Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Kako pa meni tale nova oblika foruma čisto nič ne paše … Najprej par dni sploh nisem znala priti do forumov :), nisem pa imela časa, da bi se neki poglabljala.

A niso prazniki izziv že sami po sebi?
Pojejte samo en kos potice na dan, in to tiste, za katero veste, da je res dobra (ne kakšne suhe z debelo, preveč zapečeno skorjo), šunko brez kruha, jajca pa itak lahko. Jaz itak jem samo pirhe, potice nisem jedla že par desetletij, mesa pa itak ne konzumiram.

Jaz sem se skoraj pozdravila. Ne morem verjeti, da se tole kar vleče. Grlo se noče spucat, kot da je še vedno malo vneto, samo se nikakor ne morem odkašljat. Čutim, da bi se morala, pa se nič ne odtrga proč, ko se odhrkam. Kr neki no. Imela sem res ogromno dela, samo 4 ure spanja, tako da sem bila kar v nekem drugem stanju.
Tako da spet nekako jovo na novo.

Maia, meni je tudi šlo počasiiiiiii, še počasneje kot tebi. Sem šla gledat poste za nazaj in tisto, kar sem imela namen naredit v pol leta, se je razvleklo na eno leto. Ampak kile so šle dol, bolje v enem letu kot nikoli. Tudi jaz bi v bistvu rada šla še kak kg ali dva dol, pa se upiram.
Imela sem hormonske tablete, ki so me malo zasukale, zdaj jih nimam več, in me spet hormoni sučejo po svoje … Pridejo še kake druge skrbi v življenju in gre vse skupaj malo čez rob.
Zdaj moram res začeti spet telovaditi, ker drugače … joj meni. Zdravnica je bila tako zadovoljna z mojih holesterolom, se vidi, da veliko gibljete, dan pozneje sem pa že zbolela.

Napihnjena sem pa tko … od ovulacije. Sem šla prav na vago, ker sem imela občutek, da imam 5 kg več. Pa kile štimajo, trebuh pa nosečniški.

Oj Maia, ko opisuješ včerajšnji dan, se kar najdem v njem. Še danes se vleče. Zdajle odlagam peko potice..do zadnjega. Vedno naredim nočno potico, cca pol ure dela imam, ura je 10, jst pa tipkam, hehe. Res sem utrujena.
Tile 3 dnevi bodo super prišli! Pri hrani nimam nekih preveč optimističnih želja. BOm se poskušala držat nazaj. Rada pa bi in to je moj cilj – vsaj 1 uro rekreacije na dan v teh 3 dneh. Prav rabim miganje…

Tole marčevsko hujšanje pa je bilo bolj stagniranje….
31.3. – 72,9 kg (-0,4 kg marca)
28.2. – 73,3 kg (-1,5 kg februarja)
31.1. – 74,8 kg (- 0,7 kg januarja)
31.12. – 75, 5
Saj se mi je zdelo, da ne bo nekega premika in da bo treba kaj več narest za bolj konkretno hujšanje. Po drugi strani pa se bojim, da je tole celo nekje moja “optimalna” teža, glede na starost in konstitucijo in glede na to, koliko sem se pripravljena odpovedati hrani in pijači. Količino rekreacije pa tudi dvomim, da bi jo uspela kaj drastično povečati. Saj ne da imam namen odnehat, bom pa previdna pri nadaljnjih obljubah in napovedih. Sploh za tele praznične dni, mo probala predlog od Štefke plonkat. 🙂
MaiaS, tebi pa čestitke! Pridna si.
Pravakava, če so zdravstvene težave, je hujšanje še večji podvig. Dobra si. Če prav razumem, si većino viška kg že zgubila. Čestitke za vztrajnost.
Vsem skupaj, tudi tistim, ki bolj berejo in manj pišejo, prijetne praznike.

Ojla punce!
Jaz sem izpolnila svoj plan glede gibanja. Vsak dan 1 uro hoje, danes pa s kolesom v klanec za dobro uro. Zdajle pa še na sprehod, da bodo tudi koraki štimali.
Upam da boste brale in da se zberemo za en POST za jutri. Sadno-zelenjavni. Detoksikacija :-))))

Štefka, hvala za velikonočni izziv glede gibanja, tudi meni je uspelo zaključit z dobrimi 3 h gibanja (hoja) v zadnjih 3 dneh. Za jutri pa imam v planu plavanje zvečer in bom potrebovala nekaj bolj konkretnega čez dan za jest, drugače bom prešvoh za v bazen. Se bom pa vseeno kontrolirala pri količini in se držala zdrave hrane.
Ķaj več od plana za april pa še sporočim.

