Ojla,babike!
Ena x,ja,sem včeraj zvečer tudi sama ugotovila,da sem imela čuden jedilnik,nič sadja in zelenjave .Je bil post brez mesa,pa bi zvečer namesto grisa lahko bila kaka solata.Hvala za brigo😉
Martuška,dobro to to gre,fajn si si zamislila,imaš neko podobno zamisel,no,saj smo vse na istem,bil ali manj,le,da jaz korakov več ne merimo,mi je nesmiselno,ker imam način dela tak,da mi sprehodi več ne gredo skoz.Sem pa večino časa zunaj v naravi(vinogradu),pa se tam natreniram,potem pa še odtelovadim v hiši.
Prvi alt,drži se,upam,da se ti glavoboli kmalu poslovijo in da prideš k sebi.🍀Je pa res zoprno,če nisi razpravi…vse je težje.
Štefka,ti si tak naša šefica☺️👍,naš vodič,ker konec koncev,je to tvoja tema,ti si jo začela in si res motivatorke,da jo iščeš,tako da,Hvala.Vem,s kakimi mukami si začela,pa nihala,pa stalo ti je vse…Tvoja vnema in volja sta te popeljali do zmage.
Pravzaprav vse tukaj gor občudujem,ker to,kar počnemo,so muke, odrekanja,kot tudi veselje, ponos in ohranjanje zdravja.Ker počutje je ob hujšanju res pozitivno, več je volje in veselja,vsaj zame.Razen,ko pridejo dnevi,ko padeš.
Pa še pobereš To je poanta karakterja,da se znamo po padcu pobrat in it dalje po začrtani poti!
Sladkorček,dobro ti gre,samo da ti mišico uspe pozdravit,pa boš na konju?Kaj pa se ti je zgodilo,če smem vprašat?Srečno🍀
Evo,za danes spet kljukica zame,še samo 38 dni🤣,pa smo zmagale.Vem,to je začetek,ko pa bo dan za padec,pa bo smajlikijoka…Upam,da ne.Danes je bil bolj zdrav jedilnik.
Z:prosena kaša z jabolki in cimetom
M: kapučino
K:juha,žlica pireja,špinača,žlička govedine
M:banana
V: regrat z krompirjem,pečen mladi domači sir
Evo,malo bolje je.Kar se jajčka tiče,jih skoraj ne jem,ker nimam žolčnika več in mi ne odgovarjajo pa tudi mesa nimam preveč rada,ga približno 3 krat na teden jem,tako da,ja bom pisala jedilnike,pa ne boste opozorile,ko bo treba.Mleko,sir in ml.izdelki mi odgovarjajo,zelenjavo obožujem,sedaj čakam svojo,kmalu bo,potem bo vect tovrstnih vitaminov.Olje uporabljam samo olivno in bučno za solate,ocvrte hrane zelo malo pojemo,1x na mesec Maks.
Lep večer vsem,srečno pri postu🌻
Jaz sem odkljukala dan. Jedla.itak ne bom več, ostalo je bilo pa ok.
Hvala Šnitka.. Ob taki družbi ni težko bit motivator, ker se motiviramo ena drugo.
Na koncu bomo vse na cilju.
Jaz imam zdaj teh 40 dni plan dobit te 3 navade dokončno. Ne računam na kako zniževanje kg. Če bo šlo, pa toliko bolje. Po postu pa planiram napad na kg. Še tiste 3 do 5,kolikor bi jih rada sklatila.
Vagala se verjetno ne bom teh 40 dni. Še ena ima tak cilj, kajne?
Torej kdaj je zaključek? Nekje konec marca Al kako?
Lep večer vsem in lahko noč
Evo še mene.
Z: voda, mleko, kosmiči in ena medica beljakovin, čaj
M; kava z mlekom, čaj, jogurt
K: tortilija s piščančjim mesom in zelenjavo
V: cvetačno brokolijeva juha z žličko kisle smetane
Voda pb 2l. 4 herba zeliščni bonboni…
Gibanja nič, sem popoldne bila vozač, zdaj pa že tri ure v avtu čakam pred urgenco mamo, ker sem jo peljala pod nujno v MB.
Uh, jebela, ta tema je ratala nevarna za pogosto branje… ko naštevate jedi, se mi kar sline cedijo… 😉
Super ste drugače. Matruška, men se obara res ne zdi najhujša izbira za večerjo. Boš pa danes naredila kljukico za plane, do kdaj ješ.
