Prvi alt, dobro si me pogruntala :-))) ampak tokrat pa izjemoma nisem zabluzila, ampak mi nekako dnevi uhajajo. S hrano sem zadnja dva dni zadovoljna, zvečer po 8 uri ne jem, kar je super!
Sicer sem tudi jaz vedno nekje med tremi opcijami. 1.Sploh se ne bom več ukvarjala s hrano in idejo, da bi shujšala. 2.Zdej pa res moram nekaj ukrenit. 3.Naj gre vse nekam, daj mi čokolado!
Tako, da zdaj sem nekje pri prvin opciji. Ampak poskušam bit čimbolj fokusrana na druge stvari, ki me delajo zadovoljno in polnijo moje baterije. Včasih se mi res zdi, da bi bilo bolje tako, da odklopim hrano in se ukvarjam z vsem drugim :-))) mi gre potem bolje…
MOja kardio naprava – bythe way ni kolo, ampak eliptik. Stoji tam. Sama. Mal otroci po njej skačejo, vsaj to. Mogoče pa grem danes malo pogledat. Absolutno javim, če mi rata 🙂
ŠPortna punca, maia, prvi alt, saj bo. Vsaka se trudi na svoj način. Valda bomo našle enkrat nekaj kar bo znosno držat celo življenje. Se javim, ko meni rata :-D. Sem pa ziher, da ne gre vse za vsakega. Na srečo smo si ljudje različni. Kaj bi bilo, če bi vsi vse na enak način…dolgčas :-)))
Maia, si mi dala misliti..res bi bilo fino kako omaro okrog obrnit…Če bi jaz enkrat naredila pravo generalko, bi pometala 1/3 stvari ven iz hiše in bi bilo tudi lažje pospravljat,a ne??
Evo mene, ni se mi dalo pisat tekom vikenda… Poročam: minuli teden dobrih 5 ur načrtnega gibanja in hrana ok, če odštejem včeraj zvečer narezek, ki pa mi je spet dal lekcijo za ponoči… Imela sem sicer v enem tihem planu eno čiščenje jeter z grenko soljo v mislih za ta vikend, pa me je že v četrtek nekaj prebava dajala, tako da nisem reskirala še enega sedenja na wc-u. Enkrat pred kakimi 3 leti sem naredila eno tako “čiščenje”, pa moram reč, da je bil potem res fajn občutek – ena taka pomirjenost me je prevzela. Sam, ko se spomnim tiste muke ob pitju grenke soli, se nikakor ne morem resno odločit za ponovit zadevo. Je katera tudi to sprobala? Za lastno tolažbo – nekje sem prebrala, da se jetra tudi s pršutom čistijo, kar pa je seveda precej bolj vabljivo 😉
Drugo pa je čiščenje po hiši… Štefka, se strinjam s tabo, če bi bilo manj stvari v hiši, bi bilo vse skupaj bolj enostavno, pa vprašanje, če bi jih kdo zares pogrešal…
Jaz sem tudi še tukaj, vztrajam. Vikend prehitro minil, kot vedno, v službi norišnica, kot vedno.
Sicer pa kaj posebnega nimam za napisat. Kar se hrane tiče, solidno. Sobota in nedelja brez kruha, mi je lažje zdržat, ker nadomestim z ovsenimi kosmiči za zajtrk. Po priporočilu športne punce se tudi držim nazaj pri oreščkih, ostalo pa kolikor-toliko kontrolirano. Plank sedaj izvajam 3x po 60 sekund, dodala še dve vaji za ritne in trebušne mišice, kupila pa sem si trak, da naredim še kakšno vajo za moč. Dajte me no pohvalit, zelo sem pridna .
Prvi alt, lani (ali je bilo to predlani?) sem ob postu jemala kapsule za čiščenje jeter, pa ne vem, če je bil kakšen učinek, občutit ga ravno ni bilo. Zaenkrat mi je post kar dovolj, mi tudi glede počutja zelo dobro dene. Se pa malo igram z mislijo, da bi uvedla dan samo s sokovi (sadni, zelenjavni), mogoče ob luni? Imajo punce eno temo na forumu, če ste opazile. Bi bila še katera za, ker sama ravno ne bi?
Počasi tudi nadaljujem s pomladanskim čiščenjem po hiši, ta vikend v red spravila najbolj problematično otroško sobo, sedaj pa naprej. Nujno moram prevetriti kozmetiko, je vse križem-kražem, polovica je pa itak neuporabnega. Moram pa imeti dan, ko mi ni nič škoda vreči stran, trenutno so taki dnevi in jih moram izkoristit.
