Ncc ne jeej pa booo …..LooooLL
Jzzzz sn imeelaaa 55kg …pa sn u 1 mescu shujsaalaa …zdaaii pa Jiiih maaam …46
ReeCeeePt pa jee
ZjuuTraaJ ne jej Ncc
Zaaa kosiloo nekaaj maleegaaa….
em za vecerjo nc…mislliim nc …po peti urii nesmes jest ..npr.Kosilo..ampaak mall..in ob pethii koscek kruha…z…nwm cim hocees xD
tk se najlazjee shujsaa….xD
AmpaaaK mooRss meet WOLJOO…breeez njee ne gree….
Ussooo SReeCooo xD
Napačno razmišljaš. Mišica je samo težja ni pa to nekaj, da bi se valjalo po tebi kot je špeh. S pomočjo teh pokuriš seveda več energije in tudi bolj intenzivno hujšaš, če že greš to. Mišične mase pa itak težko pridobiš, če ne vadiš redno in ješ kot se spodobi, tako da lahk pozabiš na oboje.
Za pridobivanje mišične mase pa moraš itak redno (pravilno) vadit in pojest več kot je tvoj BM kar je težko, če ne veš točno kako trenirat in kaj jest, drugače spet dobiš špeh … logično. V času hujšanja pa bo to itak glavna fora, da zmanjšaš vnos kalorij in boš posledično hujšala, zato ne moreš pridobivati mišic, lahko le do neke mere ohranjaš, kar imaš na sebi.
Na žalost je resnica taka, da če shujšaš na hitro ponavadi zgubiš le mišično maso, ki je težka in vodo, kar se lah pozna tud 5kg v prvih dneh in pa več 10kg kasneje, če nadaljuješ to napako. Tvoj izgled ne bo nič lepši le ego se ponavadi spremeni, ko gledaš številke na tehtnici, kar pa ni vredno. Edina možnost je, da spremeniš način prehranjevanja in se redno gibaš, ter dosežeš prave učinke v vsaj parih mesecih. Uspeh zagotovljen pa tudi izgled se spremeni in potem boš končno vesela.
Lp
prosim pomagajte mi
stara sem 12 let tehtam 69,5 kg in sem velika približno 157cm vem da nemorete verjeti kako sem lahko pri teh letih tako debela ampak je res : ( najbol me pa prizadane ko me oče zmerja bajso ali pa mi reče “rt debela” ali pa ko mi mamizačne razlagati kako je bila ona suha ko je bila mlada in da neve od kje sem se vzela. Potem me zmerja še moj brat, spesnil je pesem o moji debelosti!!!
potem pa me še v šoi zmerjajo (no to bol retko ampak me zeloo prizadane). prosim pomagajte mi sploh nimam več volje do življenja najraje bi se ubila!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zelooo bi bila hvaležna za odgovore
EMO debeluška
Povej svojim staršem,kako se počutiš,točno tako,kot si povedala nam.Njuna dolžnost je,da ti pomagata.Ko bi le vedeli,koliko škode naredijo mlademu življenju z nepremišljenimi izjavami. Ker si v obdobju rasti,ti svetujem,da pričneš mal migat in da si kakšno sladkarijo privoščiš npr. le enkrat na teden.Ostalo jej normalno,ker tvoje telo potrebuje vsa hranila.Vveč o zdravi prehrani si lahko prebereš.Pomembno pa je,da uživaš na dan 5 obrokov in da nikoli ne stradaš oz. spuščaš obrokov.S tem ko boš rastla in se bolj gibala,bo tvoje telo dobilo lepo obliko.Pri gibanju ti lahko svetuje morda učitelj telovadbe.Prosi ga za nasvet.Povabi kakšno prijateljico na sprehod,vozita se s kolesom,igraj badminton,kar pač rada počneš.In ne oziraj se preveč na opazke drugih.Prepričana sem,da si prav “fejst” punca !
