Ena x,hihohahu!
Jaz sem vesela,da sem tukaj gor s temi puncami,ki mi dajejo motivacijo in poslušajo, berejo vzpone in padce in Vem,da bom shujšala!!Poglejte,kako daleč so že prišle,jaz jih imam rada,tak da…Hvala,ostajam tu☺️
Majas,Štefka,prvi alt…vzornice ste mi,res,vem,da kile,ki ne pridejo čez noč na rit in boke,ne gredo horuk dol,ne,ne gre to tako in važno je,da vztrajamo pri zdravem načinu življenja,hrana,nihanje…Ko ste rekle,se vidi na postavi,ko gubiš,na koži,pa občutek,da zase nekaj delaš…
Delo počaka,otroci, perilo,kuhinja,ja,vse počaka,ko gremo ven zase!!!
In tako paše prit nazaj,en tak fajn občutek zmage,korak za korakom…
In če bom dve leti capljala do 65.kg,pa bom.Glavno,da mi ta način življenja ostane,da ne grem z vajeti,ko shujšamo.
To je najtežje,vemo vse.
Veselim se pomladi in več domače zelenjave,je lažje jedilnike pripravljat in Lakoto preganjat,če so domači vitamini…
Sem se malo naveličala kislega zelja,Radiča in jabolk.Pridelujemo doma vrtnine,tako da imam velik plus,važna🤣
Mere se,nekaj po kuhinji podelam,pol pa na en lep sprehod,pa,pa…
Prvi alt, ja, se strinjam, tole z ročno zavoro. Jaz sem jo vmes imela zaradi refluksa in se je kar lepo topilo.
Zdaj nimam več (toliko) težav z refluksom in potem lahko jem kar vse. In zdaj se rabim zavestno ustavit. Včasih gre, včasih tudi ne, ampak glavno da sem v mejah normale.
DRugače sem pa zaradi psa zdaj tudi jaz vsak dan aktivna vsaj 100 minut. Če naredim kdaj še kak trening zraven pa še malo več. Sicer je večinoma res samo hoja, ampak tudi to šteje.
NIste mi povedale, kdaj začnemo s postom? Jaz se moram psihično pripravit :-)))) pa se odločit kaj sploh bom dala na prepovedan seznam.
Zaenkrat ne jem po 18 uri…to poskušam že sedaj…ker se mi vrača malo refluksa in je to prvi korak. Da se ne uležem 3 ure po obroku.
Šnitka, super ti gre, energije imaš za izvoz. Tudi jaz se veselim pomladi in tistega zelenja in energije, juhuhu in blata ne bo 😀 Tole z blatom in psom je super kombinacija, jao…
Aha, pes in blato, juhuuuuu 😂…. Veselica za pralni stroj oz. jaz se kar redno preoblačim v “pasje cunje”, ker bi drugače vsak dan prala… Drugače pa Štefka, pridnaaaaa! 🏃♀️
O postu še delam plane. Razmišljam pa v smeri, da začnem na pepelnično sredo, s čim in kako, ni še določeno. En dan popolnega posta na teden? Morda dva dneva z enim obrokom? Morda 8/16, pa z zdravo hrano? Več variant. Pa ve?
Punce kako ste kaj te dni?
Jaz cakam premik na tehtnici in verjamem, da delam dobro v tej smeri. Samo se potrditev rabim. Morda telo rabi vec casa, da se precisti in zacne odmetavat balast… 🙂 Vsekakor vztrajam.
Kaj delam drugace? Jem vecje zajtrke (a pri tem cimbolj pazim, da to ni “prazna” hrana), trudim se uvesti malice (kos sadja/jogurt), da nisem prevec lacna ob glavnih obrokih. Vsak obrok, razen malic, vsebuje zelenjavo. Cimveckrat skusam imeti kot del glavnega obroka tudi juho. Ne jem sladkarij. Lovim vsaj 10k korakov dnevno. Popoldan ne jem kruha in po 19h ne jem.
Tako.
Danes gremo pop metat na kos z otroki. 🙂
Lep cetrtek vsem! Gremo naprej.
Matruska, sliši se super. Če boš vztrajala, ni vrag da bodo rezultati!
Jaz se pridružujem tvojemu planu, skoraj. Ne jem tam nekje po 18 uri. Kruh popoldne ni čisto avt, ga pa večino pojem za zajtrk. Jem pa ga, ker ga skoz pečem, jao meni. Sladkarije tudi občasno, ampak samo domače. Sin je naredil za šolski projekt najboljšo gibanico… Se trudim jo jesti čimmanj!
Gibanje pa zaenkrat šiba kot planirano. Ta vikend gremo morda spet na Gorenjsko in bom tekla, jeeee, zdaj skoraj 10 dni že nisem.