Lepo preživite tale spet zimski teden. Naj vam hitro mine. Naj hitro pride pomlad. Težko jo čakamo.
Seveda je narobe, ampak ti tega, očitno, nočeš sprejet.
Kar je napisala Športna punca o prehrani, 100% drži. Luba duša, kok posode pa porabiš, da zjutraj vsak poje en kos kruha in popije nekaj? Mi pojemo v 10 minutah, če ni časa. Na hitro, ampak pojemo. Sin popeče toast, si da nekaj gor, mleko pogreje v mikrovalovki, včasih popije kaj drugega ali pa nič. Jaz kos kruha, včasih tudi jajce (brez kruha), kava, drugi podobno.
Glede na službo ne moreš imet kosila, bi lahko jedla npr. grški jogurt? In pri vašem kosilu/večerji se odpovej, ampak res odpovej OH.
Veliko poješ, samo nočeš priznat.
maiaS pridna si s plankom in ostalimi vajami. Kapo dol. Pri hrani pa sploh – daleč najbolj se držiš reda, kar nas je rednih na tejle temi. Glede na mnenje Še ene športne, če ti veliko poješ, potem bolje da ne ve svet, koliko jaz pojem 😉 Glede kruha – tud jaz ga imam rada, sem pa opazila, da če ga ne jem prav veliko (pridejo obdobja, ko mi ne paše oz. jem kaj drugega, kamor kruh ne sodi zraven), sem manj napihnjena. No, zame je kruh za zajtrk ali malico super obrok. Če se opazujem, bi rekla, da ima dovolj cca 60-80 g za tak obrok.
Dan s sadjem? A to je mišljeno en dan ali redno en dan na teden ali kako? Zihr bi se dalo kaj zmenit 🙂
Glede na to, kako sem začrtan post pohojladričila, pa bom glede obljube tokrat raje tiho… Se bom potrudila, da se vama pridružim.
Včeraj sem opravila eno hojo v mrzlem zimskem vremenu in danes imam pol nos in kiham in….
Prvi alt, kar se tiče kruha, so moja opažanja ista: če ga ne jem, sem manj napihnjena. Je pa dejstvo, da me katerakoli druga hrana ne nasiti do te mere, da ne bi bila lačna po dveh, treh urah. In potem posežem po prigrizkih, ki pa zagotovo niso dobra izbira. Jabolko mi ravno ne pomaga, banana je pa že problematična :). Paziti moram popoldan, da ne posegam po OH, tukaj imam še nekaj dela.
Hvala za pohvale, še sama sem presenečena, da mi tako uspeva. Ne vzame mi veliko časa, učinek pa mislim, da je že rahlo viden. Sicer pa počasi, to so navade, ki morajo ostati, pa naj gre za hrano ali vadbo.
Kar se tiče posta, ne vem, dajte predlagat kdaj in na kakšen način. Mogoče uvedemo sadno-zelenjavni dan 2 x mesečno (prvi in zadnji ponedeljek v mesecu?). Dajmo zbrat ideje in se uskladimo, velja?
Pri nas sneži. Dobrodošla, pomlad!
Aha, sem narobe prebrala. Sem mislila da planiraš en dan zdaj kmalu imet post. Tudi ta drugi predlog mi je ok! Vsaj prvič sem z vami, morda pa res večkrat..ne bi bilo slabo 🙂
Povejte kater dan, pa gremo. U bistvu lahko poskusimo ob ponedeljkih. Prvi in 3? Samo prvi v aprilu je velikonočni, sam povem. Kar mogoče ni slabo :-)))
Sem bila spet na eliptiku med gledanjem oddaje. Dokler ne bo 14 dni mimo, se sicer sploh ne jemljem resno, se poznam predobro 😀
Z mano ni še nič, enostavno še vedno okrevam, poslušam nasvet Kaven, da si vzamem v izi.
Itak imam toliko dela, da mi prihaja kar slabo, kako bom zmogla. Se pozna, da sem bila nekaj dni precej out zaradi vročine. Tudi vreme ni ravno idealno, naveličana sem mraza in snega (pri nas ga je spet kar nekaj zapadlo, pa saj ne morem verjeti).
V glavnem, kaj je to motivacija?
pravakava, tud jaz sem se včeraj spraševala okoli motivacije… Kaj sem spremenila, odkar sem v tej temi? Nekaj že, kaj dosti pa res ne. Včeraj sem okoli hrane povsem popustila, raje ne povem, kaj vse sem pojedla, poleg tega pa še poležavala popoldan, ker mi prehlad spet nagaja… pa ni dolgo nazaj, ko sem bila prehlajena. Nekam čudne volje sem, brez energije, tako da te zastopim, pravakava.
