Nosečke po IVF 2018
Tokio, hvala!
Upam, da boste zrihtali nogico-no, sigurno jo boste!
Te pa čisto razumem glede spletnega nakupovanja, jaz sem večino že naročila kar preko spleta. Mi je najlažje, pa še domov pripeljejo. Čas, ki bi ga zapravila za vožnjo in tacanje po trgovini(in iskanja wcja), raje zapravim doma za počivanje 🙂
Nosečke pozdravljene,
v tem forumu sem že dalj časa, na začetku sem bila tudi aktivna, zdej pa bolj spremljam vaše zgodbe.
Odločila sem se, da se danes javim, ker sem prišla v 40.teden, danes je dan d…jeeej 😀 Ampak žal se še nič ne dogaja, mojemu otročku se nikamor ne mudi. Bi pa rada, da je to že za mano sem že zelo nervozna, pa tudi komaj čakam, da dobim to detece v naročje 🙂
Malo za spodbudo pa vam povem, da sem imela zelo pestro nosečnost, sem bila na bolniški od 12. tedna naprej…najprej krvavitve, potem otrdevanje in krči, v 29. tednu hospitalizirana, ker mi je grozil prezgodnji porod…No in evo me zdej bom čez rok 😀
Želim vsem čim bolj lepo in mirno nosečnost do konca.
Sej vem, da je drugačen filing, ko greš nakupovat v trgovino, pa primerjaš izdelke…samo za tiste, ki sem jih jaz naročila, sem itak prej raziskavo naredila, primerjala kaj nama najbolj ustreza itd. in potem ob kakšni akciji kupila 😀 sem pa drugač res razvajena ratala ob vseh teh spletnih trgovinah, po drugi strani pa-zakaj ne, če lahko? 😉 Tudi pol kasneje, ko bo dojenček, se bom verjetno še bolj posluževala teh uslug.
Punce, tiste, ki čutite gibe.. Kolk jih preštejete?? Js sm jih prvič zares da sem jih lahko ločila od prebavnih težav ipd začutila s polnimi 19 tedni. Ampak to je bilo čez noč.. Gibi se niso pojavili kot 1x,2x,3x na dan ali pa samo ob ležanju.. Prisotni so nonstop.. Od drugega dne naprej jih čutim že sede, stoje..sicer redko, ampak se pa vseeno začutijo sem pa tja.. V mirovanju jih naštejem tudi do dvajset_..?!?Par dni nazaj sem jih zazna samo na hrbtu in ne na bokih.. Sem se obrnila na bok in so se gibi umiril.. Zdej od včeraj jih čutim tudi že na bokih.. Uglavnm.. A mislite da je to “normalno” tako intenzivno brcanje? Če bi bilo gibov nekje za okras do cca 5-10 na dan bi se mi zdelo normalno.. DA jih je pa nad 20+ krepko, se mi zdi pa malce preveč za začetne tedne..? Jutri začnem polnih 20t.
Občutek je tak, kot da imam ribo v trebuhu :))))
misa 30 cestitke! ze imas malo strucko v narocju? porocaj nam kako ste😊🤗
jetkarmak uf ce bi se vsi dojencki obnasali “po protokolu” bi bilo odlicno 😉
pri meni je eden v zacetku migetal k da je na tekmi, drugi pa bil vec ali manj pri miru. nevem ce bi lahko nastela tistih 10 gibov. no sedaj v 33 tednu pa je zgodba ravno obratna. vsak otrocicek je svoje bitje in ima svoj znacaj, kar se kaze ze v trebuscku. tudi ce se kksen dan bolj umiri bo pa drugi dan bolj razgrajal. veliko vpliva tudi tvoja aktivnost. tistih 10 gibiov pa je minimum za premikanje. pa mislim da pride kasneje v postev za stetje ko so gibi ze zelo izraziti.
zapoj mu kaksno pesmico, predvajaj glasbo in opazuj kaj se dogaja. ali se tudi on umirii ali se bolj plese😊 ista glasba naj bi mu odgovarjala tudi kasneje😁
tokio,…ne more brez zapletov ane? no vazno je da je zadeva resljiva. bo terjala vec casa in truda od vaju ampak vazen je rezultat ane?
nevem ali si nam ze izdala spole? imena ze imas izbrana?
ja jaz imam pa danes pregled v porodnisnici da vidimo ce kaj napredujemo pri rasti…urin se mi ni nic popravil kljub temu da spijem vode 4l+
tako da grem sedaj na nadalne preiskave..res nevem kaj lahko se naredim..
kako ste pa ostale kaj
orhid si izvedela spol? jaz sem imela res super g in mi je vsak pregled naredila uz.
lepo bodite in bozajte svoje trebuscke
Zivjo punce, oglašam se še jaz.. nazadnje sem spraševala glede krčev in otrdevanju trebuha. Ta teden so bli krči zelo pogosti in sem šla k gin. Dala me je na ctg, in zabeležil je popadke na manj kot deset minut. Sem pa v 28. tednu. Panika! Maternični vrat se mi je pa znižal iz 4cm na 2cm.. še večja panika! Dobila sem buscopan in me poslala direkt v lj. Do lj so se stvari umirile, ni blo krčev in mv se je odebelil na 28mm. In sem bila poslana domov počivat.. In zdej ležim, pijem magnezij in ob krčih še buscopan.
