Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Ja, če je sonce, lahko daste roko v ogenj, da sem okej. Noge me kar srbijo in grem tečt, tudi če bi si rekla, da je danes počitek, me premami 🙂 Uživam v občutku, da uživam v teku. Končno, spet!
Potem še doma naredim vaje, trebušnjake, sklece, plank, uteži … Enkratno.
Kljub soncu je hladno, ampak zrak je pa prav dopinški, resno.
Glede hrane bom očitno res morala izločiti oreške, in to vse, ker mi sploh ne naredijo v redu v želodcu. Mlete v pecivu ali kosmičih še prenesem, in to so verjetno tudi manjše količine, kot sem jih sposobna pojesti celih, tako malo za pozobat je pa potem kar kriza.

Delno se mi je uredilo tudi spanje, tako da pravzaprav gre krivulja v splošnem navzgor. Mah takoj ko se začne dan vidneje daljšat, jaz kar oživim. November, december, včasih že oktober, če je deževen, to je pa krizaaaaa.

Se javljam iz smučanja. Še se držim dogovora, torej brez kupljenih sladkarij že 5 dni. Zaenkrat tudi brez domačih. Me ne mikajo, ker imsm zaenkrat še voljo, upam da zdržim še teh 35 :-)))
Miganja je tukaj več kot dovolj, korakov dosti, mišice pečejo na vsakem spustu 🙂 to bom fit!!
Ostale pridne?

Jaz sem pridna. Post poteka po planu. Pridna sem celo glede gibanja. Čeprav sem v petek bila na tem, da koristim bonus, sem trmasto naredila 2 x20 počepov in plank. V soboto pohod 12 km, v nedeljo 6 km-ampak v sneg in hrib, zvečer pa še počepi in plank. Ker se bliža tehtanje –kajne, prvi alt?-sem informativno danes zjutraj stopila na tehtnico in sem kar malo razočarana. Čeprav je počutje zelo dobro, se na kilogramih ne pozna skoraj nič. Razmišljam, da bi postu dodala še vsak neparni dan brez kruha. Potem bi se pa že moralo poznati, kaj mislite?
Čudno mi je tole s kilažo, gor gre že če samo malo bolj vdihnem zrak, dol pa ne gre in ne gre. No, ampak kot pravijo, potrpljenje je božja mast.
Štefi, uživaj na počitnicah, tudi vsem ostalim želim lep počitniški teden!

Jaz pa se nimam kaj pohvalit, prej nasprotno. Včeraj sem imela v planu smučanje, pa je snežilo cel dan, tako da ni bilo nič z mano. Še hodit nisem šla, sploh ne vem zakaj. Tud v soboto nič od rekreacije, ker sem imela cel dan obveznosti naokoli, zvečer pa sem bila na konkretni večerji. In za piko na i, včeraj sem pekla (itak, beljaki od krofov so bili za porabit) in sem “morala” tud probat, beri “pojest” cca 2 kosa. Prejšnji teden pa tudi nisem zbrala 5 h rekreacije…
Ja maiaS, tehtanje se bliža. Ne glede na minuli vikend, sem na pasu od hlač eno luknjo prestavila (še pred vikendom in še drži ;)) in kar se tega tiče, ok. Sam da ne bom na lovorikah zaspala. Štefka, kar fouš sem ti. Pri nas se življenje odvija čist v drugo stran in ne glede na to, da rada smučam, nikakor ne pridem do smuči (nisem pa tak smučarski fen, da bi morala it v sneženju smučat). Počitnice? Žal ne bo nič, ta teden spet neki sestanki zvečer (in drug teden), pa neke nabave in za “taksi” bom. Bo treba kar domač teren in vsako frej urico izkoristit za rekreacijo.
Ostalim čestitke za zmage (glede gibanja in hrane) in ste me kar malo spodbudile k akciji. Saj še ni konec oz. je še krepko število dni, da jih oddelam. Sem pač očitno začela z bonusi…

Maia bravo, tako se dela. Jaz tudi kljukica za 6.dan. Matr sem dobra! In komaj hodim od musklfibra… to bo top forma konec tedna!
Prvi alt, jutri je nov dan! Pozabi ostalo. Samo pobrat se je treba hitro, čimhitreje.

