Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečke po IVF 2018

Nosečke po IVF 2018

Tandan… najprej čestitke …. tale nifty se kar prodaja ja… ma saj ne veš kaj bi… ampak, midva sva ga vzela in naredla…. pa saj ne veš če je boljše tako… ampak, mislim, da je v najinem primeru bilo. Ker drugače bi si sedaj ziher kaj očitala in bi se spraševala zakan nisem drugače naredla…
Hvala za pozitivne besede in srečno do konca.

Miša,
Držim pesti zate, pazi nase in se ne obremenjuj, ampak počivaj pa le… javi se še kaj….
ja…. sem zagovornica teh dveh rekov…. vse se zgodi z razlogom in da ti naložijo kolko lahko neseš…. ma je jeba, a lej…. še vedno bom rekla, pa čeprav ob hudi bolečini: narava je naredla svoje, ker je vedela da mora…. nikoli ne veš kaj bi te bakterije povzročile najinima princeskama, lahko bi bili pa invalidi celo življenje…. lahko bi to ali ono… ne veš…. ampak razlog je bil…. kot sem že rekla, plani so narejeni naprej in zdej smo samo še bolj močni, ker nas je več ki navijamo 😍😍😍😍

Brave res je tako… sicer pri meni je bila neka druga preizkusnja v lajfu par let nazaj…tezka in boleca a mi je dala toliko “dobrega” da sem zdaj sigurno veliko bolj psihicno močna. Mene je to spremenilo da drugace gledam na stvari…in mi je lazje.

No jaz pocasi lezem proti koncu in se kar sprasujem kaksen bo ta naš dojenček, komu bo podoben, kateri spol se skriva… 🙂

Brave ti si zdaj ok po teh antibiotikih ali potrebujes se kontrole?
Saj diete pa nimas več?

Ja…. treba je it skoz to….

Ja… še malo.?se večkrat spomnim nate, da zdej pa res še čist mičken 😍😍😍😍😍😍…. javi kaj bo prikukalo… princ al princeska 😊…

Ah, ti antibiotiki…. ma sem kinčala z njimi, ma imam pa še cel rjav jezik…. ne vem, upam da bo to šlo počasi tudi stran….. kontrolo krvi še imam, tako da…. počasi se sestavljam. Krvavim še, pa voda me kr peče…. ampak lej…. sem navajena krvavitev že od januarja…. se sprašujem, če bom sploh znala živet brez njih 😆😉🤔….

Diete nimam, sladkor si merim, je normalna vrednost .. a se trudim, da bi še naprej tako jedla, bolj zdravo….

Punce pozdravljene. Pri meni je kot zgleda uspešen drugi postopek ivf. Potrditveni uz imam v cetrtek, ustavili so mi dve pikici. Daje me grozna slabost en cas mi pase za jest kitajska naslednji dan italijanska pol ne norem videt nicesar uglavnem kako ste ve prenasale zacetne tedne slabosti?
Brave tako mi je hudo zate, spomnim se te se iz drugega foruma.. ko sem prebrala so se mi kr solze ulile tako mi je bilo hudo.. nikoli nismo iz hudega, zato se sama bojim veseliti, ker prehitro kaj pride.. spocij se, naberi si novih moci in cakam tvoj plusek do konca leta! Vidim da si res pogumna in mocna zenska in zelim ti vse lepo!!

Punce spremljam vas nekako ze od samega zacetka bi se temu tako reklo… Nekaj casa se res nisem posvetila branju tega foruma ker sem bolj aktualna na drugem… ampak ko sem danes videla to zalostno novico sem bila cisto sokirana!! 😐😐😓😓😓😔😔😔 Brave2017…. Iskrene sozalje…. Si Pogumnaa, pozitivna in odlocna zenska.. Kar tako naprej vedi da sta tvoja dva angelcka ob tebi in da ti bo uspelo se v tem letu ne dvomim!!!! 😘 Posiljam ti en velik objeem in ostani pozitivna se naprej!!!!!!🤗🤗🤗😘

Mačkica čestitam!!!!! Menj ni blo slabo, samo spala sem skoz… utrujena na hard….

