Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Ojla. Saj sem z vami, sem pa danes tako slabega počutja kot že dolgo ne… Vročine sicer od nikoder, bi pa najraje preležala cel dan. No, zadnjih nekaj ur tudi sem. Sem danes na sadju in zelenjavni juhi, vendar ker sem zelo švoh, je bila to kremna juha (s krompirjem in malo sladke smetane). Pa en gržljaj biskvita sem tudi pojedla. Ostanite zdrave in dobre volje.

Takole, pa smo! Bravo in čestitke vsem! Sem pobegnila v posteljo, da me ne zanese v hladilnik. Prvi alt, tudi moja juha je bila kremna, samo brez smetane. Upam, da je slabo počutje prehodnega značaja in ti bo kmalu bolje.
Super ste punce, tole brez vas dvomim da bi šlo. Ponovimo po praznikih?
Lep vikend vsem!

Bravo! Tudi moji malancani so bili na maslu 🙂 pa potem sem se lotila še priprave lchf kokosove tortice in je bilo treba probat maso. Pa dva grizljaja piscanca sta mi ušla. Vseeno sem čisto zadovoljna. Deficit kcal je gotovo bil, čiščenje telesa pač ne. Ampak ker sem zadnje čase načeloma pridna, mi gre tudi to oprostiti a ne 🙂 In ja, brez vas, bi že za čas kosila pogorela. Uspešno tudi jutri. Uživajte v zajtrku, zmerno 😉

JAz iz gledališča. Pri zakuski po predstavi ni bilo nič sadja, pa sem zato spila 2 kozarčka šampanjca…čutim ga, kot da bi bilo 5 kozarcev :-)))) Skratka, super dan, super predstava, super smo vse zdržale tale naš post. Tiste male kikse bomo vsem odpustili. Tudi moja solata je bila s parimi koščki piščanca, pa jih nisem niti omenjala, ker namen je bil dosežen.
Lahko noč!!

Koga pa ti farbaš s šampanjcem?
Popustila si. Pika.

Ti pa si ena… 🙂 tudi tebi vse dobro

Šampanjček je naredil svoje in Štefka je imela posteljni maraton, in pokurla vse in še več 😉 hihihi.
Štefka že z uživanjem ob dobri predstavi, si naredila več dobrega zase, kot če bi bila en teden na vodi 🙂
Gremo dalje, v sončen dan.

Hehe, Matruška u bistvu imaš prav. Po pravici jaz tudi pomislila nisem, da bi bil šampanjček narobe. Če bi ga sama štela v post, bi se ga komot odrekla. Na koncu je glavno, da sem jaz opravila dobro po mojih merilih. Mi niti ni pomembno, če sem zadovoljila merila nekoga drugega.

Me je potrl komentar, ampak samo za 5 minut, sem hitro razčistila pri sebi, zdaj sem polna optimizma in energije za še en tak krasen teden!

In hvala Matruška za podporo, super si! Zajtrk je bil dober?

Šampanjec je vedno dobra in prava izbira! To si velja zapomniti za vse večne čase.

Čestitke, za prvič je šlo dobro držale in smo zmagovalke. 🙂
Nas pa športna punca čekira, tako da naslednjič nas bo zihr že tekom dneva spodbujala, pa bo še lažje in še boljše 🙂
Lep dan še naprej.

Sampanjec in vino nekateri uvrscajo med sadje, tako da ce je sadni dan sampanjec pase zraven! Bravo punce, cestitke!

Anabina haha, bravo!
A smo vse zadovoljne s svojim postom? Smo! To je pomembno. Po praznikih spet, seveda!

Včeraj oddelala na orbitreku svojih 20 minut. In imeli smo družinski izlet z veliko hoje. Dober dan. Malo me je neslo popoldne s hrano, ampak ne preveč. Vseeno zadovoljna.

In smo že v zadnjem tednu marca, postni čas pa se tudi zaključuje, tako da tehtanje v soboto ne bi smelo biti problematično. Če bi bilo po planu, seveda. No, pri meni ni bil post po planu, tako da so pričakovanja glede številk na tehtnici minimalna.
Ampak, gremo mi dalje, pa magari polžje počasi.
Tudi zdravje se mi vrača, tako da ta teden računam na kako hojo več (zadnje dni sem si vzela “bolniško”, ker res nisem bila za nikamor). Pa še sonček je. 🙂

V ciljni ravnini smo s postom in kar malo mi je žal, da se izteka. Strašno sem ponosna sama nase, minil je povsem brez problemov. Ne bom lagala, je včasih zadišal pršut in kozarec vina, ampak sem bila vedno vesela, da sem se odrekla. Tudi v bodoče bom kar se tega tiče vzdržna, samo ob posebnih priložnostih kozarček, meso pa isto. Ravno popolni abstinent pa ne bom.
Štefi, velikokrat se z veliko hvaležnostjo spomnim nate, ker si mi postavila izziv z gibanjem na začetku posta. Sama si ga nisem upala postavit, ker se preveč poznam. Zdaj pa že lahko napišem, da sem speljala tudi to. Vsak dan naredim plank in še kakšno dodatno vajo. To bom prakticirala tudi po končanem postnem času. Všeč mi je, ker mi vzame malo časa, nobenih priprav in nobenega skakanja po hiši.
V soboto in nedeljo mi je uspel pohod, ne prav dolg (6 km), počasi bo potrebno nabrati kondicijo za več. Še malo, pa bo dovolj toplo tudi za kolo, tenis.
Na mizi je kislo zelje in repo zamenjal regrat in šparglji.
V nedeljo nisem premaknila samo ure, ampak tudi luknjo na pasu najljubših kavbojk.
Lep teden vam želim.