Torej zaenkrat je pri meni plan, čimmanj sladkarij in ne jest po 18 in migat vsak dan. Ko to osvojim bo para no čas za post in takrat dam v višjo prestavo. Še vedno imam malo viška od moje najnižje teže. Ampak mamo to!
Stefka tudi pri nas vedno disi po kruhu 😂 Ga skoraj da ne kupujem vec. Delamo pa priniega, mi je najboljsi. Tudi jaz ga jem zjutraj, potem pa ne vec. Ali pa ce zjutraj jem kaj drugega, si potem dovolim en kos enkrat cez dan, ce res ni drugega pri roki.
Šnitka ja domače vrtnine! Tudi meni je mnogo lazje ko je domace zelenjave v obilju. Cez zimo imamo domace zelje in repo, tako da tega pojemo kar veliko. Tole Špansko/Italjansko zelenjavo kupujem nekako s priokusom. Pri nas so obicajno prvi na vrtu sparglji. Mmmm… sem pa vceraj prvic jedla regrat! Kako je dober! 🙂
In sploh delo na vrtu, je ena fajn rekreacija (ki jo dovoli tudi JJ) 😉 tako da se malo potrpimo, pa zacnemo z delom zunaj.
Se prej pa post. 🤔 Prvi alt je dala nekaj zanimivih idej, o katerih nisem prej razmisljala… hm. Zaenkrat imam v planu 100% post od alkohola, kupljenih pijac in kupljenega mesa, sladkega in vsega kar je v konzervah (izjema kaksen fizol, cicerika, koruza). Pa seveda vec zelenjave in sadja. Malo pa se razmisljam, kaj bi se še dalo…
Petek je! Štefka upam da greš tečt! Vsem ostalim pa tudi en lep vikend!
Punce, res krasen dan. In fino je, če zaštartaš dobro.
Mi smo se potem odpravili na Gorenjsko in sem šla pogledat proge 😉. Sem še odtekla eno rundo in žalostna ugotovila, da je verjetno zadnja to rundo snega. Res vse popušča in se topi. Mogoče mi uspe jutri zjutraj pred dežjem še eno rundo. Pa bo popoln vikend.
Skratka rekreacije poln dan! Upam, da mi sledite 😂😂😂 upam, da vas motivira 💪
Pozdravljene!
Martuška,Štefka,vau, športnici motivatorke,pridni,Majas,tudi tebe ne pozabim,pa prvi alt,sije energija z vas🌻
Glede pošta ste se pogovarjale,ja sem z vami,najraje bi šla brez sladkarij,bi mi bilo najlažje,ker sem ugotovila,da jih ne rabim in ne pogrešam…Sem bila verjetno odvisna od njih,ker sem jedla,kar mi je pod roke prišlo,sedaj pa čudežno ostaja vse po omarah😉Žalostno,po eni strani,sem ga biksala.Zato pa sem 80 +
In zelo si želim,da grem čez to mejo,pol pa še pod 70,potem pa bom lažje dihala.
Se spomnim,kako je bilo,ko sem včasih hujšala,pa pridem pod 70 in sem si zadala,da desnice več nočem videt,pa ja….Kako te odnese,kako hitro!!!
A dejansko ni vredno,se zapustiti,nehat naše gledat,na prehrano,saj ni tako težko,fokus moraš imeti,cilj in veliko željo…
Jaz migam
lepo,pri hrani se enkrat na teden
pregrešim,ampak potem grem dalje!
Ne tako kot včasih,ko sem se pregrešila,pa še drugi dan dalje,tretji dan pa pozabila na hujšanje…
Meni ste punce tu gor res pozitivke,motivatorke in vesela sem,da sem z vami❤️Skupaj bomo zmogle,vsaka do svojega cilja,kajne?
Lepo se držite,lep večer 🍀
Šnitka, če boš navade počasi spreminjala, potem ti to dalj ostane in se ne vračaš nazaj! Bravo! Super ti gre.
Jaz sem od nekdaj športnica, gibanje mi paše. Nisem ekstremisti, kak dan tudi bluzim.. Tako kot danes 😂. Tak ta prav deževen, lenoben dan.. Sem celo eno uro spala popoldne. Skupaj s kosmatincem 😂.
No, zjutraj sva šla v dežju na 1,5urni sprehod, tako da sem potem brez slabe vesti počivala.
Maia, super, da smo te zmotivirale. Ponavadi pa ti nas 😉. Punce, lep jutrišnji praznični dan.. Spočijte si!
75 jih imam. 3 leta nazaj sem jih pa imela 89. Nekaj pa je, kajne? 😉
Jaz sem zelo zadovoljna. Nisem pa še na cilju. Cilj je stabilnih 72 ali celo 70. To lahko traja še nadaljnje 3 leta, ampak se imam vmes super tukaj s prijateljicami na forumu in vmes uživam življenje kolikor se da.
[/quote]
3 leta za 15 kil. No ja
A to veš, da maš motnjo hranjenja