Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečke po IVF 2018

Nosečke po IVF 2018

Jaz sem sobo za otroka narocila pri mizarju iz masive, ki jo bo lahko uporabljal se dolgo. Posteljica bo pa kar za jogi 140 x 70 cm. Vsec so mi elegantnejse, tople, naravnih barv.

Flamingo, ja, se strinjam da se splača vložiti več in kupiti masivo, če misliš imeti sobo za dlje časa. Jaz bom imela to sobico samo, dokler bodo otroci manjši (in skupaj v eni sobi), preden se razselijo po svojih sobah.

Neučakana.. Glede progesterona sama jemlem dabroston ker mi estima ni všeč (skoz hoditi na wc za vstavljanje, poleg tega pa še vse ven teče.. Motilo me je in sem raje na dabrostonu) sicer se naj bi to jemalo di nekje 13t ampak jaz še kar naprej jemlem… Poznam eno, ki so ji dabroston predpisali zaradi krčev in odpiranja v 20t. Tako da očitno ima tudi pri tem kakšno vlogo.. G pravi, da škodit ne more. Ne vem pa če mi nogiče ravno zato ni vsak dan slabo… Eh toliko enih vprašanj pa pomislekov :))
Kje si pa ti? Kateri teden? Kako daleč si?

Orhid, si se prijavila potem na kakšen pregled v Dravlje? Meni vsamič, ko grem na ultrazvok kar dodajajo dneve pa tedne. V torek so mi enajst dni dodali po ultrazvoku pač da je starejšo. Tako da zdaj sploh ne vem več v katerem tednu sem.. Mislim da bom vstopila v 19t po ultrazvoku.. Ima pa že skoraj 200g.

Jetkarmak, nisem se potem prijavila še na nič, zdaj bo itak čez dobih 14 dni že morfologija pri moji gin., tako da sem se odločila, da bom kar to počakala.
Uf, jaz sem pa ravno včeraj vstopila v 19 teden, tako da sva zelo blizu. Na kdaj so ti pa prestavili rok? Meni je Pušenjak rekel, da se pri IVF/ICSI roka ne prestavlja, saj plod ne more biti starejši – ni dvoma, kdaj je bila oploditev. Je bil pa tudi pri meni dojenček večji že na nuhalni (mi je rekel, da če ne bi imel podatkov o ICSI, bi rekel, da je starejši). Kako si pa drugače? Vse OK?

Kako ste kaj ostale?

Jaz sem v pričakovanju morfologije, komaj čakam da vidim malo pikico na UZju. Sicer sem pa super, brce vsak dan bolj čutim 🙂 Pa ve?

Orhid potem pa vseeno če počakaš še teh 14 dni 🙂 morfologija je super drgač sam si se predstavlala da vse pregledajo. Ma pregledajo samo organe pa tko. Sem mislila preden sem šla da pogledajo tudi črevesje, jetra, rebra.. Ma nič od tega. Čisto podobno kot nuhalna je, ne vem če kakšen organ več najdejo haha :))
Jaz nisem v postopkih. Sva komaj začela delati na tem, pa se je prijelo na srečo takoj. Sem se pridružila vseeno kar k vam 😀
Hm.. Ma po zadnji menstruaciji sem zdaj v 18t. Po ultrazvočnih meritvah pa nekje mislim da 20 teden. Mah.. Sej vseen.. Teden gor al dol. Tko al tko so normalni porodi od 36 do 42 tedna. Hehe 🙂
Brcike jaz ful ne ločim.. Čutim da se nekaj dogaja, pa da me nekaj oplazi in “butne” ampak se še nisem nekaj osredotočala na to tako, da bi rekla aha to je to zdaj jih grem pa štet hehe ;))
Slabosti so še vedno prisotne pri meni hjoooj 🙁 :)))

Zelim-si, kdaj točno pa imaš morfologijo?

Joj blagor vama, da že čutita brcike. Jaz še nič ne čutim 🙁 upam, da bom kmalu…

Jetkarmak, na kateri datum pa imaš rok? Ja, glede tednov je itak vseeno, ker skoraj nobena ne rodi na rok. No, edino moja sestra je čisto po šolsko na rok, z vsemi znaki poroda vnaprej 🙂

Jetkarmak, sej za nuhalno pravijo, da je zgodnja morfologija 🙂 Meni je važno, da pogledajo, če je vse ok. Pa da dokončno izvem spol 🙂
Orhid, v ponedeljek 🙂 Komaj čakam! Meni je gin.rekla, da mi zaradi pgd pripada še en pregled v porodnišnici, kot drugo mnenje, tako da bom verjetno dobila še eno napotnico za pregled.
Brce so zaenkrat pri meni tudi take bolj mile, čutim bolj kot da se nekaj premika notr, da res brcne še ni tako pogosto. Vse to pride še tudi za vaju 🙂

Mislm da mam 25.marec če prav razberem z ultrazvoka,. Predvidevam da se mal “lovijo” ker težko določjo točen pdp ker nihče ne ve kateri dan točno je bila ovulacija. Ne vem kako imajo to. Na nuhalni sem imela napisan 29.3 pomoje. Zdaj mi piše 25.3. Na zadnjem listu.
Ti? 🙂
A je katera v porodnišnico naročena na morfologijo? Moj G ima tam ordinacije očitno..
Prave brcike se pomoje sploh ne čutijo pred 25 tednom al tko nekak. Pomoje se na začetku čuti samo kot premiki, nežen dotik ipd. To pa čutim nekaj ja 😀
Orhid, poskusi se osredotočiti ko se čosto umiriš na kakšne premike. Jaz jih čutim malce pod popkom na levi strani.

