@Lea99, tvoj nasvet je pa vse prej kot primeren za dejansko kogarkoli. Sprememba življenjskega sloga je tisto, kar bi moral storiti VSAK, ki se bori z odvečnimi kilogrami. V nasprotnem primeru se človek konstantno vrti v krogu – hujša in se redi, hujša in se redi, itd.
Hei
Sem Tia imam 11 let visoka sem 154cm tehtam pa 43,9kg
Vem da hujšanje ni zame, sam danes smo u šol meril kožno gubo in sem mela 24, učitelj je reku da je to preveč, zato me zanima kako jo zmanjšati. Za začtek sem se odločila da bom zmanjšala količino obrokov, ter tekla več npr. 3-5 na teden. Zanima me če imate še kakšen nasvet, pri katerem ti ni treba jemati/
uporabljati zdravila,mazilatablete,…Pa če kdo ve kako odpraviti maščobo trebuha
Komentarje,napotke,itd. pišite na:
Hvala vsem ki mo boste svetovali
Živjo, jaz ti lahko povem, da kdaj učitelji narobe izmerijo tole kožno gubo, kdaj kr še kšno mišico zravn izmerijo v roki… Jaz sem v enem letu prišla iz 15 na 23 ampak sem ostala čisto ista, kilaža normalna (ubistvu na 178 sem imela približno 75kg, lahko bi imela kakšn kg manj ampak sem trenirala odbojko in je bilo vse ok), tudi meni so začeli govoriti, da moram shujšati, nisem jih poslušala 😉 naslednje leto sem imela spet številko okoli 15 če se prav spomnim.
Kar se tiče teka in tega, lahko vključiš, ČE ne treniraš nobenega športa. Če pa se ukvarjaš med tednom s čim (ples, odbojka, košarka, kakorli podobnega) pa raje nebi pretiravala. V vsakem primeru hrane ne rabiš spreminjat, ampak če nič ne treniraš greš lahko gdaj ven laufat že samo zaradi dobrega počutja.
Ljudje res pričakujejo prehitre rezultate, žal. To ni zdravo.
Možno na žalost je, vsaj zas evem,d a mi gre po -2 kg na teden dol ob intenzivni vadbi in zdravi hrani, res zdravi… z veliko vlakninami. Problem je v tem, da če jem res ogromno zelenjave, da praktično ne zmorem dovolj pojest. Se silim, pa ne gre. Pa nimam ekstra preveč kg, zredim se samo ob večjih stresih.
So pa eni ljudje res prekomerno težki, govorim za tiste nad 100 kg itd… Recimo, da bi jih mogel izgubit 40 v letu dni, da prideš na normalno težo vsaj. Kar bi moglo bit v enem letu izvedljivo, se pravi kg na teden, za še težje pa še več – praktično je zanje zelo nevarna ta odvečna teža in pri njih se ne gleda več a je izguba več kto 0.5 kg zdrava ali ne…
Vsaj če pogledaš kake oddaje, kjer pomagajo hujšat ekstremno debelim, pa jim sigurno najamejo top of the top oisebne trenerje, da je tako. Samo nasveti na spletu so narejeni za povprečje, v povprečju ljudje na srečo nimamo 160 kg…
Tistim ljudem, ki jih gledaš po TV morajo potem odstraniti odvečno kožo, ki visi iz njih. To se pa nebi zgodilo če bi bolj počasi izgubljali kile. Ni nujno no, mogoče bi v vsakem primeru morali na operacijo za odstranitev kože, ampak je večja verjetnost, da jim tega nebi bilo treba če bi počasi hujšali. Ja nekateri morajo hitro shujšati zaradi zdravja. Če pa imaš 40-50kg preveč, torej napirmer 170cm in 100-110kg pa nebi smel hiteti, 20kg v enem letu čisto dovolj in koža bo skočil nazaj kamor more, če pa pretiravaš in zgubiš 40-50kg v enem letu pa znaš imeti težave z kožo 😉
Dokler ni možnosti, da boš umrl zaradi teže, ni potrebe po hitrem hujšanju in je 0,5 – 1kg(največ) na teden dovolj., ne glede na to koliko imaš za zgubit, 10 ali pa 50.
10 kg v enem mesecu je pa zelo drastično in vse prej kot zdravo. Malo zavisi tudi od tega koliko je oseba prekomerno težka.. jaz bi si predstavljala cca 200kg osebo.
Jaz bom sedaj pričela tako kot vsi trenerji govorijo z VADBO in PREHRANO skupaj in da vidimo rezultate.
Odločila sem se poizkusiti Aktivna Mamica in NUPO paket[/url], ki je sedaj v akciji za 49%. Sem mamica, ki ne doji več in zato mislim, da lahko sprobam tole kombinacijo. Bi bila vesela, če mi bo uspelo zdravih 3-4kg na mesec.
Jaz sicer najbolj potrebujem vaje za rame in hrbet.. čeprav sem klicala na Aktivno Mamico in so mi rekli, da izvajajo tudi vadbe v naravi in da tam delajo vaje na armafleksu in da z vajami za trebuh dejansko pomagamo tudi hrbtnim mišicam. A je to res?