Mačkica in 24, hvala vama za pozitvno energijo in tople besede….

Hej hej… srečke nosečke, kako ste?

Jaz sem imela prvi UZ pregled, stanje je kao o.k. zdej čakam m…. upamo, da pride… v tujini so reli 6 mesecev pavze, tako da bom videla kaj bo v Lj 9.8…..

Sporočite kako ste kaj….. mislim na vas, pošiljam vam pozitivno energijo za lahek porod 😘😘

Brave super! Samo da je vse ok.
Mi smo super smo vmes imeli nuhalno in je vse super tko da se nisva odlocila za nifty. Mi zadosca nuhalna. Je pa 1: 3980

Brave kako je tebi kaj teza narascala, oziroma ostale nosecke z dvojcki? Danes smo dopolnili 14 tednov. Vceraj sem se tehtala in sem se zredila za 3kg
Nimam niti obcutka kok je to. Nikjer ni nobene litariture o dvojckih ali pa clankov s katerimi bi si pomagala. Pa ne samo glede kilaze ampak na splosno glede vsega.

Upam da ste ostale vse ok in uzivate v trebusckih 😚😚

Tandan…. jaz sem hujšala skoz, zaradi diete gestacijski diabetes…. sori, ne znam odgovoriti.
Od 18 tedna naprej pa se mi je malo dvignila teža…. ampak res malo, slabo kilo….

Ne obremenjuj se z ničemer, edino kar te bi opozorila je, da pojdi redno do zobarja. Naj sam pogleda, maker te nič ne boli. Dlesni – naj nebi bili niti malo vneti…

Ja sej vem da se ne rabim obremenjevat samo sej ves kako je ko prvic v tebi raste bitje ki ji si ga tako zelel..potem hocs skos neki brat o tem, iskat info..ker lahko in se bojis da kaj ne zafrknes.

Ja zobar, dobro da si me spomnila. Sem imela v mislih pa sem cisto pozabila.
Mam pa kr probleme z dlesnimi. Odkar sm hodila teh klinikah mi dlesni krvavijo ob scetkanju. Zgleda so krivi vsi te hormoni ki smo jih dobile. Pa pazim na higieno imam pasto in scetko za obcutljive dlesni pa vseeno. Prej sm po narocilu zobarja vsake tok casa imela terapijo z ustno vodico curasept, zdej si pa ne upam. Sm ze poklicala in se narocila 😉

Živjo!
Jaz imam pa končno jutri prvi pregled pri svoji ginekologinji. Komaj čakam! Na potrditvenem uz prejšni četrtek je bilo vse ok. Zrastli smo na 15,30mm. Upam da bomo jutri tudi gledali koliko smo zrastli. Me pa zanima, če je katera uporabljala crinone 80 vaginalni gel od nosečk?

Pozdravljena upanje, jaz si vstavljam crinone gel, noseča sem 8t 4d, kaj te zanima ?
Vsem nosečkam želim, da nosečnost dobro poteka, tistim ki pa čakate na magičen plus želim, da ga zagledate čim prej!! Srečno!

Meni so rekli na potrditvenem uz da si ga ne rabim več dajati. In tako je zdaj en teden. Imam pa še vedno rjave grudice, kot da bi se še vedno izločal gel.

Dina 89, ti ga še vedno uporabljaš? Malo se sekiram, ker so mi rekli da ga ne rabim več.

Res? Kje si vodena v Lj? Jaz sem bila v Mb in so mi rekli, da si ga moram vstavljat do 12tedna…Vidis, kako različno svetujejo. Najboljše, da se držiš tistega kar ti rečejo…verjamem, da so pa se kar nekaj časa te grudice ja, verjetno bo trajalo nekaj časa, da se bo popolnoma sčistilo.

Ja v Lj sem bila vodena. Še 2x sem jo vprašala če še naprej uporabljam gel in je rekla da ne.