Včeraj je bil res dan brez kruha, vendar sem vseeno naredila neumnost. Namesto kruha sem jedla kekse, kar je verjetno večji greh. Kaj hočem, bila sem lačna in krožnik s piškoti je bil pri roki. Tudi pri večerji bi bila lahko kakšna žlica riža manj. Ostalo pa po planu, povečala sem število počepov, naredila sem jih 50 in dodala 2x 40 sekund planka.
Prvi alt, bonusi so zato, da jih koristimo. Čisto vseeno ali na začetku, sredini ali koncu izziva. Pač pridejo dnevi, ko ne gre po planu, življenje niti slučajno ni tako enostavno, ni ravna črta, ki gre samo navzgor. To pa v najinih letih že veva, kajne? :)Pomembno je, da se vračamo na pravo pot in nadaljujemo. Sem pa vesela, da si »premaknila pas«, jaz na to še čakam.
Štefi, čestitke tudi tebi za uspeh pri hrani, da o športanju sploh ne govorim, ne da se te dohajat. Uživaj še namesto nas!
Imejte se lepo in ostanite na toplem.

Maias, sem bila včasih bolj športnica, zdaj poskušam počasi nazaj po parih letih lenobe. Saj še nisem nikjer, ampak se pa prebujam. Za tole smučanje me je skrbelo, ker res nisem v formi. Sem malo krepila mišice in tekla na smučeh, ampsk iskreno, premalo.
Prvi dan sem bila zelo utrujena že prej kot v 2 urah in sem rekla, na, pa imam..včeraj in danes pa kar nek preporod. Gre tudi 4 ure in se da. Ustavljanje na vsaki prelomnici, potem pa intenzivnih nekaj zavikev karvinga in je sreča do nebes. Res uživam v smučanju..
Hrana ok, 7.dan. Marmelado sem jedla sicer, samo to ne šteje. Vsaj v moj post ne 😂.

In bravo maia za počepe in planke. No, jaz sem naprimer kar pozabila na drug plan – 40 počepov… ti pa pridna!!!

Dajmo še! Tudi če kak dan ne gre, se trudimo in ne odnehamo. Na dolge proge se gremo, ne pozabimo tega..

Štefi, športnik si ali pa nisi. In ti definitivno si športni tip, toliko te pa že poznam, da to lahko napišem. Ne glede na premor, to v človeku ostane, samo obudit je treba, ko je pravi čas. Vedno sem občudovala vse, ki so se z veseljem odpravili na sneg. Sama nekako nikoli nisem vzljubila zimskih športov, pozimi grem še najraje v kakšne terme plavat . Bližje mi je toplejši del leta, hodim na pohode, igram tenis, plavam, po dolgih letih sem si predlani kupila kolo in sedaj tudi kolesarim. Sedaj, ko smo si postavile 40-dnevni cilj mi je lažje, se kar prisilim in naredim vaje-tudi včeraj 25 x počep, 20 x izpadni koraki (oboje z utežmi) in 2x 30 sekund planka. Zadovoljna.
Sem pa morala na službeno kosilo, ni bilo ravno najbolje, sem pa zato zelo skromno večerjala. Posta kar se tiče alkohola in mesa se držim.
Štefi, uživaj še naprej, snega očitno še ne bo kmalu zmanjkalo, tako, da te čaka še veliko veselja.
Prvi alt, verjetno si v gužvi, te čakamo.
Še ena prošnja za PK, če bereš: bi te lepo prosila, če lahko napišeš kako si pripraviš kosmiče za zajtrk (sestavine in količina). Še vedno se trudim, da bi zmanjšala količino kruha in bi poskusila s kosmiči. Hvala.

ja, maiaS res sem v gužvi. Ker ima naša mladina počitnice in jih občasno peljem na smučišče tule, vem, da zna bit bolj lušno… zame včeraj kolo, danes na kratko hoja… o hrani pa drugič

Oj.
Če vzameš cele (nedrobljene), jih namoči že zvečer, najboljše v vroče mleko/vodo. Lahko pripraviš preprosto ovseno kašo, se pravi, kosmiči, mleko/voda in sladkor/sladilo po okusu, ali pa kot muesli in dodaš rozine, mlete lešnike, malo kakava, sladiš po okusu, jaz dodam obvezno še rožičevo moko (imam zelo rada). Količine: ovsena kaša tri velike žlice, muesli dve žlici … jap, to je dovolj.
Te bolj fino mlete kosmiče lahko skuhaš tudi zjutraj. Fajn je, če so ornk namočeni, sicer boš precej žejna (vsaj jaz sem – stricu je zdravnik svetoval, naj uživa čim bolj suhe zaradi prebave in ne vem, kako to sploh znese, meni se to zdi celo škodljivo).
Dober tek!

