Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

Jaz bi pa rada shujšala v enem mescu brez teblet ali čajev. Rada bi shujšala zdravo do poletja. Prosim če mi lahko pomagate.

če bi res rada shujšala, potem se boš mogla res potrudit, tudi pri iskanju informacij, to je lahko tvoj prvi korak. V pomoč imaš več kot dovolj tem in postov, tako, da veselo na delo in čim več uspeha pri hujšanju.
lp

spoštovani vsi, ki se ubadate s preveliko telesno težo.
vem kako neprijetna, je ta zadeva, vendar danes, ko imamo še službe takšne kakršne imamo, je še manj časa za redno prehranjevanje. sama se s kilogrami ubadam, karvem sama zase. enkrat dol pa dvakrat toliko gor in zopet jovo na novo in tako mesece, leta do lanskega leta, ko mi sladkor poskočil nenormalno visoko. morala sem k dibetologu in prvič naletela na zdravnika, ki se je z mano pogovarjal in ne samo kritiziral. potožila sem mu o težavah, povedala kaj vse sem že počela in koliko prestradala, slišala nekaj krepkih na ta račun in o nepravilnem prehranjevanju. povedala sem kje sem zaposlena in kakšno je moje delo. naj povem še da veliko kolesarim, hodim peš in zraven počnem še vsa gospodinjska dela in tudi vrt je moja skrb. sedaj pa k dietam. in kaj mi je povedal diabetolog. povem pa vam tudi da sem uspela v relativno kratkem času shujšati skoraj 30 kg, pa ne z stradanjem, saj si ga kot diabetik ne morem privoščiti.
prvo česar se odrekla je bil kruh, bilo je zelo težko, vendar se človek tega navadi. slaščic že prej nisem marala, tako da tu ni bil problem. odpovedala sem se piščančjemu in puranjemu mesu (razen doma vzgojenemu) to pa zaradi tega, ker je to industrijska predelava s krmili, ki jih z uživanjem potem pojemo mi. za nekaj časa sem se odrekla testeninam, krompirju in rižu. jedla sem veliko zelene zelenjave, ananasa, jagod, borovnice, kislo zelje in uporabljala repičino olje, ki je hitro razgradljivo. odpovedala se vsem štirim stvarem: bel sladkor, bela moka, bel kruh in vesega kar je iz belih sestavin. torej popolnoma spremenila svojo prehrano. od mesa sem uživila pusto svinino, govedino divjačino, zajca. nobenih salam, sira (od sira se nabira) od jogurtov pa anasaovga in slim vital. ne boste verjeli,rezultat je bil odličen, počutje enkratno, diabetolog pa zelo zadovoljen z mano. poizkusite in morda tudi vam uspe. veliko uspehov vam želim in dobrega počutja.
glede ločevalne dieta pa lahko pizkusite tudi tako kot je meni svetoval diabetolog, če jeste za kosilo krompir in solato, jejte meso šele čez tri do štiri ure.

Čestitke zaradi gibanja!
Zdej ne vem ali naj ti čestitam k rezultatu ali ne??? Zakaj? V tvojem postu so prevelika nasprotja. Dvomin, da ti je zdravnik svetoval, da se za nekaj časa odrečeš vsem OH? Slim vital je navadna packarija. Svinina in govedina sta prav tako vzgojena z ne vem čim – kot perutnina. Ločevalne diete normalni zdravniki ne priporočajo. Tvoj način prehrane ustreza definiciji atkinska in podobnih diet brez OH. A tvoj zdravnik pri pregledu ni zaznal ketonskih teles v urinu in v tvojem izdihu pri dieti brez OH? Čudno?
Pa koliko je to relativno malo časa? Leto, dve? Verjetno manj. Zdravo hujšanje je do 2kg na mesec!

Sama hujšam že mesec dni in uspelo mi je shujšati 6 kg ! Odpovedala sem se večerjam in le kakšno jabolko in voda ter uspeh je zagotovljen!!! Želodec se je že tako navadil ,da niti lakote ni več tako velike kot pred tem..

