa zavedam, da tudi psihični napori na koristijo…opravljam pa sedeče delo, sem računovodja.
Po mnenju dr. Pušenjaka mirovanje nima nobenega učinka in zato res ne vem koga je bolj pametno upoštevat v tem primeru.
Vse želim najlepšo in najprijetnejšo nosečnost 🙂 Pa vesel 1.maj 🙂
Miša – jaz mirujem že od 13.1. D0 4.4. Od takrat do 19. 4 sem bila normalno gibljiva 😁. Šla celo na jogo. Aja. Krvavela sem od 4 t naprej na vsake 3 dni do 12. Po nuhalni do 16t je bilo vse ok. 16t zakrvavim ( 3 vložki niso bili dovolj do bolnice – 35 min vožnje) in se pokaže hematom. Sedaj se mi čisti. Ko mirujem je o.k. ko grem pa sam okol hiše me začne boleti. Pušenjak res pravi, da ne pomaga gibanje in tablet tudi ne podpira…. jaz si ne upam tvegat. Preveč sva se borila. Imam le estima 200 mg zvečer vaginalno. In zadeva se umirja…. hematomi so pogosti.
Kar se tiče tvoje službe. Jaz sem mislila da bo podjetje brez mene propadlo, da ne bodo zmogli. Vedi, da je zdaj edino in res edino pomemben le plod. Ne ti, ne tvoja služba. Pomemben je plod, vzami si čas zase, služba bo že prišla. Vse se zgodi z razlogom.
Držim pesti in mislim nate.