Praznicni dan…jaz pa v sluzbi. Saj se nic ne pritozujem, tako pac je. Malo me edino skrbi zaradi fitnesa, ker bom do konca marca vecinoma cele dneve delala, tako bo potrebno veliko volje, da se bom ob sestih zvecer spravila migat. Ampak sem optimist, saj bo slo. Danes zakljucim prej in potem direkt v fitnes.
Pa sem uvedla eno spremembo v prehrani…ze kaksen teden nisem pojedla niti malo sladkarij. Sicer jih tudi prej nisem ne vem koliko, razen ob napadih prenajedanja, ampak se mi zdi, da bo tudi ta majhna sprememba vplivala, da se premaknem iz teh 88kg.
Ni lahko, ker sem navajena sem ter tja poseci po kaksnem bombonu, piskotu ali koscku cokolade. Ampak to je res brezvezna navada. Niti ne prinese nobenega zadovoljstva, ze med tem ko uzivam to sladkarijo mi je zal, potem pa imam slabo vest. Zakaj ze bi se mucila in sekirala in pocela nekaj kar me spravi v slabo voljo? Ne bom.
Jaz tudi delam.
Ampak, tole: Včeraj sem imela res divji dan, v planu sem imela naredit vsaj nekaj vaj doma, pa je potem kazalo, da sploh ne bo časa. Vendar, in mislim, da je to zdaj tisti preboj iz moje letargičnosti v bolj aktiven način, sem si rekla, da se bom pač samo na hitro stuširala, brez losjona, brez ukvarjanja z mejkapom, in sem vseeno stisnila 15 minut vadbe. Sem bila prav ponosna nase.
Danes se počutim bolj tako tako, boli me glava, očitno je res težko vreme, tako da nisem upala iti tečt (ker bi mi potem glavo razneslo, imam to izkušnjo), sem pa vseeno delala vaje za moč, trebušnjake, počepe itd.
Prvi alt, saj tudi jaz malo štrajkam z motivacijo pri hrani. Se mi zdi, da je kar normalno da mal nihamo, a ne? Ampak ker sem pridna pri miganju, sem vseeno zadovoljna. Vsaj nekaj dobrega delam zase!
Danes spet tek na smučeh, 1,5 ure, pravljica. Sem pa čisto brez kondicije in ta tek zgleda bolj kot hoja v hrib, po ravnem in navzdol pa gre :-))) ampak me sploh ne zanima, ker vseeno diham kot konj in s tem vseeno nabiram kondicijo. Naslednji teden je smučanje, tako da moram malo začet finiširat, da bom imela veliko od teistega tedna. Malo pa me skrbi, kako bo s kondicijo…prepozno sem začela. Za prvo tako smučanje z otroci bo že. Bom previdno stopnjevala vsak dan.
Jutri delam, potem pa praznični vikend, planiramo pa vseeno malo teka vsaj en dan.
Punce, vidim, da sem za vikend bolj sama tukaj 🙂 verjamem, da ste vsaj zunaj pridne. NO, jaz sem zunaj in znotraj! Danes pripravljala in pospravljala cel dopoldan za prvo praznovanje, potem pa pred kosilom odtekla eno uro na smučkah…jutri pa obratno. Zjutraj na vsezgodaj tek, potem pa praznovanje do večera..
Aja, danes grem še na žurko..joj, kok se mi ne da! Ampak bo fino, ko bom tam, Prijatelji so vredni tega!
Imejte lepo soboto in nedeljo!
Evo mene. Včeraj sem se kar malo prisilno spravila ven, danes pa je bolo že mnogo bolje, sam časa sem si bolj malo pustila za rekreacijo. Včeraj in danes torej vsakič po ena hoja v snegu. Zdravje torej mnogo boljše. Danes sem naredila še preko 40 krofov in si enega tudi privoščila. … ostala hrana pa ok zadnja dva dni.
Štefka, pridna si ti s temle tekom.
Konec mini počitnic in maksi užitkov. Super je bilo, aktivno, uživaško, za napolnit baterije in spočiti dušo. Še bi.