Koliko časa pa si držal katero dieto? Ker je treba kar dolgo, tudi mesece, da se pozna učinek in glede na to, da je diet res veliko, ne verjamem, da si jih pri 15 letih že vse preizkusil. Razen če si vsako od njih držal en teden, ampak menda ne pričakuješ, da se bo v nekaj dneh karkoli poznalo. Lej, recept je preorost in deluje, vprašanje pa je, koliko časa boš vztrajal in če se ti bo sploh ljubilo, ker je pač lepše sedet pred tv ali na fb. Vse kar moraš storiti je nehat jest sladkarije in hitro hrano (pizze, burek, hamburger, cvrta hrana…) in vsaj 4x na teden eno uro telovadit ko norc, da se res fajn utrudiš, prepotiš in nadihaš. Teči, kolesari, rolaj, plavaj, hodi v grič,…..karkoli, kar te bo fajn utrudilo. In vztrajaj. Treba bo veliko časa, več mesecev, pa tudi potem boš moral paziti kaj ješ in se redno gibati, če ne se boš nazaj zredil. Jej veliko sadja in zelenjave in pij vodo, ne sokov. Veš kolk sokovi redijo? En liter in pol plastenka soka ima tolk kalorij kot en krožnik pašte. Težko je začet, ampak ko se navadiš, ni tako hudo, ti rata kar fajn in komaj čakaš, da greš na kolo. Je pa telovadba ( in zdrava hrana) edina stvar ki deluje. Nobene tablete, noben čaj, noben “čudežen” pas, ki kao topi maščobe,….. Vse je bla bla. Verjemi. Sem tud jaz provala vse. Samo telovadba pomaga. Je težko, pa se splača. Meni ni žal.
Pozdravljeni!
Vsi tisti, ki se dotikate vroče teme na vroč dan imamo za vas odločen recept, kar se dotika hujšanja.
Klikni na povezavo in stopite v kontakt z nami:http://goo.gl/O8hn2e
Svetovalka Mojca Kotnik
Tablete za hujšanje – http://thermacuts.si
Pozdravljeni!
Jaz imam hčerko staro 14 let in na kile ni debela se pa vidi na trebuhu(ko obleče kako oprijeto majico, krilo kaj koli se ji vidi). Velikokrat ni jedla zajtrka niti večerje in res ji je trebuh »upadel« potem pa je začela jest spet in se ji spet vidi(ne je velike količine). Problem je med šolo da ima tam malico in včasih kosilo, za večerjo pa jé jogurt in not koruzne kosmiče in to je problem da ji med vikendom trebuh ne zraste med šolo pa nazaj. Torej če sem z tem kaj pomagala je to da:
Za zajtrk jej manj
Kosilo jej kaj se doma pripravi
Večerja jogurt s koruznimi kosmiči
Sin je tudi hujšal z mesno dieto vendar je ta dieta predraga je pa bila vzdržljiva(no igra nogomet vsak dan kolesari(razen pozimi ne kolesari pa ne igra nogometa, poleti pa je aktiven))!
Zdaj pa nov problem to sem JAZ. Stara 48 let imam dva otroka hčerko in sina. Sin ima sladkorno bolezen že od otroštva(zdaj je star 18 let). No in jaz tehtam 81kg in sem visoka 165 cm. Prej sem tehtala 88kg in sem shujšala vendar se to nič ne vidi razen na tehtnici. Kako naj shujšam(ne v enem mescu sem potrpežljiva moram shujšat toliko da se mi trebuh ne bo videl ampak tudi naj ne bo dolgi čas kakih 2 mesca)? Probala sem že z dietami vendar od tega ni bilo dobrih lastnosti samo slabi(jedlo se je malo in bila sem lačna). Napišite mi neki jedilnik z katerim bi shujšala.
Kuham manj mastno saj ima sin to bolezen jaz imam probleme z pritiskom. Napišite jedilnik ne pa da naj jem beljakovine itd.
Prosim za pomoč nujno moram shujšat!!
Ampak to naj vsak razume da najstniki hitreje shujšajo kot pa starejši(taki mojih leti)!!
Odgovorite mi čim prej, ker sem že obupana!
Za vsak odgovor bom hvaležna!!
Pozdravljeni.
Za vse, ki si želite spremeniti življenski stil in živeti fit, zdravo in zadovoljno v svojem telesu.
Za tiste ki se jim ne da šteti kalorij, nimajo želje po dietah, tiste ki ne prenesejo lakote, za vse ki imate dosti jo-jo efekta, in ostale, mi lahko pišete na e-mail:
[email protected]
Pomagala sem že mnogim, vsakodnevno se srečujem z ljudmi z različnimi težavami in problemi, tako fizičnimi kot tudi psihičnimi problemi, ki pa so seveda posledica nezadovoljstva lastnega telesa.
Ni vse v tem: manj jej in več telovadi! Če bi to držalo, bi na svetu obstajali samo fit ljudje. Enostaven formule NI!
Če si torej želiš spremembe, ti obljubim da ti ne bo žal :-).
Lep in sonca poln dan.
Klavdija Novak inž. živil. in preh.