Uf kako ste aktivne! Bravo! Jaz sem bila pa povsem praznična, pa malo sem se pritoževala nad vetrom 🙂 ker sem morala kar naprej popravljat rutke, da so pokrivale ušesa 🙂
Se pa z veseljem pridružim jutri Štefkinemu čiščenju. Saj šampanjec velja kajne 😉
Torej jutri sadno-zelenjavni, za petek pa planiram prvi pred-službeni vzpon, ki je potem v planu vsak teden.

Velja! Zvečer pa en šampanjček 🙂

Držim pesti za vse, ki ste danes na sadju/zelenjavi.
Delim z vami tele misli: Maščobo moramo pokuriti, a maščobo pridobimo predvsem zato, ker ne izboljšamo presnovnih procesov. Vsega namreč ne moreš pokuriti samo z gibanjem, da pokuriš odvečne kalorije, je treba torej imeti urejene presnovne procese. Maščobne celice je treba najprej odpreti, kjer pa nam mnogokrat manjkajo kakovostne maščobe, ki pomagajo pri učinkovitem delovanju celične membrane oziroma poskrbijo, da je celica prepustna. Nekdo, ki je slabokrven, ne bo shujšal, prav tako nekdo, ki mu manjkajo maščobne kisline, in prav tako ne nekdo, ki ne dobi dovolj antioksidantov.
Sicer v teoriji marsikaj vemo, vseeno pa – celoten članek je na https://www.zdravje.si/marija-merljak-izguba-kilogramov-ni-zdravje?utm_source=PushNotification&utm_medium=WebPush&utm_campaign=Merljak

Kako nama gre Matruška? Jaz sem pred zame najtežjim delom dneva, večerom. Ampak bom! Bom šla zgodaj spat.. Brez šampanjčka 😉
Matruška, sva si zelo podobne vidim. Tudi jaz planiram predslužbene vzpone v kratkem. S kolesom ali peš!
Prvi alt, hvala za tole. Sem šla prebrat cel članek. Se večinoma strinjam z njim. Vsega po malo je tudi moja filozofija. Sam kaj, ko je včasih vsega preveč 😀

Uspeva Štefka! Za kosilo sem sicer pospravila eno kar konkretno zelenjavno mineštro, ki žal ni bila iz domačega lonca, sicer pa dopoldan jabolko in banano ter nekaj jagod, pa prejle ohrovt in korenček s kančkom masla. Mislim da bo uspelo! 🙂 bravo! Se pa veselim zajtrka, in precej razmišljam okoli tega kaj bi si pripravila.
Trenutno kuham zelenjavno piščančjo obaro za v službo jutri, pa še za nekaj dni 🙂

Med porodniško sem večkrat gledala to gospo iz članka na jutranjem programu. Ima veliko dobrih idej. Všeč mi je njena miselnost glede lokalne hrane. Sem sama kupila chia semena dva meseca nazaj, pa jih kar s predsodkom uporabljam. Najbrž jih niti ne bom porabila. In ja jesti kvalitetno in pestro. To je super. A vendarle smo tu da tudi kaj izgubimo, in je res treba najt način, da lezeš proti cilju. Vsak drugače.

O Matruška, zdej si mi zacedila sline :-))) a bi mi vsaj recept dala? Bom nardila enkrat zdej!

Uspela sem! Že v postelji.. nočko!

Alo punce,kje imate končni rezultat marčevskega hujšanja?Objavila ga je samo prvi alt.
Nas pa zanima izguba kg mesečno ob vaši prehrani in rekreaciji.
Kar pogumno ga napišite.

Vrnem se iz mini počitnic in kaj vidim? Zamudila sem sadno-zelenjavni-šampanjec dan! Pridne, pridne! Tudi sicer moj poklon, fantastično ste speljale praznike! Saj sem vedela, da vas ne bom mogla dohajat, ko pride pomlad. Super, ste mi dale novo motivacijo, ki mi je po teh (pre)grešnih praznikih še kako potrebna. Štefi in Matruška, čestitke še enkrat, naslednjič sem definitivno z vama!
Prvi alt, nikar si ne znižuj vrednosti mesečnega poročila-minus je minus, pa ne glede na to, koliko ga je. Pomembno je, da si na poti v pravo smer in to si. Hvala za članek, ga bom kar natisnila, ga je potrebno večkrat prebrat.
PK, si se odpočila med prazniki in si že kaj terenska (tek)? Tole, kar bom napisala, sicer spada med rubriko čudeži, ampak mislim, da bom počasi tudi jaz pričela teči. Plan za april, pa ker nismo prvega, ga najbrž moram izpolnit?
Kva zdej, mesečno poročilo sem objavila 30.3.
Počitnic je konec, vesela sem, da sem nazaj in spet z vami. Moram se kar potrudit, da ujamem vaš tempo.