Tisti ko ne kadite poskusite kaditi, saj vem da je je to krut nasvet pa tudi zdravlju škoduje vendar pa pomaga. Pred več kot tridesetimi leti je obuban oče odpeljal svojo hčerko h zdravniku zaradi velike debelosti. Punčka je imela komaj 13 let in zdravnik je svetoval da naj začne kaditi in punca je shujšala in imela idealno težo. Po nekem dolgem času (20 let) tedaj že gospa je bila nekaj bolana in se odpravi k zdravniku in zdravnik reče da mora pustiti kajenje ker je češ škodljivo pa je sam kadil kot turk. In zopet se je začela rediti in bila je kot prej.
Joj, vuk, kako lahko daš tak predlog?! Da naj začne kadit, da bo shujšal?! Še kot vic ni smešno, kaj šele, da bi vzel kot resen nasvet. Naj raje začne migat in pazit, kaj in koliko poje, pa bodo kile šle tudi dol počasi. Vem iz lastnih izkušenj, da to ni tako lahko izvest, kot se sliši, ker me je same skupaj za dva človeka, pa se že dobrega pol leta trudim z znižanjem kg, pa gre počasi. Sicer pa je 10kg v enem mesecu absolutno preveč, razen če nisi bil na kakšni operaciji in je taka drastična izguba posledica tega. Pa ne mislim, da je slednje potem zdravo, ampak je pač posledica drastičnega ukrepa.
Najboljši nasveti za hitro hujšanje.
če želite hitro shujšati potem najbolše da delate sklece in trebušnjake in ogromno tekanja.
dnevno priporočam najmanj 7 serij sklec. sklece delajte kolko jih pač gre, fajn je če imate daljšo pavzo, pri trebušnjakih enako. pri tekanju priporočam vsaj 2 kilometra dnevno.
Jas osebno sem shujšal v par mescih tako za 25 kilogramov.
in to je to uspeh vam je zagotovljen kajti s temi vajami odpravite maščobo po vsem telesu povrhu pa še misšice dobite
A pa niste nikoli prebrale nobenega članka o hujšanju? 10 kil na mesec je pa nekoliko preveč. Leta in leta ste ta špeh nabirali sedaj pa mora v enem mescu stran?? To enostavno ne gre. 10 kil boste s kakšno neumno dijeto verjetno res lažje v kakšnih 2 mesecih vendar bo tisti špeh ostal. Zgubile boste pa vse ostalo. Po tem času pa boste izčrpane telesno in psihično ter tako lažje v parih tednih pridobile 20 kg nazaj. Tako to je…
Raje naredite tako kot je treba. Najprej ugotovi kaj je vzrok da imaš tistih par kil preveč in potem to popravi. Maščobo pa porabiš s telesno aktivnostjo.
Objavil sem en članke, ki zelo lepo opisuje dijete in hitro hujšanje, priporočam branje:
http://www.mito.si/?p=486
Ja jaz sem stara 13 let velika sem meter80 in težka 81kg normalne postave in odločila sem se da bom shujšala za 10 kg začela sem v petek tako da za zajtrk sem pojedla jabolko za kosilo normalno jedla le v manjših količinah popoldne sem zoped pojedla jabolko in nič večerje, seveda sem bila v neprestalnem gibanju (tekla,trebušne vaje,…)po 6ih nič nisem jedla razen pila vode ,tako sem delala do nedelje in v nedeljo stopila na tehtnico tehtala sem 79kg v treh dneh 2 kg in še vedno vstrajam :)…. punce samo voljo in veselje mor imet in nesmeš obupat 🙂 lp.
Živjo,
rada kolesarim in hodim v hribe….tud prehranjujem se dokaj zdravo…visoka sm 155cm, stara bom 30let, tehtam 52kg in imam telesne maščobe 32%….občutno preveč….kaj naj še storim? Rada bi shujšala ozm prišla na 20% maščobe….Mito in GoranP…prosim za pomoč. Celo leto se trudim in kile gor, kile dol….imela sm januarja 46kg, potem sm se zredila pa shujšala…zdej sm spet predebela…nimam še otrok.