Do kdaj se gremo post, je bilo vprašanje? Sama imam v mislih do velike noči, kar je po koledarju nekaj več kot 40 dni, sam bom vkalkulirala kako praznovanje, ki bo v tem času, in takrat ne bom tako striktna pri postu.
Aja, Šnitka, delo v vinogradu pa po moje pokuri kar precej kalorij. Si predstavljam hojo gori doli po bregu, verjetno par ur na dan.
Sladkorček, upam, da ni kaj hujšega z mamo…
Štefka, jaz se vagam cca 1 x tedensko oz. ko se spomnim.
Lep in uspešen dan vsem. Postni petek. 🙂
Super Prvi alt!
Dodajam svojo kljukico.
Z: ovseni kosmici, kefir, jogurt, maline, banana, kava z mlekom
M: jabolko, rezina sira
K: orada, pest kuhanega krompirja, popecene bucke, zelena solata
V: ostanek orade, rdeca pesa
Pila sem vodo, nesladkan caj.
Od miganja pa tenis ❤️
Tako, tretji dan je pod streho. Kaksnih skusnjav zaenkrat ni. Gremo naprej.
Lep vikend!
Oj!
Jaz sem ob 3h zjutraj prišla domov, spala 3 ure, popoldne po lekarnah in ostale stvari urejala, zvečer pa počivala. Nič gibanja, pa sem mislila, da nekaj bom pa le pomiga. Bo vikend boljsi. Čaka me se 5 vadb za opravit.
Z; voda, čaj, rzen kruh z ABC sirčkom in dve rezini sunke
M; kava s smetano, čaj, banana
K; pečen losos, skleda solate z bučnim oljem itak
M; 2 žlici kisle smetane
V; 2 riževa stiroporja z sirom in svežo papriko
Vode je bilo malo upam da 2 l, nisem natančno sledila ker je bilo pestro, si bom pa skuhala še en čaj za spanec zdajle. Tehtnica počiva, upam da se premagam in čez vikend ne stopim nanjo.. prej sem bila prav obsedena, vsak dan zjutraj gor. To je tud odrekanje a ne🙊🙈?
Dobro jutro!
evo sem se naspala in zdaj lahko napišem kaj več, kar včeraj nisem mogla :-))))
Rekreacija je bila super, ampak danes sem presenetljivo ok. No, saj bomo še videli zvečer, musklfiber je najhujši ponvadi 24-48 ur po aktivnosti… Je pa res, da če bi bil že danes zjutraj, bi pomenilo da bo zvečer groza 🙂 Tega se spomnim iz mojih športnih časov, ko je bil musklfiber grozen že zjutraj in sem vedela, da bo zvečer muka.
Včeraj sem pozabila jest pred rekreacijo in sem jedla nazadnje kosilo ob 13:30. PO rekreaciji sem zato spila eno merico proteinov z vodo, da se mišice lažje regenerirajo..Lačna sem bila pa za enega vola pojest. Zato sem navdušena nad mojo voljo!
DAnes naprej!
Sladkorček, kako je z mamo? BO ok? Držim pesti..in da se tudi ti čimprej sestaviš. IN bravo da se odrekaš tehtnici 😉
MAtruška tenis…uaaaa, dobro kajne? Tudi ti po 3 mesecih?
Prvi alt, ti si pa čist divja. A to je v planu, da ješ po intemitent fasting programu? To te bo hitro pobralo, bravo! In ja, v takih situacijah je zgodnje spanje, ali vsaj prestavitev v spalnico, dobra preventiva..
Torej gre 4. dan h kraju in tudi ta si zasluzi kljukico. Sploh s sprehodi sem bila pridna danes in nabrala 17k korakov.
Hrana:
Z: 2 peceni jajci na papriki, kos pirinega kruha in svez por.
K: cista kurja juha, majhen kos govedine (pecica), ajdova kasa s smetano, jurcki in buckami, rdeca pesa
V: kot kosilo, le pol manj in namesto rdece pese ena sveza paprika
Aha, pa tehtnica se me je danes le malo usmilia in je koncno slo malo dol. Dolgo sem tole cakala. 🙂
Sladkorcek, upam da je mama bolje.
Štefka, Prvi alt, sta tudi danes tako divji? 💪
Oj!
Danes sem nabrala 16.000 korakov in pol ure vadbe za moč zdaj zvečer, pa pospravljanje po stanovanju.