Čestitke Štefka in Matruška za uspešno izpeljan plan glede hrane. Na koncu se je izkazalo, da bi se vama lahko pridružila, ker zaradi zdravstvenih zadev nisem šla na bazen. No, sem pa opravila cca 1,5 h hoje (hrana pa… no, ok, sam čokolada je bila vmes). Lahko pa povem, da so jutranji (predslužbeni) vzponi prav fajn, sploh, ko se vrneš :). Jaz grem zadnje čase večkrat s psom (ni ravno isto kot če greš sam, ker je treba prilagajat tempo) in se prvih 5 min, ko je treba zgodaj vstat, malo smilim sama sebi, potem pa kar gre.
maiaS, vzeto na znanje – minus je minus, res je. Se pa že veselim tvojega poročanja o teku. Vreme je idealno za rekreacijo zunaj.
Kva zdej, nam boš tudi tu zaupala svojo štorijo? Kako to, da si na forumu hujšanje?

Mislim,da je prebiranje forumov moja osebna odločitev.Če pa vas motijo komentarji,pa vam ne morem pomagati.Niso pa žaljivi,kajne!

Je pasal zajtrk 🙂 Punce, ko vam zapaše sadno-zelenjavni dan, kar na plan s predlogom. Bom spremljala in če bo le možno, se pridružim. Včeraj je šlo tako lahko skozi, da sem optimistična tudi za naprej.
Štefka si mislila recept za obaro? Na hitro: na olivnem olju (ali masti) popražim čebulo in piščančje meso narezano na manjše koščke, solim, dodajam zelenjavo, ki jo imam na razpolago (včrej sem dala papriko, bučko, cvetačo, brokoli, por, korenje, en krompir ter česen, peteršilj, pa malo čemaža sem vrgla vmes), vse skupaj na majhnem ognju ob mešanju malo pretenstam ( 5-10 min) nato zalijem z vodo, dosolim, poporam, dodam še papriko v prahu in kuham da sta korenje in krompir kuhana. Včasih sem dodala še žličnike (jajce+moka+voda) a tega zdaj ni več na meniju. So pa dobri in pride bolj nasitno.

Danes kaj migamo? Odštevam dneve do tenisa (še 10). Lep dan.

Tudi jaz malo prebiram punce in se sprašujem, zakaj sploh so na tem forumu. Saj bi kar z lopato lahko kidal vso to slabo vest in razmišljanja “Ni mi uspelo, grem naprej, ….”. A se ve sploh zavedate, kakšen stres si povzročate s tem razmišljanjem? To je brez veze. Bolje bi bilo, da bi se sprijaznile s kilogrami in nehale že enkrat “hujšat”. Ker tako ali tako globoko v sebi nobena od vas ni sprejela resnične odločitve za hujšanje. Imam izkušnje. Dvakrat sem stresla 20 kg v razdobju 10 let. Šele ko sem RES sprejela dieto in se je držala, je šlo. Tole vaše ni vse skup nič. Razen pravekave.

Saj pijemo šampanjec, da preženemo stres 😉
Z veseljem bomo prebrale tvoj način izgubljanja kilogramov in kako si opravila s stresom, da si zdaj tako neobremenjena 🙂

Za menoj je ok dan. Zadovoljna. Opravila trening, prijetno utrujena. Lahko noč.

Prvič sem šla k dr. Sentočnikovi, ki sem ji še danes hvaležna za vse nasvete. Nekateri nimajo dobrega mnenja o njej, z mano je bila zelo prijazna. Držala sem se njene diete in še danes, npr. po kakšnih praznovanjih in podobno, se tega držim. Mi ustreza, ker je enostavno, predvsem pa – deluje.
Kruh zjutraj, dopoldanska malica sadje, popoldan jogurt in do 4 dag rženega kruha, za kosilo ni OH. Samo juha, meso, surova in kuhana zelenjava. Za večerjo solata in tuna, jajce, hrenovka, kaj takega. Hodim na rekreacijo dvakrat tedensko (nekaj z utežmi, lastno težo in kardio), pa kdaj grem še 1 uro hitre hoje, zdaj poleti bo tega več.
Če me prime, pač grešim, ker pa imam zadnje leto težave z refluksom, se skušam čokoladi res izognit. Ampak naslednji dan ali pa čez dva dni grem spet na omenjeno dieto za par dni. (Npr. po praznikih)
Enostavno sem si dopovedala, da se takole res bolje počutim. Nekako mi znese. Ta dieta mi je opora, ki mi res pomaga. Stara sem pa 51.

New Report

Close