Vseeno sem se proti večeru potem spravila ven na eno hojo (izi varianta), ker nimam vročine in je bilo čisto ok – zimsko, vendar kaj hočemo. Tud pri nas je spet vse belo, pomrznjeno, zimsko. Ampak, dan se pa daljša in prišli smo v obdobje, ko bo več dneva kot noči. In poletna garderoba se bliža. Evo, to je motivacija. Jeeee.
Štefka, pridna, držim pesti, da te eleptik ne spusti. 🙂
maiaS, Štefka, kaj pa kar jutri ali v petek en sadno-zelenjavni dan? Glede na to, da sem prehlajena in da je še mraz, bom verjetno eno juhco vmes pojedla.
PK, dobro te je zdelalo. Osnovna napaka, ki jo ženske naredimo je, da bolezen preguramo na nogah »saj ni tako hudo, bom že nekako«, v nasprotju z moškimi, ki se uležejo preden prvič kihnejo. In potem plačujemo davek v obliki »nisem za nikamor« vsaj tri tedne. Prvi alt, si me slišala? Če si bolna, se uleži in se pusti crkljat. Mogoče pa tale zima traja z razlogom, da si dobro odpočijemo in naberemo moči za aktivno pomlad. PK, želim ti, da se pozdraviš, pusti delo, saj bo počakalo.
Jaz sem kar ok speljala zimo, brez bolezni –trkam les. Sem pa non stop v nekem stresu, bojim se, da to ne bo brez posledic.
Včeraj pojedla rebro čokolade, drugače pa kar se hrane tiče kar ok. Večerjala krompir, res ne veliko, se mi je zdelo bolje kot kruh. Naredila plank in vaje za rit, 30 trebušnjakov. Počasi napredujem. Danes pilates.
Torej se dogovorimo za sadno-zelenjavni petek? Štefi, si zraven?
Sem za sadno-zelenjavni dan! Super!
Prvi alt in pravakava dajta res počivat in ne pričakovat čudežev od sebe zdajle..motivacija v takem stanju bi bil namreč čudež. In če kdaj poklekneš prvi alt, še ne pomeni, da nisi nič napredovala!! 2 koraka naprej in 1 nazaj je še vedno prava smer!
Vsakič vsaj ena vleče tale naš voz in daje zgled ostalim. Trenutno je očitno to moja vloga. Že tri dni zapored delam na eliptiku in ne jem veliko zvečer. Pa kar tako mimogrede sem začela. Jutri bom še ziher, ker je oddaja na sporedu. V petek grem pa v gledališče 🙂
Na zakuski bom pa zelenjavo pikala :-)))
Matruška lepo da si z nami!!!
Jutri velja? Jaz bom poskušala. Ampak sem smotana in se nisem pripravila…mogoče mi vseeno uspe. Za zajtrk eno banano in kivi, za malico/kosilo pa solato v službi. Popoldne bom pa že nekaj kupila.
Danes nadpovprečno pridna..spet 🙂 Odmigala na eliptiku ob oddaji in spet spuščam večerjo. MIslim ta pozno, jedla sem ob 19-ih, ko sem prišla iz službe in je dovolj. Ob navadnih dneh, bi bila to prva večerja, ob 9-ih pa še druga… 😀 Tole miganje pomaga tudi proti apetitu, noro! Jutri bom verjetno spustila, ker imam zvečer druge plane in ne televizije..
Velja, seveda. Jaz sem na štartu. Spila kavo, čaj. Zjutraj naredila smuti, tak bolj gost, da se ga bo dalo pojesti z žlico (banana, borovnice, maline, kokosova voda, chia semena). Za hudo krizo imam banano. Trenutno še vse ok, tak čas itak (še) nisem lačna. Za popoldan pa imam tudi jaz v mislih zelenjavno juho.
Probat ni greh, pravijo. Pa dajmo!
Se javlja še ena pridna! ŠE malo pa bo!
Zjutraj banano, za kosilo solato, mešano, pa vmes par suhih sliv. Doma sem naredila otrokom makaronflajš in cedila sline, hehe. Preživela, pojedla 2 jagodi. Kmalu greva v gledališče, tako da mislim, da sem skoraj rešena. Dajmo! Ostale pa zvečer zgodaj spat, da bo jutrišnji zajtrk prej prišel :-))))