Nosečke po IVF 2018
Brave2017 – grozno, par dni nisem šla pogledat tule pa takole 🙁 pa tako sem mislila kako se bo pri tebi lepo izteklo. en objem še od mene. pa drži se in ne obupat.
Vem da trenutno, imaš druge misli, ki ti hodijo po glavi ampak da ti sporočim še kako je pri meni, MR je pokazal da naj bi blo vse ok, so pa krvni testi pokazal da naj bi imela makroprolakteniji (nevem če sem prav napisala) To pomeni, da so moje molekule prolaktina velike in imajo 2x daljšo razpolovno pot in zaradi tega zgleda kot da imam povišan prolaktin, in potem ko so dodal neko kemikalijo PEG, je pokazalo 1x nižjo vrednost, ki naj bi bila normalna, če si prav razlagam izvid. Je pa to baje pogosto pri tistih ki imajo hashimoto oz. druge avtoimuna stanja.
brave2017 – vzemita si čas za te hude rane na srčku. ko bosta pripravljena na nov postopek, pa nadaljujta. ne pozabita drug na drugega. človek ne ve kaj naj reče sploh… ta bedasta usoda vsakemu od nas naloži nekaj. držim pesti, da vaju bo kmalu nagradila z novim plusom!
mene je prizadela že samo ta novica, da se je pri meni očitno začelo z dvema pikicama, pa se je nadalj do srčnega utripa razvila samo ena. za drugo so rekli, da naj se bi resorbiralo. je pa detece, katerega utrip smo videli nekoliko manjše 🙁 čist sem nesrečna zaradi tega. in zaskrbljena. in se s tem detecem dnevno pogovarjam naj raste in raste, da bo prišlo na svet… ugledaš plus. a žal to še ni to. je borba tudi še naprej. borba za naše malčke…
Zara, držim pesti da bo takšen porod, kot si želiš…. s pozitivizmom, ga boš priklicala :)… Kako pa je s posteljico? Je vse sedaj zgoraj?
Ja…. veš da je prezgodaj a pri meni brez plana ne gre… Itak je odločitev, da letos zanosim :)… Veš včasih se sama vprašam od kje energija a zgleda da sem zdej pa res postala še večja borka…. Trenutno si pripravljam teren…. Naročila sem se v kliniko Orlando v Zagreb, da si pošlihtam te hormone… Tam je ena super zdravnica dr. Toljan Sanja in bom šla samoplačniško, da uredim zadeve kar se tiče hormonov. Prijavila sem se na hormonalno jogo, katero sem že prej obiskovala, a sem sedaj zaradi nosečnosti prekinila, saj je ne priporočajo… Poslala sem mail, svoji ginekologinji, da ne čakamo na datume šele septembra, pač pa da jih imava odprte, da zadeva lahko steče. Poklicala sem v tujino in čakam sedaj mnenje njih,kdaj začeti, kako začeti in na kakšen način…. saj veš drugo mnenje…
tujina, da ali ne? To je zdej res vprašanje…. Tukaj v Lj sem se odločila, da bom vseeno šla na razgovor, dlje nisem prišla, ker menim, da moremo razčistiti kako in kaj… Zakaj je na Češkem šlo a tukaj ne. Bomo videli koliko bo zdravnica odprta za pogovor. Nenormalno mi stoji ob strani zdravnica iz amb za rizično…. Ta ženska je res sonce!!!!!!! Gre za dr. Druškovič. Nisem še videla tako prijazne in tako pozitivne zdravnice. Z njo sva na vezi, da se avgusta dobimo in pogovorimo….
Do avgusta imama časa zase in najini pikici, ki sta tukaj nekje ob meni in mi dajeta moč in pogum….
Sem se razpisala….
vk17: no, nekaj je ok…. ni pa vse rožnato… kako boš sedaj s tem prolaktinom? Kdaj imaš pregled… Jaz imam pa hiperprolaktinomijo… torej sva glih za skupaj…. ena makro druga hiper…
dolenjca: samo pozitivno, ni druge!!! Vse bo o.k., vzami to kot dobro, da te bodo bolj spremljali in bodo imeli več nadzor nad nosečnostjo. Če boš morala v amb za rizično, pa definitivno pojdi v Lj do dr. Druškovič!! Ženska je sonce,res!!!!!
Hehehehe… 4x sem mogla pogledat ime, da sem skapirala kaj sem spremenila…. hihihi…. no ja. Me je avtomatsko odneslo.
Ja. Moj možek pravi, da sem res asica a hkrati se čudi kak me lahko neka mala stvar tak zjebe…. pa se hecam, da sem menda rojena za velike stvari
Dolenjca res se probaj Druškovičevi pripopat… ti ne bo žal 😁….
Punce pozdravljene!
Sem se odlocila da se vam pridruzim koncno saj se mi zdi posteno ce vas ze berem in spremljam 😋
Za mano so 4ivf-ji. Zadnje pa sem imela prvic zamrznjencke in obe pikici sta se odlocili da ostaneta pri meni. V petek imam nuhalno in sem kar malo zivcna ce bo vse ok. Mi je pa ginekologinja zagreto predlagala nifty. Ne razumem pa zakaj saj se nisem bila na nuhalni niti nisem nad 30.
Brave…ni besed…sem se veselila s tabo za + in jokala ob zadnjen postu..me pa zelo veseli da si tako mocna zenska. Takih ne najdes kar tako! Spostovanje…
Po dolgem času se tudi jaz javljam…
Brave…tvoja novica me je res potrla…sočustvujem s tabo…nekateri bi rekli, da se vsaka stvar zgodi z razlogom…sama ne verjamem v to. Ti pa močno močno želim, da se te kmalu nasmehne sreča in se nam pridružiš kot srečka nosečka. Držim pesti zate! Bodi močna, pozitivna in nikdar ne obupaj!
Tandan lepo pozdravljena med nami 🙂 Jst sm opravljala nifty po nuhalni, ker mi je dvojni hormonski test precej znižal ocene. Hecno je, da ti že prej predlaga, ker ni smiselno. Drugega smisla ne vidim v tem kot, da želi zaslužiti oz. želi da zasluži tisti, ki ti bo opravljal 🙂 Sama sem imela nuhalno pri dr.Reševi in ko me je poklicala za rezultate (1:513) je rekla, da je to izven rizične cone in naj se sama odločim al bom šla na nifty al ne, ko sem pa vprašala svojo ginekologinjo, pa je tudi večkrat ponovila, da naj grem…
Tako da, Tandan kar brez panike, najprej opravi nuhalno, pa boš potem vidla, če rabiš še kaj. Jaz sem šla na nifty bolj zaradi lastnega miru 🙂
Sem v 19.tednu, na bolniški že od 28.04.(krvavitev zaradi hematoma), včeraj pa spet na urgenci zaradi otrdevanja trebuha in močnih krčev. Z otročkom je vse ok, lepo raste 🙂 Imam, pa tudi miom, ki se je pojavil pred kratkim. Moram pa še naprej počivat, pit buscopan in magnesol…
Srečno vsem!