Punce pozdravljene. Tako jaz pa dopustujem in soncim trebuscka (bolj v sencki pod borovcki 🙂 vstavili so mi dva zarodka in na potrditvenem smo videli dva srcka. Zdaj je 9i teden. Cakam pregled pri svoji ginekologinji, ki je prav tako na dopustu. Nimam tega gela, ampak vaginalne kapsule, katere noran jemat do nuhalne se pravi do cca 12.tedna. se mi pa zadnje 4 dni ob vstavljanju teh kapsul ki si jih apliciram 3x na dan pojavlja rahel rjavkast izcedek ki je bolj svetel pa tudi v majhnih kolicinah. Enkat je drugic ne. A je kera kaj brala o tem kje? Pomagati ni pomoje tako ne morejo, saj podporo si tako vstavljam.. srečno vsem!!

Vse je ok. Mam rahlo vnetje, najbrz da glih zarad tistga gela. Otrocek raste. 😀

Živjo, punce, pa se vam še sama oglašam. 🙂

Malce sem odlašala, ker po eni strani še kar ne morem verjeti, da je spet uspelo (to je bil najin 4. postopek IVF-ICSI). 🙂

Po drugi pa še predobro vem, kako hitro se lahko vse v trenutku spremeni in konča in bi najraje videla, da bo se za naslednjih nekaj mesecev pred vsemi skrila in konec pričakala v osami. Uspešen je bil namreč že najin prvi postopek, a se je potem vse skupaj končalo v 25. tednu zaradi težke preeklampsije + sindroma HELLP, kar je izjemno nevaren, a tudi izjemno redek zaplet, sploh tako zgodaj v nosečnosti, ampak ja, ravno jaz sem bila tista, ki mu ni ušla. 🙁 Nosečnost smo morali takoj prekiniti. Otroček je bil premajhen in prelahek in mu žal ni uspelo.

Po tej izkušnji se je bilo težko podati v nove postopke, predvsem zaradi strahu, da bi se vse skupaj ponovilo. Ampak smo pač borke in evo me, tu sem!

Tokratni postopek je bil spet uspešen, pričakujem dvojajčna dvojčka, trenutno je 13 tednov in nekaj dni in zaenkrat je vse ok. Še celo slabosti in glavoboli so končno začeli popuščati, čeprav še ne povsem. 🙂

Glede na dogajanje v prvi nosečnosti je to, da sta se prijela dva, zame sicer kar velik problem. Že tako 50-odstotno tveganje za ponovitev vsaj katerega od s preeklampsijo povezanih zapletov se je s tem še malo povečalo. Ampak zdaj je, kar je. In vse, kar lahko naredim, je, da grem s polnim korakom naprej in upam na najboljše. Tako ali tako sem v oskrbi ambulante za rizično nosečnost, sem torej v najboljših možnih rokah. Bo pa gotovo živčno vse od konca … 🙂

Brave, tvojo zgodbo sem spremljala od začetka in moram priznati, da me je konec zelo prizadel. Me pa veseli, da si pogumna in optimistična za naprej, drugega nam itak ne preostane. Vso srečo ti želim!!!

Tandan, mislim, da si ti čisto malo pred menoj, le kak teden … 🙂

Upanje, Mackica, tudi jaz sem gel Crinone prenehala uporabljati po prvem UZ. Še dobro, ker mi je povzročal kar hudo vnetje, ki se je povsem rešilo šele po prenehanju uporabe …

Pozdrav tudi vsem drugim puncam in držim pesti za naše žabice!

Tokio da mi je zal.. joj ko slisim take zgodbe mi gre na jok..zakaj se to dogaja..
Pa vendar me po drugi strani razveseli moc in pogum ki jo imate.
Vrjamem da te bodo tokrat imeli pod drobnogledom in da bo vse ok.

Ti je bilo zelo slabo? Jst morm rect da sem kr dobr odnesla prvi del. Nisem nic bruhala samo utrujena do onemoglosti kar je pa tudi minilo

Ja pa sva res cisto blizu )) kje pa si bila nazadnje, jaz v mb.

Vsem zelim res uspesno nosecnost in porod!!

New Report

Close