V nedeljo praznovanje, malce preveč hrane, sem pa vsaj naredila 8 km pohod, tako, da čisto brez gibanja ni bilo.
Ponoči sem se zbudila v bolečinah, ulilo se je, vzela tablet in upala na vsaj še kakšno urico spanja. Ni šlo. Običajnim težavam se je pridružil še glavobol. Danes bi morala okrog vratu nositi napis: pozor, grizem.
Vidim, da ste ostale pridne z gibanjem in tudi hrano. Februar bo kratek, če hočem oddati solidno mesečno poročilo, se bo treba potrudit.
Štefi uživa na smučanju, kje ste ostale?
Prvi alt, bravo za krofe, dobra si, jaz se takih podvigov ne grem. So pa domači krofi seveda neprimerno boljši od kupljenih. Se ni za bati, da bi jutri ostala brez, kakšnega si bom privoščila, ampak res ne več kot dveh.
Imejte lep teden, greste jutri kaj v maškare?
maiaS, upam da si preživela dan brez hujših ugrizov in se bolje počutiš. Sicer pa, jaz jutri ne grem v maškare, imam poleg šihta še daljši sestanek zvečer… krofe pa bom jedla, v planu sta dva. Tudi danes sem dva, manjša. Drugače pa sem s hrano ok, z miganjem tudi (prejšnji teden kljub ne najboljšemu zdravju 5+ ur). Ugotavljam, da sem prav trmasta, ko si zadam cilj. Sploh, če je ta cilj oprijemljiv, viden in smiseln. Komplicirano?
Prvi alt, trma je v večini primerov pozitivna lastnost. Sploh, če imamo pri sebi razčiščene pojme kaj hočemo. Tvoja trma je zavidanja vredna in nagrada pride, zagotovo. Saj če dobro pomisliš je nagrada vsak dan, ko naredimo nekaj dobrega zase. Čeprav nas včasih hiter tempo življenja, razne obveznosti in časovna stiska potisnejo v kot. Ampak takrat je najbolj pomembno, da zberemo moč in nadaljujemo zadano pot. Tebi gre odlično, jaz imam s tem kar težave. So dnevi, ko pozabim sama nase, ko se preprosto ne morem prisiliti v gibanje, ko mimogrede grešim še pri hrani. Se pa vedno znova vračam na pravo pot, toliko trme pa vendarle premorem.
Ste mi pa punce tukaj gor velika vzpodbuda in vzor, kar sem že večkrat napisala. Hvaležna sem za vašo družbo. Včasih mi je prav smešno, da imam slabo vest pred ljudmi, ki jih v reali niti ne poznam :).
Drugače pa: danes za zajtrk krof, malice ne bo, za kosilo jota. Gibanje pa verjetno kar kidanje snega, pri nas še vedno sneži in nič ne kaže, da bi kmalu ponehalo. Danes imajo maškare precej dela, če želijo pregnati zimo.
Joj, kako čas leti. Najprej vas “kregam” ker me pustite samo čez vikend, pote pa takole zginem…
Skratka, da povzamem zadnje 3 dni.
V nedeljo sem res naredila tako kot sem rekla da bom. Zjutraj (po žurki) 1 ura teka na smučeh, potem pa dva praznovanja, do večera…zvečer/ponoči pa še delo za službo. Spala sem bolj nič, ampak ajde, je bil vsaj v službi rezultat u redu. Ponosva nase za ta vikend. MIljon obveznosti, ampak vseeno 3 ure teka skupaj, noro! Se mi pa je poznalo včeraj in danes in sem čisto gotova. Je prišlo za mano vse to.
Včeraj vseeno naredila kar nekaj vaj, počepi in podobno, priprave za smučanje in to. Danes pa res nič, regeneracija. Grem zgodaj spat da se spočijem…
SKRATKA, poslušajte!!!
Jutri je prvi dan po pustu in začetek 40 dnevnega posta! Je katera z mano v tem?
Jaz imam preblisk, ker sem nafilana s cukrom in vsem kar ne paše vame. In bom naredila detox…mislim, plan je 40 dni, ampak se ne bom po tleh metala, če ni me uspe. Bom pa poskusila bit brez sladkarij. Vsaj kupljenih.