Želim si.. Ja sej. Tko poteka tudi ta morfologija. Vsaj pri meni je bilo tako. Nekaj barva popkovino, gleda žile v njej, ostale organe se mi zdi pa da samo preleti tako. Jaz sem res mislila da bo šel vse skoz hehe. Od črevesja celo, do jeter, reber, prsnice,… Ma nič to ne gledajo tudi na končnem izvidu maš vse isto napisano kot na nuhalni. Le povhno enih grafov je in meritev obseg glave, stegnenice, trebuha, teža. Pa tko 🙂
Sem mu kar rekla a to je to od morfologije. Pa prav kaj pa bi radi da pogledamo še če je nos kriv alpa če manjka kakšna zasnova zob 🙂 haha no potem mi je le še mal več stvari pokazou in rekel, da se to ne gleda ker ne iščejo popplnega brat pitta xD sem videla potem še rebra, ustnice, jezik.. Ma če nebi prašala, tega nebi vidla hehe.. :DD zelim si porocaj kako se je tebi zdelanmorfologija 🙂 in spol! 🙂

Zelim-si, super, potem boš kmalu videla 🙂 To je pa fajn, da ti pripada še ena, če ne drugega, boš še enkrat videla svojega sončka 🙂

Jetkarmak, če imaš 25.3., potem si 18. teden. Ker jaz imam 21.3. pdp in sem šele vstopila v 19. teden.
Za morofologijo pa – samo da si izvedela, da je vse ok 🙂 A spol so že videli mogoče? Jaz upam, da ga bodo na morfologiji.

Saj jaz se tudi poskusim osredotočiti na premikanje, ampak dejansko ne čutim ničesar…

Meni je rekel G da se vedno šteje +1 teden in tako tudi štejem. Če si 10t +1 dan si v 11 tednu. Ne vem, tako je mebi razložil :/ tudi ko dobiš M, si dejansko že 1 teden, kakor vem.
:))

Glede morfologije je sicer rekel, da je vse ok. Ni se pa videlo čisto vsega kot bi se moralo. Itak grem še na pravo morfologijo v 21t so me naročili. Tista redna morfologija, ko tudi je za vse enako.
Spol sem izvedela pa že v 10t ko sem šla na nifty. Fantek je 🙂

Koliko časa pa je trajal pregled pri tebi? V katerem tednu si? Se mi zdi, da si imela kar zgodaj to. A se ne opravlja od 20t naprej? Jaz bom imela najprej pri svoji, potem pa verjetno dodaten pregled v porodnišnici. Orhid, meni je gin.rekla, da sama ni čutila brc pred 20t, tko da ne skrbi.
Mene vsake tolko mal brcne, ampak to ni tko, da bi jih zdej lahko štel. Tudi čez kožo jih še ne čutim. Kakor vidim pri nekaterih, ki postajo filmčke, se pa že konkretno vidi brca čez trebuh tudi v 20t. Med sabo smo si različne, prav tako pa tudi otročki različno ležijo, eni bolj spredaj, eni bolj zadaj..

Šla sem na zgodnjo morfologijo, samoplačniško. Zgodnjo morfologijo kakor sem razumela izvajajo samo samoplačniško in od 16t al 17t naprej. Stem da se moraš zavedat, da to ni nadomestljiva pač z pravo morfologijo.
🙂
Po 20t se pa hodi na kontrolo rasti. Spet govorim o samoplačniških storitvah… 😀

kako pa to, da si se odločila it na zgodnjo morfologijo?

Hodim na te samoplačniške preglede kar vmes med “rednimi” nevem zakaj.. Ni mi škoda dati denarja, tisto urco časa si pa tudi vzamem.. Dobiš cd, slike, sproti vidiš kako se odvijajo stvari pri plodu in hodim 🙂 tam v Dravljah sploh ne prideš na vrsto pri teh samoplačniških pregledih.. Je kar gužva, sploh po 20t ko hodijo punce na preverjanje rasti na dva tedna al tri.. Ipd

Meni je bilo na začetku res zelo težko čakat, zdaj se mi zdi, pa da kar hitro minejo te 4 tedni od enega pregleda do drugega. Drugače bi verjetno isto naredila kot ti..

Ja sej, tudi sama mam občutek da so začeli tedni kar tečt. Ful se mi zdi, da gre res hitr. Na začetku je pa trajalo ja. Je pa problem ker vsem ne delajo ultrazvokov, nekateri G, se držijo teh standardov da ti pripadajo samo trije ultrazvoki. In potem punce hodijo tja, kot samoplačniki. Tako mi je ena povedala tam.. V 36 tednu je bila. Za sabo je imela pa samo prvi ultrazvok, in morfologijo. Pa nuhalna ampak to kot spet samoplačniško..
Kdaj pa imaš ti predviden rok, želim si? Spola pa tudi še ne veš, če se prav spomnim?

Živjo nosečke. Da se še malo jaz javim.. trenutno sem v 26. tednu, pdp imam 28.01. Morfologijo sem že imela, vse ok, spola pa itak nocmo vedt. Me pa bolj zanima, ce imate ze kaj laznih popadkov? Mene zadne tedne ze tako otrduje trebuh, da me ze malo skrbi da ne bo otrocek pohitel na svet.. vcasih me parkrat na dan samo, vcasih pa kr cez ceu dan.. 🤔

New Report

Close