Ana 24/7: BRAVO !!! Le tako naprej!!! To je super rezultat!!
Jaz sem tudi v prvem mesecu shujšala za 6 kg..potem pa moram priznati sem imela kakšen teden dni malo krizo, sicer se nisem redila ker sem telovadila, ampak hujšala tudi nisem..tako…sedaj sem pa spet začela pazit malo na prehrani tako da nadaljujem proti zastavljenem cilju 🙂

Debeluška tudi tebi vse čestitke za uspešno hujšanje in le z malo potrpljenja in dobre volje pa bo uspeh zagotovljen !!

glejte od 5 ure ne jejte razn

Tud js mam te probleme. Ampak moj največji je pa moj trebuh, kr so gor obroči maščobe in to me res ob pamet spraula. Visoka sm 168cm, za nou let sm tehtala 65 kg, u februarju sm mela zjutri 63 kil, zvečer pa 64. Vem da je to normalno ampak trebuh se mi je čez dan svinsko napihnu čeprou nism nč jedla. Drugač se pa rredno gibam tut na aerobiko hodm pa še na plavanje bom zdej sam tle pa spet nastane en problem. Nekje sm prebrala da ljudje s hruškasto postavo (to sm js) ne morjo shujšat. A je to res? Kr če je, prsežm da se bom obesla!!! Aja pa tut po peti uri ne jem (dobr, neki malega če sm ful lačna) in zdej me res zanima zakaj to use skup ne gre hitrej kr bi rada do valete mela POPOLNO POSTAVO (!!!).

Kaj res nimaš časa prebrat forum ? Tolko stvari te zanima … Za hujšanje moraš pojest kr precej. Po 17h je še zmeraj potrebno jest. Kar začni brat.

Lp

Draga dekleta!
Kot prvo bi vam povedala, da boste težko shujšale. Če ste se rodile debele, debele tudi boste. Zato se nikar ne trudite s shujševalnimi dietami in športom, ker vam lahko iz lastnih izkušenj povem DA NE DELUJE! Zatorej pozabite na to, da boste kadarkoli suhe in se raje usedite pred televizor, se zjokajte nad svojo usodo in pojejte vrečo čipsa. Vem, da me boste sedaj sovražile, ampak vam ne bom prikrivala resnice, tako kot vam jo ostali. Vsi govorijo, da ne smete jesti mastne in nezdrave hrane ter se veliko gibati, vendar boste tako samo bolj ZDRAVE, ne boste pa od tega shujšale za več kot 1kg. Ne obtaja druge rešitve kot stradanje in “prst v grlo”.
Vso srečo!

Jap, in če se rodiš neumen, tak ostaneš. Kaj pa zloba, nepirjaznost, hmmmm, ne s tem se pa najbrž ne rodiš, tak pa postaneš, če življenje ni ravno prijazno s teboj. A ne?

drrrr. Legica

Zanimivo, jaz sem se rodila suha, imela sem 2,2kg in bila dolga 51cm!
Pa šalo na stran, veš dr. kot je rekla Legica, me bomo shujšale, ti pa ne boš nikoli dobila pameti. Me bomo vesele in zadovolje, da smo toliko pametne, da smo obrnile svoje življenje na bolje, ti pa boš ostale večno zafrustrirano bitje, ki jo je sama zloba. Pa kaj če ti sploh tako življenje? Ampak mene ne moti, flancaj kar češ, jaz grem svojo pot!

ah ke mudeli hujsite pocas…ne hitetdobro podporo najdte telovadba utezi(moski/

Hja no, tole je verjetno tvoj način hujšanja, ne bom rekla da ni učinkovit, seveda je-tako shujšaš hitro.pa je tudi uspešen?je zdrav?ti pomaga da za vedno ostaneš suh?NE!!!! Uspešen torej ni, ker si totalno uničiš telo v katerem bi lahko in si želiš izgledati lepa. uničiš si lase, zobe, koža ti visi, če si imela prej veliko kg…in tako naprej.v zdravstvene težave se sploh ne bi spuščala. Pa tudi suh ne ostaneš, ker če se ti uspe zvleč iz bede ki jo prestajaš, ker bruhaš, se kmalu zrediš nazaj, tudi tu je jo-jo učinek.razen če se ne začneš zdravo prehranjevat in gibat-temu ti seveda nasprotuješ-mogoče si prelena da bi fizično nekaj naredila zase? ne vem kaj točno je tvoj razlog za tako mišljenje, predvidevam pa, da se nisi bila sposobna soočiti sama s sabo in si se podzavestno začela uničevat(sevada ni nujno da ti to dejansko počneš!da ne bo kake zamere)