Čemu se boste ve odrekle za 40 dni? ali pa kaj boste dodale za 40 dni? 40 počepov na dan? Na plan z idejami.MOgoče še kaj dodam k svojemu planu.
Štefka, jaz sem bila od vedno “fenica” kakega postnega odrekanja. Največkrat je to sladko, sem pa bila tudi brez mesa. Za letos sem brez kakega plana (zaenkrat), sem pa dovzetna za kak konkretne predlog. Kakšen detox imaš v mislih? Samo brez sladkega al še kaj?
Jaz sem danes štartala dan s še zadnjim krofom (sem ga včeraj zvečer gledala in cedila sline, pol sem si pa rekla, boljše zjutraj, pa magari bo pust mimo ;)) Torej moj štart posta je sladek, ampak vseeno – do velike noči je itak več kot 40 dni… Torej kakega konkretnega postnega plan (še) nimam oz. se spogledujem s ponovitvijo posta izpred let z 20 min joge na dan.
Pozdravljene Valentine, a ste kaj zaljubljene?:)
Letos bo tretje leto, ko se pridružujem akciji 40 dni brez alkohola. Meso postopoma ukinjam od novega leta, sem in tja še pojem kakšen kos, sedaj pa ga do Velike noči ne bom. Razmišljam, da bi pazila pri kruhu, mogoče mi pa gluten ne dane dobro? Ali sem napihnjena zaradi prevelike količine? Sladkega pojem zanemarljivo malo, nima smisla, da se odpovedujem.
Kar bi morala nujno spremeniti (pa ne samo 40 dni) je gibanje. Katastrofalno sem neučinkovita.
Včeraj so bili trije krofi in ne samo dva, kot je bilo v planu, ampak sedaj jih imam za eno leto dovolj.
Lep, (za)ljubljen dan vam želim!
Prvi alt, jaz bom samo brez sladkega 40 dni. Že to bo zame uspeh! 100% se želim odpovedati kupljenim sladkarijam, odpustila si bom kako domače pecivo. Ker se poznam, čisto brez bo kmalu kontra efekt zame 🙂
Bom pa dodala pomoje 40 počepov na dan od miganja.
Tako da to je to,
brez cukra in 40 počepov – pavi alt napiši še tvoj plan 😉
maiaS – kaj boš dala na plan od miganja? Lahko je nekaj takega kot jaz? 40 trebušnjakov? 40 sekund planka na kolenih?
Evo Štefka, sem s tabo – do 1.4. (ko je velika noč in do takrat je 45 dni) 40 dni brez sladkega (izjema bo samo marmelada pri rednem obroku). Veš, da bova zmogli. Vmes imava 5 dni “fore” za kako malenkost od domačega peciva oz. za kako “nujno” sladico, ki jo postavijo pred tebe, pa se nikakor ne spodobi odklonit. Ok?
Mojster Miha 🙂
Tudi jaz del posadke v čolnu. Zaenkrat vse po planu, v sredo sem šla kot običajno na pilates, včeraj doma naredila 2×20 počepov z utežmi in 2x 30 sekund planka. Kar se tiče ostalega, torej alkohol in meso-to ni noben problem, ne pogrešam nič.
Pred nekaj dnevi sem na netu brala članek o ingverju in si sedaj pripravljam ingverjev napitek.
Poleg ostalih zdravilnih učinkov, blaži menstrualne krče, topi pa tudi maščobe okrog pasu. Po pravici povedano mi ni ravno najboljšega okusa (precej pekoč), sem pa pripravljena malo potrpeti, če bo res kakšen učinek.
Za vikend nimam nobenih posebnih planov, če bo le uspelo kakšen pohod, spet se je nabrala gora perila, sonce neusmiljeno kaže prah, pa še kaj bi se našlo za postorit.
Dajmo punce veslat naprej, saj veste, vetrovi so vedno na strani spretnih mornarjev.
p.s. PK, nič se ne javiš, vse ok?
Pps: Hannna, še prideš kaj okrog?