Mislim maiaS, da si zmagovalka tega posta. Držala si se vsega, kar si si zadala in seveda, rezultat se vidi na pasu kavbojk. BRAVO! Kapo dol, res. Še posebej ti iskreno čestitam za plank in drugo vadbo. Vidiš, da gre 🙂
Zdaj pa si mi dala za razmišljat. Tudi jaz bi lahko dala več od sebe. Zakaj nisem? Preveč izgovorov? Morda pa je bolje, da se držim konstantnega reda in mic po mis zmanjšujem hrano kot pa da imam velike plane in se potem sama sebi opravičujem, ker “ne gre”.

Ojla punce! Najprej bravo Maia! Sem vesela zate in za tvoje kavbojke. IN da sem malo pripomogla k tvojemu uspehu 🙂 Vsaj nekaj, hihi.
Tudi jaz sem zadovoljna. Ne sicer s postom, ampak na splošno. Več migam in večkrat se kar tako spomnim in pomigam. Ker mi paše..ne ker moram. Seveda je vedno lahko bolje. Nekako ugotavljam, da se težko držim nekih splaniranih omejitev. Težje se nečimu odrekam. Raje kaj dodam – naprimer gibanje.
Danes zvečer je spet oddaja in moj orbitrek. Včeraj sem tudi naredila svoje. POčasi se daleč pride, kajne? 🙂

Punce, hvala za čestitke. Se pa zelo strinjam z obema, da je spremembe potrebno uvajati počasi in na dolgi rok. Malo se bojim konca posta, jaz za razliko od Štefi, nujno rabim omejitev, nek datumski okvir. Zdaj si moram spet postaviti novega, da ne zaidem na stara pota. Saj shujšati sem jaz uspela tudi v preteklosti, potem pa sem se malo »sprostila« in počasi spet nabrala kilograme. Temu se moram izognit. Vzdrževat doseženo, oz. raje kakšno kilo dol, kot gor. Dobre, zdrave navade, omejitve pri hrani in pijači. Žal ne gre drugače. Disciplina in samo disciplina. Pa gibanje, vsak dan. Če ne drugega, vsaj nekaj počepov. Zdaj se recimo večkrat spomnim in se dvigam na prstih (recimo, ko kuham, likam, v službi, če kaj skeniram) ali pa »vlečem trebuh noter«, to je baje ok za trebušne mišice. Zvečer namesto kozarca vina, raje čaj za sprostitev, ingverjev napitek. Pred kosilom zmešam v kozarcu vode 3 žlice kisa, zjutraj spijem toplo limonado. To so majhne spremembe, ki ne zahtevajo veliko truda, dolgoročno pa zagotovo pripomorejo k uspehu.
Pa še tole, kar bi sicer morala napisati na prvo mesto: tale pozitivna družba tukaj gor, punce, ki znate pohvalit in potolažit, potegnit naprej, ko se zatakne. Moje velike zaveznice. Skupaj nam bo uspelo.

Popuščam. Včeraj me je premagala utrujenost, PMS, premalo spanca (če to prestavljanje ure ni zj… vseh živih bitij…), premalo pitja tekom dneva in sem zvečer segla po čokoladi, črni, 2 večja koščka. In par lešnikov zraven. In tako sem presekala svoj čokoladni post.
MaiaS, dobre navade ustvarjaš. Tile tvoji napitki so zagotovo dobrodejni. Tudi sama sem katerega izmed njih preizkusila in bom morala spet kaj uvest. Pa tudi kakšno “vajo za moč” mi ne bi škodilo dodati k rekreaciji – npr. dviganje na prste ipd., sam spomnit se je treba. Trenutno sem okupirana s povsem drugimi zadevami in enostavno nimam časa (ali energije) se sama s sabo ukvarjat. Mogoče pa je tako še boljše, samo da me ne zagrabi spet “tasladka”. Nič, pojutrišnjem bo tehtnica pokazala, kje sem (imam občutek, da sem obtičala) in naredim plan za naprej.

Čeprav smo zadnjega v mesecu jutri, bom poročilo oddala danes, ker se ne morem zanesti, da bo jutri tehtnica na razpolago.
Torej takole:
31.12. 60,3
31.1. 59,4
28.2. 58,8
30.03. 57,2
Skupaj: 3,1
Kaj naj rečem? Sem vesela, ker je se je post obrestoval, po svoje pa, če gledam nazaj, v treh mesecih trije kilogrami. Prav veliko pa tole ni, kajne? Se pa zavedam, da najtežji del šele prihaja, še 3 kilograme bi bilo dobro spraviti dol do poletja. Glede na trend, bi rekla, da je to optimalen cilj.
Dobre navade nameravam obdržati, vsekakor pa lahko še kaj naredim na prehrani in gibanju, glede na to, da prihaja aktivnejši del leta.
Potrebujem pa nove izzive, dnevne, tedenske, mesečne. Karkoli boste predlagale, sem zraven.
Prvi alt, jaz sem imela včeraj en tak ne preveč uspešen dan, pojedla sem preveč kruha in potem za večerjo še testenine. Kot da to ne bi bilo dovolj, sem že skoraj v spanju tipala za piškoti in dva pojedla ne da bi se dobro zavedala kaj delam. Pa tudi sicer sem bila brez energije, bi bilo dobro kaj postoriti po hiši, pa sem popoldan prav nemarno preležala. Z veliko muko naredila počepe in plank, to pa je bilo tudi vse, kar je bilo koristnega. Kaj hočemo, pridejo taki dnevi.
Kako ste ostale? PK, si se pozdravila? Štefi, Matruška, dajte predlagat kakšen izziv, ve ste polne idej, boste že nekaj naumile.
Vsem želim lepe praznike, po praznikih pa spet zagrabimo na polno. Velja?

New Report

Close