Ja, maiaS imaš prav. Sem športnica po duši, že od nekdaj. Otroci so me spravili v nek mehurček udobja in lenobe, dela sama s sabo, namesto da bi počela tisto kar najbolje znam…migala. Ampak glej, nikoli ni prepozno, kajne?
Uživam in to šteje.
Danes sem predčasno zaključila, ker so bili pogoji tako dobri in sonček in vse, da sem v 3 urah umrla…je šlo na polno, brez pavze.

Brez sladkarij, 8.dan. Zaenkrat tudi domačih nisem še nič – marmelada ne šteje 🙂 ostalo jem normalno, lahko bi tudi manj. Ampak se vseeno dobro počutim. Aja, smučarske hlače se mi skoz odpenjajo..to je kar zoprno 🙂 ampak krivim slabe gumbe :-))

Ste me spomnile na kosmiče in so bli danes zazajtrk. Tisti ta mehki, kuhani na mleku, zraven pa narezan jabuk in żlica chia semen, mmm.

štefka, kapo dol za tole 100% realizacijo. Bravo! Danes se mi sprostijo vsak večeri, tako da se bom imela čas v roke vzet. Kaj naj rečem… človek že misli, da je to to, da se zdaj pa res obvlada, pa pride spet čas, ko misli eno, dela drugo. Kupljen kao jagodni cmok je sladkarija, ane? Včeraj sem se ok držala prehrane, do večera…..sestanek me je znerviral in po stari navadi sem “morala” to kompenzirat v kuhinji… še preden sem pomislila, kaj sploh počnem.
Drugaće pa, sama tud jem kosmiče, podobno kot PK, ali pa jih zvečer namočim v navadni jogurt. Zjutraj dodam kanček cimeta, morda kako rozino ali oreščke. Jih pa ne sladkam, morda včasih dodam malo meda.
prijeten dan vsem skupaj.

Danes kupim kosmiče in jutri poročam kako mi je bilo všeč. Še nekaj: mleko uporabljate kravje ali rastlinsko?
Včeraj odšla na pilates, sem se kar natelovadila in zvečer ni bilo potrebe po počepih.
Prvi alt, tudi mene zanese: točno vem, da moram zmanjšati količino OH, potem pa pridem v trgovino in kupim-njoke. Ker jih ostali družinski člani nimajo pretirano radi, stran pa ne bomo metali…No, nadaljevanje je jasno. Danes pa res bolj po pameti.
Sicer pa pri nas močno sneži, kot kaže mi za popoldansko rekreacijo ni potrebno skrbeti. Nič hudega, potem sem prav prijetno utrujena, pogrejem se z ingverjevim napitkom (ga še kar pijem vsak dan zjutraj in zvečer) in spim kot ubita.
Še čisto malo in bo vikend, komaj čakam, v službi imam štalo, pričenja me boleti želodec (živci), edino apetit me pa mineva. Če je že v vsaki slabi stvari vsaj nekaj dobrega, pa naj bo to.
Štefi, čestitke za osem (8!) uspešnih dni, uživaj na snegu še naprej!
Tudi ostale uživajte v sneženem dnevu.

Punce jutri je petek!!! Za vas je to dobra novica, zame pa ne, ker se počasi končuje en super dopust..:-/
Danes je bil bolj dan za regeneracijo, zaradi megle in snega. Je pa bila savna s pogledom na smučišče in snežinke..
9.dan! Res mi gre dobro. In sploh ni težko.. no, na takem dopustu seveda ne. Težje bo, ko pridem nazaj v službo. Po drugi strani bom pa takrat že 12 dni brez, mogoče bo lažje zato.

Maia, jst kar kravje. Chia pa delam s kokosovim in dodam cimet.

Kosmiče lahko skuhaš kar na vodi, drugače pa tisto, kar ti ustreza, ovseno, riževo, lešnikovo, kravje, kozje mleko, mislim, da je res popolnoma vseeno. Ali pa jogurt, seveda, Meni sicer ni to ne paše.
Cele kosmiče res priporočam, da namočiš že zvečer.
Ovseni kosmiči so res zakon …

Peteeeeeek :)))
Rabi kdo sneg? Jaz sem že drugi dan peš v službi – delno zato, ker imam več dela s pucanjem avta in odkidavanjem, delno zato, da se malo razmigam zunaj. Ni pa to užitek od hoje, ker se preveč vse melje pod nogami. Ostale moje pešpoti so tako zasnežene, da mi je precej pobralo voljo za gazit v celo. Sem v čudni fazi, kar se tiče skrbi zase, nekako v standby fazi, pa se sploh ne počutim ok v tem. Vem, kaj bi rada, pa tega ne počnem. Se še komu kdaj dogaja kaj takega?
Štefka in maiaS pa tako pridne… Mi pošlje katera kak pospešek?