Mama je slabo, vrtoglavica, glavobol in bolečina v prsih ne popušča. Noče pa spet na urgenco. Je bila 2 X v 5 dneh.. bomo videli kaj bo, ne ugotovijo, so jo pa rešili pred infarktom. Res me skrbi, upam na najboljše. Drug teden ima rd in upam da si do takrat opomore.
Drugače sem bila kar pridna pri hrani.
Z: voda, ržen kruh z ABC sirckom in papriko
M: kava s smetano, limonada, jabolko
K: isto kot včeraj, samo avokada nisem imela za v solato
M: privoščila kavo z mlekom zaradi obiska, da ne vedo, da se nekaj grem
V: 3 velike žlice pustne skute
Voda ok, magnezij popila, zdaj pa se čaj. Danes se ni prišel na vrsto in vsaj en na dan mora biti.
Zaenkrat sem ok… me zanima kaj bo tam 10-15 dan, tam me vedno zanese. Pa kupila sem si pegasti badelj za čiščenje jeter.
Šnitka, kam si se skrila? Če si falila eno kljukico, nič hudega. No, upam, da imaš samo gužvo.
Ja, Matruska, jst sem spet “divja”. Jedla sem kosilo ob 14:30 in potem nič več. Ampak ne ker bi bila tako trdna, ampak ker sem se očitno preveč najedla, ali pa me je zelje z delalo. Skratka imam tako zgago, kot že dolgo ne..
Moram malo manjše porcije jest, pomoje je to. Al pa kislo zelje. Kaj menite, ta izkušene?
Migala danes uradno nisem nič. Sem pa pospravila eno ogromno omaro n a hodniku in posesala vse. Noro dober občutek. Zdaj smo na
Gorenjskem, tako da jutri napadem progo za tek na smučeh, juhej! Še prej pa zajtrk.. Lačna sem 🤤
Sladkorcek, bravo za tvoj dosežek. In upam najbolje za mamo 🙏
Matruska odlično tile koraki. Kaj pa musklfiber od tenisa, je Al ni?
Je je Stefka 😂 Ritne misice (nekje globoko jih ocitno imam 😉) me bolijo. Hihi. Ampak to je vse lepo in prav, sem srecna da so se tezave s haglundovo zmanjsale, musklfibr naj pa kar bo. Tako vsaj vem, da sem se dobro premigala.
Hm, zelje. Kaksno surovo kislo si jedla? Ali v kuhani obliki? Naceloma se mi zdi zelje super zivilo… meni ustreza, nikoli tezav po njem, ampak nimam pa znanja kako lahko vpliva na obcutljiv zelodec.
Se bojim da je bolj zaradi pocitka 🙈 Sem takrat mazala, razgibavala, ampak pomagalo je sele zaprtje tenis igrisc in cca. 2 meseca popolne pavze… pa je res vsaka stvar za nekaj dobra.
Ah, jaz tudi zelje v kombinaciji s krvavicami dobro prenasam, se bolje kot samo zelje 😉. Bi pa bilo super, ce ti uspe ugotoviti kaj ti je povzrocilo tezave. Znajo bit pa krvavice kar mocno zacinjene in morda lahko povzrocajo tezave, ce je zelodec obcutljiv…
Ja, imaš prav. Najprej bom poskusila z manjšimi obroki. Ker danes sem kar veliko pojedla.. Tudi meni so krvavice z zeljem odlične 😂😂.
Imam pa plan narediti kmalu spet zelje, pa bom videla ali so iste težave ob manjšem obroku.
Ti kar zdaj delaj vaje, pa pazi na superge. Bolje preventiva, kot kurativa 😉
Ja, imaš prav. Najprej bom poskusila z manjšimi obroki. Ker danes sem kar veliko pojedla.. Tudi meni so krvavice z zeljem odlične 😂😂.
Imam pa plan narediti kmalu spet zelje, pa bom videla ali so iste težave ob manjšem obroku.
Ti kar zdaj delaj vaje, pa pazi na superge. Bolje preventiva, kot kurativa 😉
Štefka 1, mene poleg migren pa vseh zdravstvenih tegob tudi muči zgaga. Poskusi na tešče spiti 2-3dcl zelo vroče vode. Vsako jutro. Meni in sinu (14let) to zelo pomaga. Mi je pa to svetovala ena stara gospa, ki je sama to prakticirala več let. Izgubit nimaš nič. Verjetno 1x ali dvakrat ne bo pomagalo, zagotovo pa bodo učinki že po 1 tednu. Voda mora biti vroča, najbolj vroča kolikor jo lahko spiješ. Ne krop. Ene dvakrat rigneš, pa je. Vso srečo!