Me zanima, če je imela še katera kake izkušnje z buscopanom in krči. Se mi zdi da delno deluje.. še vedno imam krče, ne tuk pogoste in tok izrazite, ampk prisotni pa so.
Piskercek, pocivaj, upam da se bodo krci umirili. Jaz sem dobila buscopan na začetku nosečnosti, vendar sem vzela vse skupi samo kakšne 2 tableti, takrat ko je bilo najbolj hudo. Drugače sem pa pila Magnesol. Mi je pa takrat rekla, da lahko 3 na dan vzamem, če bo hudo. Zdaj krčev nimam, mi pa trebuh otrdi, če sem cel dan okol, če pretiravam z delom, če preveč stojim. Ponavadi mine, ko se uležem.
Tandan, kako je bilo na pregledu?
Jaz sem bila v porodnišnici na kontrolni morfologiji, pa naj bi se dojenček lepo razvijal, vse tako kot mora biti, edino kar je rekla je to, da naj se moje žile še ne bi čisto prilagodile nosečnosti. A je imela katera s tem izkušnje? Čez 1 mesec moram priti na kontrolo rasti.
Jetkarmak, pomoje so gibi čisto normalni. Imaš pač malo bolj živahnega dojenčka. Pri vsaki je drugače, nekatere brc sploh še ne čutijo.. Se pa strinjam, da je včasih tak občutek, kot da bi bila riba notr 😀 No, zdej mogoče ne več tok, ker je dete že zrastlo, tudi brce so zdej že močnejše. Ni pa tako, da bi jih lahko štela.. Drugače pa, če so “brce” enakomerne in jih je več zaporedoma, to lahko pomeni, da se otročku kolca 🙂 Vsaj tako sem brala, sama zaenkrat tega še nisem izkusila.
Mene pa drugače pomirja, ko začutim brco. Ponavadi je to zjutraj, ko še ležim v postelji, pa potem zvečer na kavču in še v postelji pred spanjem. Zgleda ji paše, če sem umirjena in ko sem na hrbtu. Se pa zgodi sem in tja da brca tudi vmes v službi, ko sedim 🙂
Hojla!!! Se vsm javim z zamudo – na morfologiji vse OK, dobila pa bova punčko 😊😊😊 sva presrečna. Zaradi bolečega kriza mi je ginekologinja dala 14 dni bolniške… mi je super, ker hodim na sprehode in me je ze nehalo tiscati dol in tudi kriz me veliko manj boli…Aja, pa ginekologinja me je pomirila glede gibov – nd cutim jih, ker imam posteljico spredaj! 😊
Tokio, držim pesti, da se bo z novico vse uredili!
Misa30, Waaw, ze 40 teden! Super!
Zelim-si, držim pesti, da se ti uredi glede žil…
Orhid, hvala. Sem včeraj govorila s kolegico, ki je tudi noseča in je rekla, da so njej tudi opazili te zareze, pa da ni za paničarit – da bodo pač malo bolj spremljali, to je pa to. Saj v resnici sem sama sebe napsihirala za brezveze, mi nobena od zdravnic ni kej posebi rekla, da bi šlo lahko kaj narobe..Psiha dela svoje :/
Ojla nosečke in mamice, pa se vam končno pridružujem tudi jaz. V 10. tednu, po 3. et (etz) sem v veselem pričakovanju. Na začetku nosečnosti sem imela kar nekaj težav (krči, krvavitve, slabost, utrujenost), zdaj pa se je stanje umirilo in upam, da bo vse v redu. Prejšnji teden sem občudovala bitje srčka na prvem pregledu in sem presrečna. ❤ Nisem si mislila, da bo sploh kdaj to mogoče. Rok imam junija, zdaj bova počasi povedala prijateljem. Sicer pa 2 dodatna kilograma kar sama od sebe že kažeta novičko 😉 a se skušam čim manj obremenjevati s tem. Zanima me, če je še katera tukaj, ki je na začetku nosečnosti? Pozdrav vsem 😊