Popolnoma nas je zasnežilo. Ker smo se morali od doma odpraviti bistveno prej kot običajno, je na žalost zmanjkalo časa za zajtrk in bom kosmiče pripravila jutri, ko bom imela čas. Hvala za vse ideje in nasvete. Močno upam, da mi bodo všeč, da vsaj včasih zamenjam kruh za kaj drugega.
Danes v rokah čutim posledice včerajšnje rekreacije, je bilo kar nekaj snega za odmetat. Počepov nisem delala, naredila pa sem plank 3x 40 sekund. Postopoma podaljšujem čas, cilj je 3 x minuta.
Dnevi posta mi neverjetno hitro minevajo, mesa sploh ne pogrešam, alkohola tudi ne. Pri ostali hrani bi se dalo še kaj popraviti – kruh (itak), testenine, riž, krompir-tega je še vedno preveč, če želim hitreje izgubiti kilograme. Ampak kot smo že rekle, me smo dolgoprogašice, pomembno je, da napredujemo, pa čeprav počasi.
Prvi alt- privošči si kakšno razvajanje čez vikend, dišečo kopel, zvečer prižgi svečke namesto luči, pojdi na čaj ali vročo čokolado s prijateljico, kupi si nekaj za dušo, malenkost, ki bo samo zate. Meni kaj od tega pomaga, da se spet spomnim sama nase.
Pa še tole: veliko mi pomeni, da se javiš, meni se sploh ne zdi, da si v kakšnem mirovanju. Nasprotno, včasih imamo pač natrpane dneve in se težko ustavimo in skrbimo zase. Pa moramo, nujno. Da poskrbimo zase, ni sebičnost ampak usluga za vse okrog nas.
Vikend je pred nami, preživite ga kar se da lepo!

Joooj, konec smučanja… jutri pred odhodom domov planiramo še tek na smučeh, da ne bomo imeli smučk zastonj s sabo :-)))

Drugače tudi danes uspešno pri izogibanju sladkarij. Sicer mam občutek, da je bil danes najtežjibdan do sedaj, verjetno ker je prišlo soočenje s tem, da bo kmalu konec dopusta. In začutila sem kanček tistega občutka, da se odrekam. Kar ponavadi ni dobro pri meni. Upam, da mine in da je vse del smiljenja sami sebi :-))))

Prvi alt, še kako te razumem. Si pa pridna z javljanjem, to te bo spet dvignilo, boš videla, kar vztrajaj. In poslušaj maio, ne bom ponavljala, je napisala tudi moje misli. Naredi eno malenkost zase, tako posebno.

Ovsene tudi jaz jem kar pogosto, vecinoma v sluzbi. Nic ne namakam, kuham priblizno 3min ciste ovsene z mlekom in vodo, nastane precej gosta zmes. V to vmesam se dve zlici Vitalis kosmicev s koscki cokolade in eno banano. Kadar si pripravim ta obrok sem sita vsaj sest ur in pred fitnesom pojem samo se kaksno sadje.
Uh, jaz sem tudi cisto v guzvi, se nekaj dni, tudi kuhat se mi ne da zvecer in jem bolj suho hrano, na fitnesu nisem bila ze cel teden in moja obljuba je splavala po vodi. Ampak naslednji teden se vse umiri in spet pridem v normalni ritem.

Uf, slaba volja. Kar sitna sem ratala, ko je konec smučanja in se končuje en res krasen dopust. Jutri pa služba in nazaj v realnot. Danes me čaka še cela hiša dela, joj. Sitna. Upam, da me ne zvije s postom, to so zame nevarni dnevi.

Včeraj smo se res odpravili na tek na smučeh, ampak proge niso bile narejene, ker je bil sneg vmes. Potem smo obupali in šli domov. Na poti smo se ustavili v pekarni, kjer smo kupili za otroke sladko pecivo, za naju pa kruh. In potem čisto podzavestno sem ugriznila dvakrat v eno tako sladko…šele v avtu sem se zrajtala, da sem jedla :-))) jooooj. Bom štela to pod domačo sladico in se bom poskušala ne sekirat.

Na en lep dan! Vidim, da bo sonček, tega na dopustu nismo veliko videli, že to je dober razlog za lep dan, kajne?

New Report

Close