Vprašati pa se moraš še eno pomembno stvar-tale forum bere mnogo najstnic ki imajo probleme s prehrano ali pa samo želijo izgubit 3-4 kg do poletja. in ko kakšno še ne dovolj zrelo dekle prebere tale tvoj post, se lahko kaj hitro zgodi, da zapade v depresijo in začne tlačiti prste v usta.ko se bo zavedla kaj počne bo že prepozno.Zagotovo, pa mislim da nisi oseba, ki bi si želela imeti na vesti nepremišljena ravnanja mljaših bralk tega foruma-bruhanje ni še nikoli prineslo lepe postave brez stranskih učinkov. tako da bi te lepo prosila, pa verjetno še marsikatera druga, da ne pišeš takih mnenj ampak jih raje zadržiš zase. sicer je prav da poveš svoje mišljenje ampak drugič raje pomisli, komu lahko s tem škoduješ.

tako je moje mnenje, upam pa da se res ne boste zatekale k takemu načinu hujšanja ampak boste prej premislile ali je to za vas dobro ali ne. upam da nisem kogarkoli užalila s tem postom ampak nisem si mogla kaj da nebi odgovorila nanj.

želim vam lep dan

Jaz pa bi morala izgubiti 18 kg , na voljo pa imam le do 2.maja.. kar pomeni malo več kot dva meseca..
Ali z redno vadbo in športanjem , ter z zdravim načinom prehranjevanja lahko dosežem ?
Ker enkrat sem že poskusila z avstralsko dieto plesa in mi je v 7 dneh uspelo shujšati 7 kg.

a lahko samo vprasam kaksna je to dieta smiley:)
ja ce je delovala takrat pol bi zdej tud mogla al kaj.po moje,ne vem no.
prvic slisim za to pa me res zanima kaj je to.

zdravo,

smiley:) , mislim da je 18 kg mogoče shujšati, če se boš striktno držala diete. nekoč sem uporabila dieto kemičnega razkroja-držala sem jo en mesec in en teden in izgubila 10 kg, pri tem da sem ko se je telo in želodec navadilo na prehrano, pojedla še manj kot je bilo uradno na jedilniku. to dieto najdeš na strani http://www.smsdieta.si/ . dieta je stroga ampak ko se po parih dneh privadiš vidiš da ni tak baubau. res pa je da tudi ko boš dieto končala vzdržuj težo in ne jej preveč ker se boš zredila nazaj-no vsaj jaz sem se vsaj še enkrat toliko…

sporoči kako ti gre, pa veliko sreče želim!!

p.s.: tudi mene zanima kakšna je ta tvoja dieta:avstralska dieta plesa. bi lepo prosila če malo opišeš.hvala

ooj a mi lahko pomagate jst mam 68 kg pa se ne morm ločt od hrane pa rada bi mela vsaj 59kg kako naj se držim stran od hrane? prosim pomagajte mi!

Obupana, vse se da, če se hoče. Ali če se mora. In tudi ti to lahko izvedeš!
A moraš vedeti kako. In vedeti zakaj tako. Vse to zveš, če si vzameš dan, dva in prebereš za nazaj ta forum, veliko info je gor. Preberi tudi po spletu članke in nasvete o hujšanju. Bolj ko boš brala bolj boš vedela katera je zate najboljša pot. Prvi nasvet, ki bi ti ga dala je, uvedi 5 rednih obrokov. Uredi svojo prehrano! Zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja. Redno, vsak dan, brez izjem. Določi pametne količine, ne pretiravaj (drugače boš sicer shujšala a vse dobila nazaj). In kaj jesti? Ja, tu pa rabiš nekaj znanja, presoje, neko svojo pot.

Ti pa povem, vse se da! Nekatere zgodbe, ki jih boš na forumu brala, ti bodo lahko res v spodbudo! A brez izjeme so vse od tistih, ki so si vzele čas, ki se jim ni mudilo (“v 1 mesecu 10 kil”), ki so skratka tekle maraton, ne šprint.
lp in kar lepo …..začni!

New Report

Close